ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2023-2024Λήψη αρχείου

Τα πιστοποιητικά μας…

Ένα υπέροχο ταξίδι έφτασε στο τέλος του.

Γνωρίσαμε καινούριους φίλους, μάθαμε τις χώρες τους, είδαμε τα σχολεία τους.

Ευαισθητοποιηθήκαμε για τη φύση και το περιβάλλον και συνεργαστήκαμε με δράσεις να  προστατέψουμε ότι έχει απομείνει. Κάναμε συμφωνίες, μάθαμε τι σημαίνει συνεργασία, αποδοχή, διαφορετικότητα, σεβασμός.

Ανοίξαμε τις καρδιές μας, δώσαμε αγάπη και πήραμε ακόμα περισσότερη….

441930531 828721482034271 168592466558756961 n ΑΥΤΟ

5 Ιουνίου-Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μαζί, ας δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τη γη και την ανθρωπότητα.  

5 Ιουνίου-Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μια υπέροχη εκδήλωση ενημέρωση σε συνεργασία με το Δήμο Σουφλίου και το Δασαρχείο Σουφλίου.

445810154 377594931978344 4933894315272872002 n

1ος Πανέβριος Διαγωνισμός Ρομποτικής-Εβrobotics 2024

Από την συμμετοχή μας στον 1ο Πανέβριο Διαγωνισμό Ρομποτικής


445788895 1409049886420704 3829115528887897577 nΛήψη αρχείου

Πρόγραμμα eTwinning 2023-2024/Protect nature, save the planet

Τη φετινή σχολική χρονιά, οι 23 μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Σουφλίου, είχαν την χαρά και την τιμή  να συμμετέχουν σε ένα εξαιρετικό, Διεθνές έργο eTwinning, με τίτλο: «Protect nature, save the planet”.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν μαθητές από 8 χώρες: Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Λιθουανία, Τουρκία, Σλοβακία, Σερβία και Ελλάδα.

Είναι γνωστό πως η περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών αποτελεί καθήκον προτεραιότητας στην προσχολική και σχολική εκπαίδευση και  σημαντική προϋπόθεση για τη διαμόρφωση οικολογικής κουλτούρας.

Καθήκον μας ως εκπαιδευτικοί, είναι να διαμορφώσουμε στα παιδιά μια στάση ευθύνης και σεβασμού προς τη φύση, διδάσκοντάς τα να προστατεύουν τους φυσικούς πόρους.

Ο κύριος σκοπός του έργου είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και την αναγκαιότητα φροντίδας για τη φύση και τους κατοίκους.

Οι δραστηριότητες του έργου επιτρέπουν στα παιδιά, να κατανοήσουν την αλληλεξάρτηση μεταξύ φύσης και ανθρώπων καθώς εκπαιδεύουν διαρκείς γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις σχετικά με την οικολογική συμπεριφορά των παιδιών.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο και τέλειωσε το Μάιο.

Παιδιά κι εκπαιδευτικοί από οχτώ χώρες συνεργάστηκαν με σκοπό την προστασία της φύσης.

Κατά τη διάρκεια του έργου είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με προηγμένες δεξιότητες κι εργασίες μέσω  διαδραστικών  εφαρμογών.

Σχηματίστηκαν εταιρικές σχέσεις. Εμπλουτίστηκε η παιδαγωγική εμπειρία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε διάρκεια τεσσάρων μηνών.

Αρχικά έπρεπε να μάθουν τα παιδιά τι είναι το eTwinning και τι ακριβώς σημαίνει ο όρος. Βρήκαμε στο χάρτη και στην υδρόγειο τις χώρες των συνεργατών μας κι αργότερα περιηγηθήκαμε μέσα στα σχολεία τους, από τα βίντεο που όλοι ανεβάσαμε στην κοινή μας βιβλιοθήκη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση του έργου μας, η δημιουργία ενός λογότυπου.Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα logo το στείλαμε κι όταν συγκεντρώθηκαν όλα, κοινοποιήθηκαν για να διεξαχθεί ψηφοφορία. Ψήφισαν τα παιδιά από όλες τις χώρες με δημοκρατικό τρόπο.

1

Ακολούθησαν πλήθος δραστηριοτήτων που αναφέρονται παρακάτω:

2 Φεβρουαρίου….Πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων.

Οργανώθηκαν δραστηριότητές με τα παιδιά σχετικά με το θέμα (παρουσιάσεις και βίντεο σχετικά με τους βάλτους, τις λίμνες, τα ποτάμια και τους κατοίκους τους )

Τι είναι οι υγρότοποι; Ποια ζώα και φυτά τα κατοικούν; Γιατί πρέπει να τα διατηρούμε καθαρά; Ποιος είναι ο ρόλος τους στη ζωή μας;

2

Συνεχίσαμε με τη μελέτη των πτηνών, διαμορφώνοντας τις γνώσεις των παιδιών για τα πουλιά (μέρη του σώματος, τρόπος ζωής),κατανοώντας τη σημασία τους στο οικοσύστημα και φροντίζοντας για τη διατήρησή τους.

3

Η επόμενη δράση μας… παιχνίδια στη φύση.

Στόχος της δραστηριότητας να οικοδομηθεί μια θετική στάση των παιδιών απέναντι στη φύση περνώντας περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

4

Επόμενη δραστηριότητα: 1,2,3 ας αγκαλιάσουμε ένα δέντρο.

Προκειμένου να διδάξουμε τα παιδιά να προστατεύουν τη φύση, πρέπει πρώτα να γνωρίσουν τον πλούτο της. Γνωριμία με την ποικιλία των δέντρων στην αυλή του νηπιαγωγείου.

5

 

Συνεχίσαμε με τα χρώματα της φύσης – Κυνηγοί θησαυρών                                                                                  Οργανώσαμε μια αναζήτηση χρωματιστών θησαυρών στη φύση και το αποτέλεσμα μας μάγεψε.

6

Τα λουλούδια είναι παντού γύρω μας και μας εκπλήσσουν και μας συναρπάζουν με την ποικιλία και την ομορφιά τους. Μιλήσαμε για τα ανοιξιάτικα λουλούδια, για το ρόλο των λουλουδιών στο οικοσύστημα. Επιλέξαμε μερικά φυτά, τα στεγνώσαμε και φτιάξαμε ένα βιβλίο / φυτολόγιο με ανοιξιάτικα λουλούδια. Κυρίως όμως μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τα φυτά και τις ιδιότητές τους…

7

Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης – 18 Μαρτίου

Η ανακύκλωση και η φροντίδα για τη φύση έχουν νόημα, ειδικά όταν είμαστε μαζί στις προσπάθειές μας. Μοιραστήκαμε δραστηριότητές με τα παιδιά σχετικά με το θέμα της ανακύκλωσης κάνοντας χωριστή συλλογή αποβλήτων, δημιουργικά εργαστήρια για να δώσουμε νέα πνοή στα απόβλητα, πρωτοβουλίες αφιερωμένες στην ανάγκη μείωσης των αποβλήτων και της ανακύκλωσής τους κ.λπ.

8

Επίσης πήραμε πρωτοβουλίες αφιερωμένες στην ανάγκη μείωσης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσής τους και συγκεντρώσαμε σε ειδικούς κάδους πλαστικά καπάκια και μπαταρίες ευαισθητοποιώντας όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Παγκόσμια Ημέρα Νερού – 22 Μαρτίου

Ξέρουμε πως χρειαζόμαστε νερό για να ζήσουμε…και για να γίνει πιο κατανοητό οργανώσαμε   δραστηριότητές  με τα παιδιά σχετικά με το θέμα, με έμφαση στην αξία του νερού και τι σημαίνει για τους ανθρώπους (βιβλία, παρουσιάσεις και βίντεο για το νερό, γιατί είναι σημαντικό να το διατηρήσουμε καθαρό και να το εκτιμήσουμε ως φυσικό πόρο). Στόχος της δράσης η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τη σημασία της εξοικονόμησης νερού και της ανακύκλωσης!

9

Επόμενη αποστολή ο κήπος βοτάνων και λουλουδιών με σκοπό τη διεύρυνση των γνώσεων των παιδιών για τα λουλούδια, τα βότανα και τα λαχανικά, για τις ανάγκες που έχουν τα φυτά να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν. Παρουσιάσεις για το ρόλο τους στο οικοσύστημα και τη ζωή των ανθρώπων. Δημιουργία δραστηριοτήτων διατήρησης της φύσης, στη φροντίδα των φυτών.

10

Γιατί τα έντομα είναι σημαντικά για τη φύση;

Τα παιδιά εξοικειώνονται με την ιδέα ότι στη φύση υπάρχουν πολλά και ποικίλα ευεργετικά έντομα  μέλισσα, πασχαλίτσα, μυρμήγκι, αράχνη. Τα ψάχνουν στον κήπο, με μεγεθυντικούς φακούς και κιάλια, τα ζωγραφίζουν.

11

Επόμενη αποστολή και κοινό προϊόν  όλων, η δημιουργία μας μπουγάδας ,γεμάτης με οικολογικά μηνύματα σχετικά με την προστασία του πλανήτη μας και της φύσης. Η δική μας μπουγάδα απλώθηκε περίπου δέκα μέτρα κι ενώθηκε με τις μπουγάδες άλλων χωρών με σκοπό να διαδώσει παντού, σε όλο τον πλανήτη  το μήνυμά μας.15Η μέρα της γης γιορτάστηκε από όλους τους εταίρους. Γιατί είναι σημαντικό να διατηρούμε τον πλανήτη μας καθαρό; Όλες οι εργασίες μας έγιναν ένα υπέροχο βίντεο που θα δείτε παρακάτω.

Κατά τη διάρκεια αυτού του μαγευτικού ταξιδιού, δεν δουλεύαμε ο καθένας για τον εαυτό του, αλλά όλοι μαζί.

Δώσαμε πολλή αγάπη και πήραμε ακόμα περισσότερη.

Η διαδικτυακή μας συνάντηση απέδειξε τη χαρά, την αγάπη και τον ενθουσιασμό των παιδιών που αντάλλαξαν καλημέρες σε όλες τις γλώσσες των παιδιών που πήραν μέρος.

445805487 914991423760211 1123674530928159529 n

Υπήρχε οργάνωση, προγραμματισμός του κάθε βήματος από όλους ,με μοναδικό σκοπό: όλοι μαζί να προστατέψουμε τη φύση και να σώσουμε τον πλανήτη μας, τη γη μας.

Συμμετείχαμε σε όλες τις δράσεις του προγράμματος και μπορείτε να δείτε τη συμμετοχή μας σε όλα τα κοινά προϊόντα που δημιουργήθηκαν από τις συμμετέχουσες χώρες.  Αξίζει τον κόπο να ανοίξετε τους συνδέσμους στο παρακάτω padlet ψάχνοντας τις δημιουργίες μας.

Μετάβαση στο padlet.com

Made with Padlet

Συνέχεια

Πανέβριος διαγωνισμός Ρομποτικής:”Εβrobotics 2024″

Πανέβριος διαγωνισμός Ρομποτικής:”Εβrobotics 2024″

Δράση Eurobotics 2024: “Ανακαλύπτοντας τα Μνημεία της Ευρώπης με τη Beebot”

Το σχολείο μας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στον διαγωνισμό Eurobotics 2024 με μια μοναδική δράση που είχε τίτλο “Ανακαλύπτοντας τα Μνημεία της Ευρώπης με τη Beebot”.

Μια κακιά μάγισσα είχε εξαφανίσει όλα τα μνημεία της Ευρώπης και τα παιδιά μας ανέλαβαν την αποστολή να τα ανακαλύψουν! Με τη χρήση της ρομποτικής και της Beebot, τα παιδιά προγραμμάτισαν τα ρομποτάκια τους να περάσουν από τα μνημεία της Ευρώπης που είχαν αναπαραστήσει σε μια ειδική πίστα.

Με την επιδεξιότητά τους και τη συνεργατικότητά τους, τα παιδιά κατάφεραν να λύσουν τα μαγικά μυστήρια της μάγισσας και να επαναφέρουν τα μνημεία στη θέση τους!

Η δράση αυτή αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά να εξοικειωθούν με την τεχνολογία, τον προγραμματισμό και τη σημασία της ομαδικής εργασίας.

Σας παρουσιάζουμε με υπερηφάνεια την πετυχημένη προσπάθεια των μαθητών μας στον διαγωνισμό Eurobotics 2024!

https://youtu.be/6D-cJKnaI1I

4 Απριλίου-Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

4 Απριλίου-Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

 Μια μέρα   αφιερωμένη στην Φιλοζωία, μια υπέροχη ευκαιρία να συζητήσουμε και να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας για τα ζωάκια, αυτά τα υπέροχα πλάσματα που συνυπάρχουν μαζί μας στον πλανήτη μας.

Δημιουργήσαμε μια όμορφη αφίσα που προώθησε το μήνυμα της Φιλοζωίας και συναντηθήκαμε και με άλλα σχολεία της πόλης μας για να προωθήσουμε από κοινού αυτό το μύνημα.

page 1 drawing

2 Απριλίου-Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

2 Απριλίου-Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Οι σελιδοδείκτες μας σας πλαίσια των δραστηριοτήτων για τον εορτασμό της Ημέρας Παιδικού Βιβλίου…

page 1 drawing 1 page 1 drawing 2

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


Collage 2024 03 26 19 18 58

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 ήταν μια όμορφη ευκαιρία για τα παιδιά να μάθουν για την ελληνική ιστορία και παράδοση μέσα από δραστηριότητες όπως η δημιουργία ελληνικών σημαιών, η ανάγνωση παραμυθιών και ιστοριών για την Επανάσταση του 1821, και οι μικροί μαθητές να συμμετέχουν σε χορούς και τραγούδια που εκφράζουν την υπερηφάνειά τους για την Ελλάδα.

Πιστοποιητικό αριστείας

Πιστοποιητικό αριστείας!!!

Άλλος ένας τίτλος που απέκτησε το 1ο Νηπιαγωγείο Σουφλίου  και αφορά τις δραστηριότητες μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του code week.

279795 PjJnhQkezA page 0001

Dear EU Code Week 4 All challenge participant,

We are delighted to share with you today that you have successfully completed the 2023 EU Code Week 4 All challenge.

We believe that the alliance you created with other activity organisers is vital to bringing coding to more students in the world – and you have helped up move closer to this goal!

Thank you very much for helping us advance digital skills! We hope to work together again in the 2024 edition of EU Code Week, which will take place from 14-27 October.

Best wishes,

The EU Code Week Team

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

Για το σχολικό έτος 2024-2025  θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024

Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, εγγράφονται μαθητές γεννημένοι το 2020

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής θα υποβάλλει ο γονέας/κηδεμόνας για το Νηπιαγωγείο που ανήκει,
βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου,
μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική
διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα σχολικά όρια της περιοχής του 1ου Νηπιαγωγείου Σουφλίου

14ff10 b47774e8a78042deb95487d9d90a1ade mv2

Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής

Για την εγγραφή του προνηπίου ο γονέας/ κηδεμόνας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:
Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (·https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του
Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία·
«Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των
κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας
Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας·
συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) Τα στοιχεία του προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή. Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,
β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή
εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο
πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,
γ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής, καθώς και στο τμήμα του αναβαθμισμένου ολοημέρου
ε) τα στοιχεία των συνοδών των προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και
στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του προνηπίου».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο Νηπιαγωγείο θα πρέπει να προσκομισθούν σε χρονικό διάστημα που θα οριστεί από την Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου:

 •        ΄Εγγραφη συναίνεση του έταιρου κηδεμόνα για την εγγραφή του παιδιού στο νηπιαγωγείο 
 • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, (Α.Δ.Υ.Μ.), το οποίο μπορείτε να το βρείτε παρακάτω, συμπληρωμένο από τον γιατρό του παιδιού.
 • Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 • Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία,ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο
Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

Μετά την υποβολή της αίτησης,ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή».
Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (13:00 – 16:00) ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ (7:45-8:30) ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η φοίτηση στο ολοήμερο τμήμα είναι υποχρεωτική για τους εγγραφέντες στο ολοήμερο και δεν υπάρχει ενδιάμεση αποχώρηση.

Α. Η εγγραφή των   μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς  προϋποθέσεις.

Β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής:

Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα  
Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.

Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται στις 16:00 σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.
Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

Γ.Τα παιδιά που φοιτούν στο ολοήμερο, έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν και στο Αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοημέρου με αποχώρηση στις 17.30.

Προϋπόθεση λειτουργίας του αναβαθμισμένου προγράμματος είναι η φοίτηση 7 παιδιών

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Οι αλλοδαποί μαθητές/τριες εγγράφονται στο Νηπιαγωγείο σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία εγγραφών. Οι αλλοδαποί μαθητές/τριες που δε δύνανται να προσκομίσουν το Πιστοποιητικό Γέννησης, μπορούν να εγγραφούν με Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης.  Όλα τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών/τριών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα είτε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, είτε από πιστοποιημένο δικηγόρο για το σκοπό αυτό.

Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου (δηλαδή παιδιά που φοιτούσαν την προηγούμενη χρονιά ως προνήπια και την επόμενη ως νήπια) γίνεται αυτεπάγγελτα  ωστόσο το νηπιαγωγείο  θα επικοινωνήσει μαζί τους  για επικαιροποίηση των στοιχείων τους)

Για απορίες/προβλήματα απορίες και προβλήματα που έχουν να κάνουν με την χρήση του
συστήματος και το θεσμικό πλαίσιο των εγγραφών, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 2554022962 και ώρες 12- 1 και στο mail : mail@1nip-soufl.evr.sch.gr

Πριν την προσέλευση σας στη σχολική μονάδα θα πρέπει να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία  

Δείτε την σχετική εγκύκλιο…..Λήψη αρχείου

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

Παγκόσμια Ημέρα Υγρότοπων-2 Φεβρουαρίου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ- 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ένα βίντεο που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας των Υγροτόπων με την συμμετοχή όλων.

 

Προστατέψτε τη φύση, σώστε τον πλανήτη…

Προστατέψτε τη φύση, σώστε τον πλανήτη

“Διεθνές έργο eTwinning “

ΑΥΤΟΣυμμετέχουσες χώρες: Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Ελλάδα, Σλοβακία, Λιθουανία, Σερβία, Πολωνία.

ΣΤΟΧΟΙ:

 • Πρόκληση  του ενδιαφέροντος των παιδιών για τον πλανήτη μας Γη και τη διατήρησή του.
 • Απόκτηση γνώσεων για τη σημασία των φυσικών πόρων για την ύπαρξη φυτών, ζώων και ανθρώπων και τη σημασία της διατήρησής τους.
 • Γνώση των κύριων τύπων απορριμμάτων στην καθημερινή ζωή και τις δυνατότητες μείωσής τους.
 • Ανάπτυξη νοοτροπιών σεβασμού προς το περιβάλλον περιορίζοντας τα απόβλητα και συμβάλλοντας στη χωριστή συλλογή και ανακύκλωση των απορριμμάτων.
 • Προώθηση θετικής στάσης απέναντι στον πλανήτη Γη.
 • Δημιουργία συνηθειών που θα βελτιώσουν την ποιότητα του περιβάλλοντος μας.
 • Δημιουργία και ανάπτυξη ενός θετικού, καινοτόμου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για μάθηση.
 • Προϋποθέσεις προσωπικής έκφρασης και αυτοεπιβεβαίωσης των παιδιών.
 • Συνεργασία, ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών με παιδιά και δασκάλους από άλλες χώρες.

 

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

 

 • Στο τέλος του έργου περιμένουμε τα παιδιά να εξοικειωθούν περισσότερο με περιβαλλοντικά θέματα.
 • Θα μάθουν βασικούς τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος μειώνοντας τη χρήση των πόρων και την ποσότητα των απορριμμάτων, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση υλικών.
 • Τα παιδιά θα μάθουν περισσότερα για τις κύριες συνέπειες των αρνητικών επιπτώσεων του ανθρώπου στη φύση – απώλεια της βιοποικιλότητας και παγκόσμια ρύπανση.
 • Διαμορφωμένο ενδιαφέρον και βιώσιμη ετοιμότητα για δραστηριότητες φιλικές προς τη φύση και προστασίας της φύσης. Επιθυμία προστασίας της φύσης και του πλούτου της.
 • Προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες για εργασία με διαδραστικές εφαρμογές.
 • Δημιουργία συνεργασιών. εμπλουτίζοντας την παιδαγωγική εμπειρία.

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών αποτελεί καθήκον προτεραιότητας στην προσχολική και σχολική εκπαίδευση και αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τη διαμόρφωση μιας οικολογικής κουλτούρας. Το καθήκον μας ως δασκάλων είναι να διαμορφώσουμε στα παιδιά μια στάση ευθύνης και σεβασμού προς τη φύση, διδάσκοντάς τους να προστατεύουν τους φυσικούς πόρους. Βασικός στόχος του έργου είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την ανάγκη φροντίδας για τη φύση και τους κατοίκους της. Θα εργαστούμε σε διάφορες πτυχές του περιβαλλοντικού προβλήματος όπως το νερό, τα απόβλητα, η ανακύκλωση και θα μάθουμε περισσότερα για τα φυτά και τα ζώα γύρω μας. Θα οργανώσουμε υπαίθριες δραστηριότητες και οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν με φυσικά υλικά, να εξερευνήσουν και να περάσουν περισσότερο χρόνο στη φύση. Οι δραστηριότητες του έργου θα δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ φύσης και ανθρώπων, θα εκπαιδεύσουν διαρκείς γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις σχετικά με την περιβαλλοντική συμπεριφορά των παιδιών.

Διαχείριση κρούσματος διεισδυτικής στρεπτοκοκκικής λοίμωξης Α(iGAS) στο σχολικό περιβάλλον

Διαχείριση κρούσματος διεισδυτικής στρεπτοκοκκικής λοίμωξης Α(iGAS) στο σχολικό περιβάλλονΛήψη αρχείου

Σου χαρίζω ένα βιβλίο… με αγάπη

Σου χαρίζω ένα βιβλίο … με αγάπη!!!

Με ιδιαίτερο  ενθουσιασμό παραλάβαμε ένα κιβώτιο με βιβλία κι άλλα σχολικά δώρα από τους καινούριους μας φίλους από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή Αθηνών! Ένα δώρο που το ετοίμασαν με αγάπη μόνο για μας!!! Τέτοιες κινήσεις αγάπης και προσφοράς μας δίνουν ελπίδα και δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας.

Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας

Pictures for recognition page2

Με μεγάλη χαρά παραλάβαμε σήμερα την ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας για το περσινό μας έργο eTwinning με τίτλο: ” Οur planet, our home, childhood in nature”

Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας αξιολογεί το έργο όλων των εκπαιδευτικών και των μαθητών που συμμετέχουν σε ένα έργο eTwinning. Τα έργα στα οποία απονέμεται η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας είναι εκείνα με την υψηλότερη κατάταξη μεταξύ εκείνων που έλαβαν την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.

Απονέμεται από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (CSS) του eTwinning σε εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν σε ένα έργο, όπως αναφέρεται παρακάτω.

 • Ο εκπαιδευτικός έχει προταθεί για την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας από τουλάχιστον έναν Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης, μετά από διαδικασία επιλογής. Κάθε Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης προωθεί το ανώτερο ένα τρίτο των κατόχων Εθνικών Ετικετών Ποιότητας με βάση τη βαθμολογία ποιότητας.
 • Το έργο περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο εταίρους που έχουν λάβει Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.

Καταγραφή

2ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων-Διατροφή και άσκηση

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΥ ΖΗΝ
1. Υποθεματική

ΥΓΕΙΑ: Διατροφή και Άσκηση


Οι ντεντέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό καθαρό

 Λήψη αρχείου

Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα ‘Make a wish”

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ
Πιστοποιητικό υιοθεσίας 9110223 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ page 0001

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι ένας κορυφαίος οργανισμός που κάνει πραγματικότητα τις επιθυμίες παιδιών με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες. Στο σχολείο μας γνωρίζουμε πως εκπληρώνοντας το όνειρο ενός άρρωστου παιδιού δεν του χαρίζουμε μόνο το χαμόγελο και μερικές ξέγνοιαστες στιγμές αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Του δίνουμε τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσει να παλεύει για τη ζωή του. Με το πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής, τα παιδιά μας συνειδητοποιούν πως η υγεία δεν είναι κάτι δεδομένο και αρχίζουν να νιώθουν πως δίπλα τους υπάρχουν παιδιά που παλεύουν για την υγεία και τη ζωή τους. Ανακαλύπτουν, επίσης, πως μαζί με το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να προσφέρουν χαρά, ελπίδα και δύναμη στα λιγότερο τυχερά παιδιά.Το σχολείο μας προσέφερε στον οργανισμό και προμηθεύτηκε αστεράκια, τα οποία έφτασαν και μας γέμισαν χαρά.

Mία ομαδική ζωγραφιά για την συμμετοχή μας στο διαγωνισμό Αστέρι της Ευχής 2023-2024.

 

415483493 1201634907478927 6960630738427976548 n

 

Το πιο γλυκό ψωμί

Θεατρική παράσταση: “Το πιο γλυκό ψωμί”

Είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση:«Το πιο γλυκό ψωμί»

Ένα λαϊκό παραμύθι

Μια εκπαιδευτική διδακτική παράσταση για την αξία της εργασίας

Σε συνεργασία με το μουσείο Λούλη

Σε μουσική της αγαπημένης μας ΜΑΡΩΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Μέσα απ το παραμύθι μας όπως λέει και ο τίτλος του, θα γευτούμε το πιο γλυκό ψωμί! Μαζί με τον Βασιλιά μας θα μάθουμε πως τα μοναδικά συστατικά του μόχθου και του ιδρώτα μας είναι αυτά που κάνουν το ψωμί μας το πιο γλυκό ψωμί του κόσμου!!! Θα κατανοήσουμε την αξία της εργασίας για τον άνθρωπο και θα βιώσουμε όλα τα στάδια του κύκλου του ψωμιού!!

Από το αλώνισμα και τον θερισμό μέχρι τον πετρόμυλο και το φούρνισμα,

Πατροπαράδοτες  αξίες, γεμάτες μόχθο και προσωπική σκληρή δουλειά.

Κάθε παιδί έχει την δυνατότητα να κατανοήσει και να αποκτήσει την γνώση, το σεβασμό, τις αξίες και την στάση που απαιτούνται στην σχέση μας με το περιβάλλον, ώστε να απολαμβάνουμε τα πολύτιμα αγαθά του!

Μία παράσταση φτιαγμένη με πολύ αγάπη, με πατροπαράδοτες αξίες και σεβασμό για τα παιδιά!

Μελισσωστικά εργαστήρια

«Αν κάποτε οι μέλισσες εκλείψουν, το ανθρώπινο είδος δεν θα αργήσει να τις ακολουθήσει»                                      Άλμπερτ Αϊνστάιν

Σήμερα είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε και να παρακολουθήσουμε ένα υπέροχο πρόγραμμα , δωρεάν στο χώρο του σχολείου μας.

Ένα εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά του νηπιαγωγείου με θέμα τον κύκλο ζωής της μέλισσας και την προσφορά της στον πλανήτη.

Πρόκειται για μια εξαιρετική παραγωγή από την ΜΠΑGΑΖΙΑ ΑΜΚΕ, με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού. Βασικοί συντελεστές δυο υπέροχα κορίτσια, η Δήμητρα Πεμούση και η Κική Μαλτσάκη, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά κι ευχόμαστε να μας δοθεί η ευκαιρία να τις ξανα-απολαύσουμε.

ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

Collage 2023 10 28 18 02 22

2

1

Εθνική ετικέτα ποιότησας σε έργο eTwinning

ΠΑΠΑ national quality label project nql pdf 2952511 user 52101 1de534b294 Αντιγραφή 1 1 page 0001 1

Με μεγάλο ενθουσιασμό παραλάβαμε την Εθνική ετικέτα ποιότητας για το  έργο που εκπονήθηκε πέρυσι στο σχολείο μας με τίτλο: “Our home, our planet. Childhood in nature.”

logo

Οι 23 μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Σουφλίου, είχαν την χαρά και την τιμή  να συμμετέχουν σε ένα εξαιρετικό, Διεθνές έργο eTwinning, με θέμα το περιβάλλον.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν μαθητές από 8 χώρες: Βουλγαρία (13), Ρουμανία (5), Ισπανία (1), Λιθουανία (1), Τουρκία (3), Κροατία (10) , Γεωργία (1) και Ελλάδα (1).

Α θέλετε να δείτε αναλυτικά τς δράσεις μας πατήστε ΕΔΩ

Code Week 7-22 Oκτωβρίου 2023

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Let’s code!!!

Φέτος συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, με τη δραστηριότητα-εκδήλωση:                 Μια βόλτα στην πόλη μου” μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Πρόκειται για ένα επιδαπέδιο παιχνίδι. Θα δημιουργήσουμε ένα χάρτη Beebot 4X3 όπου σε κάθε τετράγωνο θα εικονίζεται ένα κατάστημα και θα ετοιμάσουμε κάρτες αποστολών. Ο παίκτης με αφετηρία το τετράγωνο του σπιτιού, θα τραβά μια κάρτα- αποστολής με μια εικόνα αντικειμένου και θα πρέπει να οδηγήσει το ρομπότ στο κατάστημα όπου υπάρχει το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

Ετήσιο σχέδιο Δράσης Εργαστηρίων Δεξιοτήτων 2023-2024Λήψη αρχείου

Εργαστήρια Δεξιοτήτων-1ος Θεματικός κύκλος

“Η οικογένεια δεν έχει αριθμητική είναι απλά μοναδική”Λήψη αρχείου

Καλή σχολική χρονιά!!!

Σεπτεμβρίου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά  θα γίνει στο νηπιαγωγείο μας τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.30 π.μ. 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους γονείς, για να δοθούν οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και ηρεμία!!!

Ο σύλλογος διδασκόντων

Κουκουλόσπιτο στο Σουφλί

Σήμερα ημέρα Πέμπτη 18 Μαΐου, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς ημέρας Μουσείων, είχαμε τη χαρά να ξεναγηθούμε, στην Έκθεση φωτογραφίας Πτηνών, στο Κουκουλόσπιτο στο Σουφλί.

πουλιά του Έβρου

Τέσσερις ντόπιοι φωτογράφοι εκθέτουν συλλογή φωτογραφιών από πουλιά άγνωστα και γνωστά της περιοχής του Έβρου: Νάσος Ναλμπάντης, Απόστολος Τσιομπανούδης, Αντώνης Βαμβακόπουλος και η Ελένη Σαιτανίδη.

Συνέχεια

eTwinning 2022-2023

“Our home, our planet. Childhood in nature.”

logo

Τη φετινή σχολική χρονιά, οι 23 μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Σουφλίου, είχαν την χαρά και την τιμή  να συμμετέχουν σε ένα εξαιρετικό, Διεθνές έργο eTwinning, με τίτλο: «Our home, our planet. Childhood in nature”.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν μαθητές από 8 χώρες: Βουλγαρία (13), Ρουμανία (5), Ισπανία (1), Λιθουανία (1), Τουρκία (3), Κροατία (10) , Γεωργία (1) και Ελλάδα (1).

Συνέχεια

Έπαινος Δημιουργικού Διαγωνισμού Αστέρι της Ευχής 2022-2023 – 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥΛήψη αρχείου

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας στο δημιουργικό μας διαγωνισμό και ευχόμαστε σύντομα και η δικιά σας πιο βαθιά επιθυμία να εκπληρωθεί.

 

Ως συνημμένο αρχείο θα βρείτε τον έπαινο συμμετοχής για τους μαθητές του σχολείου σας.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

 

Η ομάδα του προγράμματος «Αστέρι της Ευχής»,

Υπεύθυνα παιδιά – Υπερασπιστές ζώων

2oς ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
Υποθεματική: «Οικολογία- Παγκόσμια και Τοπική Φυσική Κληρονομιά»
«Υπεύθυνα παιδιά, υπερασπιστές των ζώων»
 
Σκοπός του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές/τριες γύρω από το θέμα της κακοποίησης και της εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς, ώστε να ενισχυθούν οι μηχανισμοί πρόληψης. Στόχοι του προγράμματος είναι οι μαθητές αρχικά να συνειδητοποιήσουν τις έννοιες του δεσποζόμενου και του αδέσποτου ζώου, να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση και την αγάπη προς τα ζώα συντροφιάς, κατανοώντας ταυτόχρονα τις υποχρεώσεις των ανθρώπων απέναντί τους. Τέλος, να καλλιεργήσουν δεξιότητες ώστε να αναλάβουν δράσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης της σχολικής και τοπικής κοινότητας για την  πρόληψη της εγκατάλειψης ζώων.

1ο Εργαστήριο
Δραστηριότητα 1η: Το πρόγραμμα ξεκινάει με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου «Ξουτ» , της Φωτεινής Τσάμπρα και της Ζωής Σκαλίδη, (που έφερε η κούκλα της τάξης η Ροζαλί) όπου γίνεται μια πρώτη συζήτηση και διερεύνηση των ήδη υπαρχουσών γνώσεων και απόψεων των παιδιών.

.jpg
Δραστηριότητα 2η: Καταιγισμός ιδεών- Τα ζώα γύρω μας – ποιά ζώα βλέπουμε στη γειτονιά μας;  Τα παιδιά λένε όσα βλέπουν καθημερινά στη γειτονιά τους, στον δρόμο προς το σχολείο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. 

Την επόμενη ημέρα συγκεντρώνουμε διάφορες εικόνες αγαπημένων ζώων και δημιουργούμε την πρώτη μας αφίσα.

Τα ζωάκια τ ‘αγαπώ

και ποτέ δεν τα χτυπώ

τα φροντίζω, τα προσέχω

και παρέα μου τα έχω!!!

ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ 1

Κάνουμε ομαδοποίηση ζώων, ζώα οικόσιτα, ζώα συντροφιάς (δεσποζόμενα και αδέσποτα) και αντίστοιχο φύλλο εργασίας.

ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

.jpg

Συνδέουμε τα ζώα συντροφιάς με το αναλυτικό πρόγραμμα (Γλώσσα)

Collage 2023 03 09 16 22 00

Ποια ζώα προσφέρουν τροφή στον άνθρωπο;

Δημιουργούμε έναν εννοιολογικό χάρτη κι αξιολογούμε τις γνώσεις μας…

ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ

2ο Εργαστήριο
Δραστηριότητα: Οι φίλοι μας τα ζώα. Ευαισθητοποίηση μέσω έργων τέχνης και κειμένων.
Οι μαθητές παρατηρούν έργα τέχνης με θέμα τα ζώα συντροφιάς. Παρατηρώντας προσεκτικά, προσπαθούν να περιγράψουν το περιβάλλον που απεικονίζει ο κάθε πίνακας, τους ήρωες, τα συναισθήματα των ηρώων καθώς και τα συναισθήματα που προκαλούν οι πίνακες στα ίδια τα παιδιά.

.jpg

Εμπνέονται και δημιουργούν τα δικά τους έργα…

.jpg

Τα παιδιά μέσα από τη συζήτηση συνειδητοποιούν ότι και τα ζώα έχουν συναισθήματα, όπως κι εμείς , γι’ αυτό δεν πρέπει να τα πληγώνουμε και να τα εγκαταλείπουμε.

3ο Εργαστήριο
Δραστηριότητα 1η: Πως νιώθουν τα ζώα;
Αξιοποιώντας πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες από το διαδίκτυο και βίντεο, τα παιδιά παρατηρώντας προσεκτικά προσπαθούν να κατανοήσουν πως αισθάνονται τα ζώα.
Τα παιδιά είδαν φωτογραφίες και βίντεο  τις οποίες επεξεργάστηκαν και ερμήνευσαν, αναγνώρισαν τα συναισθήματα των ζώων συντροφιάς μέσα από φωτογραφίες και τα παραλλήλισαν με αυτά των ανθρώπων. Μέσα από αυτή την δράση ξετυλίχθηκε ο εσωτερικός κόσμος των παιδιών και τα βαθύτερα συναισθήματά τους.
Τους έκανε μεγάλη εντύπωση η ομοιότητα των συναισθημάτων ανάμεσα στα ζώα και στον άνθρωπο.

2

Δραστηριότητα 2η:  Τι σκέφτονται τα ζώα; – Τα δικαιώματα των ζώων

Διαβάζουμε την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων και βλέπουμε το βίντεο με τίτλο “Και τα ζώα έχουν δικαιώματα από την Εκπαιδευτική τηλεόραση.

https://edutv.minedu.gov.gr/index.php/koiagogi-2/kai-ta-zoa-exoun-dikaiomata

Πως συμπεριφέρονται οι άνθρωποι στα ζώα;

555

Παρουσιάζουμε στα παιδιά εικόνες με σωστές και λάθος συμπεριφορές, συζητάμε και τις ομαδοποιούμε.

Στο τέλος αποτυπώνουμε όσα μάθαμε σε ατομικά φύλλα αξιολόγησης.

4ο Εργαστήριο
Δραστηριότητα:  Πως σκέφτονται τα ζώα συντροφιάς; Τι νοιώθουν τα ζώα συντροφιάς;
Επιλέγουμε με τα παιδιά από το Διαδίκτυο εικόνες με τα ζώα συντροφιάς και δημιουργούμε υποθετικούς διαλόγους – σκέψεις αυτών.
Στη συνέχεια τα παιδιά παρατηρούν, σκέφτονται, καταγράφουν και ζωγραφίζουν.

1

 

5ο Εργαστήριο
Δραστηριότητα: Εκπαιδεύοντας υπεύθυνους γονείς/κηδεμόνες
Τα παιδιά μαθαίνουν για τη συμβίωση με τα ζώα και την ευθύνη που συνοδεύει την υιοθέτηση ενός κατοικιδίου. Αφού έχουμε μιλήσει με τα παιδιά και έχουμε κάνει πολλές σχετικές δραστηριότητες, ρωτάμε τα παιδιά ποιο είναι το αγαπημένο τους ζωάκι συντροφιάς και συζητάμε πως θα το έκαναν ευτυχισμένο.
Έτσι στην συνέχεια, καταγράφουμε σε ένα φύλλο αξιολόγησης τις απαντήσεις μας στις εξής 4 ερωτήσεις:

Τι ζωάκι συντροφιάς θα ήθελες να έχεις;

Τι θα του πρόσφερες;

Τι δεν θα του έκανες;

Τι θα του έκανες για να είναι υγειές;

Τέλος μιλάμε για τη υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου και βλέπουμε σχετικό βίντεο.

6ο Εργαστήριο
Δραστηριότητα 1η«Όλοι μαζί θα ακουστούμε πιο πολύ»
Αξιοποιήσαμε διδακτικά το βιβλίο της Γ. Τσορώνη – Γεωργιάδη , «Τα αδεσποτάκια»
Μετά από την ανάγνωση του βιβλίου, ακολούθησε συζήτηση και τα παιδιά εξέφρασαν τις δικές τους ιδέες:

Εσύ τι θα ήθελες να κάνεις για τα αδεσποτάκια;

Δημιούργησε το δικό σου μήνυμα για να δείξεις το ενδιαφέρον σου για τα αδεσποτάκια.

Δραστηριότητα 2η:  Στη συνέχεια τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες συζητούν μεταξύ τους και γράφουν κάθε ομάδα το δικό τους μήνυμα σε αφίσες- ταμπέλες

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ

ΔΩΣΕ ΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ

Βγαίνουμε έξω από το σχολείο…

8

6

Κλείνουμε με τραγούδι αγαπημένο και με την ελπίδα ότι βάλαμε κι εμείς ένα μικρό λιθαράκι στην ευαισθητοποίηση όλων γύρω από το θέμα της κακοποίησης και της εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς.

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023-24

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Λαμβάνοντας υπόψη την περ. α’ της παρ. 4 του άρθρου 6, του ΠΔ 79/2017 (Α΄ 109) όπως τροποποιήθηκε
με την παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4777/2021 (Α΄ 25) οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία
Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2022-2023 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023.
Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της
Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως τούτο ορίζεται στην παρ. 6 του άρθρου 6 του ΠΔ
79/2017 (Α΄109).
Σύμφωνα με το άρθρο 1 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020/8-5-2020 (Β΄ 1767) ΚΥΑ των Υπουργών
Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι αιτήσεις
εγγραφών στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της
Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής θα υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου , μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ (οδηγίες χρήσης εφαρμογής για γονείς/κηδεμόνες).

Συνέχεια

Είμαι εγώ!!! Είμαι μοναδικός!!!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ

1. ΥΓΕΙΑ: Ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας και ευαλωτότητας

                                                                         Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα…

IMG 20221115 121205

 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2022-2023

 Λήψη αρχείου

Ο μικρός μας κήπος!

Ο μικρός μας κήπος

Στα πλαίσια της συνεργασίας του σχολείου με τις οικογένειες των παιδιών δημιουργήσαμε

το δικό μας μικρό κήπο.

Φυτέψαμε φυτά και σπόρους , παρακολουθήσαμε την εξέλιξή τους

και φυσικά γευτήκαμε τους καρπούς των κόπων μας!

GridArt 20220524 163714731 GridArt 20220509 152617437 GridArt 20220509 153814208 1655749318265 1655749318273 1655749318278 16557493182851655749318282 1655749318260

 

 

Τέλος σχολικής χρονιάς 2021 – 2022

Τα αποφοιτήρια δωράκια των παιδιών φτιαγμένα από τα χεράκια τους!

Οι μικροί μας ζωγράφοι  ζωγράφισαν τις καλοκαιρινές τους  τσάντες!
1655643241910
16556432418961655643241886Οι φάκελοι με τις εργασίες όλης της χρονιάς! 

1655643241877 1

 

                       Μερικές από τις ομαδικές μας εργασίες!

1655727508077

Καλοκαιρινές καρτούλες-καβουράκια

1655974535072 1

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Σε συνέχεια του προγράμματος e Twinning “Make your product famous! Be famous!”  επισκεφθήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Σουφλίου,

όπου είδαμε ζωντανά τα στάδια της ζωής του μεταξοσκώληκα. 

Παρατηρήσαμε με προσοχή στο μικροσκόπιο τα μικρά αβγά του, 

χαϊδέψαμε μεταξοσκώληκες και φωτογραφηθήκαμε μαζί τους

και τέλος επειδή ήταν πολύ πεινασμένοι τους ταΐσαμε με ολόφρεσκα φύλλα μουριάς!

Εμπειρία μοναδική!

1655643108936 1655643108941 1655720633346 11655643108957

Ετήσια έκθεση εσωτερικής αξιολόγησης 2021-2022Λήψη αρχείου

Ηχητικό κλιπ από ραδιοφωνικό σταθμό…καθώς διαφημίζουμε το προϊόν του τόπου μας…

Το σποτάκι της διαφήμισης που δημιουργήσαμε στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning για το έργο “Make your product famous! Be famous! διαφημίστηκε κι έγινε γνωστό σε όλη την πόλη μας και όχι μόνο.

Ακολουθεί ηχητικό κλιπ από την μετάδοση του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού WEB SHOOL RADIO 134.

Ένας σταθμός που δημιουργήθηκε με πολύ κέφι και μεράκι από τους μαθητές της Έκτης τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Σουφλίου.

 

 

eTwinning project: Μake your product famous! Be famous!

λήψης

Σας ενημερώνουμε πως το eTwinning έργο μας με τίτλο “Make your product famous! Be famous” έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ταξιδέψαμε από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη και κάναμε καινούριους φίλους. Προβληματιστήκαμε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί για το πως θα καταφέρουμε να κάνουμε τον τόπο μας διάσημο. Τα παιδιά έχουν αστείρευτες ιδέες και συνέχεια μας εκπλήσσουν.

Αρχικά διαλέξαμε το προϊόν που θα διαφημίσουμε .Το μετάξι.

Με πολύ κέφι κι ενθουσιασμό ερευνήσαμε τα κουκουλόσπιτα του Σουφλίου, ανακαλύψαμε τον κύκλο της ζωής του μεταξοσκώληκα, μάθαμε πως διαδόθηκε από τα βυζαντινά χρόνια κι έφτασε στον τόπο που ζούμε.

Δουλέψαμε ακούραστα για την διαφήμισή μας και το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε.

Μας ενθουσίασαν όμως και οι διαφημίσεις των φίλων μας από τα Ρίζια, την Κάρπαθο, την Κρήτη, την Τέλενδο κι από το Σουφλί.

Για να θυμόμαστε πάντα αυτό το συνεργατικό έργο αδελφοποίησης δημιουργήσαμε μια εφαρμογή που μπορεί να εγκατασταθεί στην αρχική οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή χωρίς να πιάνει καθόλου χώρο. Όλο το έργο μας το κρύψαμε μέσα σ ένα QRcode.

Eσείς το μόνο που θα κάνετε είναι να  το σκανάρετε, να κατεβάσετε τη mobile εφαρμογή και αν θέλετε να την αποθηκεύσετε στην οθόνη σας .

Ευχόμαστε κι ελπίζουμε να την αγαπήσετε και να την χαρείτε όσο εμείς.

https://cagey-water-0083.glideapp.io/

2 1

QRCODE

 

Oμαλή μετάβαση στο Δημοτικό σχολείο

10+1 μυστικά για την ομαλή μετάβαση του παιδιού στο ΝηπιαγωγείοΛήψη αρχείου

eTwinning project-Make your product famous

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει φέτος σ’ ένα έργο eTwinning με τίτλο “Make your product famous! Be famous!

λήψης

Στο έργο συνεργάζονται 5 σχολεία από την Ελλάδα (Δημοτικό σχολείο Ριζίων, 1ο Νηπιαγωγείο Σουφλίου, 2ο Νηπιαγωγείο Καρπάθου, Δημοτικό σχολείου Τελένδου με ένα μαθητή και το ολοήμερο δημοτικό σχολείο από τις Γούβες Πεδιάδος Κρήτης) καθώς και 2 σχολεία από τη Ρουμανία.

Το έργο αυτό έχει ως στόχο να αναδειχθούν σημαντικά προϊόντα που αποτελούν σήμα κατατεθέν ή σημείο αναφοράς των πόλεων ή των χωρών των μαθητών. Κάθε συμμετέχον σχολείο θα παρουσιάσει στα υπόλοιπα ένα ιδιαίτερο προϊόν του τόπου του και θα δημιουργήσει με τη βοήθεια των άλλων σχολείων μια πρωτότυπη και δημιουργική διαφήμιση γι’ αυτό για να το κάνει διάσημο! Οι διαφημίσεις όλων των σχολείων θα συμπεριληφθούν σε μία εφαρμογή για φορητές συσκευές (mobile app) για εύκολη και γρήγορη διαμοίραση στην ευρύτερη σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία…Kαι κάπως έτσι το ταξίδι μας ξεκινά…

Εργαστήρια Δεξιοτήτων

4ος Θεματικός Κύκλος
Δημιουργώ και καινοτομώ. Δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία
Υποθεματική : STEM/Εκπαιδευτική Ρομποτική.
ΠΗΓΗ: Δρ. Κολιπέτρη Ζωή ΣΕΕ ΠΕ 60
                                                                                  Πατήστε πάνω στην εικόνα:
IMG 20220308 123925

Το πιάσιμο του μολυβιού στην προσχολική εκπαίδευση

molivi kratima2

Πρόταση της νηπιαγωγού μας ΠΕ60.50 Νατσίδου Παρασκευής

Η ικανότητα να γράφουμε είναι μια πιο σύνθετη ικανότητα από όσο νομίζουμε. Το γράψιμο επηρεάζεται από την ανάπτυξη της αισθησιοκινητικής, αντιληπτικής και γνωστικής ικανότητας. Ο πιο σωστός και κοινά αποδεκτός τρόπο να πιάνουμε το μολύβι είναι με τα τρία δάχτυλα (αντίχειρας ? δείκτης ? μέσος) τα δάχτυλα δηλαδή που κάνουμε το σταυρό μας. Παρόλα αυτά υπάρχουν και άλλοι τρόποι πιασίματος του μολυβιού που είναι το ίδιο αποτελεσματικοί σύμφωνα με τους επιστήμονες. Είναι πολύ σημαντικό να πιάνουμε σωστά το μολύβι με όσο το δυνατόν λιγότερη πίεση στους μύες.

Είναι σημαντικό το παιδί από τη στιγμή που αρχίζει να πιάνει στα χέρια του μολύβι (ξυλομπογιά, μαρκαδόρο ή οποιοδήποτε αντικείμενο γραφής) να περάσει από όλα τα στάδια πιασίματος και να μην περιμένουμε να κρατήσει σωστά το μολύβι. Και είναι σημαντικό, γιατί βοηθάει στην εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας και της γενικότερης ικανότητας του χεριού να πιάνει. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να πιέζουμε τα μικρά παιδιά να πιάνουν σωστά το μολύβι και να τα ζορίζουμε να το κρατήσουν όπως θέλουμε εμείς, αλλά να τους δίνουμε το χρόνο που χρειάζονται να προσαρμόζονται στο σωστό τρόπο κρατήματος του μολυβιού. Αν το παιδί μάθει να κρατάει λάθος το μολύβι (επειδή το πιέσαμε να το κάνει νωρίτερα) το πιθανότερο είναι πως μετά δε θα μπορέσει να διορθώσει το λάθος κράτημα του μολυβιού.

Για να μπορέσει ένα παιδί να πιάσει σωστά το μολύβι θα πρέπει να αναπτυχθούν οι μύες του στους ώμους και στα χέρια. Για να επιτευχθεί αυτό προτρέπουμε τα μικρά παιδιά να παίρνουν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες αδρής κινητικότητας, όπως μπουσούλισμα, σκαρφάλωμα, σπρώξιμο, ώστε οι μύες στους ώμους και τα χέρια να δυναμώσουν , να γίνουν πιο σταθεροί και κατ? επέκταση το πιάσιμο του μολυβιού να γίνει με πιο σωστό και  ώριμο τρόπο.
Αν πιέσουμε το παιδί να κρατήσει το μολύβι ?σωστά? πριν να είναι οργανικά έτοιμο, τότε το πιθανότερο είναι να το δούμε να πιάνει το μολύβι με περίεργους τρόπους, να μην μπορεί να κατευθύνει το μολύβι ή το μαρκαδόρο και έτσι να μην μένει ευχαριστημένο με το αποτέλεσμα που φέρνει. Απόρροια αυτής της δυσάρεστης κατάστασης είναι σταδιακά το παιδί να αποφεύγει να ασχολείται με ανάλογες δραστηριότητες και σε πολλές περιπτώσεις να φτάνει σε σημείο να τις αποστρέφεται.

ΤΑ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΣΤΑΔΙΑ:
1-2 ετών:
Το παιδί πιάνει το αντικείμενο γραφής με τη γροθιά του. Μοιάζει σαν να πιάνει ξίφος και μουτζουρώνει στη σελίδα χρησιμοποιώντας όλο το χέρι (από τον ώμο έως τα δάχτυλα).

2-3 ετών:
Το παιδί χρησιμοποιεί όλα του τα δάχτυλα για να πιάσει το εργαλείο γραφής αλλά ο καρπός είναι έτσι γυρισμένος, ώστε η παλάμη να κοιτάει προς τα κάτω. Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία έχουν αρχίσει να σταθεροποιούν τους ώμους τους, όποτε τώρα η κίνηση έρχεται από τον αγκώνα και κάτω. Σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά είναι σε θέση να κάνουν μια ευθεία γραμμή ή μια καμπύλη.

3-4 ετών:
Τα παιδιά κρατούν τώρα το εργαλείο γραφής με 4 δάχτυλα και το κρατούν δημιουργώντας ένα τόξο μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη. Η κίνηση τώρα έρχεται περισσότερο από τον καρπό και την παλάμη, ενώ τα δάχτυλα κινούνται τώρα όλα μαζί. Σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά συνήθως μπορούν να ενώνουν τελείες προκειμένου να σχεδιάσουν μια εικόνα, να σχεδιάσουν σε ζιγκ-ζαγκ καθώς και γραμμές που τέμνονται. Προσπαθούν επίσης να ζωγραφίσουν απλά ανθρωπάκια.

4-6 ετών:
Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία συνήθως χρησιμοποιούν 3 δάχτυλα για να κρατούν το εργαλείο γραφής και μάλιστα τα τρία αυτά δάχτυλα λειτουργούν ως μια ενότητα. Τα σκίτσα των ανθρώπων γίνονται τώρα με περισσότερες λεπτομέρειες.
Όσο τα δάχτυλα που κρατούν το μολύβι αρχίζουν να κινούνται ανεξάρτητα, ο παράμεσος και το μικρό δάχτυλο αρχίζουν να στρέφονται προς την παλάμη, το άνοιγμα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη-μέσου μεγαλώνει και το εργαλείο γραφής το κρατάνε πιο κοντά στη μύτη του, έτσι ώστε η γραφή να προέρχεται από τις άκρες των δακτύλων.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ
Σχοινάκι
Σπάσιμο των φυσαλίδων από το νάιλον που τυλίγουμε έπιπλα
Άδειασμα νερού από κανάτα σε ποτήρι. Όσο πιο δυνατό γίνεται το παιδί τόσο περισσότερο νερό μπορεί να έχει αρχικά η κανάτα.
Πιάσιμο διάφορων αντικειμένων με μανταλάκια
Στύψιμο σφουγγαριού
Κόψιμο με ψαλίδι
Να προσπαθεί να πιάσει μικρά αντικείμενα με την πιάστρα για τον πάγο
Πλαστελίνη (ιδιαίτερα όταν προσπαθεί αν την μαλακώσει και να την κάνει μια μπάλα)
Να περνάει χάντρες σε κορδόνι

ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΚΡΑΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΟΛΥΒΙΟΥ
Ικανότητα να χρησιμοποιούμε διαφορετικά ποσοστά πίεσης ? Ελαφρύ άγγιγμα
Δράσεις για παιδιά:
Να προσπαθούν να πιάσουν εύθραυστα αντικείμενα (δημητριακά, ζαχαρωτα κλπ) με τα δάχτυλα ή με τσιμπιδάκι, χωρίς να τα διαλύσουν
Να ζωγραφίσουν σε χαρτί κουζίνας (και όχι σε κανονικό χαρτί) χωρίς να το σκίσουν
Να φτιάξουν ντόμινο με όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια χωρίς να τα ρίξουν
Να παίξουν με σταγονόμετρο προσπαθώντας να ελέγξουν πόσες σταγόνες ρίχνουν

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Δράσεις για παιδιά:
Να παίζουν με σβούρες σε διάφορα μεγέθη και να επιτυγχάνουν την περιστροφή τους
Να περιστρέφουν καρύδια ή αμύγδαλα (με το τσόφλι τους)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ
Δράσεις για παιδιά:
Βάζουμε στο χέρι του παιδιού νομίσματα και ζητάμε να μας τα δώσει πίσω ένα-ένα χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και το δείκτη χωρίς όμως να του πέσουν τα άλλα από την παλάμη.

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΠΟ
Δράσεις για παιδιά:
Να τοποθετεί αντικείμενα που βρίσκονται σε κάθετη θέση το ένα πάνω στο άλλο (πχ επιτραπέζια παιχνίδια)
Να ζωγραφίζει ? γράφει σε χαρτί που βρίσκεται όρθιο απέναντί του (καβαλέτο ? πίνακας κλπ)
Να χρησιμοποιεί πλάστη για να ισιώσει μια μπάλα πλαστελίνης ή ζυμάρι (εδώ πρέπει να προσέχουμε τα χέρια να είναι ανοιχτά στο ύψος των ώμων και όχι κλειστά).

ΠΗΓΗ: http://dim-eid-n-moudan.chal.sch.gr/?page_id=589

Σχολείο και οικογένεια- Επιμόρφωση

.png

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης της φετινής σχολικής χρονιάς, συνδιοργανώσαμε μαζί με τα άλλα δυο νηπιαγωγεία του Σουφλίου (το 2ο και το 4ο) επιμορφωτική συνάντηση, για  τους γονείς των μαθητών μας, με θέμα:

“Τα όρια και οι κανόνες στην Προσχολική ηλικία”

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ευθυμία Θεοδοσίου, κοινωνική λειτουργό και εισηγήτρια της επιμόρφωσης για την τέλεια παρουσίαση. Η τοποθέτησή της και οι συμβουλές της, σίγουρα μας βοήθησαν όλους.

Παρουσίαση 23-02

Καλή Αποκριά!!!

Παρ’ όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και σκοτεινιάζουν τις ζωές μας,

οι Απόκριες, αγαπημένη γιορτή των παιδιών, ήρθαν.

Και τα παιδιά έχουν ανάγκη μετά από όσα πέρασαν, να διασκεδάσουν, να γελάσουν, να χαρούν.

Να μεταμφιεστούν, να χορέψουν, να μας γεμίσουν ελπίδα και ζωή!!!

Collage 2022 03 05 13 05 12

Collage 2022 03 05 13 17 4016465738526441646574011194 1

 

1646571889625

Ζωγραφίζουμε στο καπέλο του κλόουν τα σχήματα που αντιστοιχούν στον αριθμό  που θα τύχει το ζάρι μας.

16465738062811646572302861Collage 2022 03 05 13 25 451646571463448 1

Παιχνίδια με το μπαλόνι

1646571635452

 

1646572080236

Χορεύουμε το παραδοσιακό παιδικό τραγούδι : “Ο Χαραλάμπης”

 

 

Καλή Τσικνοπέμπτη!

Η Πέμπτη, της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου ονομάζεται Τσικνοπέμπτη επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λιώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού.

Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.  Την Τσικνοπέμπτη ξεκινούν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, οι οποίες κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα.
Κι εμείς σήμερα στο νηπιαγωγείο τηρώντας το έθιμο, όχι μόνο το ”τσικνίσαμε” τρώγοντας σαντουϊτσάκια με λουκανικάκια, αλλά και διασκεδάσαμε χορεύοντας και παίζοντας διάφορα  αποκριάτικα παιχνίδια!!!

1646577491568Collage 2022 02 27 17 17 01

Και φυσικά μασκαρευτήκαμε beebot-άκια, μελισσάκια λατρεμένα κι αγαπημένα!!!

1646572130531IMG 20220224 113359 1

Εγγραφές-Οδηγίες για τους γονείς

 

Οι εγγραφές στο νηπιαγωγείο γίνονται ηλεκτρονικά. Φέτος εγγράφονται τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2018.

Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες…Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-2023

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-2023 θα γίνουν ηλεκτρονικά από τις 1 ως τις 20 Μαρτίου.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2018.

Μπορείτε να ενημερωθείτε από την εγκύκλιο που έχει αποσταλεί παρακάτω….

Συνέχεια

Ενημέρωση για Σχολές Γονέων

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι  μπορείτε να εγγραφείτε στις επιτυχημένες, όπως η εμπειρία αποδεικνύει, Σχολές Γονέων, που λειτουργούν στο Κέντρο Πρόληψης, για όλο τον νομό και διαδικτυακά. Οι σχολές γονέων είναι ένα ανεκτίμητο δώρο, καθώς δεν υπάρχει οικονομική συμμετοχή και μπορούν εν μέσω πανδημίας να λάβουν χώρα χωρίς φυσική παρουσία. Ιδιαίτερα για τα πιο απομακρυσμένα σχολεία, τέτοιες δυνατότητες αποκτούν ιδιαίτερη αξία.

Συνέχεια

Τα στάδια ανάπτυξης του λόγου και της ομιλίας….

Τα στάδια ανάπτυξης του λόγου και της ομιλίας.

Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε;

Πως εξελίσσεται ο λόγος και η ομιλία σε ένα παιδί έως τα πέντε του πρώτα χρόνια; Ποια είναι τα στάδια ανάπτυξης που πρέπει να κατακτά το παιδί από την ηλικία των 6 μηνών και μετά; Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς;

Συνέχεια

2ος θεματικός κύκλος: Φροντίζω το περιβάλλον

Οικολογική συνείδηση…..Όλα τα ανακυκλώνω, τη ζωή μου βελτιώνω…

Viber 2022 01 20 09 10 52 990

Στο νηπιαγωγείο ένας από τους βασικούς στόχους είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών,

σε θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Φέρνουμε τα παιδιά αντιμέτωπα με το ζήτημα των σκουπιδιών και την αντιμετώπισή τους,

με τη μείωση των σκουπιδιών, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

Στόχος μας είναι να γίνει κατανοητό από τα παιδιά ότι τα απορρίμματα – σκουπίδια είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και η διαχείρισή τους είναι ευθύνη όλων, μικρών και μεγάλων. Προσπαθούμε να καλλιεργήσουν ατομικό και συλλογικό πνεύμα περιβαλλοντικής συνείδησης και να ανακαλύψουν ότι τίποτα δεν πάει χαμένο αν χρησιμοποιηθεί σωστά.

Μαθαίνουμε για την ανακύκλωση και την εντάσσουμε στην καθημερινή σχολική ζωή…

Επισκεπτόμαστε έναν αιωνόβιο πλάτανο στη γειτονιά του σχολείου μας, τον μετράμε, τον αγκαλιάζουμε και τον ζωγραφίζουμε!

20211203 1459231642877635906

Ανακαλύπτουμε την αξία των δέντρων και του δάσους στη ζωή μας…

IMG 20220118 112917

Μεταφερόμαστε στο Σκουπιδιστάν,

χωριζόμαστε σε ομάδες κι αναλαμβάνουμε να καθαρίσουμε όλα τα σκουπίδια.

Η κάθε ομάδα αναλαμβάνει ένα υλικό. (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί).

                                                                   Χωρισμένα σε κατηγορίες είναι έτοιμα για ανακύκλωση.

Collage 2021 12 03 14 11 19

Πραγματοποιούμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με  τους υπεύθυνους  του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Σουφλίου με θέμα την ανακύκλωση υλικών και την κομποστοποίηση.

 

272126912 335173501803269 7237298798861685774 n1642874824099

Δημιουργούμε καινούριο ανακυκλωμένο χαρτί και το ζωγραφίζουμε.

1642874723369

Φέρνουμε στο σχολείο ένα καινούριο κάδο ανακύκλωσης μπαταριών….

271852536 1159754471430491 7431406810418795870 n

1642874619068

Κατασκευάζουμε και δημιουργούμε ανακυκλώνοντας σκουπίδια…

271833731 2197989743672916 4999691251776680158 n 1

Εκπαιδευτικά παραμύθια και βίντεο που παρακολουθήσαμε :

https://allazoumesinithies.ab.gr/zero-waste/tips-idees/5-vasikoi-tropoi-na-meioseis-ta-

https://www.youtube.com/watch?v=6XP8AlJ2xaQ

https://inactionforabetterworld.com/just4fun-goal12-material/

https://www.lifewithnogarbage.gr/programma/genikes-plhrofories-8.html

https://inactionforabetterworld.com/%CE%B2%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD/#anakyklvse

https://sway.office.com/yVQ6Grpr3Tl8Is5m?ref=Link

https://youtu.be/-TKylyVUQy0

https://blogs.sch.gr/26dimnik/2012/05/05/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82/

https://www.storyjumper.com/book/read/58977155/%CE%88%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9

https://prwtokoudouni.weebly.com/piepsilonrhoiotabetaalphalambdalambdaomicronnutauiotakappaeta.html