Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας 24ου Νηπιαγωγείου

kinder 'garden' at grout


Λήψη αρχείου

Καλή Σχολική Χρονιά!!!


«Πίσω από κάθε παιδί που πιστεύει στον εαυτό του,υπάρχει ένας ενήλικας που πίστεψε πρώτα σ’αυτό.» Mathew Jacobson

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά,με ιδιαιτερότητες και δυσκολίες, που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε.Θέλουμε να πιστεύουμε πως με καλή διάθεση,θετική ενέργεια και συνεργασία,θα ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο που θα προκύψει.Εξάλλου το οφείλουμε σε αυτά τα αθώα μάτια,που μας κοιτάν γεμάτα απορία,σε αυτά τα παιδικά χαμόγελα,που κρύβονται πίσω από τις μάσκες.Έχουμε χρέος να τα αφουγκραστούμε,να τα στηρίξουμε, να τα εμπιστευτούμε…
Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα παν όλα καλά.Ελπίζουμε να έχουμε μια ευχάριστη και δημιουργική σχολική χρονιά,χωρίς απρόοπτα…

Το Διδακτικό Προσωπικό του Νηπιαγωγείου

Δημιουργικοί τρόποι απασχόλησης για μικρά παιδιά στα χρόνια του κορωνoϊού…

Children at Play

«Children at Play» από RayMuzyka διατίθεται με άδεια χρήσης CC by-nc-sa-2.0

Μένοντας στο σπίτι με τα παιδιά μπορούμε να περάσουμε ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα μας. Παρακάτω προτείνονται μερικές ενδεικτικές δραστηριότητες.
Φτιάχνω το δικό μου παραμύθι!Διαβάστε στα παιδιά τα αγαπημένα τους παραμύθια. Εξάψτε την φαντασία τους και προτρέψτε τα να δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι ζωγραφίζοντας το. Ζητήστε τους να σας το δείξουν σελίδα-σελίδα και να σας το αφηγηθούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Κάνετέ τους ερωτήσεις και αφήστε τα να εξωτερικεύσουν τις σκέψεις τους.
Ώρα για μαγειρική!Φτιάξτε παρέα το μεσημεριανό φαγητό σας. Αφήστε τα παιδιά σας να πλύνουν τα λαχανικά δείχνοντάς τους φυσικά πώς να τα πλένουν σχολαστικά. Φτιάξτε κουλουράκια και αφήστε τα να παίξουν με τη ζύμη. Θα μεγαλουργήσουν.

Ώρα για κηπουρική!Τώρα που η εποχή αλλάζει και ο καιρός καλυτερεύει ώρα να φτιάξετε τον κήπος σας ή το μπαλκόνι σας. Προμηθευτείτε από ένα φυτώριο λουλούδια και δεντράκια και γίνετε εσείς οι κηπουροί. Φυτέψτε τα σε χρωματιστές γλάστρες και διακοσμήστε με αυτές το μπαλκόνι. Εξηγείστε στα παιδιά σας πώς περιποιούμαστε το κάθε φυτό. Συμφωνείστε ότι κάθε μέλος της οικογένειας θα πρέπει να φροντίζει το δικό του φυτό και θα είναι υπεύθυνο για αυτό.

Ώρα για γυμναστική!Τρέξτε, κάντε πηδηματάκια, μιμηθείτε τις κινήσεις των ζώων με ή χωρίς μουσική.. Η άσκηση θα βελτιώσει τη διάθεσή σας και θα σας κάνει χαρούμενους και τα παιδιά θα εκτονωθούν.

Παίζοντας με τις λέξεις! Δείξτε τους εικόνες, ζητήστε τους να σας πουν το όνομα του ζώου/αντικειμένου που απεικονίζεται και έπειτα να σας βρουν 5 λέξεις που να ξεκινούν από το ίδιο γράμμα.

Γωνιά μεταμφίεσης στο σπίτι!Βγάλτε από την αποθήκη, τα συρτάρια και τις ντουλάπες ρούχα και αξεσουάρ που δεν φοράτε και τοποθετήστε τα όλα σε ένα καλάθι. Ζητήστε τους να δημιουργήσουν με αυτά τη δική τους στολή. Τραβήξτε βίντεο και φωτογραφίες για να χαρούν ακόμη περισσότερο.

Ώρα για ταινία!Φτιάξτε παρέα σπιτικό ποπ κορν, φορέστε άνετα ρούχα και καθίστε αγκαλιά στον καναπέ να τα απολαύσετε, αφού φυσικά έχετε πλύνει σχολαστικά τα χέρια σας. Παρακολουθήστε την ταινία και μην βαριέστε να απαντάτε σε κάθε πιθανή ερώτησή τους. Στο τέλος της ταινίας συζητήστε μαζί τους. Ζητήστε τους να σας περιγράψουν τι τους άρεσε και τι όχι από την ταινία.

Ας το δούμε σαν μια ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους μας!Ας την αξιοποιήσουμε λοιπόν!!!