Βαθμολογία Α΄τριμήνου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ-ΤΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ-ΤΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ «Real Life Stories»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες  της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης του 21ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου παρακολούθησαν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου πρόγραμμα διάρκειας δύο διδακτικών ωρών το οποίο πραγματοποιήθηκε από Ψυχολόγους του οργανισμού  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο χώρο του σχολείου μας.

Το Πρόγραμμα «Real Life Stories» υλοποιείται με την αφήγηση ιστοριών που βασίζονται στο μοντέλο και τις αρχές της «Βιβλιοθεραπείας» με έμφαση στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης των παιδιών. Η/Ο ψυχολόγος αφηγείται μια δομημένη κατασκευασμένη ιστορία σε ομάδα μαθητών και μαθητριών. Οι ιστορίες αφορούν καταστάσεις:

  • Ενδοοικογενειακής βίας
  • Ενδοσχολικής βίας
  • Ασφάλειας-Εκφοβισμού στο Διαδίκτυο.

Με την παρακολούθηση του συγκεκριμένου Προγράμματος οι μαθήτριες/μαθητές αναμένεται να μπορούν να αναγνωρίζουν τα εν λόγω φαινόμενα, να προστατεύονται άμεσα έναντι κρουσμάτων κακοποίησης και εκφοβισμού, να είναι σε θέση να αντιληφθούν τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών που εμπλέκονται στα παραπάνω φαινόμενα και να αναγνωρίζουν τις διαθέσιμες πηγές βοήθειας.

ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ


Η γιορτή μας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η Δ΄τάξη του σχολείου μας παρουσίασε την πολύ όμορφη δουλειά της για να τιμήσουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου


ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1973

Επίσκεψη ε΄τάξης σε εργαστήριο ρομποτικής


Εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

21ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

Ενημέρωση

Σας ενημερώνουμε ότι ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου λόγω της αναβολής θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 22/11/2017 και ώρα 8.30 ως 9.30 το πρωί.

Από τη Διεύθυνση

Μετατίθεται για τη Δευτέρα ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που λόγω των καιρικών συνθηκών δεν λειτούργησαν σήμερα, 17 Νοεμβρίου 2017, δύνανται να διαθέσουν 2 διδακτικές ώρες τη Δεύτερα 20 Νοεμβρίου 2017 προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 44ηεπέτειο του Πολυτεχνείου.

Την απόφαση αυτή έλαβε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

17/11/2017 – Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής

Το 21ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου ενημερώνει τους μαθητές και τους γονείς τους ότι την Παρασκευή 17/11/2017 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μετά από απόφαση της Περιφερειάρχου Αττικής κ. Ρένας Δούρου λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά σήμερα 17/11/2017 όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Τις σχετικές αποφάσεις διακοπής μαθημάτων σχολείων α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες υπέγραψαν οι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 186 του ν. 3852/2010 και του άρθρου 4 του π.δ/τος 79/2017.

Aνακοίνωση για εορτασμό επετείου Πολυτεχνείου

Νέα εικόνα (2)

Επίσκεψη του Ε2 στο Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης

Το Ε2 επισκέφτηκε το ΚΠΕ Αργυρούπολης για την παρακολούθηση του προγράμματος «Νερό- Ρέματα» και στη συνέχεια το ρέμα Πικροδάφνης για εργασία πεδίου. Η επίσκεψη εντάσσεται στις δραστηριότητες της τάξης για το περιβαλλοντικό της πρόγραμμα «Νερό-Ποτάμια-Καλαμάς»

Copyright © 21ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top
...