«Bullying – Free : Προώθηση ενός δημοκρατικού σχολείου χωρίς σχολική βία»

Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία το βιωματικό εργαστήριο με θέματα αντιμετώπισης bullying, τρόπους αντιμετώπισης διαδικτυακού εκφοβισμού, στάση παρατηρητών δράσεων εκφοβισμού, προαγωγή ανεκτικότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ενάντια στην αδιαλλαξία, το ρατσισμό, τη ξενοφοβία και τη βία και υπέρ της πολυπολιτισμικής κατανόησης), κ.ά. στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης του σχολείου μας. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και γονείς. Συγκεκριμένα:

Βιωματικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς σε θέματα αντιμετώπισης bullying, διαχείρισης κρίσεων, αναφορά περιστατικών bullying, ευαισθητοποίηση γονέων κ.ά.

 Βιωματικό εργαστήρι για γονείς σε θέματα παρατήρησης φαινομένου και διαχείρισης bullying, προσέγγισης παιδιών όταν είναι θύτες ή θύματα  κ.ά

Μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος «Bullying-Free:Προώθηση ενός δημοκρατικού σχολείου χωρίς σχολική βία», το ΚΕΑΝ- Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων θα επιδιώξει να δράσει συμπληρωματικά προς τις εθνικές και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες ενάντια στη σχολική βία και να μεταφέρει τις καλές πρακτικές σε τοπικό επίπεδο, δημιουργώντας μια παράλληλη μορφή στήριξης στα συμμετέχοντα σχολεία.

Ομάδες στόχου του έργου είναι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν την υλοποίηση βιωματικών εργαστηρίων, την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού με τη χρήση καινοτόμων μέσων (comic, animation spots) αλλά και την ανάπτυξη των δομών του ΚΕΑΝ  μέσω της δικτύωσης με άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του δημοκρατικού σχολείου και της καταπολέμησης σχολικής βίας.Το πρόγραμμα έχει συνολική χρονική διάρκεια 6 μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ωςEEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη.Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Glossomobil στο σχολείο μας!!!!

Ιδέες για όμορφες τάξεις!!

Πήραμε χρώματα, πινέλα και ρολά και μεταμορφώσαμε τις άχαρες και μουντές υπόγειες αίθουσες του νεοκλασικού κτηρίου σε πανέμορφους χώρους. Βάψαμε γαλάζιες τις γκρι πόρτες των αιθουσών τις στολίσαμε με δημιουργίες των μαθητών μας και μετατρέψαμε χαρτοκιβώτια και παλιά ντουλάπια σε πανέμορφες βιβλιοθήκες. Κάποιες φορές αρκεί καλή διάθεση και όρεξη για δουλειά για να κάνουμε την αλλαγή στην καθημερινότητά μας

Εικόνα1

Εικόνα2

Εικόνα7

Εικόνα8

Εικόνα5

Εικόνα6

Εικόνα3

 

 

 

 

Κήπε, κήπε είσαι “δώ;

Εκπαιδευτικά Διαδραστικά Παιχνίδια για το μάθημα των Ελληνικών

Από την ιστοσελίδα της Μαριάννας Ιωάννου: http://protokoudouni.weebly.com/

Picture

Δραστηριότητα ορθογραφίας (Ελληνικά Δ΄ Δημοτικού, Ενότητα 1)

Το βασικό ορθογραφικό λεξιλόγιο της Ενότητας 1 παρουσιάζεται σε διαδραστικό παιχνίδι. Οι μαθητές μπορούν να εξασκηθούν στην ορθή γραφή των λέξεων με δυ(σ) ή δι(σ), στα επίθετα σε ίνος και τις εξαιρέσεις τους και στη σωστή γραφή των μηνών. Κάθε ορθά γραμμένη λέξη επιβραβεύεται με ένα αστέρι.
Picture

Ομόηχες λέξεις

Ο Σνούπυ κοιμάται βαθιά! Τι να ονειρεύεται άραγε; Απαντήστε σωστά για να πάρετε τα κομμάτια του παζλ και να αποκαλυφθεί το όνειρο του Σνούπυ. Προσοχή όμως να μην κάνετε λάθος γιατί τότε θα ξυπνήσετε τον καημένο Σνούπυ.
Picture

Ρήματα σε -αίνω ή -ένω

Ένα εύκολο παιχνίδι για να εξασκηθούν οι μαθητές στη σωστή ορθογραφία της κατάληξης -αίνω ή -ένω των ρημάτων. Το παιχνίδι περιλαμβάνει 25 λέξεις με κατάληξη -αίνω ή -ένω.
Picture

Ουσιαστικό, Επίθετο ή Ρήμα

Ο  Τζέικ έφτασε στο νησί των πειρατών αλλά δεν ξέρει που είναι κρυμμένος ο θησαυρός. Αν τον βοηθήσετε να τοποθετήσει τις λέξεις στο κατάλληλο μπαούλο θα συμπληρωθεί ο χάρτης που θα τον οδηγήσει στον κρυμμένο θησαυρό

για περισσότερα διαδραστικά παιχνίδια εδώ