Πιστοποίηση eSafety – Χάλκινο, στο δρόμο για το Ασημένιο

Με το χάλκινο επίπεδο πιστοποίησης e safety βραβεύθηκε το σχολείο μας και στόχος μας είναι να αποκτήσουμε το ασημένιο επίπεδο Bronze_2014_11_el_d559c (1)

Ακολουθώντας βήμα βήμα το σχέδιο δράσης θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να βελτιώσουμε περαιτέρω την διαδικτυακή ασφάλεια στο σχολείο μας. Το σχέδιο δράσης προσφέρει χρήσιμες συμβουλές και παρατηρήσεις, που κατανέμονται σε 3 βασικούς τομείς: υποδομή, πολιτική και πρακτική. Ήδη, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο Αγωγής Υγείας Της Α΄Δ/νσης, και στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου η Ε΄τάξη έχει αναλάβει πρόγραμμα με τίτλο «Σερφάρουμε;;  Ασφαλώς!!!» 

Συγχρόνως δηλώσαμε συμμετοχή σε πρόγραμμα αδελφοποίησης (e-twinning) με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο και στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης έχουμε ήδη προγραμματίσει ημερίδα για τους γονείς των μαθητών

 

Πρόληψη Παιδικού Τραύματος

Στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου παρασιάστηκε στους μαθητές όλων των τάξεων ένα πρόγραμμα «Πρόληψης Παιδικού Τραύματος» από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος». Στο ίδιο πλαίσιο έχουμε ήδη προγραμματίσει ενδοσχολική επιμόρφωση δασκάλων και γονέων με θέμα ¨Πρώτες Βοήθειες»

Δείτε όλη την παρουσίαση Παρουσίαση (αρχείο powerpoint)

 

Η Γιορτή της ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑΣ στο Γκάζι

Το  Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι γιορτάζουμε μαζί με τους εθελοντές οδοντιάτρους της ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑΣ τα αποτελέσματα του προγράμματος των Γιατρών του Κόσμου που έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά της Αθήνας να έχουν γερά δόντια.

Στη Γιορτή της ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑΣ:

  •   Τα παιδιά μαθαίνουν για τη στοματική υγεία μέσα από το παιχνίδι
  •   Βραβεύουμε τους εθελοντές οδοντιάτρους της ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑΣ
  •   Γιορτάζουμε τα αποτελέσματα του προγράμματος:

Δωρεάν εξέταση σε 7.500 μαθητές σε 60 Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας, 7.500 Φθοριώσεις, 7.000 Οδοντιατρικές Θεραπείες, 1.500 Ορθοδοντικές Παρεμβάσεις.

 Πρόγραμμα Εκδήλωσης

11:00 – 14:00 Βιωματικές Δραστηριότητες για παιδιά με θέμα τη στοματική υγεία. Το πρόγραμμα σχεδίασε και υλοποιεί το Παιχνιδαγωγείο. 

14:00 – 18:00 Εργαστήρι Animation με θέμα τη στοματική υγεία. Υπεύθυνος Animator Εργαστηρίου Κώστας Κατράκης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν κατόπιν ειδικής πρόσκλησης παιδιά ΣΤ’ Δημοτικού που έχει επισκεφτεί η ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ.

11:00 – 19:00 Εκθέματα, εικόνες, φωτογραφίες, από το έργο της ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑΣ.

ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα Δ10 Τεχνόπολις Γκάζι.

_________

18:00 – 20:00 Παρουσίαση των Αποτελεσμάτων του Προγράμματος. Βράβευση Εθελοντών Οδοντιάτρων.

20:00 – 11:30 Συναυλία για παιδιά με έντεχνο τραγούδι Ελλήνων δημιουργών. Η συναυλία περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια πολλών γενιών παιδιών από το «Κάτω από ένα Κουνουπίδι» του Μάνου Λοϊζου από τον «Τεμπέλη Δράκο» του Γιώργου Χατζηπιερή και από τη «Λιλιπούπολη» της Λένας Πλάτωνος, του Νίκου Κυπουργού, του Δημήτρη Μαραγκόπουλου. Διευθύνει ο ενορχηστρωτής Γιάννης Παπαζαχαριάκης με την υποστήριξη πενταμελούς ορχήστρας. Τραγουδούν οι Κώστας Θωμαϊδης, Άννα Λινάρδου.

ΧΩΡΟΣ: Αμφιθέατρο 9,84 Τεχνόπολις Γκάζι.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα δοθούν στα παιδιά αναμνηστικά δώρα της ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑΣ.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά και τους συνοδούς τους

ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ 12 ΝΟΕ 14

12410 Και 1 Τριαντάφυλλα – 12410 And 1 Roses

Μια πρωτότυπη προσέγγιση στα γεγονότα του ’73. Μέσα από τα µάτια μιας γάτας «περνά» η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην ταινία. Ο δημιουργός του φιλμ αξιοποίησε πραγματικές λήψεις από τα γεγονότα του Νοεμβρίου του 1973 και τα «δείχνει» μέσα από τα μάτια μιας γάτας που ήταν στο Πολυτεχνείο τη μοιραία νύχτα, πριν από 12.410 συν μία ημέρες.

Πολυτεχνείο ’73: Το ζήτημα των θυμάτων: Νεκροί και τραυματίες

ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ

Στο άρθρο παρουσιάζονται τα πορίσματα της ιστορικής έρευνας που διεξάγεται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών για τα θύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973 και παρατίθεται αναλυτικός κατάλογος των τεκμηριωμένων νεκρών (ο συνημμένος χάρτης προέρχεται από την πρώτη δημοσίευση του άρθρου). Η μελέτη αυτή έχει υιοθετηθεί από τη σχετική βιβλιογραφία ως η πλέον έγκυρη επιστημονική προσέγγιση στο ζήτημα
This article presents the results of the historical research conducted by the National Hellenic Research Foundation, concerning the victims of the Polytechnic Uprising against the Greek military regime (1973). (eng)

Για να διαβάσετε το άρθρο ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ