Ε1 (2017-2018) : Etwinning «Το σχολείο μου, η πόλη μου: το σπίτι μου» (“My school, my town: my home”)

Στα πλαίσια του μαθήματος Τ.Π.Ε. (Υπολογιστές) η τάξη Ε1 του σχολείου μας συμμετείχε φέτος (Σχολ.Έτος 2017-2018) στο έργο (project) «Το σχολείο μου, η πόλη μου: το σπίτι μου» (“My school, my town: my home”) του Etwinning και συνεργάστηκε κυρίως με το σχολείο Escola Perez Sala της πόλης Vilasar de Mar, μια πόλη πολύ κοντά στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, καθώς και με σχολεία της Ιταλίας, Τουρκίας και Σλοβακίας.

Στόχος  του έργου ήταν να γνωριστούν οι μαθητές των δύο χωρών με σκοπό να ανταλλάξουν πληροφορίες για το σχολείο τους, την πόλη τους και τον τρόπο ζωής τους. Παράλληλα εξάσκησαν και τα αγγλικά τους, αφού το έργο πραγματοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα.

Slogan and Logos-Greece

 

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΒΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΠΑΠ

Οι μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας ευαισθητοποίηθηκαν και ενημερώθηκαν  για άμεσες δίκαιες και αποτελεσματικές θέσεις στα προβλήματα των παιδιών με κινητική αναπηρία.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Οι μαθητές της Γ, Δ & ΣΤ΄ ενημερώθηκαν για την αξία της φυσικής δραστηριότητας σε σχέση με τη Διατροφή. 

«ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ»

Οι μαθητές της Α΄& Γ΄τάξης παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ».

• ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ « ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ» 22/1/2018

Οι μαθητές της Ε΄& ΣΤ΄τάξης παρακολούθησαν το πρόγραμμα «3ο κουδούνι, Όπερα».
O εκπαιδευτής – εμψυχωτής παρουσιάζει  μια «μουσειοσκευή» με τη μορφή μιας μικρής βαλίτσας, η οποία λειτουργεί ως βάση και αφετηρία ενός διαδραστικού εργαστηρίου, στη διάρκεια του οποίοι οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον κόσμο του λυρικού θεάτρου με ευφάνταστο και ψυχαγωγικό τρόπο.
Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με την λυρική τέχνη, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, την ιστορία της, τα είδη των καλλιτεχνών που την υπηρετούν. Παράλληλα, γίνεται γνωριμία με το έργο και την ιστορία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ μέσω ασκήσεων και οπτικοακουστικού υλικού, οι μαθητές μαθαίνουν για την μουσική, τις φωνές, τα ηχοχρώματα κτλ.

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΙΖΑΝΤΟΡΑ ΝΤΑΚ» 1/2/2018

Οι μαθητές της Γ τάξης παρακολούθησαν στο χώρο του σχολείου το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται στη συγκινητική ιστορία μιας ξεχωριστής πάπιας, της Ιζαντόρα Ντακ, της συγγραφέως Στέλλας Μιχαηλίδου, κι έχει ως βασικούς στόχους την ενθάρρυνση της συναισθηματικής έκφρασης και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας. Οι περιπέτειες της πάπιας Ιζαντόρα Ντακ είναι εμπνευσμένες από την αληθινή ιστορία της κορυφαίας χορεύτριας σύγχρονου χορού Ιζαντόρα Ντάνκαν.

Το εργαστήριο απευθύνεται στους μαθητές των μικρότερων τάξεων του Δημοτικού σχολείου (α΄, β’, γ’ και δ’ δημοτικού) και υλοποιείται σε μία δίωρη συνάντηση στο κάθε συνεργαζόμενο σχολείο. Βασισμένο σε τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος, καθώς και σε μουσικοπαιδαγωγικές μεθόδους, το εργαστήριο προσκαλεί τους μικρούς μαθητές να παίξουν παιχνίδια ρόλων, να χορέψουν, να τραγουδήσουν και να πειραματιστούν με τη φωνή τους, αλλά και να συνεργαστούν παίζοντας διασκεδαστικά παιχνίδια.

17η Νοεμβρίου

Τη  Δευτέρα 20/11/2017, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που λόγω των καιρικών συνθηκών δεν λειτούργησαν  στις 17 Νοεμβρίου, μπορούσαν να διαθέσουν 2 διδακτικές ώρες  προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου. Για αυτό το λόγο  στο 2ο δίωρο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που είχαν αναλάβει οι μαθητές των 2 τμημάτων της Δ΄ τάξης .
Έτσι, παρά τις έκδηλες δυσκολίες, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της γιορτής και μας παρουσίασαν τον καλύτερο δυνατό εαυτό τους,  Κατάφεραν να μας μεταφέρουν στην εποχή του 1973 και στα γεγονότα της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.

 

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

Στις  27/10/2017 γιορτάσαμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.  Οι μαθητές της Γ΄ τάξης  μας παρουσίασαν  περιεκτικά ορισμένα από τα γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με σκετσάκια, απαγγελίες ποιημάτων, τραγουδιών και μας συγκίνησαν θυμίζοντάς μας πως οι ¨Έλληνες, μικροί μεγάλοι, αντιστάθηκαν με κάθε τρόπο  στους κατακτητές, δίνοντας και τη ζωή τους για  μια ελεύθερη πατρίδα.

Β2: Αφιέρωμα στην 4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2017-2018

Αγαπώ τη Γλώσσα,

τα Μαθηματικά,

την Ιστορία,

τα Καλλιτεχνικά,

μα πάνω απ’ όλα

τη Γυμναστική!

ΑΘΛΟΥΜΑΙ :

ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΖΩΗ!

22199232_10213611835353043_369286810_o

Τάξη: Β2

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Ο αγιασμός θα  γίνει Δευτέρα  11- 9- 2017 και  ώρα 9:00 π.μ. Μετά τον αγιασμό  θα γίνει ενημέρωση στους Γονείς – Κηδεμόνες της Α΄τάξης στην αίθουσα εκδηλώσεων από τη Δ/ντρια και τους εκπ/κούς της τάξης.