Το ενεργειακό βαλιτσάκι του 21ου Δημ.Σχ.Αθηνών

Το βαλιτσάκι με τα ενεργειακά μοντέλα ετοιμάζεται….Οι μαθητές συναρμολογούν ανεμογεννήτρια με φωτοβολταϊκό πάνελ, ηλιακό αυτοκινητάκι που μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε κινητική, αιολικό δυναμό για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ηλιακό φουρνάκι, ηλιακό θερμοσίφωνα…..

Εργαστήριο ενεργειακών μοντέλων.

Οι μαθητές της ενεργειακής ομάδας του σχολείου μας κατασκευάζουν ηλιακό φουρνάκι, ηλιακό θερμοσίφωνα, ηλιακό αυτοκινητάκι, ανεμογεννήτριες, δυναμό για παραγωγή ηλεκτρισμού, κατασκευές με φωτοβολταϊκά στοιχεία, μακέτα βιώσιμης γειτονιάς….

 

 

 

Εγγραφές μαθητών Α΄τάξης 2019-2020

Για το σχολικό έτος 2019-2020, στην Α΄ τάξη Δημοτικού εγγράφονται τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2013.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

  • Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια (το Διεθνές Πιστοποιητικό Εμβολιασμών ή Προφύλαξης για τους αιτούντες Διεθνούς Προστασίας)
  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (συμβόλαιο, εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ )
  • Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου
  • Εκτός  των ανωτέρω, κατά την εγγραφή παραδίδεται στο γονέα το έντυπο του Ατομικού Δελτίου Υγείας του μαθητή το οποίο επιστρέφεται συμπληρωμένο μέχρι 15 Ιουνίου.
  •  Ληξιαρχική πράξη γέννησης (οι αλλοδαποί μαθητές).

(Το πιστοποιητικό γέννησης αναζητείται αυτεπάγγελτα από το σχολείο)

Τα δικαιολογητικά εγγραφής πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα είτε από την αρμόδια υπηρεσία του
Υπουργείου Εξωτερικών είτε από πιστοποιημένο δικηγόρο για το σκοπό αυτό.

Οι εγγραφές  θα πραγματοποιηθούν  στο σχολείο μας

6 έως 20  Μαΐου  9:00 μέχρι 11:00

ΑΙΤΗΣΗ.pdf

ΑΔΥΜ Ατομικό Δελτίο Υγείας pdf

 

Χελιδονίσματα 2019

Οι μαθητές της Πρώτης και της Τρίτης τάξης ξεχύθηκαν στη γειτονιά με τις χελιδόνες τους και καλωσόρισαν την άνοιξη και τον ερχομό των χελιδονιών. Το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα και η πλατεία Καλλιγά γέμισαν από τα τραγούδια των παιδιών (και το καλαθάκι τους με τα φιλέματα από τη γειτονιά)

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

 

Totem Multiculti – Πολυπολιτισμικό Τοτέμ

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιείται φέτος στο σχολείο μας στο μάθημα των εικαστικών και στα πλαίσια εξωστρέφειας των σχολείων με Σχολές και  Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα έγινε μια πολύ όμορφη συνεργασία στις 14 Μαρτίου 2019, μεταξύ του SNEHTA RESIDENCE καλλιτεχνών ( Αύγουστος Βεινόγλου) στην Κυψέλη και των φοιτητών της Σχολής Καλών τεχνών του εργαστηρίου POKA YIO (Πολύδωρος Καρυοφύλλης).

Οργανώθηκε ένα εργαστήρι workshop στην τάξη Στ1, στα Εικαστικά με βοηθούς του προγράμματος τις δασκάλες του τμήματος υποδοχής, τους καλλιτέχνες και των διευθυντή του SNEHTA RESIDENCE και τους φοιτητές του εργαστηρίου Poka  Yio Lab της Ασκτ, σαν ένα παιχνίδι  διάδρασης στο δικό τους ήδη τριήμερο εργαστήρι #treasurehunt στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης.

Οι φοιτητές και καλλιτέχνες καθώς και τα παιδιά του τμήματος με διεθνείς καταγωγές από Αμερική, Κίνα, Γερμανία, Τουρκία, Λιθουανία, Αφρική και άλλα μέρη μοιράστηκαν στοιχεία από τις πολιτισμικές ρίζες του καθενός και έτσι, έφτιαξαν μια σημαία έμβλημα της τάξης ένα συλλογικό έργο με ακρυλικά και μαρκαδόρους πάνω σε χαρτί,  που λειτούργησε σαν το ιδιαίτερο πολιτισμικό Τοτέμ αυτής της συνύπαρξης για ένα μάθημα στην τάξη . Οι καλλιτέχνες μαζί με τους μαθητές χάρηκαν αυτή  τους την συνεργασία και λειτούργησε πολύ ωραία για την κοινωνικότητα και των μαθητών και του σχολείου καθώς και των καλλιτεχνών. Η σημαία- έμβλημα της τάξης εκτέθηκε στον εκθεσιακό χώρο του καλλιτεχνικού residence ( Ιωάννου Δροσοπούλου 47 ) μαζί με τα έργα που έφτιαξαν οι καλλιτέχνες  για το δικό τους τριήμερο εργαστήρι με τίτλο TREASURE HUNΤ . Τα ερεθίσματα και από τις δύο πλευρές ήταν πολλά ελπίζουμε  και καρποφόρα για το μέλλον. Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία το καλλιτεχνικό Residence SNEHTA, το Εργαστήριο Pokayio Lab της ΑΣΚΤ και όλους όσους συμμετείχαν. Το Τοτέμ μας τελικά κατάφερε να μας ενώσει όλους και να γίνει ένα κοινό έδαφος συνύπαρξης μέσα από τα πολυάριθμα διαφορετικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά.

Ειρήνη Μπαζάρα

Εικαστικός