ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ

ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ 2017 2018

 

 

Επέτειος Εθνικής εορτής 25ης Μαρτίου

Η Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις συμμετείχαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρκτούρος»

 

Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 επισκέφθηκε το 21ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου η εκπαιδευτική ομάδα του προγράμματος «Αρκτούρος» και παρουσίασε στην Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις  διαδραστικό βιωματικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα το «Μυστήριο της μικρής αρκούδας». Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τον αριθ. πρωτ. 220729/Δ2/14-12-2017.

 

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Το Μυστήριο της Μικρής Αρκούδας

 Το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Το μυστήριο της μικρής αρκούδας» πραγματοποιήθηκε στους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού του 21ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργητικά. Η διάρκεια παρουσίασης ήταν μία και πλέον διδακτική ώρα για το τμήμα κάθε τάξης.

Σκοπός ήταν η επαφή των μαθητών με την άγρια πανίδα και τα προστατευόμενα είδη της και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα βιοποικιλότητας, δραστηριοποιήσεων και πρωτοβουλιών για την προστασία των οικότοπων και την ανάδειξη της συνευθύνης για το περιβάλλον.

Το «μυστήριο της μικρής αρκούδας» είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες. Ο γενικός σκοπός του είναι η ενημέρωση των μαθητών/τριών για ζητήματα του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από παιγνιώδη τρόπο. Παράλληλα με το παιχνίδι εμφανίστηκαν σύντομες χρήσιμες πληροφορίες, που σχετίζονταν με τις δράσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για τα δάση, τους οικοτόπους, τη βιοποικιλότητα και για προστατευόμενα είδη της ελληνικής πανίδας όπως η αρκούδα, ο λύκος, η βίδρα, το αγριόγιδο, το ζαρκάδι και το ελάφι.

Το περιεχόμενο του παιχνιδιού

Το ηλεκτρονικό παιχνίδι είναι σχεδιασμένο σε οnline περιβάλλον και βασίζεται σε 360ο φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που βρίσκονται μέσα σε δασικές περιοχές στο νομό Φλώρινας. Περιλαμβάνει 7 γρίφους που κλήθηκαν να λύσουν οι μαθητές/τριες, οι οποίοι παρουσιάστηκαν μέσα από σκίτσα-γκραβούρες. Οι γρίφοι σχετίζονται με τα μαθηματικά, την παρατηρητικότητα και με τις γλωσσικές δεξιότητες.

  

Λίγα λόγια για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, με δράσεις ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού για την προστασία της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην ελληνική ύπαιθρο.

www.arcturos.gr

Περισσότερα για το πρόγραμμα δείτε:

http://www.arcturos.gr/gr/draseis/perivallodiki-ekpaideusi/

http://www.arcturos.gr/odigos_ekpaideutikou/

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Επίσκεψη στη Μονή Δαφνίου

«STOP στην πλαστική και χάρτινη σακούλα μιας χρήσης!!!»

Οι μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου συμμετέχουν στην εκστρατεία κατά της πλαστικής και χάρτινης σακούλας μίας χρήσης  και διαδίδουν το σύνθημα «STOP στην πλαστική και χάρτινη σακούλα μιας χρήσης!!!».


Ημερίδες Σχολικού Συμβούλου.

Kάλαντα

Μια μικρή παρέα σχηματίστηκε στους διαδρόμους κι έπαιξε δυο κομματάκια γιορτινά…


Ευχές από το Ε2

Από την αρχαία ειρεσιώνη στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και τις ευχές μας!

«Η μεταβατικότητα της παράδοσης μέσα στην τάξη στους μαθητές,που κατανυκτικά και ουσιαστικά ψηλαφούν το νόημα των Χριστουγέννων και της έλευσης του νέου έτους»

11η Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών


Copyright © 21ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top
...