Καλλιεργούμε τα δικά μας λαχανικά

Με τους μαθητές της Στ΄τάξης φτιάξαμε το πρώτο μας σπορείο. Φυτέψαμε παραδοσιακούς σπόρους λαχανικών (ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, μελιτζάνα και κολοκύθι). Τοποθετήσαμε τους δίσκους σποράς μέσα στο θερμοκήπιο, το οποίο τοποθετήσαμε σε ηλιόλουστη θέση στο μπαλκόνι του 2ου ορόφου. Τα παιδιά κρατούν ημερολόγιο στο οποίο θα σημειώνουν την ανάπτυξη κάθε φυτού. Άντε και καλή σοδειά!!!

#zeroplastic

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ZEROPLASTIC  από την iSea παρακολούθησαν οι μαθητές της Β΄και Ε΄τάξης με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους για τα υδάτινα απορρίμματα.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε την παρουσίαση του ζητήματος της ρύπανσης από πλαστικά, τις επιπτώσεις της θαλάσσιας ρύπανσης στα οικοσυστήματα, τους οργανισμούς και στον άνθρωπο, αλλά και ορθές πρακτικές που οι μαθητές μπορούν να υιοθετήσουν κατά τη σχολική τους ζωή και στην καθημερινότητά τους, ώστε να μειώσουν τα απορρίμματά τους και να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Από τη θεά Δήμητρα στα Δημητριακά

Με τη μουσειοσκευή του Παιδικού Μουσείου τα παιδιά ανακαλύπτουν τη «διαδρομή» των δημητριακών από το χωράφι στο σπίτι, πειραματίζονται με συνταγές μαγειρικής που έχουν ως βάση τα δημητριακά και ανακαλύπτουν τη διατροφική αξία των δημητριακών.

Τίποτα δεν πάει χαμένο!!!

Με τη βοήθεια της κας Σταυρούλας οι μαθητές του Ολοημέρου φτιάχνουν υφαντά, βραχιόλια, διακοσμητικά και μικρά χαλάκια. Με αυτοσχέδιους αργαλειούς από πλαστικά τελάρα και χαρτόνια ή κομμάτια ξύλου και κουρέλια από παλιά μπλουζάκια τα παιδιά μαθαίνουν την αξία της επαναχρησιμοποίησης και ασκούν τη δημιουργικότητά τους. Για να φτιάχνουμε ακόμη μεγαλύτερα υφαντά και χαλάκια προμηθευτήκαμε το δικό μας αργαλειό. Όλα αυτά στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου μας στο πρόγραμμα Erasmus+ «Take Care..» και Ecoschools

Race to reduce

Το δικό του επιδαπέδιο παιχνίδι απέκτησε το σχολείο μας. Μέσα από το παιχνίδι οι μαθητές αποκτούν καλές συνήθειες μείωσης των απορριμάτων και προστασίας του πλανήτη. Φυσικά το ζάρι το φτιάξαμε μόνοι μας ενώ για πιόνια χρησιμοποιούμε πλαστικά μποκαλάκια αναψυκτικού