5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2018-2019

Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» και έχοντας πάντα δίπλα μας τους προσκόπους γιορτάσαμε με τους μαθητές μας την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού. Οι μαθητές των Α΄, Β΄και Γ΄ τάξεων και των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να παίξουν ομαδικά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου.  Αύριο Σάββατο 6/10/2018 οι Πρόσκοποι θα είναι ξανά στο σχολείο από τις 12:30 έως τις 14:οο για να παίξουν με τους μαθητές μας.

Ραντεβού στη Φωκίωνος!!

Έλα στην Αγορά!

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης,

η πρώτη αγορά κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα,

κάνει τα επίσημα Εγκαίνιά της

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

 Μια τριήμερη γιορτή με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους έχει στηθεί για τις 4,5 και 6 Οκτωβρίου, με αφορμή τα Εγκαίνια της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Το νέο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μοντέλο συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με διαχειριστή το Impact Hub Athens, που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, θα επισφραγισθεί με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και τα επίσημα Εγκαίνιά της, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 στις 8 μ.μ., παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη.

Γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία  να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που έχουν οργανώσει τα νέα καταστήματα και οι κοινωνικοί φορείς που θα φιλοξενούνται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Μια σειρά από παιχνίδια, εκπαιδευτικά εργαστήρια, εντυπωσιακά show και μουσικές συναυλίες θα διεξάγονται όλο το τριήμερο για ατελείωτες ώρες κεφιού και ψυχαγωγίας, προσφέροντας παράλληλα μια διαφορετική πρόταση για τον καθένα.

Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι να αναδειχθεί η Αγορά ως σημείο συνάντησης και αναψυχής της οικογένειας, αλλά και μέσα από το παιχνίδι να διδαχθούν τα παιδιά μας τις έννοιες της  κοινωνικής συνοχής, της συνεργασίας και της συνδημιουργίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τους «μικρούς επισκέπτες» της Αγοράς:

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου

11:00-12:00 | Βράβευση σχολείων που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Τεχνολογίας από την epanekkinisis.gr

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα γεμίσει παιδικά χαμόγελα στη βράβευση των Σχολείων που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Τεχνολογίας από την epanekkinisis.gr, με στόχο να μάθουν οι μαθητές  να χειρίζονται μόνοι τους ηλεκτρονικό υπολογιστή, αναπτύσσοντας τις μαθησιακές τους ικανότητες και γνωρίζοντας τον κόσμο του σύγχρονου διαδικτύου.

12:00-13:00 | Το Ηφαίστειο της Διαφορετικότητας: Μαθαίνουμε παίζοντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα – Danish Refugee Council, Generation 2.0 Red. 

Παίζοντας θα μάθουμε για τη διαφορετικότητα, τη διαπολιτισμικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα από «Το Ηφαίστειο της Διαφορετικότητας». Ένα παιχνίδι οργανωμένο από την Danish Refugee Council & την Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

18:30-19:00 | Συναυλία παιδικών μουσικών συνόλων El Sistema Greece.

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης γεμίζει μουσική! Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί τα Εγκαίνια Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης με την συναυλία παιδικών μουσικών συνόλων El Sistema Greece.

11:00-12:00 | Όταν ο Πικάσο συνάντησε το Τσίρκο: Κίνηση, ζογκλερικά και ζωγραφική για παιδιά 4-8 ετών – @Kokoika Collective.

Έχετε παιδιά από 4 έως 8 ετών; Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τα Εγκαίνια Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης με ζογκλέρ, ζωγραφική και κίνηση από την KoKoika : Όταν ο Πικάσο συνάντησε το τσίρκο…!

11:00-12:00 | Εργαστήριο διατροφής για γονείς και παιδιά από το Χυμοποιείο σε συνεργασία με την διατροφολόγο Αντωνία Ζηλιαναίου. 

Η διατροφολόγος Αντωνία Ζηλιαναίου θα μας  μιλήσει για την υγιεινή διατροφή στο Χυμοποιείο, σε ένα εργαστήριο διατροφής για όλη την οικογένεια.

12:00- 01:00 | Διαβάζουμε «Το πιο απίθανο βιβλίο των πιο αστείων υπερδυνάμεων», μαζί με τον συγγραφέα του βιβλίου, Θοδωρής Τσεκούρα (για παιδιά 3-12 ετών) – Flower Power

 Αν έχετε παιδιά 3 έως 12 ετών, σας περιμένουμε για μια ξεχωριστή ανάγνωση του βιβλίου «Το πιο απίθανο βιβλίο των πιο αστείων υπερδυνάμεων» από τον συγγραφέα του, Θοδωρή Τσεκούρα. Με την υποστήριξη της Flower Power, Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ένταξης που μέσα από την καλλιέργεια, παραγωγή και διανομή ελληνικών φυτών και λουλουδιών υπερασπίζεται την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.

18:30-19:30 | Της Μουσικής τα Νήματα: Παράσταση κουκλοθεάτρου Θέατρο Μαριονέτας «ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ» – Danish Refugee Council.

 Η Danish Refugee Council σας προσκαλεί στο θέατρο μαριονέτας “ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ” για να παρακολουθήσετε το κουκλοθέατρο “Της μουσικής τα νήματα” στο πλαίσιο των εγκαινίων της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

Επίσης, οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα του έτους 2018-2019 και θα έχουν μια πρώτη ολοκληρωμένη εικόνα για τη νέα μορφή της Αγοράς και την επαναλειτουργία της.

Αναλυτικά μπορείτε να ενημερωθείτε και  στο:  https://athens.impacthub.net/event/ραντεβού-στη-φωκίωνος/

Ραντεβού στη Φωκίωνος!