Ευχαριστήρια επιστολή

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας για τη δωρεά 2 βιντεοπροβολέων (τους οποίους παραλάβαμε σήμερα). Ευχαριστούμε επίσης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τη δωρεά 10 Η/Υ. Έτσι, από τη Δευτέρα και τα 11 τμήματα του σχολείου μας διαθέτουν προβολικά συστήματα. Τα 7 τμήματα έχουν ήδη από την προηγούμενη χρονιά διαδραστικούς πίνακες και τα υπόλοιπα 4 εξοπλίστηκαν με βιντεοπροβολείς. Επόμενος στόχος η απόκτηση 10 laptops με τα οποία πιλοτικά οι μαθητές μιας τάξης ανά 2 θα δουλεύουν σε καθημερινή βάση.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!!

A Treasure Chest of Wisdom

 

b813554c (1)

 

Στην Αθήνα μπορείς να δεις τα πιο όμορφα κτήρια

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της καταγραφής όλων των κτηρίων που κτίστηκαν στην Αθήνα την περίοδο 1830-1940 και διατηρούνται σήμερα στα επτά διαμερίσματα του Δήμου, το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και η MONUMENTA παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας “Στην Αθήνα μπορείς να δεις τα πιο όμορφα κτήρια. Ένα πρόγραμμα καταγραφής κτηρίων της περιόδου 1830-1940″. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ και θα διαρκέσει από τις 17 έως 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Τα τελευταία τρία χρόνια η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου MONUMENTA (www.monumenta.org) πραγματοποιεί το πρόγραμμα «Καταγραφή και Ανάδειξη κτηρίων 19ου και 20ού αιώνα στην Αθήνα» με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org).

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Καταγραφή και Ανάδειξη κτηρίων 19ου και 20ού αιώνα στην Αθήνα» καταγράφηκαν πάνω από 10.000 κτήρια και συγκεντρώθηκαν προφορικές μαρτυρίες και παλιές φωτογραφίες που αναδεικνύουν την ιστορία και την εξέλιξη της πόλης, της αρχιτεκτονικής της -αρχεία αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών ήρθαν για πρώτη φορά στο φως- αλλά και τη σπουδαιότητα της καταγραφής στην προστασία και στη διαχείριση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Η έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στο Κέντρο Επισκεπτών παρουσιάζει τη δουλειά που πραγματοποιήθηκε τα τρία αυτά χρόνια από τη MONUMENTA με τη συνεργασία πολλών εθελοντών και φορέων της Αθήνας. Οι φωτογραφίες των καταγραφέων παρουσιάζουν κτήρια δημόσια και ιδιωτικά, ποικίλων χρήσεων, διαφόρων αρχιτεκτονικών τύπων αλλά και το ιστορικό και όλες τις πτυχές του προγράμματος καταγραφής που έγινε σε πολλές περιπτώσεις κομμάτι της ζωής των γειτονιών της Αθήνας. Για πρώτη φορά καταγράφεται και παρουσιάζεται το εύρος των τύπων των κτηρίων που ανεγέρθηκαν στην πρωτεύουσα σε διάστημα 110 ετών, αναδεικνύοντας τη μοναδική ομορφιά τους.

Η έκθεση θα είναι καθημερινά ανοιχτή (πλην της Δευτέρας) από τις 10 πμ έως τις 9μμ. Στα εγκαίνια (17 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.30μμ) θα παρουσιασθεί το πρόγραμμα και τα αποτελέσματά του από την αρχαιολόγο και συντονίστρια της MONUMENTA κ. Ειρήνη Γρατσία. Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καταγράφω ένα παλιό κτήριο ανακαλύπτω την ιστορία του» το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30π.μ.

Ένα από τα αρχιτεκτονικά μνημεία της Αθήνας είναι και το σχολείο μας. Μπορείτε να γνωρίσετε την ιστορία του

στην παρακάτω ιστοσελίδα

http://21dimath.weebly.com/

Πολλές γλώσσες… μια γιορτή!!!

Ελάτε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 στην πλατεία Κλαυθμώνος από τις 10.00 έως και τις 16.00 για να γιορτάσουμε μαζί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών!

Στην εκδήλωση αυτή ο Δήμος Αθηναίων, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, έντεκα πολιτιστικά ινστιτούτα και πρεσβείες, μέλη της ΕUNIC Ελλάδος – μεταξύ των οποίων και το Βρετανικό Συμβούλιο – παρουσιάζουν ένα πολυπολιτιστικό και πολυγλωσσικό φεστιβάλ τραγουδιού, χορού και αφήγησης με διαδραστικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια και ένα κυνήγι θησαυρού με κληρώσεις δώρων κάθε ώρα.

Δημοσίευση1

 

 

Τα τερα (τεταρ)τάκια του 21ου

«Η Παρέα του Γ1″, το ιστολόγιο της περσινής τρίτης, συνεχίζει με νέο όνομα!!!

Μας υπόσχονται…διάθεση για πολλή δουλειά, δημιουργία, γέλιο κι ατέλειωτο παιχνίδι!

Όπως γράφει η δασκάλα της τάξης και συντάκτρια του ιστολογίου Μποζονέλου Κωνσταντίνα:

«Σας προειδοποιούμε ότι θα μας βρείτε παντού: στα μαθήματα, σε γιορτές, σε προγράμματα, σε παιχνίδια , σε συνεργασίες με άλλα τμήματα… Θα είμαστε συγγραφείς, ποιητές, ζωγράφοι, αθλητές, ηθοποιοί, τραγουδιστές, ερευνητές κι ό,τι άλλο προκύψει στην πορεία…Θα σας ενημερώνουμε μέσα από την ιστοσελίδα μας γι΄αυτό προσθέστε μας στα αγαπημένα σας!!!

Τους ευχόμαστε μια όμορφη, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!!!

Θα τους βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση http://blogs.sch.gr/kbozonelou/