ΠΑΣΧΑ…. Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Μάθαμε την ιστορία του Πάσχα, τα έθιμα , τις παραδόσεις,τις ευχές που δίνουμε, μιλήσαμε για τις προσδοκίες μας σχετικά με τα δώρα που περιμένουμε από τις/τους νονές/νούς. Κάναμε κατασκευούλες, παίξαμε παιχνίδια, μάθαμε λεξούλες (Πάσχα – Πασχαλιά κ.ά),τραγούδια.

Ένα ενδεικτικό δείγμα της προσπάθειάς μας.

pasx1      pasx2    pasx3      pasx4

pasx5        pasx6        pasx7      pasx9

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Πολλά “ευχαριστούμε”, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου για τις υπέροχες γωνιές που μας δώρισαν.Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να ενδιαφέρονται και να ενεργούν για το καλύτερο.

koyz.1                    koyz2

4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΪΑΣ

Ο διδακτικός στόχος μας για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Φιλοζωίας, είναι οι μαθητές μας να μάθουν την αξία της φροντίδας, του σεβασμού και της προστασίας των ζώων.

Ξεκινήσαμε με ¨:   “Τα αδεσποτάκια” ένα βίντεο .

Οι πληροφορίες πολλές , η συζήτηση κράτησε πολύ, όλοι είχαν και κάποια προσωπική ιστορία να πουν  με ζωάκι.

Ονοματίσαμε ζωάκια βλέποντας καρτέλες, μιλήσαμε για  ομοιότητες και διαφορές, για το που ζούν, τι χρειάζονται. Μιμηθήκαμε φωνές ,κινήσεις ,βρήκαμε τις σκιές τους , φτιάξαμε εμείς τις σκιές των πλαστικών ζώων που έχουμε στο νηπιαγωγείο, εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο. Δώσαμε υποσχέσεις για την προστασία των ζώων κ.λ.π.

ΣΚΙΑ            ΣΚΙΑ 2

Τι μας αξίζει για όλη  αυτή την προσπάθεια να   μάθουμε  όλα όσα χρειάζονται τα ζώα;;

Μα φυσικά ένα βραβείο!!!!

ΒΡΑΒΕΙΟ            ΒΡΑΒΕΙΟ 2

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Κάθε μέρα τα βιβλία έχουν την τιμητική τους στο Νηπιαγωγείο μας. Σήμερα όμως ένα “τσικ” παραπάνω.

1    “Ταξιδέψαμε” λοιπόν με την βοήθειά τους – για άλλη μια φορά. Πως μας αρέσουν αυτά τα “ταξίδια” !!!!!!!

2μ        2020

Κάποια στιγμή όμως τα “ταξίδια” κουράζουν ,ένας σελιδοδείκτης  είναι απαραίτητος για να συνεχίσουμε το “ταξίδι” από εκεί που το αφήσαμε.

σελιδοδεικτες

Η ευχή μας!!!

Να έχουμε στη ζωή μας ωραία “αναγνωστικά ταξίδια”.  Μας είναι απαραίτητα , μας είναι πολύτιμα.

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

IMG 0176466b957fd512bef78f163cac826a V             IMG 95793283d154378e0d628df444c4b2f9 V Ο μπουφές μας πλούσιος-προσφορά από τις μανούλες (τις ευχαριστούμε πολύ ).

20240315 110623           20240315 103407   Χορός , παιχνίδια, τραγούδια πλαισίωσαν το πάρτυ μας . Και του χρόνου με Υγεία.

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!!!

 

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Εννοείται ότι τηρήσαμε το έθιμο.Σουβλάκια προσφορά του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων ( ευχαριστούμε πολύ ).Κέικ και χυμούς προσφορά από τις εκπαιδευτικούς. Είχαμε και άλλο δωράκι από το Σύλλογο Γονέων, τις  “υπέροχες” νότες.

TS1     ΔΩΡΕΑ

ΤΣ2

6 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Στο Νηπιαγωγείο μας, δεν υπάρχει χώρος για βία. Μετά από συζήτηση καταλήξαμε ότι της  ταιριάζει το καλάθι με τα άχρηστα υλικά και εκεί την τοποθετήσαμε.

ΒΙΑ         ΒΙΑ2        ΒΙΑ4

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ -ΔΩΡΑ

Ενδεικτικές φωτό από τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας καθώς και από τα δωράκια που έφτασαν στο Νηπιαγωγείο μας, από την HELP THESSALIA με την βοήθεια της κ.Δήμου Ειρήνης.

Ευχαριστούμε πολύ και στέλνουμε τις Ευχές μας και την Αγάπη μας .

Γ1        Γ2

 

Γ3        Δ1      Δ2

Επίσης , ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων /κηδεμόνων για τα δωράκια του και τις Χριστουγεννιάτικες δράσεις του για τα παιδιά .