25ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

Αλκίμου 47 & Καρυάτιδος (Τηλ:210-5715659)

 • ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

 • ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

  Η στενή επίβλεψη των γονέων αποτελεί αναγκαία και απαραίτητη συνθήκη για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών.

 • Kατηγορίες

 • Προβολές Σελίδας
 • Επιλέξτε γλώσσα

 • RSS Σαν σήμερα

 • Σκακιστική άσκηση

 • ΑσφαλέςΔιαδίκτυο

  Για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο
 • ΑσφαλέςΔιαδίκτυο

  Ενημερωτικός κόμβος Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου
 • Cyberkids

  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη-Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας Μια πρωτοβουλία για τους γονείς και τα παιδιά
 • Ψηφιακή Αλάνα

  Παίξτε με ασφάλεια παραδοσιακά παιχνίδια όπως Γκρινιάρη, Μονόπολη, Ντύνω την κούκλα μου, Μάντεψε Ποιος, Ντάμα, Σκάκι, Μπάσκετ, Φιδάκι, Κρεμάλα κ.ά σε multimedia μορφή.
 • Υποστηρίζω

  Γραμμή Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου
 • Καταγγελίες

  Η Ελληνική Aνοικτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο
 • Stop Facebook

  Υποστηρίξτε τη διεθνή εκστρατεία κατά της χρήσης του Facebook από παιδιά κάτω των 13 ετών
 • Το Χαμόγελο του παιδιού

  Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.
 • Amber Alert

  Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων.
 • Γραμμή SOS 1056

  Εθνική τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά SOS 1056. Βασικός σκοπός της γραμμής είναι η προστασία και η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.
 • Ο Συνήγορος του παιδιού

  Ο Συνήγορος του Παιδιού έχει ως αποστολή την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανηλίκων, δηλαδή όλων των αγοριών και κοριτσιών έως 18 ετών.
 • Ανακύκλωση

  Παιχνίδι για την ανακύκλωση
 • Ανακύκλωση

  Ένα διαδραστικό παραμύθι με cartoon χαρακτήρες για να μάθετε ποιες συσκευές ανακυκλώνονται και με ποιον τρόπο.
 • Ανακύκλωση

  Ένα διαδραστικό παραμύθι για να μάθετε σχετικά με την ανακύκλωση των λαμπτήρων.
 • Καθαρές θάλασσες

  Καθαρίστε τις θάλασσες και τις ακτές
 • Περιβάλλον

  Η προστασία του δάσους
 • Πράσινο σπίτι

  Χτίσε ένα σπίτι φιλικό προς το περιβάλλον
 • Οι Βροχοποιοί

  Θες να γίνεις κι εσύ ένας απ'αυτούς;
 • Ηλιακό Σύστημα

  Εξερευνήστε το ηλιακό μας σύστημα
 • Φυσική

  Κάντε πειράματα Φυσικής με απλά υλικά
 • Πειράματα Φυσικής

  Διαδραστικές προσομοιώσεις πειραμάτων Φυσικής από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο
 • Ακρόπολη

  Περιηγηθείτε στις ψηφιακές εφαρμογές της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης
 • Bring them back

  Ζητάμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα για να επανενωθεί το Μνημείο.
 • Tuxpaint

  Ζωγραφίστε με το Tuxpaint
 • Picassohead

  Ζωγραφίστε με το Picassohead
 • I Wish You To

  Mία πολύ απλή ιστοσελίδα ζωγραφικής μέσα από την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας ευχετήριες κάρτες. Όταν τελειώσετε σας δίνει τη δυνατότητα να προβάλλετε όλες τις κινήσεις που κάνατε από την αρχή μέχρι το τέλος της δημιουργίας της κάρτας σας, δημιουργώντας αυτόματα ένα animation.
 • Jigsaw Planet

  Ανεβάστε μια εικόνα και μετατρέψτε την σε παζλ
 • Wordle

  Συννεφολέξεις με το Wordle
 • Writecomics

  Δημιουργήστε εύκολα, γρήγορα και χωρίς εγγραφή τα δικά σας κόμικς.
 • Animation

  Δημιουργήστε εύκολα, γρήγορα και χωρίς εγγραφή τις δικές σας κινούμενες εικόνες
 • Οι σεισμοί

  Μάθετε διασκεδάζοντας για τους σεισμούς.
 • Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

  Παρακολούθηση της σεισμικότητας σε πραγματικό χρόνο τις τελευταίες 48 ώρες
 • Map

Ζωγραφική

Το TuxPaint είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα ζωγραφικής για παιδιά που τα βοηθάει να μάθουν να ζωγραφίζουν και να χειρίζονται τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Είναι μεταφρασμένο στις περισσότερες γλώσσες (και Ελληνικά) και υποστηρίζει τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα. Περισσότερα για το λογισμικό θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό του τόπο ενώ υλικό στα ελληνικά υπάρχει και στο ιστολόγιο της ελληνικής κοινότητας χρηστών. Παρ’ όλο που απευθύνεται σε παιδιά, το πρόγραμμα δεν περιορίζεται σε απλές λειτουργίες σχεδίασης, αλλά περιλαμβάνει μία σειρά από χαρακτηριστικά, όπως: αρκετά χαριτωμένα εφέ (ουράνιο τόξο, ξεθώριασμα, φούσκες), αυτόματο χρωματισμό πλαισίων και επιφανειών, εισαγωγή κειμένου, πλαίσια, image gallery και πολλά ακόμη διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα. Πατήστε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το TuxPaint στον υπολογιστή σας.


Το Piccassohead είναι ένα ψηφιακό εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν τα δικά τους αριστουργήματα, χρησιμοποιώντας γνωστά χαρακτηριστικά του Πικάσο. Είναι ένα δημοφιλές εργαλείο που χρησιμοποιείται από τους μαθητές και τους δασκάλους σε διεθνές επίπεδο για να μάθουν για την τέχνη και την προώθηση της δημιουργικότητας. Μία δημιουργία του RFI Studios και Ruder Finn. 


Το IWishYouTo είναι μία πολύ απλή ιστοσελίδα ζωγραφικής μέσα από την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας ευχετήριες κάρτες για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Όταν τελειώσετε σας δίνει τη δυνατότητα να προβάλλετε όλες τις κινήσεις που κάνατε από την αρχή μέχρι το τέλος της δημιουργίας της κάρτας σας, δημιουργώντας αυτόματα ένα animation.


Το bomomο είναι μία ιστοσελίδα ζωγραφικής που σας δίνει τη δυνατότητα να ζωγραφίσετε με διάφορους τύπους πινέλων, πετυχαίνοντας ένα αισθητικό αποτέλεσμα που πλησιάζει τους αφηρημένους πίνακες μοντέρνας τέχνης. Είναι πολύ απλό στη χρήση. Απλά κάντε κλικ σε ένα πινέλο και στη συνέχεια μετακινήστε τον δρομέα με περιστροφικές κινήσεις για να πραγματοποιήσετε το αριστούργημά σας. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να καθαρίσετε τον καμβά και να ξεκινήσετε από την αρχή ή να αποθηκεύσετε το έργο σας στο σκληρό δίσκο. Ξυπνήστε τον καλλιτέχνη μέσα σας και καλές δημιουργίες.


Το thisissand είναι μία υπέροχη ιστοσελίδα ζωγραφικής η οποία  μετατρέπει τα εικονοστοιχεία (pixels) της οθόνης του υπολογιστή σας σε ψηφιακή άμμο που πέφτει σε στοίβες και στρώματα, ακριβώς όπως η πραγματική άμμος, παρέχοντας μια ατέλειωτη σειρά από πιθανά σχέδια, τοπία και εικόνες. Καθώς ζωγραφίζετε ακούγεται το απαλό σφύριγμα της πτώσης της άμμου. Eίναι πολύ απλό στη χρήση του. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού σας για να δημιουργήσετε ένα στρώμα άμμου. Πατώντας διπλό κλικ θα έχετε μία σταθερή και συνεχή ροή άμμου. Με τον επιλογέα χρώματος -το κυκλάκι στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας- μπορείτε να επιλέξετε την απόχρωση της άμμου σας. Με σύρσιμο μεταξύ δύο ή περισσότερων χρωμάτων θα παράγετε ένα πολύ ωραίο εφέ διαβάθμισης. Τέλος, μπορείτε να πατήστε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και στη συνέχεια να επιλέξετε CAPTURE PIECE για να αποθηκεύσετε το αριστούργημά σας στον υπολογιστή σας ή να κάνετε printscreen την εικόνα σας, να την αντιγράψετε στη ζωγραφική των Windows  και στη συνέχεια να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.


Το Art Pad είναι μία διαδραστική ιστοσελίδα ζωγραφικής η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν όμορφες καλλιτεχνικές δημιουργίες. Ξεκινώντας με ένα κενό καμβά κι ένα εικονικό πινέλο, οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Φιλικό προς τον χρήστη επιτρέπει τη δημιουργία (paint), τη διόρθωση (undo), την αναδημιουργία (start over) και την εκτύπωση (print) των καλλιτεχνικών δημιουργιών σας. Διαθέτει εργαλείο γραφής (Τ) χωρίς όμως να αναγνωρίζει ελληνικούς χαρακτήρες. Δίνει επίσης τη δυνατότητα επιλογής κορνίζας (frame) και επανάληψης των βημάτων δημιουργίας (replay painting) έτσι ώστε να βλέπετε ξανά τα στάδια δημιουργίας του έργου σας και μάλιστα επιλέγοντας ταχύτητα. Με την επιλογή save and send μπορείτε να στείλετε το έργο σας σε ένα φίλο ή γνωστό σας, αρκεί να γνωρίζετε την ηλεκτρονική διεύθυνσή του (email) ενώ πατώντας κλικ στον σύνδεσμο here έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε τη δημιουργία σας  και να μάθετε τον σύνδεσμο της (link).


Το crayola είναι μία ιστοσελίδα ζωγραφικής με μεγάλη ποικιλία από ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, πινέλα και γκλίτερ. Είναι πολύ απλή και πολύ φιλική προς τον χρήστη. Αρχικά, επιλέξτε ένα εργαλείο από την παλέτα με τα χρώματα και στη συνέχεια επιλέξτε χρώμα. Έπειτα, επιλέξτε μέγεθος για να καθορίσετε το πάχος της γραμμής και τέλος, πατήστε αριστερό κλικ στον καμβά για να ξεκινήσετε να ζωγραφίζετε. Ένας από τους μαρκαδόρους κρύβει δέκα στάμπες για να στολίσετε τις ζωγραφιές σας. Ψάξτε για να τον βρείτε καθώς και για να βρείτε τη γόμα. Πειραματιστείτε με τους διαφορετικούς τρόπους που λειτουργεί ο κάθε μαρκαδόρος. Πατήστε print  για να εκτυπώσετε το αριστούργημά σας ή new page για να ξεκινήσετε μία νέα ζωγραφιά.


Το abcya_paint είναι μία πολύ απλή ιστοσελίδα ζωγραφικής με μεγάλη ποικιλία από διασκεδαστικά εργαλεία και αξεσουάρ (σε διάφορα μεγέθη) όπως ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, σφραγίδες, σπρέι χρώματος, έτοιμες εικόνες (stickers), πινέλα, ρολό, μπαλόνια, σχήματα και βούρτσες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Επίσης, έχετε το εργαλείο της αναίρεσης (Undo), τη δυνατότητα να εισάγετε κείμενο (δυστυχώς δεν υποστηρίζονται ελληνικοί χαρακτήρες) και να χρωματίσετε έτοιμες εικόνες. Με το εργαλείο της επιλογής (Select) μπορείτε να μετακινήσετε, να περιστρέψετε και να αλλάξετε το μέγεθος του κειμένου, των σχημάτων και των έτοιμων εικόνων (stickers) που έχετε εισάγει στη ζωγραφιά σας. Τέλος, μπορείτε να εκτυπώσετε (Print) ή να αποθηκεύσετε (Save) στον υπολογιστή σας το αριστούργημά σας.


Tο colorwithleo είναι μία υπέροχη ιστοσελίδα ζωγραφικής που έχει ως στόχο να καλλιεργήσει την απέραντη δημιουργικότητα και να ικανοποιήσει την ακόρεστη περιέργεια των παιδιών. Ένας νεαρός Leonardo da Vinci, ο Leo, καθοδηγεί τα παιδιά σε μια πλούσια συλλογή από διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες όπου μαθαίνουν τις αρχές της τέχνης και άλλες ζωτικής σημασίας εκπαιδευτικές δεξιότητες. Γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν επίσης να επωφεληθούν κατεβάζοντας τα δωρεάν μαθήματα και δραστηριότητες. Ενδεικτικά δείτε παρακάτω ορισμένες δραστηριότητες…

Θέλετε να μάθετε πώς γίνεται ένα χρώμα; Παρακολουθήστε καθώς η μηχανή χρώματος αναμιγνύει τα χρώματα για σας. Κάντε κλικ σε ένα χρώμα του τροχού και δείτε πώς η μηχανή αναμιγνύει το χρώμα που έχετε επιλέξει. Καλή διασκέδαση!

Δημιουργήστε μια αυτοπροσωπογραφία ή ένα πορτρέτο από άτομα που γνωρίζετε χρησιμοποιώντας τη διαδραστική μηχανή δημιουργίας πορτρέτου. Κάντε κλικ πάνω στο σχήμα του κεφαλιού που επιθυμείτε για να ξεκινήσετε και στη συνέχεια επιλέξτε μάτια, φρύδια, μύτη, στόμα, αυτιά και μαλλιά.

Ακόμη πατήστε κλικ εδώ κι εδώ για να απολαύσετε μία πλούσια συλλογή από διασκεδαστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια.


Το MakeAChristmasTree είναι ένας διασκεδαστικός και δημιουργικός τρόπος για να γιορτάσετε τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σας. Κάντε κλικ και σύρετε τα στολίδια, τα φωτάκια, τις γιρλάντες, τα διακοσμητικά και τα δώρα που θέλετε για να διακοσμήσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τέλος, μπορείτε να εκτυπώσετε (Print) ή να αποθηκεύσετε (Save) στον υπολογιστή σας το αριστούργημά σας ως αρχείο εικόνας.  


Το MakeASnowman σας δίνει τη δυνατότητα να εξοικειωθείτε με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο με τη χρήση του ποντικιού. Κάντε κλικ και σύρετε διαφορετικά αντικείμενα (καπέλο, στόμα, μάτια, μύτη, κασκόλ, χέρια, γάντια και άλλα στολίδια) για να φτιάξετε τον δικό σας χιονάνθρωπο. Τέλος, μπορείτε να εκτυπώσετε (Print) ή να αποθηκεύσετε (Save) στον υπολογιστή σας το αριστούργημά σας ως αρχείο εικόνας.

Αφήστε μια απάντηση