ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Η μυθολογία συνδέθηκε με την ελιά και την αγριελιά χάρη στο ρόπαλο του Ηρακλή! Ξεκινήσαμε με τη ζωή του ήρωα και συνεχίζουμε με τους 12 άθλους. Η μυθολογία και το συγκεκριμένο θέμα μας παρέχει τη δυνατότητα για σύνδεση με στόχους στα μαθηματικά, στη γλώσσα, στη δημιουργία και την τέχνη, στο περιβάλλον (ιστορία-μυθολογία-ανθρωπογενές περιβάλλον), στην πληροφορική, στη μουσική κ.λπ.

Μετά από την παρακολούθηση παρουσίασης στον υπολογιστή και παράλληλης αφήγησης του μύθου και συζήτησης με τα παιδιά, κάνουμε ερωτήσεις και απαντάμε, ενώ γίνεται η καταγραφή του μύθου σε ατομικό φύλλο εργασίας, ανάλογα με το στόχο (αναμένεται ανάρτηση φωτογραφιών). Ακολουθεί δραματοποίηση του μύθου από τα παιδιά.

Ακόμη, ξεκινήσαμε το πρώτο μας κόμικ με τους άθλους του Ηρακλή.Κάθε εβδομάδα μπορείτε να βλέπετε την καινούρια σελίδα που θα προσθέτουμε (δείτε τις πρώτες 4 σελίδες του κόμικ).

Επίσης διαλέξαμε την αποτύπωση του ήρωα με το συγκεκριμένο άθλο κάθε φορά σε φυσικό μέγεθος, για τη διακόσμηση της αίθουσας της χαλάρωσης. Η διαδικασία αυτή απαιτεί σχεδιασμό από τα παιδιά και φαντασία για τον τρόπο που θα στηθεί το φυσικό μοντέλο. Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγραφίζουν το εσωτερικό του περιγράμματος (δείτε εδώ τον 1ο άθλο).Κάθε εβδομάδα θα μπορείτε να βλέπετε τον άθλο της εβδομάδας σε φυσικό μέγεθος!