Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

13 Μαρτίου, 2012 clalas99

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού E-nnovation (www.ennovation.gr) διεξαγεται φέτος για τρίτη χρονιά ο αντίστοιχος διαγωνισμός για μαθητές Λυκείων (E-nnovation Junior).

Στόχος του μαθητικού διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κλπ. και να εκπαιδευτούν οι μαθητές λυκείου στη δόμηση του επιχειρηματικού πλάνου και στην πιθανή υλοποίηση της ψηφιακής υπηρεσίας, ηλεκτρονικού καταστήματος κλπ.

Οι μαθητές καλούνται να γράψουν μία πρόταση (600-1000 λέξεις) στην οποία θα προτείνουν καινοτόμες ιδέες που αφορούν στην επιχειρηματική αξιοποίηση του διαδικτύου και άλλων νέων τεχνολογιών (όπως π.χ. κινητά τηλέφωνα τρίτης γενιάς, έξυπνοι αισθητήρες κλπ.) για νέες υπηρεσίες, έχοντας στο νου τους όχι μόνο την ελληνική αλλά και την παγκόσμια αγορά. Η πρόταση δεν πρέπει να είναι μία γενική έκθεση ιδεών αλλά να παρουσιάζει τα βασικά χαρακτηριστικά και τρόπο υλοποίησης μίας ιδέας (όπως π.χ. ενός site παροχής υπηρεσιών, πώλησης προϊόντων, ψυχαγωγίας, κοινωνικής δικτύωσης κλπ.) που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε επιχειρηματική δραστηριότητα.
Η αξιολόγηση των προτάσεων γίνεται από την Επιστημονική Επιτροπή του διαγωνισμού E-nnovation.
Όλη την ανακοίνωση του διαγωνισμού μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα:
http://www.sch.gr/197-2010-04-14-13-26-49/2284-2012-03-09-11-55-29

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Διαγωνισμοί ,Μαθητές/Μαθήτριες ,Οικονομία ,Πληροφορική ,Τεχνολογία .

Αφήστε μια απάντηση


MITOS

mitos

Κατηγορίες


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση