Εγγραφές μαθητών στην Α΄τάξη

Εγγραφές μαθητών στην Α΄τάξη

Για το σχολικό έτος 2017-18, στην Α΄ τάξη Δημοτικού εγγράφονται τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2011.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

 

  • Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (συμβόλαιο, εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ )
  • Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου
  • Εκτός  των ανωτέρω, κατά την εγγραφή παραδίδεται στο γονέα το έντυπο του Ατομικού Δελτίου Υγείας του μαθητή το οποίο επιστρέφεται συμπληρωμένο μέχρι 15 Ιουνίου.
  •  Ληξιαρχική πράξη γέννησης (οι αλλοδαποί μαθητές).

(Το πιστοποιητικό γέννησης αναζητείται αυτεπάγγελτα από το σχολείο)

Οι εγγραφές  θα πραγματοποιηθούν  στο σχολείο μας

2 έως 19  Μαϊου  9:00 μέχρι 11:00

 

ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Μικροί eco master chef

Συνεχίζοντας την παράδοση, οι μικροί μαθητές ετοίμασαν νόστιμες και υγιεινές συνταγές. Κουλουράκια οι μαθητές της Α΄τάξης και μπισκότα με βρώμη και μέλι οι μαθητές της Γ΄τάξης. Μάλιστα η συνταγή για τα μπισκότα ήταν από μια παλιότερη δράση που κάναμε με το WWF στο σχολείο. Μια απλή και υγιεινή συνταγή που μπορούν τα παιδιά να τη φτιάξουν και στο σπίτι. Μάθαμε ακόμη την αξία που έχουν η βρώμη και το μέλι στη διατροφή μας. Εμείς βέβαια βάλαμε τετραπλάσια αναλογία από αυτή που γράφει η παρακάτω συνταγή (μια καλή ευκαιρία να κάνουμε και λίγο μαθηματικά)

Mπισκότα με Μέλι και Βρώμη

80 gr. αλεύρι

80 gr. νιφάδες βρώμης

80 gr. ζάχαρη

85 ml. αραβοσιτέλαιο

1 κ.γ. baking powder ½ κ.γ. κανέλα

2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και το μέλι με το λάδι σε ένα άλλο μπολ. Ανακατεύουμε τα 2 μείγματα μέχρι να ενωθούν. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε κουταλιές ζύμης. Πατάμε ελαφρά με την παλάμη μας. Ψήνουμε για 12-15’ στους 180ο C.

eikona1_13 eikona1_14 eikona2_10 eikona2_11 eikona3_10 eikona4_9 eikona6_8 eikona8_8 eikona9_8 eikona10_11 eikona11_9 eikona12_8 eikona13_5 eikona14_5 eikona16_3 eikona17_3 eikona19_3 (2) eikona19_3 img_0008 img_0011 img_0035 img_0037

 

Στην ΠΥΡΝΑ για να γνωρίσουμε τα…ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ

Την Παρασκευή 5-5-2017 οι μαθητές της Α τάξης του 21ου Δημ. Σχ. Αθήνας «Λέλα Καραγιάννη» επισκέφθηκαν την αστική πολιτιστική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ΠΥΡΝΑ στην Κηφισιά.

Η επίσκεψη είχε κανονιστεί στα πλαίσια του «Νοιάζομαι και δρω» αρκετό καιρό πριν. Στόχος μας ήταν να γνωρίσουμε εθελοντές στο χώρο και την ώρα της εθελοντικής τους δράσης.

 Και ποια ήταν η δράση τους;; ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ!! Βιβλία που ταξιδεύουν από σχολείο σε σχολείο σε όλη την Ελλάδα και διαβάζονται από εκατοντάδες μαθητές. Πώς γίνονται όλα αυτά;; Με την εθελοντική εργασία των ατόμων στην ΠΥΡΝΑ.

Με χαρά μας υποδέχτηκαν και μας κέρασαν στον όμορφο κήπο της εταιρείας. Εμείς παραδώσαμε την αφίσα που είχαμε φτιάξει και μετά χωριστήκαμε σε ομάδες εργασίας. Έπρεπε να αναλάβουμε δράση σύμφωνα με τις οδηγίες: Να ελέγξουμε τους τίτλους των βιβλίων κάθε βαλίτσας, να τους αντιπαραβάλλουμε με τις λίστες των περιεχομένων της βαλίτσας και να σημειώσουμε ελλείψεις. Στη συνέχεια έπρεπε να ελέγξουμε την κατάσταση των βιβλίων και των…ρούχων τους!! (δηλαδή των εξωτερικών μεμβρανών). Σε περίπτωση που το κάλλυμα του βιβλίου είχε χαλάσει γρήγορα το αντικαταστήσαμε με τη βοήθεια των εθελοντών και του ειδικού μηχανήματος.

Η εργασία μας άρεσε πολύ και ήμασταν αποτελεσματικοί στη δουλειά μας!! Στο τέλος δημιουργήσαμε και μια ομαδική τεράστια αφίσα σχετική με τα «Βιβλία σε ρόδες».

Γυρίζοντας στο σχολείο συζητούσαμε πως η εθελοντική αυτή δράση είναι αρκετή για να δώσει χαρά και ευκαιρία για διάβασμα σε τόσο πολλά παιδιά! Ποτέ δε φανταζόμασταν ότι η βαλίτσα που είχε έρθει πριν ένα μήνα για τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου είχε τόσο κόπο για να ετοιμαστεί…Υποσχεθήκαμε ότι κι εμείς θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να προσφέρουμε χαρά σε πολλούς ανθρώπους!!

 

Βράβευση του σχολείου μας με τη σημαία του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου

Το Σάββατο 6 Μαϊου, σε μια πολύ όμορφη τελετή που έγινε σε ένα υπέροχο κτήριο στην Πλάκα, στο χώρο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, βραβεύτηκαν σχολεία από όλη την Ελλάδα, που επί δύο και πλέον χρόνια συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αειφόρο Σχολείο.

«Το ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε αποτελεί ένα οραματικό σχολείο που λειτουργεί ως Κοινότητα. Στην καθημερινή σχολική ζωή δίνει ευκαιρίες να ασχοληθούν όλοι (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοίκηση, γονείς, τοπική κοινότητα) με τα κοινά και τη διαχείρισή τους μέσα σε πνεύμα ομαδικό και συνεργασίας. Είναι ένα σχολείο που υπηρετεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προάγει την αειφορία και τον πολιτισμό και διαμορφώνει ενεργούς και δημιουργικούς πολίτες.»

Ένα από τα βρεβευθέντα σχολεία ήταν και το δικό μας και με καμάρι, υπερηφάνεια αλλά και ευθύνη και δέσμευση για συνέχεια, παραλάβαμε τη σημαία μας. Με κριτήριο την πολύχρονη και αδιάλειπτη παρουσία του στο πρόγραμμα, την εφαρμογή των αξιών του αειφόρου σχολείου και την πίστη σε αυτές, η επιστημονική ομάδα του «Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου» και το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού αποφάσισε να απονείμει στο σχολείο μας την σημαία του Αειφόρου Σχολείου.

received_1421652274560733

 

 

 

20170508_081632_resizedΕικόνα 057

 

20170506_132759 20170506_125651 20170506_102807

 

Κρεμαστοί κήποι!!

Η αυλή του σχολείου μας μικρή και ο διαθέσιμος χώρος για φύτεμα επίσης μικρός. Αφού χρησιμοποιήσαμε κάθε χώρο και κάθε μπαλκόνι για να φυτέψουμε αποφασίσαμε να συνδυάσουμε το «τίποτα δεν πάει χαμένο» με την ανάγκη να βρούμε χώρο για φύτεμα. Έτσι λοιπόν παλιά ελαστικά αυτοκινήτου που δυστυχώς βρίσκονται πεταμένα παντού, αξιοποιήθηκαν από τους μαθητές της Γ΄τάξης και έγιναν πανέμορφοι κρεμαστοί κήποι!! Εντυπωσιακοί ακόμα και πριν φυτέψουμε πανέμορφες πετούνιες

eikona15_4 eikona14_4 eikona13_4 eikona12_6 eikona11_7 eikona10_8 eikona9_6 eikona8_6 eikona6_6 eikona5_7 eikona3_8 eikona2_8 eikona1_10

 

Εκστρατεία ανακύκλωσης!!!

Πιστοί στην παράδοση που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια, το σχολείο μας έχει γίνει κέντρο ανακύκλωσης για ολόκληρη τη γειτονιά. Τη φετινή χρονιά συγκεντρώσαμε 1,5 τόνο χαρτί, βιβλία και παλιές ηλεκτρικές συσκευές, 120 λίτρα τηγανέλαιο, πάνω από 100 λάμπες φωτισμού και πολλές μπαταρίες!!!

Οι μαθητές της  Δ1΄τάξης συμμετέχουν στον

“Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τους μαθητές”

που διοργανώνει η Ανταποδοτική Ανακύκλωση

στο 1ο πανευρωπαϊκό Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης.

Μπουκάλια πλαστικά, γυάλινα και αλουμινίου

φέρνουν κάθε μέρα οι μαθητές στο σχολείο. Αφού βγάλουν τα καπάκια, τα συμπιέζουν για να μειωθεί ο όγκος τους και τα συγκεντρώνουν σε μεγάλους σάκους. Τους ευχόμαστε να συγκεντρώσουν όσες περισσότερες συσκευασίες μπορούν!!!

Αν θέλετε κι εσείς να τους βοηθήσετε, βοηθώντας συγχρόνως το περιβάλλον,

φέρτε στο σχολείο μας

συσκευασίες πλαστικές, γυάλινες και μεταλλικές

Εικόνα1 Εικόνα2 Εικόνα3 Εικόνα3a Εικόνα4 Εικόνα6 Εικόνα7 Εικόνα8 Εικόνα9 Εικόνα10 Εικόνα11 Εικόνα12