Το ΕΛ/ΛΑΚ Λογισμικό Διαχείρισης Τάξης Veyon στα εργαστήρια αρχιτεκτονικής Ομάδας Εργασίας (WorkGroup) του ΕΚ Καρδίτσας

veyon

Οδηγίες αποτελεσματικής εγκατάστασης, ρύθμισης (χωρίς τη χρήση στατικών διευθύνσεων IP) και χρήσης του

«Δευκαλίωνας: Εκπαίδευση για τις πλημμύρες»

defkalionas ekpaidefsi stis plimmires kpemouzakiou 1

Έρευνα που έχει γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και καλύπτει 108 ποταμούς της Ευρώπης πάνω από αιώνα δείχνει την αύξηση της συχνότητας των πλημμυρών λόγω της κλιματικής κρίσης. Το έργο, λοιπόν, ξεκίνησε με αφορμή τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» που έπληξε, κυρίως, την περιοχή της Θεσσαλίας. Η πρόταση συνεργασίας για την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για τις πλημμύρες έγινε από το ΚΕΠΕΑ Μουζακίου και έγινε δεκτή κατ’ αρχάς από πολλά ΚΕΠΕΑ της χώρας κι έπειτα από Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φυσικά εκπαιδευτικούς της τάξης. Ανάμεσα σε αυτούς/ές δύο εκπαιδευτικοί του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Καρδίτσας: η Υποδιευθύντρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Καρδίτσας κ. Μαγγίνα Ουρανία και η Υπεύθυνη Εργαστηρίου Οχημάτων κ. Βούλγαρη Βαΐα.

Κάποια στοιχεία που αφορούν το Έργο:

  • Είναι ένα έργο 23 συνεργαζόμενων Φορέων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Σχολικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, ΠΕΚΕΣ και 60 εκπαιδευτικών. Η ομάδα δημιούργησε πλαίσιο λειτουργίας και κατεύθυνσης του έργου μέσα από δημόσιες συζητήσεις.
  • Αφορά σε εκπαιδευτικό υλικό 60 δραστηριοτήτων και εργασιών (αυτούσιων και υποστηρικτικών).
  • Οι δραστηριότητες εξετάστηκαν από ομάδες που δημιουργήθηκαν με βάση θεματικές ενότητες. Παρουσιάστηκαν σε 13 ημερίδες σε διάφορους τόπους στην Ελλάδα με γραπτή ανατροφοδότηση.
  • Βελτιώθηκαν μέσα από παρατηρήσεις που έγιναν από 21 Πανεπιστημιακούς δασκάλους και ειδικούς.
  • Υπάρχει φύλλο περιγραφής για κάθε δραστηριότητα, φύλλα εργασίας, πληροφόρησης και υποστηρικτικό υλικό. Υπάρχουν προτάσεις που μπορεί να εφαρμοστούν από τα σχολεία συμβάλλοντας στο όλο έργο.
  • Δημιουργήθηκε Ιστότοπος που παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό υλικό.
  • Το ηλεκτρονικό βιβλίο είναι χορηγία του Δήμου Μουζακίου εκ μέρους του «Ελληνικού Δικτύου Δήμων με ποτάμια» και το εξώφυλλο μπορείτε να δείτε στην αρχή του άρθρου.

Περισσότερες πληροφορίες και οι αντίστοιχοι υπερσύνδεσμοι θα ακολουθήσουν σε επόμενο άρθρο.

Ετικέτες:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

AMEA1

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.  Τιμώντας αυτή την ημέρα οι μαθητές/ριες του τμήματος ΓΝ  του 2ου ΕΠΑΛ , ειδικότητας Βοηθός Νοσηλευτή, παρουσίασαν  υλικό  με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, αποδοχή αλλά κι εν συναίσθηση απέναντι στα άτομα και τις δυσκολίες που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Νοσηλευτικής του 1ου Εργαστηριακού κέντρου Καρδίτσας

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μήτσιου Ευανθία, Πατούνα Φρειδερίκη.

Ετικέτες:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

AIDS 1

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, 1η Δεκέμβρη, οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας του τομέα Υγείας Πρόνοιας Ευεξίας του τμήματος ΓΝ ειδικότητας Βοηθός Νοσηλευτή παρουσίασαν αφιέρωμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον HIV, με στόχο την προαγωγή της ασφαλέστερης σεξουαλικής επαφής, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ατόμων που ζουν με τον HIV καθώς και την αντιμετώπιση του κοινωνικού στίγματος.

 

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Νοσηλευτικής του 1ου Εργαστηριακού κέντρου Καρδίτσας

 

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κόκοβα Δήμητρα , Πατσοπούλου Άννα

Ετικέτες:

2η Διαδικτυακή Συνάντηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος Land Of Vocational Education

Στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA229 που υλοποιεί το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καρδίτσας, με τίτλο: «Land Of Vocational Education» και κωδικό 2020-1-FR01-KA229-079920_4, εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, συμμετείχαν στην 2η διαδικτυακή συνάντηση η οποία έλαβε χώρα την Τρίτη 13 Απριλίου 2021.

Εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκε η 2η διαδικτυακή συνάντηση των εταίρων του προγράμματος προκειμένου να γίνει η αποτίμηση των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και να προγραμματιστεί η συνέχεια. Στην συνάντηση έλαβαν μέρος η Υποδιευθύντρια του 1ου Ε.Κ. Καρδίτσας κα Ουρανία Μαγγίνα και οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής κα Αικατερίνη Πάσχου, κ. Ευάγγελος Ιωάννου του 2ου και Εσπερινού ΕΠΑΛ αντίστοιχα. Όλες οι εργασίες συνεχίζονται εξ αποστάσεως μέχρις ότου επιτραπούν οι δια ζώσης συναντήσεις του προγράμματος. Παράλληλα με το Erasmus+ ξεκίνησε και το eTwinning αντίστοιχο πρόγραμμα και υλοποιούνται ήδη οι πρώτες εργασίες δια μέσου της αντίστοιχης πλατφόρμας.  Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκομίζουν τόσο οι εμπλεκόμενοι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για το μέλλον τους.

Ένα βιντεάκι με στιγμιότυπα της συνάντησης

https://www.youtube.com/watch?v=cQqzHB0D6o0

Ετικέτες:

Απονομή διπλωμάτων συμμετοχής στην ομάδα Karditsa Earthquake Project του Ε.Κ. Καρδίτσας

Σήμερα Πέμπτη 13/5/2021 στο γραφείο του Διευθυντή του Ε.Κ. Καρδίτσας κ. Μιλτιάδη Νικολακάκου πραγματοποιήθηκε η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής Aegean Robotics Competition 2021 του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην ομάδα Karditsa Earthquake Project.

Η ομάδα του Εργαστηριακού Κέντρου Καρδίτσας προπονήθηκε από τον Υπεύθυνο Εργαστηρίου Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών του Ε.Κ. Καρδίτσας κ. Παπαϊωάννου Ιωάννη ΠΕ82 και αποτελείται από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας Αντωνίου Σωκράτη, Καράι Κλάιντι, Κουκούλη Θωμά και Συροπούλου Κωνσταντία. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον σεισμογράφο με τον οποίο διαγωνίστηκαν σε λειτουργία.

Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν δυναμικά να προσπαθούν για το καλύτερο στη ζωή τους !!!

 

Ετικέτες:

Δελτίο τύπου του Erasmus+ με τίτλο: “SOS SCHOOLS”

Το 1Ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας και το 1Ο Ε.Κ. Καρδίτσας συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με συντονιστή τη Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας με τίτλο : «SOS SCHOOLS»

Πρόσφατα, ο εκπαιδευτικός κ. Γκούμας Αστέριος, καθώς και τα σχολεία στα οποία διδάσκει, το 1Ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας και το 1Ο Ε.Κ. Καρδίτσας, επιλέχθηκαν από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, να συμμετάσχουν στην διάδοση των παραδοτέων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ το οποίο συντονίζει και υλοποιεί, με τίτλο: «Inclusive Responsible Responsive Teachers (IRRT) – European Training Course for school teachers (and students) on emergency management and first aid through civic engagement» και κωδικό: 2019-1-EL01-KA201-06245.

Κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σχολικής ηλικίας σχετικά με τους κινδύνους που προκαλούνται από καταστροφές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η πρόληψή τους και τα σημαντικότερα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Κάποια από τα φυσικά φαινόμενα με τα οποία ασχολείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι οι σεισμοί, οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές. Ως εκ τούτου θα λέγαμε ότι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Καρδίτσα (Ιανός κ.λ.π.). Οι συμμετέχουσες χώρες είναι: η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Τουρκία.

Οι κύριες δράσεις που υλοποιήθηκαν και θα υλοποιηθούν είναι παρουσιάσεις οι οποίες αφορούν τις πηγές κινδύνου, την αναγνώριση καταστάσεων κινδύνου, την μετατροπή μιας κατάστασης κινδύνου σε ασφαλή, τον τρόπο αντίδρασης και εκκένωσης με ασφαλή τρόπο καθώς και η παροχή καλών συμβουλών σε περίπτωση ατυχήματος. Επίσης οι μαθητές θα κληθούν να συμμετάσχουν σε ασκήσεις ετοιμότητας και εφαρμογής σχεδίων διαφυγής από τις αίθουσες διδασκαλίας σε ασφαλή χώρο. Οι πρώτες δράσεις, παρουσίαση των φαινομένων, ήταν δια ζώσης και κυρίως διαδικτυακές, εξαιτίας των κλειστών σχολείων λόγω covid-19.

Το 1Ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας και το 1Ο Ε.Κ. Καρδίτσας έχουν αναλάβει στο παρελθόν και θα συνεχίσουν να το κάνουν, καινοτόμες δράσεις που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης που παρέχουν στους μαθητές τους. Έχουν επίσης καταβάλει προσπάθειες για να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες που προσφέρουν στους καθηγητές τους ακόμα περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες, οι οποίες θα αποδειχθούν χρήσιμες για τη δουλειά τους στο σχολείο και την προσωπική τους ζωή.

Ετικέτες:

Erasmus+, E-Twinning Το πρόγραμμα Land Of Vocational Education ενημερώνει …

 

 

 

ΔΡΑΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2η

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA229 με τίτλο «Land Of Vocational Education – LOVE» και κωδικό 2020-1-FR01-KA229-079920_4 και το αντίστοιχο πρόγραμμα E-Twinning έχουν δραστηριοποίηση τους/τις συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/ριες και εκπαιδευτικούς προκειμένου να δημιουργηθούν logo. Έτσι οι μαθητές του Τομέα Πληροφορικής του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρδίτσας με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Ιωάννου Ευάγγελου ΠΕ86 χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα λογισμικά μας παρουσιάζουν ένα δείγμα της δουλειάς τους …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erasmus+ Το πρόγραμμα Land Of Vocational Education ενημερώνει …

 

ΔΡΑΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1η

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Το τοπίο της ασφάλειας του διαδικτύου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη για ένα «ασφαλέστερο» διαδίκτυο σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο. Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA229 με τίτλο «Land Of Vocational Education – LOVE» και κωδικό 2020-1-FR01-KA229-079920_4 στα πλαίσια του «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση, παρέχοντας σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές με τις ψηφιακές γνώσεις που απαιτούνται στο σημερινό κόσμο. Παράλληλα, βοήθησαν στην αντιμετώπιση της επιβλαβούς χρήσης του διαδικτύου, ενημερώνοντας για τον τρόπο αντιμετώπισης πλήθους διαδικτυακών προβλημάτων και προσφέροντας στους συμμετέχοντες τις δεξιότητες που χρειάζονται για να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο με ασφάλεια.

Ετικέτες: ,

Erasmus+ Το πρόγραμμα Land of Vocational Education ενημερώνει …

 

ΔΡΑΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Η γωνιά του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA229 με τίτλο «Land Of Vocational Education – LOVE» και κωδικό 2020-1-FR01-KA229-079920_4 μεταβάλλεται δίνοντας μια φωτεινή νότα στον κεντρικό διάδρομο του Εργαστηριακού Κέντρου Καρδίτσας. Σας μεταφέρουμε νοητά σε αυτόν με τις ακόλουθες φωτογραφίες.

Στη δράση αυτή, όπως άλλωστε επιβάλουν οι νέες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα έτσι ώστε όλοι να είμαστε υγιείς και ασφαλείς. Στόχος όλων μας είναι να είμαστε και να παραμείνουμε υγιείς μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα.

 

Ετικέτες:

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση