Καλώς ήλθατε, στον κόσμο των χρωμάτων!

Ρίξτε μια ματιά στη φύση, γύρω σας! Το θέαμα θα σας συναρπάσει! Χρώματα παντού! Μοιάζει σαν ένας ζωγράφος, να πήρε πινέλα και καβαλέτο και να άρχισε δουλειά!

Ζηλέψαμε κι εμείς και θέλουμε να μάθουμε, να παίξουμε αλλά και να δημιουργήσουμε με τα χρώματα!

Μπογιές, μαρκαδόροι, πινέλα…..πήραν φωτιά! Χρησιμοποιήσαμε και μαγεία ! Αναμίξαμε τα χρώματα και ξετρελαθήκαμε με το αποτέλεσμα! Δημιουργήσαμε μαγικά χρώματα!

Εμείς βάζουμε τις μπογιές! Εσείς, πάρτε πινέλο και χαρτί και…. ας ξεκινήσουν τα μαγικά!!

Ραντεβού με έναν….. κύκλο!

Πρώτα γνωρίσαμε τις καμπύλες γραμμές ! Σειρά έχει ένα ραντεβού γνωριμίας με τους …..κύκλους!

Κύκλοι, κυκλικά αντικείμενα,  κυκλικά ανθρωπάκια, αλλά και κυκλικά ζωάκια, επισκέφτηκαν το σχολείο μας και συστηθήκαμε! Ο ενθουσιασμός  μας είναι τόσο μεγάλος, που πιάσαμε πινέλα, μολύβια, χαρτιά… και ξεκινήσαμε κυκλο….εργασίες! Ελάτε, να σας δείξουμε!

Ονόματα…. εν δράσει!

  Και…. Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τα ονόματα μας!

Ποιο είναι το αρχικό γράμμα του ονόματός σου;  Έχει άλλο παιδάκι ίδιο αρχικό  με εσένα; Ποιος έχει το μεγαλύτερο όνομα στην τάξη μας; 

Στο σχολείο μας, ονοματάκια, μικρά ή μεγάλα, βρήκαν τον…. μπελά τους! Συγκρίνουμε ,συνθέτουμε,  μετράμε, ζωγραφίζουμε , παίζουμε παιχνίδια, κατασκευάζουμε, διαβάζουμε και γράφουμε! Πως; Μα, φυσικά, με τα ονόματά μας! Ελάτε, λοιπόν,  να μας γνωρίσετε!

Από την τελεία ….στην γραμμή!

 

Τα μικρότερα παιδιά, δυσκολεύονται να κρατήσουν σωστά το μολύβι και αντιμετωπίζουν δυσκολίες με το ιχνογράφημα ή τη γραφή τους! Αλλά και κάποια από τα  μεγαλύτερα παιδιά που ξέρουν να το κρατούν σωστά, δυσκολεύονται να σχεδιάσουν ή να γράψουν. Γι “ αυτό, λοιπόν,  ξεκινήσαμε από την …αρχή! Γνωρίσαμε την τελεία! Σχεδιάσαμε, ζωγραφίσαμε, γίναμε τελείες, μικρές η μεγάλες! Ακόμη και τεχνικές  με τελείες μάθαμε!

Στη συνέχεια, ασχοληθήκαμε με τις γραμμές! Σε όλες τους τις μορφές! Ευθείες: οριζόντιες, κάθετες και πλάγιες! Καμπύλες: σπείρες, κυματοειδείς ακόμη και κυκλικές!Και τελειώσαμε με τις τεθλασμένες γραμμές! Τις ζωγραφίσαμε αλλά και τις σχεδιάσαμε με διάφορους τρόπους: σε χαρτί, μέσα στο χώρο με τα σώματά μας αλλά και με διάφορα άλλα υλικά, επιλογής των παιδιών! Βέβαια, παίξαμε και πολλά παιχνίδια με τις γραμμές αλλά και …αγωνιστήκαμε! Για μπείτε στη …γραμμή, να δείτε κι εσείς!

 

ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ

Τα παιδάκια μπήκαν πια στις τάξεις τους! Κάποια γελάνε, άλλα ντρέπονται, κάποια αναζητούν τους γονείς τους , άλλα παίζουν, γιατί ξέρουν το σχολείο από παλιά…. Όλα όμως έχουν την ανάγκη να γνωριστούν μεταξύ τους! Ελάτε, λοιπόν, παιδιά, να γίνουμε φίλοι!

Παιχνίδια γνωριμίας,  επαφής με τους άλλους, παιχνίδια ευκινησίας και ισορροπίας, κατασκευές, τραγούδια και χοροί…. μας φέρνουν πιο κοντά! Διασκεδάζουμε, γνωριζόμαστε και γινόμαστε μια μεγάλη παρεούλα!

Παράλληλα, γνωρίζουμε και το νηπιαγωγείο μας! Πω! Πω! Είναι πολύ μεγάλο και με πολλές γωνιές για να παίζουμε!

Προσοχή, όμως! Δεν μπορούμε να  παίζουμε όπου και όπως θέλουμε! Πρέπει να τηρούμε και να σεβόμαστε τους κανόνες! Μην ανησυχείτε, όμως! Ο κύριος Κανονούλης και ο Λάκης Κροκοδειλάκης, θα μας βοηθήσουν  σε αυτό…..

Θα περάσουμε τέλεια! Ελάτε να δείτε κι εσείς!

Μια νέα χρονιά ξεκινά….

 Οι πόρτες του σχολείου μας άνοιξαν για άλλη μια χρονιά για να υποδεχτούν γονείς και παιδιά! Η χαρά μας είναι μεγάλη, αλλά ακόμη μεγαλύτερη, είναι η αγάπη μας, για όλα αυτά τα υπέροχα πλασματάκια που γέμισαν για άλλη μια φορά την αυλή του νηπιαγωγείου μας!

Καλώς ήλθατε, παιδάκια!

Καλή  χρονιά σε όλους μας!!!!

Αποκριάτικο ξεφάντωμα!

Έφτασε και η Αποκριά! Χρώματα, κομφετί, κορδέλες, γέλια, γλέντια και χοροί….

Το σχολείο μας  φόρεσε…. την αποκριάτικη στολή του και μας ταξίδεψε στο ρυθμό του χαρούμενου καρναβαλιού! Μάθαμε για το καρναβάλι στην Ελλάδα και όχι μόνο! Γνωρίσαμε αποκριάτικα έθιμα του τόπου μας, μάθαμε παραδοσιακά τραγούδια και τα χορέψαμε, παίξαμε διασκεδαστικά παιχνίδια, δημιουργήσαμε με διάφορα υλικά, φτιάξαμε μάσκες, μεταμφιεστήκαμε και το χαρήκαμε ! Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο! Ενα τρελό,  αποκριάτικο πάρτυ, που γελάσαμε και διασκεδάσαμε με την καρδιά μας! Φορέσαμε τις πολύχρωμες στολές μας και ήμασταν τόσο όμορφοι!!! Αλλά, μιας και λέμε, για όμορφιά….. Γνωρίσαμε και την πιο όμορφη θεά του Ολύμπου, τη θεά Αφροδίτη!

Φυσικά, δεν ξεχάσαμε να φτιάξουμε χαρταετούς, για να υποδεχτούμε την Καθαρή Δευτέρα αλλά και να γνωρίσουμε την Κυρά -Σαρακοστή! Ελάτε να σας τη συστήσουμε!!!

Ακόμη λίγη ….. μουσική!!!

Η μουσική ενθουσιάζει τα παιδιά! Χαίρονται, τραγουδούν, χορεύουν, δημιουργούν…..

Γι΄αυτό το λόγο, συνεχίσαμε στο σχολείο μας , με πολύ μεγάλη χαρά, το μουσικό μας ταξίδι! Γνωρίσαμε τα έγχορδα και τα πνευστά μουσικά όργανα! Παίξαμε, χορέψαμε και αυτοσχεδιάσαμε τις δικές μας μελωδίες! Φέραμε και μουσικά όργανα από το σπίτι μας και διασκεδάσαμε με την καρδιά μας!

Αλλά, πήγαμε και…. παρακάτω!!! Παρατήρήσαμε μουσικές παρτιτούρες, μάθαμε για το πεντάγραμμο και τις νότες του, είδαμε τα κλειδιά της μουσικής και κατανοήσαμε ότι η μουσική έχει διάρκεια και χρόνους! Πω! Πω! Γνωρίσαμε πολλά καινούρια  μουσικά σύμβολα και ορολογίες και πραγματικά, το χαρήκαμε!

Λοιπόν, τι λέτε; Είμαστε έτοιμοι για την ορχήστρα του 26ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας……;

 

Πως αισθάνεσαι σήμερα;

Βασικός στόχος του σχολείου μας, είναι όλα τα παιδιά να περνάνε όμορφα, να έρχονται και να φεύγουν χαρούμενα! ΄Ομορφα προσωπάκια, αγόρια – κορίτσια, μικρά – μεγάλα, που κρύβουν όμως τόσα πολλά συναισθήματα! Άραγε πως αισθάνονται;

Κάποια παιδιά εκφράζονται, κάποια πιο λίγο και άλλα καθόλου! Και εμείς πρέπει να τους μάθουμε να διαχειρίζονται σωστά τα συναισθήματα τους! Για το λόγο αυτό αναζητούμε συναισθήματα, βρίσκουμε τις αιτίες που τα δημιουργούν και προσπαθούμε να βρούμε σωστές τεχνικές αντιμετώπισης!

Η χαρά και η λύπη είναι δυο αντιφατικά αλλά και σημαντικά συναισθήματα στην ζωή μας! Δεν λείπει όμως ο θυμός, η ζήλεια, ο φόβος, η ντροπή…..

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να αισθάνονται και να το δείχνουν, αλλά με τέτοιο τρόπο, που δεν ενοχλούν τους… δίπλα τους!

Και μιας που συζητήσαμε για το συναίσθημα της ζήλειας, γνωρίσαμε και τη ζηλιάρα θεά του Ολύμπου, την θεά Ήρα!

Κρύο! Κρύο! Παγωνιά! Εφτασε ο Χειμώνας, παιδιά!

 Μπρρρρ!  Έξω κανει κρύο τσουχτερό! Ο τόπος ντύθηκε στα λευκά! Φορέσαμε τα ζεστά μας ρούχα, ανάψαμε το τζάκι μας για να ζεσταθούμε, ήπιαμε τα ζεστά ροφήματα μας και πιάσαμε δουλειά…. Ξεκινήσαμε χειμωνιάτικες εργασίες! Χιονάνθρωποι, χιονισμένα τοπία, γάντια και σκουφιά γέμισαν αλλά και στόλισαν το σχολείο μας! Μιλήσαμε, διαβάσαμε ιστορίες, τραγουδήσαμε αλλά και παίξαμε παιχνίδια για τον παγωμένο Χειμώνα! Ενθουσιαστήκαμε!

Βέβαια, τον Χειμώνα, αλλάξαμε και το νέο Χρόνο. Υποδεχτήκαμε το 2017 με όλες τις τιμές! Μιλήσαμε για τον χρόνο με τις εποχές και τους μήνες του και δημιουργήσαμε όμορφες κατασκευές!

Φυσικά, δεν ξεχάσαμε να γνωρίσουμε και τον  Ολύμπιο θεό της φωτιάς, Που μας είναι τόσο πολύτιμη τις κρύες μέρες! Απολαύστε μας!