Τελετή ονοματοδοσίας 1ου Νηπιαγωγείου Προσοτσάνης

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του 1ου νηπιαγωγείου Προσοτσάνης σε «Αρετή Βογιατζή – Μελαδίνη» προς τιμήν της νηπιαγωγού η οποία πριν από 91 χρόνια, το 1931, κατάφερε να διασώσει περίπου 40 νήπια από πυρκαγιά στο νηπιαγωγείο. Η πρόταση για την ονοματοδοσία του 1ου Νηπιαγωγείου Προσοτσάνης σε «Αρετή Βογιατζή – Μελαδίνη» προήλθε από τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» και αγκαλιάστηκε από το Σχολικό Συμβούλιο του νηπιαγωγείου και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Προσοτσάνης, για να λάβει στη συνέχεια την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας.

 

«Φέτος συμπληρώνονται 91 χρόνια από ένα άγνωστο στους περισσότερους, αλλά σημαντικό γεγονός που αφορά την τοπική ιστορία της Προσοτσάνης. Τον Νοέμβριο του 1931 κάηκε το μοναδικό τότε Νηπιαγωγείο της Προσοτσάνης, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον υπόγειο χώρο όπου στεγαζόταν ξυλουργείο. Το κτίριο βρισκόταν δίπλα στα Εκπαιδευτήρια Προσοτσάνης δηλαδή κάπου εκεί που βρίσκεται σήμερα το ολοήμερο του Α’ Δημοτικού Σχολείου. Η νηπιαγωγός Αρετή Βογιατζή του Στεργίου και της Ελένης ήταν μόλις 16 ετών όταν συνέβη το εν λόγω γεγονός και η δεύτερη σχολική της χρονιά στην Προσοτσάνη. Με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία, κατάφερε να διασώσει όλα τα νήπια, περί τα σαράντα, από το φλεγόμενο κτίριο πριν αυτό καταρρεύσει.

Για την ηρωική της πράξη αυτή, τιμήθηκε από τον Επιθεωρητή της εκπαιδευτικής περιφέρειάς της, το Δ.Σ. της Δόξας Δράμας ως αθλήτριά τους, κ.α. φορείς. Το κυριότερο, όμως, ήταν η ευγνωμοσύνη που έδειχναν στο πρόσωπό της οι κάτοικοι της Προσοτσάνης και ιδίως οι γονείς των δεκάδων νηπίων που έσωσε από την πυρκαγιά και ίσως από βέβαιο θάνατο.

Δημοσίευμα δραμινής εφημερίδας εκείνων των ημερών γράφει: “Κατά την προχθεσινήν εν Προσωτσάνη γενομένην μεγάλην πυρκαϊάν του εκεί Νηπιαγωγείου, τα μάλλα συνετέλεσεν εις την διάσωσιν των μικρών μαθητών η ανωτέρω δεσποινίς Αρετή Βογιατζή, η οποία έδειξε αξιοθαύμαστον θάρρος και ως πρώτη αντιληφθείσα την πυρκαϊάν επεδόθη με πρωτοφανή ψυχραιμίαν και δραστηριότητα εις την διάσωσιν των μικρών. Η ηρωική αυτή προσπάθεια της εν λόγω δεσποινίδος είναι από τας σπανίας και τιμά και αυτήν και τον σύλλογον της Δόξης εις ον ανήκει ως αθλήτρια προ πολλού…”.

Το γεγονός αναφέρει στο βιβλίο του «Η Προσοτσάνη μέσα από την Ιστορία», και ο αείμνηστος συμπατριώτης μας Γεώργιος Βουλτσιάδης: “…Η Αρετή Βογιατζή – Μελαδίνη με πολύ μακρά και γόνιμη θητεία. Διορίστηκε το 1930 και έφυγε από την υπηρεσία το 1965. Πάρα πολλοί Προσοτσανιώτες, που τη γνώρισαν σαν δασκάλα τους, είχαν την τύχη να στείλουν σ’ αυτήν και τα παιδιά τους. Θυμάμαι ζωντανά την περιπέτειά μας το 1931, όταν κάηκε το σαθρό οίκημα που υπήρχε δίπλα στα σχολεία, όπου στεγαζόταν το νηπιαγωγείο. Η αυτοθυσία της και η αυταπάρνησή της ήταν παραδειγματική. Μας κατέβασε από τα παράθυρα σαράντα παιδιά, ενώ στον δρόμο περίμεναν με αγωνία εκατοντάδες κάτοικοι να μας δεχθούν στις αγκαλιές τους. Τελευταία πήδησε και η ίδια, όταν το πάτωμα έφευγε κάτω από τα πόδια της”.

Η Αρετή Βογιατζή Μελαδίνη «γεννήθηκε στη Δράμα το 1915. Στα 12 της χρόνια, πήγε εσώκλειστη στο Παρθεναγωγείο – Διδασκαλείο των Σερρών, απ’ όπου αποφοίτησε ως νηπιαγωγός τρία χρόνια μετά. Ορκίστηκε στη Δράμα και διορίστηκε στην Προσοτσάνη το 1930, στο μοναδικό νηπιαγωγείο που υπήρχε τότε. Υπηρέτησε μέχρι το 1960 εκεί, χρονιά που μετατέθηκε μαζί με τον σύζυγό της στη Δράμα, όπου υπηρέτησε στο 2ο Νηπιαγωγείο έως το 1965, και από τότε έως τις αρχές της δεκαετίας του 1970 που συνταξιοδοτήθηκε υπηρέτησε στη Θεσσαλονίκη στο 21ο Νηπιαγωγείο. Στη διάρκεια της τρίτης βουλγαρικής κατοχής (1941-44), όλο το διδακτικό προσωπικό της Ανατολικής Μακεδονίας μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τα χρόνια του πολέμου, η Αρετή υπηρέτησε στο 12ο Νηπιαγωγείο. Παντρεύτηκε το 1941 τον Προσοτσανιώτη διδάσκαλο Μελαδίνη Αριστείδη του Βασιλείου και της Αικατερίνης. Επέστρεψε, μαζί με τον άντρα της και τα δύο της παιδιά, Βασίλη και Ελένη, στην Προσοτσάνη το 1947. Πέθανε στην Αθήνα στις 18 Μαΐου του 1979, σε ηλικία 64 χρονών, από την επάρατο νόσο. Η εργασία των διδασκόντων την εποχή εκείνη, οι συνθήκες, τα ωράρια και οι υπηρεσιακές υποχρεώσεις ήταν απόλυτα διαφορετικές από τις σημερινές. Το ωράριο ήταν πρωί-απόγευμα και το Σάββατο πρωί. Επιπρόσθετα, υπήρχαν εκθέσεις χειροτεχνίας στην Επιθεώρηση, γυμναστικές επιδείξεις, οργάνωση συσσιτίων και θεατρικές παραστάσεις για τους κατοίκους του χωριού αλλά και για την παραμεθόριο. Η προσπάθεια όλων τότε ήταν, πέρα από τη μάθηση, να διασκεδάσουν την ένδεια των ανθρώπων. Με δική της πρωτοβουλία μέσω παρεμβάσεών της στην Επιθεώρηση, εισήγε εποπτικά μέσα διδασκαλίας με τη μορφή εκπαιδευτικών παιχνιδιών της σχολής Μοντεσόρι. Η Αρετή ανέβαζε συχνά θεατρικές παραστάσεις, γράφοντας τη μουσική, σκηνοθετώντας και ζωγραφίζοντας τα σκηνικά, παρασέρνοντας έτσι σε αυτή τη δημιουργικότητα τα νήπια του σχολείου της και όχι μόνον. Αυτό ήταν ένα χαρακτηριστικό που διατήρησε μέχρι τέλους. Αγαπούσε τα παιδιά, την ατμόσφαιρα του σχολείου και θυμόταν πάντα, εκτός από τα ονόματα των παιδιών της κάθε χρονιάς, και τα ονόματα των μανάδων τους, καθώς και τα ονόματα των μαθητών της από προηγούμενες χρονιές. Ήταν γεννημένη νηπιαγωγός».

  

Ο γιος της τιμώμενης κύριος Μελαδίνης προσέφερε στο  Νηπιαγωγείο  μια συλλογή από σφραγίδες με θέματα και παραμύθια με τις οποίες η μητέρα του, η Αρετή Βογιατζή – Μελαδίνη, «διαπαιδαγωγούσε τα παιδιά της». Όπως εξήγησε, «όταν τα νήπια πέρναγαν το κατώφλι του νηπιαγωγείου, για όση ώρα ήταν μαζί της, ήταν παιδιά της». Επίσης ο κ. Μελαδίνης προσέφερε στον Δήμαρχο κ. Αθανασιάδη και στον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Παπαδόπουλο πίνακες ζωγραφικής.

  

 

 

MG 0402

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους σ αυτήν την πολύ σημαντική μέρα για το νηπιαγωγείο μας.

Προσθήκη της προσωνυμίας «Αρετή Βογιατζή Μελαδίνη» στο 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης

Φέτος συμπληρώνονται 91 χρόνια από ένα άγνωστο στους περισσότερους, αλλά σημαντικό γεγονός που αφορά την τοπική ιστορία της Προσοτσάνης. Τον Νοέμβριο του 1931 κάηκε το μοναδικό τότε Νηπιαγωγείο της Προσοτσάνης, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον υπόγειο χώρο όπου στεγαζόταν ξυλουργείο. Το κτίριο βρισκόταν δίπλα στα Εκπαιδευτήρια Προσοτσάνης δηλαδή κάπου εκεί που βρίσκεται σήμερα το ολοήμερο του Α’ Δημοτικού Σχολείου. Η νηπιαγωγός Αρετή Βογιατζή του Στεργίου και της Ελένης ήταν μόλις 16 ετών όταν συνέβη το εν λόγω γεγονός και η δεύτερη σχολική της χρονιά στην Προσοτσάνη. Με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία, κατάφερε να διασώσει όλα τα νήπια, περί τα σαράντα, από το φλεγόμενο κτίριο πριν αυτό καταρρεύσει.

Για την ηρωική της πράξη αυτή, τιμήθηκε από τον Επιθεωρητή της εκπαιδευτικής περιφέρειάς της, το Δ.Σ. της Δόξας Δράμας ως αθλήτριά τους, κ.α. φορείς. Το κυριότερο, όμως, ήταν η ευγνωμοσύνη που έδειχναν στο πρόσωπό της οι κάτοικοι της Προσοτσάνης και ιδίως οι γονείς των δεκάδων νηπίων που έσωσε από την πυρκαγιά και ίσως από βέβαιο θάνατο.

Δημοσίευμα δραμινής εφημερίδας εκείνων των ημερών γράφει: «Κατά την προχθεσινήν εν Προσωτσάνη γενομένην μεγάλην πυρκαϊάν του εκεί Νηπιαγωγείου, τα μάλλα συνετέλεσεν εις την διάσωσιν των μικρών μαθητών η ανωτέρω δεσποινίς Αρετή Βογιατζή, η οποία έδειξε αξιοθαύμαστον θάρρος και ως πρώτη αντιληφθείσα την πυρκαϊάν επεδόθη με πρωτοφανή ψυχραιμίαν και δραστηριότητα εις την διάσωσιν των μικρών. Η ηρωική αυτή προσπάθεια της εν λόγω δεσποινίδος είναι από τας σπανίας και τιμά και αυτήν και τον σύλλογον της Δόξης εις ον ανήκει ως αθλήτρια προ πολλού….».

Το γεγονός αναφέρει στο βιβλίο του «Η Προσοτσάνη μέσα από την Ιστορία», και ο αείμνηστος συμπατριώτης μας Γεώργιος Βουλτσιάδης: «…Η Αρετή Βογιατζή – Μελαδίνη με πολύ μακρά και γόνιμη θητεία. Διορίστηκε το 1930 και έφυγε από την υπηρεσία το 1965. Πάρα πολλοί Προσοτσανιώτες, που τη γνώρισαν σαν δασκάλα τους, είχαν την τύχη να στείλουν σ’ αυτήν και τα παιδιά τους. Θυμάμαι ζωντανά την περιπέτειά μας το 1931, όταν κάηκε το σαθρό οίκημα που υπήρχε δίπλα στα σχολεία, όπου στεγαζόταν το νηπιαγωγείο. Η αυτοθυσία της και η αυταπάρνησή της ήταν παραδειγματική. Μας κατέβασε από τα παράθυρα σαράντα παιδιά, ενώ στον δρόμο περίμεναν με αγωνία εκατοντάδες κάτοικοι να μας δεχθούν στις αγκαλιές τους. Τελευταία πήδησε και η ίδια, όταν το πάτωμα έφευγε κάτω από τα πόδια της.».

Η ονοματοδοσία του Νηπιαγωγείου μας σε «Αρετή Βογιατζή – Μελαδίνη» ήταν μια πρόταση του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» που μας έγινε τον Νοέμβριο του 2021. Έπειτα από σύμφωνη γνώμη του Σχολικού Συμβουλίου του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Συμβουλίου Προσοτσάνης και των ιεραρχικά προϊσταμένων μας, η Υφυπουργός Παιδείας ενέκρινε με την υπ’ αρ. ΦΕΚ 3416/1-7-2022 απόφασή της την προσθήκη προσωνυμίας «Αρετή Βογιατζή – Μελαδίνη» στο 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένδειξη τιμής για την ηρωική της πράξη να διασώσει σαράντα περίπου νήπια από πυρκαγιά. Ήταν μια πράξη αδιαμφισβήτητου θάρρους, απαράμιλλης ψυχραιμίας, αλτρουισμού, συνειδητοποιημένης ευθύνης, υπόδειγμα εκπαιδευτικού. Πρέπει τέτοια γεγονότα της τοπικής μας ιστορίας να αναδεικνύονται και να διδάσκονται προς παραδειγματισμό και υπερηφάνεια στις επόμενες γενιές. Κατά αυτό τον τρόπο, το όνομα της Αρετής θα μείνει στο διηνεκές, για να θυμίζει αλλά και να διδάσκει σε όλους το κατόρθωμά της.

https://blogs.sch.gr/1niprodra/files/2022/09/ΕΞΕ-96543-2022-Δημοσίευση-Υπουργικής-Απόφασης-4.pdf

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗ – ΜΕΛΑΔΙΝΗ

Γεννήθηκε στη Δράμα το 1915. Στα 12 της χρόνια, πήγε εσώκλειστη στο Παρθεναγωγείο – Διδασκαλείο των Σερρών, απ’ όπου αποφοίτησε ως νηπιαγωγός τρία χρόνια μετά. Ορκίστηκε στη Δράμα και διορίστηκε στην Προσοτσάνη το 1930, στο μοναδικό νηπιαγωγείο που υπήρχε τότε. Υπηρέτησε μέχρι το 1960 εκεί, χρονιά που μετατέθηκε μαζί με τον σύζυγό της στη Δράμα, όπου υπηρέτησε στο 2ο Νηπιαγωγείο έως το 1965, και από τότε έως τις αρχές της δεκαετίας του 1970 που συνταξιοδοτήθηκε υπηρέτησε στη Θεσσαλονίκη στο 21ο Νηπιαγωγείο.

Στη διάρκεια της τρίτης βουλγαρικής κατοχής (1941-44), όλο το διδακτικό προσωπικό της Ανατολικής Μακεδονίας μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τα χρόνια του πολέμου, η Αρετή υπηρέτησε στο 12ο Νηπιαγωγείο. Παντρεύτηκε το 1941 τον Προσοτσανιώτη διδάσκαλο Μελαδίνη Αριστείδη του Βασιλείου και της Αικατερίνης. Επέστρεψε, μαζί με τον άντρα της και τα δύο της παιδιά, Βασίλη και Ελένη, στην Προσοτσάνη το 1947. Πέθανε στην Αθήνα στις 18 Μαΐου του 1979, σε ηλικία 64 χρονών, από την επάρατο νόσο.

Η εργασία των διδασκόντων την εποχή εκείνη, οι συνθήκες, τα ωράρια και οι υπηρεσιακές υποχρεώσεις ήταν απόλυτα διαφορετικές από τις σημερινές. Το ωράριο ήταν πρωί-απόγευμα και το Σάββατο πρωί. Επιπρόσθετα, υπήρχαν εκθέσεις χειροτεχνίας στην Επιθεώρηση, γυμναστικές επιδείξεις, οργάνωση συσσιτίων και θεατρικές παραστάσεις για τους κατοίκους του χωριού αλλά και για την παραμεθόριο. Η προσπάθεια όλων τότε ήταν, πέρα από τη μάθηση, να διασκεδάσουν την ένδεια των ανθρώπων. Με δική της πρωτοβουλία μέσω παρεμβάσεών της στην Επιθεώρηση, εισήγε εποπτικά μέσα διδασκαλίας με τη μορφή εκπαιδευτικών παιχνιδιών της σχολής Μοντεσόρι.

 Η Αρετή ανέβαζε συχνά θεατρικές παραστάσεις, γράφοντας τη μουσική, σκηνοθετώντας και ζωγραφίζοντας τα σκηνικά, παρασέρνοντας έτσι σε αυτή τη δημιουργικότητα τα νήπια του σχολείου της και όχι μόνον. Αυτό ήταν ένα χαρακτηριστικό που διατήρησε μέχρι τέλους. Αγαπούσε τα παιδιά, την ατμόσφαιρα του σχολείου και θυμόταν πάντα, εκτός από τα ονόματα των παιδιών της κάθε χρονιάς, και τα ονόματα των μανάδων τους καθώς και τα ονόματα των μαθητών της από προηγούμενες χρονιές. Ήταν γεννημένη νηπιαγωγός.

Αγιασμός σχ. έτος 2022-2023

Ο Αγιασμός του Νηπιαγωγείου μας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 στον αύλειο χώρο του σχολείου μας.
Σας ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Σας περιμένουμε!!
Οδηγίες για την 1η μέρα στο σχολείο- Αγιασμός - Ορθοδοξία News Agency

 

Σχολεία – ΦΕΚ: To νέο πρωτόκολλο 2022-2023 με τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε η απόφαση με τo νέο πρωτόκολλο 2022-2023 με τα μέτρα για τον κορωνοϊό στα σχολεία και τις δομές εκπαίδευσης  Δείτε αναλυτικά το νέο πρωτόκολλο 2022-2023:
https://drive.google.com/file/d/1do_qYfF6UpJznp9KMrntzgJpAIqPnEH_/view

«Μια βόλτα στην Ειρήνη» European P.L.A.N.( Painting, Literature, Arts, Nature)

Η ταινία δημιουργήθηκε με την τεχνική Stop Motion Animation.Έγινε από μαθητές 7 Νηπιαγωγείων (5ο Δράμας , Παράκοιλα Λέσβου, 3ο Ωραιοκάστρου ,7ο Πτολεμαΐδας, Καρλοβασίου της Σάμου , Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής, 1ο Προσοτσάνης) πάνω στο τραγούδι του Γιώργου Χατζηπιερή » βόλτα στο δάσος «. Δείτε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο

https://youtu.be/9uUhtfcPpSc

Μέσα από αυτό το τραγούδι οι μαθητές αναγνωρίζουν πώς όλες οι εικόνες που περιγράφει είναι απλά καθημερινά πράγματα που μας δίνουν χαρά, αλλά μπορούν να συμβούν μόνο όταν έχουμε Ειρήνη! Το παιχνίδι, το φαγητό , η ξεκούραση, οι φίλοι, τα αστεία, η Αγάπη μπορούν να μας φέρουν την ευτυχία αλλά όχι σε περίοδο πολέμου. Και η Ειρήνη θέλει μόνο να μάθουμε να απλώνουμε το χέρι για να βοηθήσουμε, να κρατήσουμε, να χαϊδέψουμε, να αγκαλιάσουμε!
Τα παιδιά ζωγράφισαν τον ήρωα του τραγουδιού και με ψηφοφορία που έγινε ανάμεσα στις ζωγραφιές όλων των σχολείων επιλέχτηκε το κοριτσάκι με το ροζ φουστάνι και τα ξανθά μαλλιά από το νηπιαγωγείο της Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής!

Όλες οι σκηνές ζωγραφίστηκαν από τους μαθητές και κάθε σχολείο ανέλαβε από μία σκηνή! Πριν από κάθε χαρούμενη ειρηνική στιγμή τα παιδιά αποδίδουν την πολεμική απειλή με ασπρόμαυρη απόχρωση. Όλη η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου Etwinning με τίτλο European P.L.A.N.( Painting, Literature, Arts, Nature) που αφορά διάφορες μορφές τέχνης μέσα από περιβαλλοντικά θέματα. Με αυτήν την τέχνη , τη δημιουργία ταινίας οι μαθητές αγγίζουν την Ειρήνη για να στείλουν την αγάπη τους στους φίλους και συνεργάτες τους από τη Λιθουανία με τους οποίους σταμάτησαν να επικοινωνούν μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

12ος Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

12ος Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους
«Cinema… διάβασες;»
1ο Βραβείο Animation για άλλη μια χρονιά στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους για τους μαθητές και τις μαθήτριες από το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης, το 5ο Νηπιαγωγείο Δράμας, και το Νηπιαγωγείο Παρακοίλων Λέσβου οι οποίοι συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μια ταινία μικρού μήκους με την τεχνική Stop Motion Animation με τίτλο : «
Η συνταγή του αύριο». Τα παιδιά ένωσαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους για να μας παροτρύνουν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα μιας απλής πράξης αυτή της σποράς που μπορεί να δώσει ζωή στον πλανήτη μας και κατ΄επέκταση τη ζωή! 

Η ταινία μας συμμετείχε στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;» 2021 – 2022 που υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.Στο πρόγραμμα συμμετέχει επίσης η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση), το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της ΚύπρουΣυγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους μαθητές των σχολείων που συνεργαστήκαμε!

Στήριξη στην ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, κάλεσε τον κόσμο για συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων. Σε αυτή την τεράστια προσπάθεια συμμετέχει και το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης.  Η ανταπόκριση  των γονέων του σχολείου μας  ήταν άμεση .

Σας ευχαριστούμε πολύ για άλλη μια φορά!!!

Το αρκουδάκι μου για σένα

Το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης  συμμετέχει στη δράση του Χαμόγελου του παιδιού «ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ».
Κάθε παιδί, έφερε στο σχολείο με πολύ μεγάλη χαρά ούτε ένα ούτε δύο αλλά και 3  λούτρινα αρκουδάκια για να τα χαρίσει σε ένα παιδί από την Ουκρανία.
Δεν αφήνουμε κανένα παιδί χωρίς παιχνίδι!!!
Αγαπητοί γονείς σας ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Στηρίξατε την δράση με αγάπη και ενθουσιασμό!
DSC05737
                                                                                                                               IMG d344cc20373c2c901e8a33026d8c3191 V
                                                                                                                              IMG 08e8dfb4e6e7aa1bef246e5968508bd8 V
DSC05738