«Αργυρό Πάντα για τις δράσεις μας»

Screenshot 2017-08-12 12.25.05

Το σχολείο μας είχε βραβευτεί με το Χρυσό Πάντα το σχολικό έτος 2013-2014. Δάσκαλοι και μαθητές δεν επαναπαύτηκαν. Συνεχίζουμε κάθε χρόνο τις δράσεις μας για μείωση του οικολογικού αποτυπώματος. Το βραβείο δεν είναι για μας αυτοσκοπός αλλά μια επιβράβευση της προσπάθειάς μας για μια «Καλύτερη Ζωή».

Γράφει το Εφημεριδάκι των Εκπαιδευτικών:

«Το δίκτυο των σχολείων της καλύτερης Ζωής συνεχίζει και φέτος να μας κάνει περήφανους με το έργο του. Με την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου να κατακτά τα πρωτεία, 500 περίπου σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα συμμετείχαν και φέτος στο πρόγραμμα WWF – Καλύτερη Ζωή, υιοθετώντας δράσεις για έναν διαφορετικό «πράσινο» τρόπο ζωής.

Τα τρία πλέον δραστήρια σχολεία για την σχολική χρονιά 2016-17 που κερδίζουν φέτος τα βραβεια της Καλύτερης Ζωής είναι:

Στα ψώνια, στον κήπο του σχολείου, από το τι τρώμε και πίνουμε μέχρι το τι πετάμε ή –κυρίως- δεν πετάμε οι μικροι μαθητές έπαιξαν, έμαθαν προβληματίστηκαν και έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Και το πιο σημαντικό από όλα: φρόντισαν με τον τρόπο τους να μεταδώσουν το μήνυμα μέσα κι έξω από τη σχολική κοινότητα, στις οικογένειες και τους φίλους τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μικρούς πρεσβευτές του περιβάλλοντος και στους εκπαιδευτικούς τους που με πολύ μεράκι φροντίζουν να τους μεταδώσουν την αγάπη τους.

Όπως δήλωσε η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Ελλάς Ελένη Σβορώνου «Η «Καλύτερη Ζωή» στοχεύει στη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος αλλά και τελικά στην αλλαγή αξιών. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα με λιγότερα, εξαλείφοντας τη φανερή και κρυμμένη σπατάλη φυσικών πόρων. Αυτά τα παιδιά, οι φετινοί νικητές, έχουν ξεκινήσει ήδη σκέφτονται αλλιώς για το μέλλον το δικό τους αλλά και της χώρας. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς τους και φυσικά στα ίδια.»

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι μεγάλος δωρητής τoυ «WWF Καλύτερη Ζωή» και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση είναι υποστηρικτής του προγράμματος

Συνολικά οι δράσεις των πιο δραστήριων σχολείων αλλά και ένας διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με όλα τα σχολεία που συμμετείχαν εδώ.

Αφήστε μια απάντηση