…ΚΑΙ Η ΓΗ ΓΥΡΙΖΕΙ

Νέα χρονιά , νέος μήνας ήρθε και έτσι στο νηπιαγωγείο αρχίσαμε να μιλάμε για την διαδοχή των εποχών , τη μέρα και τη νύχτα ,τους μήνες και τις εποχές.Φτιάξαμε κατασκευές , αναγνωρίσαμε τα ονόματα των εποχών , ζωγραφίσαμε με πινέλα.

Οι ερωτήσεις των παιδιών πολλές. Πως αλλάζουν οι εποχές; Που πάει ο ήλιος την νύχτα; Με αφορμή τις απορίες των παιδιών μιλήσαμε για τη γη , τον ήλιο και τη σελήνη. Την κίνηση της γης και της σελήνης. Αποφασίσαμε να μάθουμε τι άλλο υπάρχει στο διάστημα εκτός από τη γη και ετοιμαστήκαμε για το μεγάλο μας ταξίδι. Μάθαμε για το ηλιακό σύστημα , τους πλανήτες , τους δορυφόρους και τις τροχιές τους. Μετρήσαμε πόσοι είναι , γνωρίσαμε τα ονόματά τους  και είδαμε τη σειρά που έχουν στον γαλαξία.

Παρατηρήσαμε πως κάποια από τα ονόματα των πλανητών είναι ίδια με τα ονόματα των θεών του Ολύμπου. Διαβάσαμε από την Ελληνική μυθολογία για τους Θεούς , που ζούσαν, ποιο  στοιχείο όριζε ο κάθε ένας. Μάθαμε για το  μύθο της Περσεφόνης  και με αυτή την ευκαιρία ακούσαμε και το τραγούδι των Χατζιδάκι – Γκάτσο “Ο εφιάλτης της Περσεφόνης”

Είδαμε πίνακες ζωγραφικής και προσπαθήσαμε να γίνουμε και εμείς ζωγράφοι.

Μάθαμε για το γράμμα Π ,π και φτιάξαμε ένα ακόμα βιβλίο.

Το ταξίδι στο άπειρο ελπίζουμε να μαγέψει και εσάς όσο και τα παιδιά.