ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ eTwinning Living the Arts Hands On.

To 21ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου βραβεύτηκε με την Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για το έργο Living the Arts,Hands On!

Το έργο υλοποιήθηκε από τους μαθητές του τμήματος Β2 κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019 στο μάθημα των Αγγλικών με τη συμμετοχή μαθητών από την Ελλάδα , Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία και Γαλλία. Συγχαρητήρια στους μαθητές !

ΕΥΡΩΠΑΪΚH ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ 2019

Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 2001 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου.Οι μαθητές του σχολείου μας γιόρτασαν με διάφορες δραστηριότητες στο μάθημα της Ξένης Γλώσσας.

Δράσεις οδικής ασφάλειας για τους μαθητές στο Άλσος Περιστερίου

O αγιασμός για τη σχολική χρονιά 2019-20

21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ 23ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020 θα γίνει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 08.30 στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου και όλοι οι εκπαιδευτικοί σας εύχονται Καλή και Δημιουργική σχολική χρονιά!

 

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Γ1  BATMAN Γιασμιν TO ΛΙ0ΝΤΑΡΙ ΚΑΙ Η ΚΛΗΡΩΣΗ Τα ελαφάκια Οι τρεις φιλοι σιναντιουνται Η τίγρη που ήθελε να πάρει Τα πιο όμορφα ζώα Τα τιμωρημένα σκυλάκια ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΗΘΟΣ ΕΝOΣ ΜΑΓΟΥ Ξενοδοχείο για τέρατα ΝΤΕΝΤΕΚΤΙΒ ΚΛΟΥΖ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΚΑΙ H ΤΙΓΡΗΣ

Γ2    FLUFY LEGO Star Wars MAGGIE AND BIANCA δεινοσαυροι Η τίγρης MInecRAFT Λιοντάρι VS Τίγρης Μπομπ και πατρικ Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ Η ΧΕΛΩΝΑ Ο λυκος

Δ1   H ΠΑΓΙΔΑ TΗΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ Tα γενεθλια του τριγωνοψαροΥΛΗ Βρομικα κολπα στο γήπεδο Η Αλίκη στην χώρα των μαρμάρων Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΓΕΜΕΝΟΥ ΤΣΙΡΚΟΥ Ο Μικρός πρίγκιπας Ο ΦΟΥΡΦΟΥΡΗΣ Ο ΚΟΤΣΙΦΑΣ Οι τρεις σωματοφυλακες ΤΕΡΑΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑΦΘΑΛΙΝΕΣ Τη νύχτα όλες οι φαλάκρες είναι μπλε Το ταξίδι της παπλωματούς

Δ2 ΒΑΣΙΛΙΚΗ Η συνωμοσια τησ τσιχλας ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΕΛΟΝΑ    Ή κούκλα που ήθελε να αποκτήσει ένα μωρό Ο ΦΡΙΚΟΣ, Ο ΚΟΝΤΟΡΕΒΙΘΟΥΛΗΣ ΜΟΥ Οι περιπέτειες του Τομ Σογερ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΟΛΥΒΙΑ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ Το Δωρο της Παπλωματους ΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΔΕ ΜΕ ΜΕΛΕΙ

Ε1  ο γυρος του κοσμου ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ ΣΟΦΙΑ Το κάλεσμα της άγριας φύσης

Ε2   TOM ΣΟΓΕΡ ΕΝΑΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ο μικρός πρίγκιπας ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕΒΑΧ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

ΣΤ

Ένα παιδί μετράει τα άστρα

Εφημερίδα Δ1 και Δ2

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 1

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 2 

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ Η ΜΗΛΙΑ

Καλοκαιρινή γιορτή

 

Πρόγραμμα καλοκαιρινής γιορτής 21ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου «Αγάπη μόνο!»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ VOYAGE EN FRANCE-ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

 

Την Τετάρτη  22 Μαΐου, οι μαθητές γαλλικών της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας, παρουσίασαν την παράσταση «VOYAGE EN FRANCE-ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ». Τα παιδιά εκπόνησαν ένα πρόγραμμα (projet) που είχε βασικό θέμα ένα εικονικό ταξίδι στη Γαλλία.

Μέσα από αυτό, τους δόθηκε η ευκαιρία :

 • να αναπτύξουν δεξιότητες καλής επικοινωνίας και συνεργασίας
 • να γνωρίσουν τη Γαλλία γεωγραφικά, πολιτισμικά και πολιτιστικά
 • να συνειδητοποιήσουν κοινά πολιτισμικά στοιχεία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία και έτσι να αποκτήσουν διαπολιτισμική συνείδηση (πολυπολιτισμικότητα)
 • να αγαπήσουν την ξένη γλώσσα και να συνειδητοποιήσουν τη χρησιμότητα της εκμάθησής της

Οι μαθητές ,μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, μας γνώρισαν τα αξιοθέατα της Γαλλίας, τα προϊόντα της  καθώς και τη γαλλική κουζίνα. Μας ταξίδεψαν με όμορφες γαλλικές μελωδίες από την Edith Piaf μέχρι τη Zaz και την Indyla ,μα πάνω απ΄όλα το χάρηκαν πολύ!

Ευχάριστη νότα στην εκδήλωση αποτέλεσε η παρουσία των παιδιών της Α2 τάξης ,που τραγούδησαν και χόρεψαν το γαλλικό τραγουδάκι «Sur le Pont d΄ Avignon»

Την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους ο Συντονιστής Εκπαίδευσης για τη Γαλλική Γλώσσα κ.Στέλιος Μαρκαντωνάκης  καθώς και μεγάλος αριθμός γονέων.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τα ευχαριστούμε που μας θύμισαν ότι η ξένη γλώσσα συμπληρώνει την παιδεία του σύγχρονου ανθρώπου, προσφέροντας ευρύτητα σκέψης και πολιτιστική αυτογνωσία.

 

 

PRESENTATION DU PROJET VOYAGE EN France

Mercredi, le 22 mai, les élèves du département français de la 6ème année de notre école, ont présenté le spectacle « VOYAGE EN FRANCE »

Les enfants ont travaillé sur un programme qui avait comme sujet principal un voyage virtuel en France.

Grâce à ce projet, ils ont eu la chance de:

 • développer de bonnes compétences de communication et de coopération
 • connaître la France sur les plans géographique, culturel et culturel
 • prendre conscience d’éléments culturels communs entre la Grèce et la France et ainsi acquérir une conscience interculturelle (multiculturalisme)
 • aimer la langue étrangère et prendre conscience de l’utilité de son apprentissage

Les élèves, à travers un riche matériel photographique, ont présenté les monuments de la France, ses sites touristiques, ses produits ainsi que la cuisine française. Ils ont chanté de belles mélodies françaises d’Edith Piaf à Zaz et Indyla, mais plus que ça, ils ont bien passé eux mêmes! En plus, les enfants de la classe A2 ont  chanté et dansé la chanson française «Sur le Pont d’Avignon» La présentation a été honorée par la présence du coordinateur de la langue française, M.Stelios Markantonakis, ainsi que par un grand nombre de parents.

Nous félicitons chaleureusement tous les enfants et nous les remercions de nous avoir rappelé que la langue étrangère complète l’éducation de l’homme moderne en offrant une pensée ouverte et une connaissance de soi socioculturelle.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΟΝΙΑΣ

21 ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω εκλογών από Παρασκευή 24/5/2019 έως και Δευτέρα 27/5/2019, καθώς και από Παρασκευή 31/5/2019 έως και Δευτέρα 3/6/2019.
 • Την Τετάρτη 5/6/2019 το σχολείο ΔΕΝ θα λειτουργήσει το πρωί λόγω της εκδήλωσης για τη λήξη του σχολικού έτους, που θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα στο χώρο του σχολείου (τροποποίηση ωραρίου με άδεια της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄Αθήνας)
 • Την Πέμπτη 6/6/2019 το σχολείο ΔΕΝ θα λειτουργήσει λόγω Γενικής Συνέλευσης των εκπαιδευτικών.
 • Την Τρίτη 11/6/2019 όλο το σχολείο θα επισκεφθεί Αθλητικό Κέντρο από το 8.15 έως και 13.15.
 • Tην Τετάρτη 12/6/2019 το πρωί θα γίνει κανονικά μάθημα και ώρα 7.30 το απόγευμα οι μαθητές της Στ΄ θα παρουσιάσουν θεατρικά και άλλα δρώμενα.
 • Την Παρασκευή 14/6/2019 θα δοθούν οι Τίτλοι Προόδου και τα Απολυτήρια των μαθητών από 8.30 -10 το πρωί.

Copyright © 21ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top