Γιορτή της μητέρας

“Η μάνα δεν είναι αυτή που πάνω της θα στηριχτείς. Είναι αυτή που θα σε κάνει να μην χρειάζεσαι στηρίγματα!”     

                                                                                   DOROTHY CANFIELD FISHER

ma  m

Χειροποίητη κάρτα από το μάθημα των Αγγλικών με μήνυμα των παιδιών:

Happy Mother’s Day!!!

 

Πάσχα

Το Πάσχα στο νηπιαγωγείο είναι μια υπέροχη ευκαιρία για να έρθουν οι μαθητές/τριες σε επαφή με τα έθιμα και τις παραδόσεις αυτής της σημαντικής γιορτής, με τρόπο διασκεδαστικό και παιγνιώδη, αλλά και να να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους.

Δραστηριότητες για την κατανόηση του Πάσχα και για δημιουργική απασχόληση :

  • Διηγηθήκαμε την ιστορία του Πάσχα με απλά λόγια.
  • Διαβάσαμε σχετικά παιδικά βιβλία.
  • Μιλήσαμε για τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα στην περιοχή μας.
  • Ζωγραφίσαμε και φτιάξαμε χειροτεχνίες με πασχαλινά θέματα.
  • Βάψαμε κόκκινα αυγά και τα βάλαμε στα χειροποίητα καλαθάκια μας.
  • Φτιάξαμε πασχαλινές φιγούρες από πηλό.

pasx pas

20240516 093752 20240516 093811

ayg ayga

l la

zym zyma

sta

1ο Βραβείο στον διαγωνισμό Αστέρι της Ευχής 2023-2024 και Έπαινος Συμμετοχής

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι το νηπιαγωγείο μας αναδείχθηκε νικητής του διαγωνισμού του οργανισμού “Make-A-Wish”-Κάνε μια ευχή, που πραγματοποιεί ευχές παιδιών που πάσχουν από κάποια σοβαρή κι απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια.

Οι μαθητές/τριες εμπνεύστηκαν από το επετειακό αστέρι και το έργο του οργανισμού δημιουργώντας ξεχωριστά αστέρια, τα οποία ενώθηκαν και σχημάτισαν το μεγάλο αστέρι του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

Η συλλογική δημιουργική προσέγγιση ξεχώρισε στην κατηγορία “Σχεδίασε το Αστέρι σου” ανάμεσα στα νηπιαγωγεία της γενικής αγωγής.

Ο έπαινος συμμετοχήςΛήψη αρχείου

Οι νικητές του διαγωνισμού

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Αθήνα.

Δεξιότητες λόγου, επικοινωνίας και σίτισης σε παιδιά νηπιακής ηλικίας-Επιμόρφωση στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης Σχολικής Μονάδας

Την Πέμπτη 18.04.2024 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών με θέμα “Δεξιότητες λόγου, επικοινωνίας και σίτισης σε παιδιά νηπιακής ηλικίας” με εισηγητές την κ. Ευαγγελία Τσιώγκα, λογοθεραπεύτρια, τον κ. Μηνά Θεοδωράκη, ψυχολόγο και την κ. Αικατερίνη Τσιάρα, κοινωνική λειτουργό από το Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης, Διημέρευσης και  Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ. “Κιβωτός”. Στην επιμόρφωση, διάρκειας 2 ωρών, αναλύθηκαν τα βασικά αναπτυξιακά ορόσημα του λόγου σε ηλικίες 3 έως 6 ετών, οι δεξιότητες σίτισης, η επιλεκτική σίτιση, η φωνολογική ενημερότητα, η προετοιμασία για αναγνωστικές δεξιότητες, η παραπομπή σε λογοθεραπευτή καθώς και η πρώιμη παρέμβαση.

Η επιμορφωτική δράση διοργανώθηκε από το 17ο και το 20ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης και εντάσσεται στο πλαίσιο του κοινού Σχεδίου Δράσης Αξιολόγησης Σχολικής Μονάδας για το έτος 2023-2024.

Ευχαριστούμε θερμά το πλήρωμα της “Κιβωτού” για την αποδοχή της πρόσκλησης και την εξαιρετική εισήγησή τους για τόσο ενδιαφέροντα θέματα. Επίσης ευχαριστούμε και τις συναδέλφισσες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

IMG 2645

 IMG 2646 IMG 2671

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΠΕΚΤΠΕ Κοζάνης

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορικής & Επικοινωνίας για συμμετοχή στο εργαστήριο “Ρομποτική και προγραμματισμός με το mTiny”. Οι μαθητές/τριες γνώρισαν το εκπαιδευτικό ρομπότ mTiny, συνεργάστηκαν, σχεδίασαν σενάρια με καρτέλες ενεργειών, προγραμμάτισαν και σε έναν διαδραστικό χάρτη το έθεσαν σε κίνηση.

Ευχαριστούμε το ΠΕΚΤΠΕ Κοζάνης για τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιεί καθώς κ. Ιωάννη Γκιάτα για την παρουσίαση και καθοδήγησή του.

Πυροπροστασία και Πυρασφάλεια Σχολικής Μονάδας – Επιμόρφωση στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης Σχολικής Μονάδας

Την Παρασκευή 08.03.2024 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών με θέμα “Πυροπροστασία και Πυρασφάλεια Σχολικής Μονάδας” και εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, Ανθυποπυραγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης. Στην επιμόρφωση, μέσω παρουσίασης, αναφέρθηκαν τα είδη και ο τρόπος χρήσης των πυροσβεστήρων και υποδείχθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από το 17ο και το 20ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 17ου Νηπιαγωγείου και εντάσσεται στο πλαίσιο του κοινού Σχεδίου Δράσης Αξιολόγησης Σχολικής Μονάδας για το έτος 2023-2024.

Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης για τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιεί και τον κ. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου για την τόσο ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ενημέρωση.

IMG 2082

  IMG 2084 IMG 2083

Εγγραφές στα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2024-2025

Οι εγγραφές άρχισαν

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2024-2025 αφορούν μαθητές/τριες που γεννήθηκαν το 2020 και ανήκουν στη σχολική περιφέρεια του 20ου Νηπιαγωγείου θα πραγματοποιούνται από 1 έως 20 Μαρτίου 2024.

(περισσότερα…)

Συνεκπαίδευση στο νηπιαγωγείο – Επιμόρφωση στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης Σχολικής Μονάδας

Την Τρίτη 27.02.2024 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών με θέμα “Συνεκπαίδευση  στο  νηπιαγωγείο” με εισηγήτρια την κα. Βασιλική Βέλκου, νηπιαγωγό Ειδικής Αγωγής του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Σύρου. Στην επιμόρφωση, διάρκειας 2 ωρών, αναλύθηκε το καθηκοντολόγιο και το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών της γενικής και της ειδικής αγωγής και οι καλές πρακτικές για τη σχολική ένταξη των μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο νηπιαγωγείο.

Η διαδικτυακή επιμορφωτική δράση διοργανώθηκε από το 17ο και το 20ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης και εντάσσεται στο πλαίσιο του κοινού Σχεδίου Δράσης Αξιολόγησης Σχολικής Μονάδας για το έτος 2023-2024.

Ευχαριστούμε θερμά την κα. Βασιλική Βέλκου για την αποδοχή της πρόσκλησης και την εισήγησή της για ένα τόσο ενδιαφέρον θέμα. Επίσης ευχαριστούμε και τις συναδέλφισσες, από νηπιαγωγεία της πόλης μας αλλά και από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, που μας τίμησαν διαδικτυακά με την παρουσία τους.

IMG 1913  IMG 1914 IMG 1915  IMG 1800