Ανοιχτό σχολείο για την προστασία του κλίματος και τη διαχείριση της ενέργειας

Πλοηγηθείτε στη νέα μας ιστοσελίδα που έγινε στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα «ΑΝΟΙXΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»

Ενημέρωση, παιχνίδια, βιωματικές δραστηριότητες και πολλές ακόμη δράσεις που στόχο έχουν την ευαισθητοποίησης μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος του σχολείου αλλά και των κατοικιών.

https://energy211.webnode.gr/

 

Athens Eco Schools: 1ο Ενεργειακό Συμβούλιο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας το 1ο Ενεργειακό Συμβούλιο για το πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία για την προστασία του κλίματος» παρουσία της κ.Ζωντήρου Ελένης, προέδρου της 6ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων. Στο Συμβούλιο συμμετείχαν επίσης οι διευθύντριες των συστεγαζόμενων σχολείων, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και ο σχολικός φύλακας.

 

Οι ενεργειακοί επιθεωρητές και οι αντιπρόσωποι των ενεργειακών ομάδων και των δύο σχολείων παρουσίασαν στο συμβούλιο, τις δράσεις του προγράμματος που εκπονούν για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος. Συζήτησαν για τα προβλήματα που εντόπισαν κατά τη διάρκεια της έρευνας και καταγραφής που έκαναν και αφορούσε την κτιριακή υποδομή, το φωτισμό, τη θέρμανση και τη συμπεριφορά των χρηστών στο σχολείο. Παρουσίασαν τα προβλήματα και πρότειναν λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Στο τέλος παρουσίασαν στα μέλη του συμβουλίου τον «Οικοκώδικα» που όρισαν με τις προτροπές τους προς τους χρήστες του σχολικού συγκροτήματος ώστε να βελτιώσουν την ενεργειακή συμπεριφορά τους. Καλή επιτυχία, παιδιά!!