Τα μνημεία είναι γύρω μας!

Σε συνεργασία με τη MONUMENTA συνεχίζουμε και φέτος το πρόγραμμα «Καταγράφω ένα παλιό κτήριο, ανακαλύπτω την ιστορία του». Το πρόγραμμα ξεκίνησε σήμερα με ένα 2ωρο βιωματικό εργαστήριο στους μαθητές της Δ΄τάξης κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές γνώρισαν μνημεία της φύσης, του πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής, τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα μνημεία καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τα μνημεία του τόπου μας. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες, έκαναν την πρώτη τους καταγραφή μνημείου σε ειδικό δελτίο καταγραφής και παρουσίασαν τα αποτελέσματα της καταγραφής στις υπόλοιπες ομάδες. Ραντεβού την ερχόμενη Τετάρτη όπου θα ξεκινήσουμε την καταγραφή των μοντέρνων κτηρίων της οδού Κύπρου!!

DSC05808 DSC05785 DSC05789 DSC05792 DSC05794 DSC05796 DSC05797 DSC05798 DSC05799 DSC05800 DSC05802 DSC05805 DSC05807 DSC05808

Η Πένυ Καραγκούνη ξανά στα θρανία

Στο 21ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών «Λέλα Καραγιάννη» βρέθηκαν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, η Πένυ Καραγκούνη και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Ποθητάκης, με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού.

Με το σύνθημα «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον», η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, καθώς επίσης και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης διαφορετικό απ’ότι είχαν συνηθίσει.

Έτσι, με πρωτοβουλία του υποδιευθυντή του σχολείου, Μιχάλη Τσιντομηνά, η Πένυ Καραγκούνη με τον προπονητή της, Κώστα Ποθητάκη, είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τα παιδιά της Τετάρτης, Πέμπτης και Έκτης τάξης και να τους μάθουν ορισμένα από τα… μυστικά του beach volley.

«Το διασκέδασα πάρα πολύ. Μιλήσαμε για το beach volley, αναφέραμε με τον Ποθητάκη ορισμένους κανονισμούς, τους δείξαμε κάποια στοιχεία, όπως πάσα, σερβίς και στο τέλος δημιουργήθηκαν ομάδες, παίζοντας στο φιλέ του σχολείου» ήταν τα πρώτα λόγια της Πένυς Καραγκούνη στο volleyball.gr.

«Ήταν κάτι πολύ ωραίο. Να βλέπεις τα παιδιά να χαίρονται τον αθλητισμό και ειδικά το δικό μας το άθλημα που δεν είναι ευρέως γνωστό. Το εντυπωσιακό ήταν που πολλά παιδιά γνώριζαν το beach volley, πως παίζεται».

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Ιωάννα Χαλκιά ενθουσιάστηκε με την ανταπόκριση των παιδιών, τονίζοντας πως τέτοιες δράσεις βοηθούν τα παιδιά να δημιουργήσουν υγιή πρότυπα.

«Ήταν πάρα πολύ ωραία. Τα παιδιά το χάρηκαν και μόνο που τα έβλεπα να τρέχουν γύρω γύρω στην Πένυ Καραγκούνη ζητώντας της αυτόγραφα με γέμισε μεγάλη χαρά. Δώσαμε υγιή πρότυπα στα παιδιά, ξέφυγαν από αυτά που τους δίνει η τηλεόραση» δήλωσε στη σελίδα της ΕΟΠΕ η κ. Χαλκιά και συμπλήρωσε:

«Τα παιδιά έκαναν κάτι διαφορετικό, ξέφυγαν από την ρουτίνα των μαθημάτων, αθλήθηκαν και θα τα βοηθήσει να μάθουν να αξιοποιούν τον ελεύθερο τους χρόνο. Να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει μόνο η οθόνη του υπολογιστή τους, υπάρχουν και άλλα πράγματα όπως ο αθλητισμός».

Πηγή: http://www.volleyball.gr/

ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ με ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ και master class

MARIONETES-POSTER-FB-LOW

Η ΔΙΑΣΙΜΗ ΡΩΣΙΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΡΤΣΕΦΣΚΑΓΙΑ την ΚΥΡΙΑΚΗ 

ΔΩΡΕΑΝ στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ με ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ με ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ και  master class

Στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης ΑΛΚΥΟΝΙΣ θα πραγματοποιηθεί προβολή παιδικών κινούμενων σχεδίων

με μαριονέτες από τη Μαρίνα Κουργκέβσκαγια την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Στο χώρο του ΑΛΚΥΟΝΙΣ θα βρίσκεται η καταξιωμένη και πολυβραβευμένη δημιουργός Μαρίνα Κουρτσέφσκαγια, 

εξειδικευμένη στο παιδικό πρόγραμμα με τις μαριονέτες και  αμέσως μετά την προβολή θα ακολουθήσει master class

όπου τα παιδιά θα μπορούν θα έχουν μια δημιουργική συνάντηση με τη καλλιτέχνιδα.

Το ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema προσκαλεί τα παιδιά ​ με τους γονείς τους​ να έρθουν με ελεύθερη είσοδο, να απολαύσουν τις προβολές να διασκεδάσουν αλλά και και να ψυχαγωγηθούν μέσα από δημιουργικές προβολές και συναντήσεις,  όπου θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν τον κινηματογράφο και τους δημιουργούς του.

Μετά τα κινούμενα σχέδια ακολουθούν τρεις ακόμη προβολές παιδικών ταινιών.

Για όποιον θέλει να τις παρακολουθήσει η είσοδος είναι επίσης ελεύθερη.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/10

12.00 1,5 ώρα προβολή παιδικών κινούμενων σχεδίων με μαριονέτες

από τη Μαρίνα Κουργκέβσκαγια.

Θα ακολουθήσει  Master class με την Μαρίνα Κουργκέβσκαγια

14.00 1,5 ώρα προβολή νέων παιδικών ταινιών του φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων

«Σούζνταλ», χωρίς λόγια.

16.00 «Στον Ουρανό, Κυνηγώντας το Όνειρο», Σκηνοθεσία: Ίγκορ Πέριν

18.00 «Ένα Παραμύθι για τον Μαλτσις Κιμπαλτσίς», Σκηνοθεσία: Εβγκένι Σερστομπίτοφ

Το παιδικό πρόγραμμα κινούμενων σχεδίων περιλαμβάνει:

 1. «Τα Γράμματα της Κούκλας», 6’40’’, σκηνοθεσία Νατάλια Γκρόφπελ
 2. «Ο Μεγάλος Μικρός Γάτος», 5’25’’. Σκηνοθεσία Αναστασία Μπουλάφκινα
 3. «Απλά τα πράγματα», 4’. Σκηνοθεσία: Κατερίνα Σάβινα
 4. «Το Κιβιάκ», 5’ 56’’. Σκηνοθεσία: Άννα Λόσεβα.
 5. «Το Συννεφάκι και η Φάλαινα», 3’34’’. Σκηνοθεσία: Αλιόνα Τομίλοβα.
 6. «Μέρα Σούπας», 9’26’’. Σκηνοθεσία Βόβα Κομπότικ.
 7. «Κνόπκα», 10’’. Σκηνοθεσία: Μαξίμ Κουλικώφ.
 8. «Τα Δυο Τραμ», 10’. Σκηνοθεσία: Σβετλάνα Αντριάνοβα.
 9. «Το Κουκλόσπιτο», 6’ 18’’. Σκηνοθεσία: Νατάλια Ντανιλέφσκαγια.

Από το Erasmus στο Erasmus+ 30 χρόνια επιτυχίας

83d805430a76a62d95bd944b328ed4da_XL

Ενημερωτικό φυλλάδιο ERASMUS+ 30 Χρόνια

Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό.

Το αρχικό πρόγραμμα Erasmus ξεκίνησε το 1987 ως ένα πρόγραμμα ανταλλαγών που προσέφερε στους μαθητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μια γεύση του πώς είναι η ζωή και η μάθηση στο εξωτερικό. Τα τελευταία 30 χρόνια έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο. Σήμερα, το Erasmus+ προσφέρει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες σε άτομα και οργανισμούς – για παράδειγμα, μπορούν να πάνε στο εξωτερικό ως εθελοντές ή ως μαθητευόμενοι και έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται σε κοινά έργα. Επίσης, ο αθλητισμός έχει γίνει ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος Erasmus+. Και το πρόγραμμα τώρα επεκτείνεται και πέρα από την Ευρώπη.

Στην πραγματικότητα, από το 2014 με την έναρξη του Erasmus+, 2 εκατομμύρια άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα έχουν ήδη αξιοποιήσει την ευκαιρία να σπουδάσουν, να εκπαιδευθούν, να γίνουν εθελοντές και να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό, ενώ τα τελευταία 30 χρόνια έχουν συμμετάσχει συνολικά 9 εκατομμύρια άνθρωποι.

Από το 2017 έως και το 2020, το Erasmus+ θα προσφέρει ευκαιρίες σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα από την Ευρώπη και από όλο τον κόσμο.

separator.png

Για ποιον είναι το Erasmus+;

Υπάρχουν ευκαιρίες για όλους!

Ατομικές ευκαιρίες όπως για νέους, φοιτητές, ενήλικες εκπαιδευόμενοι, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές, εθελοντές, νέους εργαζόμενους.

 • Το Erasmus+ βοηθά τους νέους να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Προσφέρονται σπουδές, πρακτική άσκηση, μαθητεία, εθελοντισμός, ανταλλαγή νέων σε άλλες χώρες.
 • Οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι μπορούν να απολαύσουν διαμονή επαγγελματικής φύσεως σε άλλες χώρες, να έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν νέες μεθόδους εργασίας και να μάθουν από συναδέλφους επαγγελματίες στο αντικείμενό τους.

Ευκαιρίες για Οργανισμούς όπως σχολεία, πανεπιστήμια, ιδρύματα κατάρτισης, επιχειρήσεις, οργανώσεις νεολαίας, αθλητικές λέσχες και ομοσπονδίες.

 • Το Erasmus+ δίνει τη δυνατότητα σε οργανισμούς να δημιουργήσουν διεθνείς συνεργασίες οι οποίες διευρύνουν τις ευκαιρίες για το προσωπικό τους όπως και για τους φοιτητές τους και οδηγούν σε μεταρρυθμίσεις.
 • Τα σχέδια Erasmus+ συμβάλλουν στο να υπάρξουν ευκαιρίες που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική ένταξη.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, μικροί μεγάλοι στο μουσείο!

Την Κυριακή 1 Oκτωβρίου 2017 από τις 11.00 μέχρι τις 14.00, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανοίγει τη νέα σεζόν εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καλωσορίζοντας γονείς και παιδιά! Λίγο πριν ξεκινήσουν τα προγράμματα του Σαββατοκύριακου για τη νέα χρονιά, το Μουσείο υποδέχεται με ελεύθερη είσοδο τα παιδιά με τους γονείς τους, σε ένα συναρπαστικό τρίωρο όπου η φαντασία η δημιουργικότητα και το παιχνίδι θα συναντήσουν τα παραμύθια και τις εικαστικές δράσεις!

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα της φετινής χρονιάς με τίτλο «Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο»που ξεκινούν φέτος το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου, γονείς και παιδιά από 2 έως 12 ετών θα γνωρίσουν τις Συλλογές του Μουσείου, θα κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο και θα «γίνουν» νομάδες, θα παίξουν με τους αριθμούς και τους ρυθμούς και θα «φέρουν» τα μουσεία του κόσμου στα…μέτρα τους.

 Την 1η Οκτωβρίου, από τις 11.00 μέχρι τις 14.00, τα παιδιά θα μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της φετινής χρονιάς. Τα παιδιά 2-5 ετών θα φτιάξουν παραμυθένια παζλ με τα βότσαλα ενώ τα παιδιά 5-10 ετών θα γίνουν «Μουσειοταξιδευτές», φτιάχνοντας φανταστικά μουσεία με χαρτιά, χρώματα και διάφορα υλικά.

Οι μικροί μας φίλοι θα παίξουν και θα πειραματιστούν με διάφορες τεχνικές και θα φτιάξουν ένα μικρό έργο που θα πάρουν μαζί τους. Παράλληλα, οι γονείς θα ενημερωθούν για το νέο πρόγραμμα της χρονιάς, θα προμηθευτούν τα ενημερωτικά έντυπα για κάθε ηλικία και θα γνωρίσουν τους υπεύθυνους των εργαστηρίων.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, μικροί μεγάλοι στο μουσείο!

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Νεοφύτου Δούκα 4 και Βασιλίσσης Σοφίας & Ηροδότου 1

Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017, 11.00-14.00

Γονείς και παιδιά από 2 ετών και άνω

Δεν απαιτείται κράτηση θέσης, η ροή του προγράμματος θα είναι συνεχόμενη.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες καθημερινά 10.00-13.00 στο 210.7294.220

http://cycladic.gr