Εφαρμογή υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 με self test

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, χρόνια πολλά! Με την επαναλειτουργία των δια ζώσης μαθημάτων εφαρμόζεται και ο υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος με self- test που προμηθεύεστε απο τα φαρμακεία με το ΑΜΚΑ του μαθητή και την δική σας ταυτότητα. 24 ώρες πριν την είσοδο του μαθητή στο σχολείο εφαρμόζετε το ιατρικό τεστ στο σπίτι σας και συμπληρώνετε την ειδική φόρμα που θα φέρει κάθε μαθητής στην τσάντα του εφόσον το τεστ βγει αρνητικό.

Εσωκλείουμε την σχετική εγκύκλιο όπως μας κοινοποιήθηκε απο την Διευθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

Δ1α_ΓΔ οικ_27707_4_5_21_KYA ΦΕΚ Β 1825_ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ

Καλή επιστροφή στις τάξεις και στα παιχνίδια μας!

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2021- Η παράξενη παρέα του Ορφέα

Στην δική μας ιδιαίτερη γιορτή, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στην διαδικτυακή μας τάξη τον συγγραφέα Βασίλη Κάργα! Μετά την παρουσίαση του βιβλίου του “Η παράξενη παρέα του Ορφέα” και τα παιχνίδια φιλαναγνωσίας τα παιδιά γνώρισαν τον συγγραφέα και του πήραν συνέντευξη απολαμβάνοντας τον ρόλο του δημοσιογράφου! Στο καλλιτεχνικό μας εργαστήρι κατασκευάσαμε τον Θρακιώτη Ορφέα με την επτάχορδη λύρα του σε ρόλο σελιδοδείκτη! Ευχαριστούμε πολύ κύριε Κάργα για την πανέμορφη παραμυθένια ιστορία σου!

 

Πρόσκληση για ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Τα διακιώματα του παιδιού: Κακοποίηση και καθεστώς προστασίας”.

Για το παιδί που βασανίζεται. Για το παιδί μέσα μας που κάποτε κακοποιήθηκε ανεπιστρεπτί. Για τους ασθενείς θύτες. Για τα θύματα που θα κουβαλούν πάντα συναισθήματα ντροπής και αναξιότητας. Μα κυρίως για προστασία. Για την προστασία κάθε κακοποιημένου ανήλικου. Της διπλανής πόρτας. Του ίδιου σπιτιού. Της τάξης μας.
Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΑΜΘ με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Δικαιώματα του παιδιού: κακοποίηση και καθεστώς προστασίας» την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 και ώρα 18.00.
Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους: εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γονείς και κηδεμόνες και σε όλα τα μέλη της σχολικής και μη κοινότητας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο:
Event number: 124 052 3802
Event password: 1234
Και στο κανάλι του ΠΕΚΕΣ ΑΜΘ στο You Tube:
Η πρόσκληση είναι της συντονίστριας εκπαιδευτικού έργου κυρίας Δρίβα και εκπροσωπεί το ΠΕΚΕΣ Ανατολικής Μακεδονίας κ Θράκης.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

ΠΡΩΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΣΤΑ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

(ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΔΗΛ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 2017)

1.Γίνονται από τους γονείς ηλεκτρονικά, μπαίνοντας στην ψηφιακή πύλη gov.gr και με τους κωδικούς του taxisnet.        ( http://protieggrafi.services.gov.gr )

  1. Έγγραφα που θα προσκομίσετε στο Νηπ/γείο μετά την υποβολή της αίτησης ηλεκτρονικά είναι:

Α. Βιβλιάριο Υγείας

Β. ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας, από παιδίατρο)

Γ. Βεβαιώσεις εργασίας ή κάρτα ανεργίας ή βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα (μόνο για εγγραφή στο ολοήμερο)

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Έβρου dipe.evr.sch.gr και να διαβάσετε το ΦΕΚ του Υπουργείου Παιδείας και τις οδηγίες για την πρώτη εγγραφή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΗΠ/ΓΕΙΟΥ: 25510 35288

ΩΡΕΣ: 12:15 – 14:00 μ.μ. με τηλεφωνικό ραντεβού(για να προσκομίσετε τα απαραίτητα έγγραφα, μετά την υποβολή της αίτησης ηλεκτρονικά και προς αποφυγή συνωστισμού)

 

 

ΟΡΙΑ  21ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ :

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 18-22 (ΕΣΩΤ.) – ΔΗΜΗΤΡΑΣ (ΜΟΝΑ ΕΩΣ 7 ΚΑΙ ΖΥΓΑ ΕΩΣ 16) – ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ (ΜΗ ΣΥΜΠ.) – ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (ΜΗ ΣΥΜΠ.) – ΗΡΟΔΟΤΟΥ 1-35 (ΕΣΩΤ. ΕΩΣ ΜΥΣΤΗΣ) – ΗΦΑΙΣΤΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΤΣΟΥΚΑ (ΟΧΙ ΤΑ ΣΟΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ)

Οι επιβαίνοντες εις το κίτρινο υποβρύχιο προχώρησαν σε έκδοση περιοδικού πολιτιστικής ταυτότητας!

 

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που συμμετείχαν για πρώτη φορά στην έκδοση ηλεκτρονικού περιοδικού! Τα παιδιά μας μελέτησαν τον τόπο τους με σκοπό να τον παρουσιάσουν στους ετέρους μας. Όλες οι χώρες συμμετείχαν σε στήλες της επιθυμίας τους. Ξεφυλλίστε και απολάυστε την δουλειά τους!

https://en.calameo.com/read/005122336213a1c644a54