Ημερολόγιο 2016 με θέμα «Κορινθιακός κόλπος» του τομέα Πληροφορικής 1ου Ε.Κ. Άμφισσας

HMERGIO2016

Κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο 2016 με θέμα «Κορινθιακός κόλπος» του τομέα Πληροφορικής 1ου Ε.Κ. Άμφισσας. Για το ημερολόγιο εργάστηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑ.Λ./1ου Ε.Κ. Άμφισσας.

Το ημερολόγιο περιλαμβάνει φωτογραφίες του Κορινθιακού κόλπου που προέρχονται από την συνεργασία τού 1ου Ε.Κ. Άμφισσας με τον Σύλλογο Ελεύθερων και Αυτόνομων Δυτών Νομού Φωκίδας «KRISSIOS».

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον σύλλογο και ιδιαίτερα στον κ. Τάσο Δροσόπουλο, φυσικό – εκπαιδευτή αυτόνομης κατάδυσης.

Κατηγορίες: 1ο ΕΚ Άμφισσας, Δραστηριότητες, Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Εκπαιδευτικοί, Ημερολόγιο, Κοινωνία, Μαθητές | Γράψτε σχόλιο

27 Ιανουαρίου – Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος: Εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα σχολεία

Όπως είναι γνωστό, στην 20η Σύνοδο της Μόνιμης Διάσκεψης των Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε από την 15η έως την 17η Οκτωβρίου 2000 στην Κρακοβία, υιοθετήθηκε η πρόταση για την θεσμοθέτηση Ημέρας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος και την πρόληψη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στα σχολεία (άρθρο 9 της Διακήρυξης των Υπουργών Παιδείας).

Η Ελληνική Βουλή με το νόμο 3218/2004 (ΦΕΚ Α’ 12) καθιέρωσε την 27η Ιανουαρίου ως ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Περισσότερα εδώ για την σχετική εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Στις 27-1-2016 εργαστηριακοί εκπαιδευτικοί του ΕΠΑ.Λ./1ου Ε.Κ. Άμφισσας πραγματοποίησαν δίωρες διδακτικές παρεμβάσεις με επιδείξεις βίντεο σε τμήματα μαθητών που χρησιμοποίησαν τα εργαστήρια Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ.

(Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας, http://blogs.sch.gr/1sekamfi/, 4-2-2016)

Κατηγορίες: 1ο ΕΚ Άμφισσας, Βίντεο, Δραστηριότητες, Εκπαιδευτικοί, Ιστορία, Μαθητές, Σχολείο, Τομέας Πληροφορικής | Γράψτε σχόλιο

Ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη του Καπνίσματος στο ΕΠΑΛ-ΕΚ Αμφισσας

hliasb-2Με αφορμή την καθιέρωση, από το  Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της  2ης Εβδομάδας του Δεκεμβρίου ως «Εβδομάδα κατά του Καπνίσματος», το σχολείο μας διοργάνωσε, με τη συμμετοχή των μαθητών στα εργαστήρια Πληροφορικής, τις ακόλουθές δράσεις: 1. Δημιουργία αφισών 2. Παρουσίαση Video

Τις εκδηλώσεις αυτές υποστήριξαν οι καθηγητές Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Άμφισσας:

Κοντούλα Σοφία κλ. ΠΕ20

Μπουντόλος Δημήτρης κλ. ΠΕ19

Περισσότερες αφίσες μπορείτε να βρείτε εδώ.

(Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας, http://blogs.sch.gr/1sekamfi/, 18-12-2015)

Κατηγορίες: Αφίσα, Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Εκπαιδευτικοί, Κάπνισμα, Μαθητές | Γράψτε σχόλιο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

EEEEKΟι μαθητές και οι καθηγητές του Τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑΛ/1ου ΕΚ Άμφισσας  πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στις 8-12-2015 στο ΕΕΕΕΚ Άμφισσας, όπου συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σχετικά με τη λειτουργία, τις συνθήκες, τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι μαθητές και των δύο σχολείων χρησιμοποίησαν διαδραστικό πίνακα, ζωγράφισαν και αντάλλαξαν ευχές εν όψη των εορτών. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με σκοπό να έρθουν οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας σε επαφή με τις λειτουργίες και τη χρήση διαδραστικού πίνακα.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους καθηγητές και τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Άμφισσας για τη συνδρομή τους στην παρουσίαση των χώρων του σχολείου τους, μα πάνω απ’ όλα για τη φιλοξενία τους, και ευχόμαστε να γίνουν ανάλογες επισκέψεις και στο μέλλον.

(Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας, http://blogs.sch.gr/1sekamfi/, 18-12-2015)

Κατηγορίες: Διαδραστικός πίνακας, Δραστηριότητες, ΕΕΕΕΚ Άμφισσας, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές | Γράψτε σχόλιο

Walking in the libraries: Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα eTwinning του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας

B2

Κατά το σχολικό έτος 2014-2015, το 1ο Ε.Κ. Άμφισσας υλοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων (eTwinning) με τη συμμετοχή δέκα μαθητών του τμήματος Πληροφορικής της Γ” τάξης ΕΠΑΛ και ενός εκπαιδευτικού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνδέθηκε με το εργαστηριακό κομμάτι του μαθήματος «Βάσεις Δεδομένων».

Γενικός στόχος του προγράμματος ήταν η εκτέλεση ενός έργου με θέμα τις βιβλιοθήκες της περιοχής μας, ώστε να έρθουν οι μαθητές μας σε επαφή με αυτές και να τις αξιοποιήσουν. Επιμέρους στόχοι του προγράμματος ήταν οι ακόλουθοι: (α) να εργαστούν οι μαθητές μας σε ένα συνεργατικό περιβάλλον σαν αυτό του eTwinning (β) να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές μας τις νέες τεχνολογίες για την ψηφιοποίηση και επεξεργασία έντυπου υλικού και (γ) να εργαστούν οι μαθητές μας σε έργο Πληροφορικής δημιουργίας συστήματος διαχείρισης βιβλιοθήκης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν βιβλιοθήκες στην Άμφισσα (Δημοτική Βιβλιοθήκη Άμφισσας, Σχολική Βιβλιοθήκη ΓΕ.Λ. Άμφισσας) και έγραψαν σχετικά σχόλια (π.χ., για τα βιβλία, για το περιβάλλον, για το πρόγραμμα δανεισμού, συναισθήματα, εντυπώσεις, κ.α.) στο TwinSpace, ένα εργαλείο συνεργατικής μάθησης στον ιστότοπο www.etwinning.net. Ακόμη, έγραψαν για τα αγαπημένα τους βιβλία και για τις ταινίες ή σειρές που βασίζονται σε γνωστά βιβλία, ενώ εντόπισαν και ηλεκτρονικές διευθύνσεις βιβλιοθηκών. Επίσης, ασχολήθηκαν με την ψηφιοποίηση έντυπου υλικού, όπως με βιβλία του ιστορικού Θανάση Χρήστου και με τα βιβλία του γραφείου 1ου Ε.Κ. Άμφισσας. Στα πλαίσια του προγράμματος έγινε διδακτική παρέμβαση με θέμα τα πνευματικά δικαιώματα. Επιπλέον κατασκευάστηκαν λογισμικά δαιχείρισης και δανεισμού βιβλίων για τις βιβλιοθήκες του ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας και του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας, ύστερα από καταγραφή των σχετικών εγγραφών βιβλίων και περιοδικών. Επαφή για παρόμοιο σκοπό έγινε και με την Δημόσια Βιβλιοθήκη Δελφών. Σημειώνεται πως στο TwinSpace, οι μαθητές ανέβασαν φωτογραφικό υλικό από το Δήμο Δελφών και το σχολείο τους, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα οι Ευρωπαίοι φίλοι τους την περιοχή μας και το σχολείο μας. Οι μαθητές χρησιμοποίησαν λογισμικά επεξεργασίας κειμένου, επεξεργασίας εικόνας και παρουσιάσεων, μετατροπής αρχείων, λογισμικό σάρωσης, Υπηρεσίες Διαδικτύου και συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων. 

Στοιχεία για το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσιάστηκαν από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό σε σχετική ημερίδα του τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Ν. Φωκίδας στην Ιτέα, τον Ιούνιο 2015.

etwinning2

Κατηγορίες: 1ο ΕΚ Άμφισσας, eTwinning, Βιβλία, Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις, Εκπαιδευτικοί, ΕΠΑΛ Άμφισσας, Κοινωνία, Μαθήματα ΕΠΑΛ, Μαθητές, Πληροφορική, Σχολείο, Τομέας Πληροφορικής, ΤΠΕ | Γράψτε σχόλιο

Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού

Στις 6 Μαρτίου ήταν η ημέρα κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Άμφισσας, την 3η και 4η ώρα, έγινε σχετικό αφιέρωμα με επίδειξη βίντεο κατά της σχολικής βίας. Επίσης, έγινε σχετική ομιλία από τον εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Άμφισσας Κωνσταντίνο Δραγογιάννη με παρουσίαση παραδειγμάτων σχολικής βίας και τρόπους αντιμετώπισης.

Η εκδήλωση καλύφθηκε τεχνικά από το 1ο ΕΚ Άμφισσας.

Οι μαθητές του τομέα Πληροροφικής δημιούργησαν αφίσες και ένα μικρό βίντεο.

Ακολουθεί σχετικό υλικό:

bullying2015st

bullying2015b

bullying2015d5

bullying2015c

bullying2015e5

bullying2015z

bullying20155

Βίντεο κατά της σχολικής βίας

Κατηγορίες: 1ο ΕΚ Άμφισσας, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές, Σχολική βία | Γράψτε σχόλιο

Ημερολόγια 2015 του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας με εικόνες και κείμενα των καλλιτεχνών Γιάννη Τσούνη και Γιάννη Σκορλέτου

Για τα ημερολόγια εργάστηκαν οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑΛ / 1ου Ε.Κ. Άμφισσας στα πλαίσια του προγράμματος ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων της Ευρώπης «Το ημερολόγιο του σχολείου μου». Το φωτογραφικό υλικό και τα κείμενα προέρχονται από τους καλλιτέχνες Γιάννη Τσούνη και Γιάννη Σκορλέτο, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική χορηγία τού έργου τους.

tsounis

Βιογραφικό του καλλιτέχνη Γιάννη Τσούνη

Ο Γιάννης Τσούνης γεννήθηκε το 1961 στον Ελαιώνα Φωκίδας, όπου και έζησε τα παιδικά του χρόνια. Το ταλέντο του άρχισε να φαίνεται από πολύ νωρίς. Αυτοδίδακτος, ασχολήθηκε με τη ζωγραφική για αρκετά χρόνια.
Το 1999 εγγράφεται στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Άμφισσας όπου και παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής υπό την καθοδήγηση των καθηγητών της σχολής Γιώργου Σκυλογιάννη και Αντριανής Βεντούρη.
Από το 2000 συμμετέχει ενεργά στις επιτροπές «Κατασκευής και Παρέλασης Αρμάτων» & «Η Νύχτα των Στοιχειών» του Δήμου Δελφών.
Το 2001 παρακολουθεί το σεμινάριο «Αρχαιομετρία και Αρχές Προληπτικής Συντήρησης Έργων Τέχνης και Μνημειακών Συνόλων» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό την επίβλεψη της συντηρήτριας έργων τέχνης και μνημειακών συνόλων Ελίζας Πολυχρονιάδου. Επιπλέον, το 2001 συμμετέχει στην ανατύπωση των ανθιβόλων και σχεδίων του Σπύρου Παπαλουκά στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας.
Με την πάροδο των ετών, οι καλλιτεχνικές του αναζητήσεις διευρύνθηκαν και ασχολήθηκε με την αγιογραφία, την προσωπογραφία και τη γλυπτική στον πωρόλιθο και το μάρμαρο.
Το 2010-2011 αναλαμβάνει την αγιογράφηση του ιδιωτικού ναού Αγ. Ειρήνης – Αγ. Αθανασίου.
Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε 2 ατομικές και 7 ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα του βρίσκονται στο Δήμο Δελφών, σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

imerologio_ek2015

Βιογραφικό του καλλιτέχνη Γιάννη Σκορλέτου

Ο Γιάννης Σκορλέτος κατάγεται από το Σερνικάκι.
Γεννήθηκε στην Ιτέα Φωκίδας το 1962.
Σπούδασε στην ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (ΑΣΚΤ) ζωγραφική και κατ’ επιλογήν αγιογραφία, γλυπτική, χαρακτική, ψηφιδωτό.
Έχει αγιογραφήσει σε πολλές εκκλησίες, κυρίως της περιοχής μας, και από το 2006 είναι μόνιμος καθηγητής εικαστικών.
Επίσης, παίζει παραδοσιακή μουσική, μπουζούκι διατηρώντας και την παράδοση του χωριού του.

skorletos

Γιάννης Σκορλέτος

Οι αγιογραφίες που περιέχει το ημερολόγιο προέρχονται από τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Σερνικακίου.

agia_paraskeyi
Αγία Παρασκευή (Σερνικάκι)
Κατηγορίες: 1ο ΕΚ Άμφισσας, Δραστηριότητες, Εκπαιδευτικοί, Ημερολόγιο, Μαθητές, Πληροφορική, Τομέας Πληροφορικής | Γράψτε σχόλιο

Ανοικτή εκδήλωση με θέμα: Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015 (11-2-2015, ΚΠΕ Άμφισσας)

Asfaleia-Afisa-JPG

Τη σχετική έγκριση μπορείτε να δείτε εδώ.

Κατηγορίες: 1ο ΕΚ Άμφισσας, Ασφάλεια στο διαδίκτυο, Γονείς, Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικοί, ΚΔΒΜ, Κοινωνία, ΚΠΕ, Μαθητές | Γράψτε σχόλιο

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο ΕΠΑΛ και 1ο Ε.Κ. Άμφισσας

Στις 6 Οκτωβρίου 2014 γιορτάστηκε στα σχολεία της χώρας η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Στο ΕΠΑΛ Άμφισσας πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις που περιελάμβαναν συζητήσεις μέσα στην τάξη, προβολή βίντεο στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, διοργάνωση αγώνων μπάσκετ, βόλεϋ και ποδοσφαίρου.

Επίσης, δημιουργήθηκαν αφίσες από τους μαθητές της Γ τάξης του τομέα Πληροφορικής στο εργαστήριο Πληροφορικής του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας με βάση συνθήματα που εμπνεύστηκαν οι μαθητές κάθε τμήματος του ΕΠΑΛ Άμφισσας. Ακολουθούν οι αφίσες που κατασκευάστηκαν.

Athlitika2

Athlitika3

Athlitika4

athlitika1

Athlitika5

Athlitika6

Athlitika7

Athlitika8

 

Athlitika9

Κατηγορίες: 1ο ΕΚ Άμφισσας, 1ο ΣΕΚ Άμφισσας, Αφίσα, Εκπαιδευτικοί, ΕΠΑΛ Άμφισσας, Μαθητές | Γράψτε σχόλιο

Εκπαιδευόμενοι σχολικού έτους 2013-2014 στα εκπαιδευτικά προγράμματα του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας

Κατά το σχολικό έτος 2013-2014, το 1ο Ε.Κ. Άμφισσας φιλοξένησε πέντε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων του Κ.Δ.Β.Μ.  Δ. Δελφών. Επίσης, το 1ο Ε.Κ. Άμφισσας οργάνωσε (σε συνεργασία με φορείς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Φωκίδας και την Τ.Α.), σχεδίασε και υλοποίησε με εθελοντές εκπαιδευτές άλλα έξι προγράμματα.

Τα προγράμματα του Κ.Δ.Β.Μ. Δ. Δελφών που υλοποιήθηκαν ήταν τα ακόλουθα:

(α) Επεξεργασία κειμένου – διαδίκτυο (50 ώρες)

(β) Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων (25 ώρες)

(γ) Αγγλικά για το χώρο εργασίας (25 ώρες)

(δ) Επεξεργασία κειμένου – διαδίκτυο (50 ώρες)

(ε) Δημιουργία ιστοσελίδας (50 ώρες)

 

Σχετικά με τα προγράμματα που οργανώθηκαν, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από το 1ο Ε.Κ. Άμφισσας:

 

ΤΙΤΛΟΣ

 

ΩΡΕΣ

 

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Αξιοποίηση τεχνικών ασύγχρονης και εξ αποστάσεως διδασκαλίας μέσα από το περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης Moodle (τμήματα 1ο ΕΚ Άμφισσας, Γυμνάσιο Ιτέας, Γυμνάσιο με ΛΤ Ερατεινής) – 30 ώρες δια ζώσης εκπαίδευση ανά τμήμα

90

 

 

 

60 εκπαιδευτικοί (29 της Α/θμιας και 31 της Β/θμιας)

Υπηρεσίες διαδικτύου (δυο τμήματα στο 1ο ΕΚ Άμφισσας) – 20 ώρες το κάθε τμήμα

  40

19 υπάλληλοι Ο.Τ.Α.

(Δ. Δελφών και Π.Ε. Φωκίδας Περιφέρειας Στ. Ελλάδας)

Εκπαιδευτική Αξιοποίηση Ηλεκτρονικής Τάξης και Ιστολογίων (τρία τμήματα στο 1ο ΕΚ Άμφισσας) – 6 ώρες το κάθε τμήμα

18

 

31 εκπαιδευτικοί (26 της Α/θμιας και 5 της Β/θμιας)

Αξιοποίηση των ιστολογίων (blogs) και των wikis στην εκπαιδευτική πράξη (δυο τμήματα στο 1ο ΕΚ Άμφισσας) – 4 ώρες το κάθε τμήμα

8

 

20 εκπαιδευτικοί Α/θμιας Εκπ/σης (Νηπιαγωγοί)

Εκπαιδευτική αξιοποίηση διαδραστικού πίνακα (ενδοσχολική επιμόρφωση του 1ου ΕΚ Άμφισσας και του 2ου Δ.Σ  Άμφισσας)

3

 

2 εκπαιδευτικοί του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας

Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης: η-Τάξη (ένα τμήμα στο 1ο ΕΚ Άμφισσας με δια ζώσης συναντήσεις και εξ αποστάσεως ασκήσεις)

10

 

12 εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

(εκτίμηση)

ΣΥΝΟΛΑ

169 ώρες

144 εκπαιδευόμενοι με επιτυχή παρακολούθηση

Κατηγορίες: 1ο ΕΚ Άμφισσας, 1ο ΣΕΚ Άμφισσας, Εκπαιδευτικοί, Επιμόρφωση, Σεμινάρια, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΤΠΕ | Γράψτε σχόλιο