Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του σχολείου μας!

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό τόπο του πρώτου (1ου) Νηπιαγωγείου της δημοτικής ενότητας Νέας Ερυθραίας. Σκοπός της ιστοσελίδας μας είναι να διευκολύνει την επικοινωνία και την πρόσβαση των μαθητών μας, των γονέων και κηδεμόνων καθώς και κάθε ενδιαφερόμενου στη λειτουργία και στις δραστηριότητες της σχολικής μας μονάδας.

Στη μέχρι τώρα διαδρομή του, το 1ο νηπιαγωγείο Νέας Ερυθραίας έχει καταφέρει να είναι ένα αναπόσπαστο τμήμα της εκπαιδευτικής αλλά και της κοινωνικής ζωής του τόπου που το φιλοξενεί απολαμβάνοντας κάθε χρόνο την εμπιστοσύνη δεκάδων οικογενειών που το επιλέγουν για την πρώτη επαφή των παιδιών τους με την προσχολική εκπαίδευση.

Το νηπιαγωγείο μας είναι ένα σύγχρονο Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που συνιστά μία σημαντική επένδυση στη γνώση των μαθητών του φιλοδοξώντας να τους προσδώσει τα καλύτερα δυνατά εφόδια πριν από τη φοίτησή τους στο δημοτικό σχολείο. Ταυτόχρονα υπηρετεί το δημόσιo εκπαιδευτικό σύστημα με όρους ποιότητας, καινοτομίας, αξιοπιστίας μέσα από τη συνεχή προσπάθεια όλου του έμψυχου δυναμικού του.

Το κτίριο του νηπιαγωγείου είναι σύγχρονο προσφέροντας τη δυνατότητα χρήσης της νέας τεχνολογίας στους διδάσκοντες και στους μαθητές τους. Γειτνιάζει με τον πρώτο παιδικό σταθμό και το πρώτο δημοτικό σχολείο της Νέας Ερυθραίας. Η εγγύτητα με το δημοτικό σχολείο εκτός από τα προφανή πρακτικά πλεονεκτήματα που έχει για τους γονείς των παιδιών που έχουν μαθητές στο νηπιαγωγείο-παιδικό σταθμό και ταυτόχρονα και στο δημοτικό, έχει και σημαντικά οφέλη ως προς τη συνεργασία του διδακτικού προσωπικού των δύο σχολείων και την εξοικείωση των μαθητών μας με την επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης.

Το σχολικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου είναι εναρμονισμένο με τις οδηγίες του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγκεκριμένα τη φιλοσοφία του Νέου Προγράμματος Σπουδών που σκοπό έχει την ένταξη ενός καινοτόμου σχεδιασμού στην οργάνωση και εμπέδωση της μαθησιακής διαδικασίας για την ανάδειξη της προσωπικότητας και δεξιοτήτων του κάθε παιδιού ξεχωριστά στις μαθησιακές περιοχές που καλύπτονται στο πρόγραμμα σπουδών. Προσπάθεια όλων μας είναι η προσχολική εκπαίδευση των παιδιών να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την ανάπτυξη των παιδιών σε πολλαπλά επίπεδα και να διαμορφώσει την προσωπικότητά τους και τη στάση τους ως προς την έννοια της μάθησης, κάτι που θα τα συνοδεύει για όλη τους τη ζωή.

Για όλους αυτούς τους λόγους το σχολείο εφαρμόζει διαφορετικές διδακτικές προσεγγίσεις και σ’ αυτό το πλαίσιο δίνει βαρύτητα σε ενδο- και εξωσχολικές δραστηριότητες όπως θεατρικές παραστάσεις, επισκέψεις σε χώρους μουσείων, οργάνωση μουσικοκινητικών παραστάσεων κ.λ.π.

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε το δικτυακό τόπο του 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Ερυθραίας και ελπίζουμε ότι οι σελίδες του θα σας προσφέρουν πρόσβαση σε πληροφορίες για το σχολείο μας και θα διευκολύνουν την επικοινωνία σας μαζί μας.

Ημέρα αγάπης…

14 Φεβρουαρίου σήμερα και γιορτάζουμε την αγάπη στο νηπιαγωγείο μας!

Σας τη στέλνουμε σε όλους με έναν ευφάνταστο τρόπο….

Και για ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού στο σπίτι….ετοιμάσαμε και την αγαπημένη μας τρίλιζα!

Ατομικά για κάθε παιδί φέτος.

Χρόνια πολλά σε όλους! Να είναι κάθε μέρα η καρδιά σας γεμάτη αγάπη…

Αποκριάτικο πάρτυ…..

Απόγευμα Σαββάτου και το σχολείο γέμισε μουσική , γέλια και πολύ κέφι…

Παρόλη την καταρακτώδη βροχή….ήταν όλοι εδώ!!!!

Μικροί και μεγάλοι μεταμφιεσμένοι…κεφάτοι και πολύ μα πολύ γελαστοί..

Μέρες τώρα προετοιμάζαμε τον χώρο για να σας υποδεχτούμε.

Στολίσαμε την πόρτα μας….

Και όλο το χώρο…..

Οι πρώτοι καλεσμένοι έφτασαν!

Η πρόεδρος του Συλλόγου με απίθανη μεταμφίεση μας καλωσορίζει….

Ο μάγος Τριστάν ξεκινάει τα μαγικά του….

Γεμάτο το σχολείο όπως βλέπετε…

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Γονέων για την άριστη διοργάνωση.

Καλές Απόκριες σε όλους !

Και του χρόνου!

Πρώτη εκδρομή για φέτος…

Σήμερα πήγαμε την πρώτη μας εκδρομή για τη φετινή χρονιά…Στο θεματικό πάρκο της Helexpo, με θέμα τα παραμύθια του αγαπημένου μας Ευγένιου Τριβιζά.

Μεγάλη η ανυπομονησία μας ….

Μόλις φτάσαμε μια μεγάλη οθόνη μας καλωσόρισε …

Και ένα τεράστιο τρένο….

Πρώτη αίθουσα…μια βιβλιοθήκη τεραστίων διαστάσεων με όλα τα παραμύθια του Τριβιζά…

Κάθε αίθουσα και ένα παραμύθι….

Φύγαμε ενθουσιασμένοι μικροί και μεγάλοι….

Βασιλόπιτα στο σχολείο μας.

Σήμερα κόψαμε τη βασιλόπιτα του σχολείου μας.

Εντυπωσιακή την έφτιαξε η μαμά του Ντίνου!

Την σταυρώνουμε….και αρχίζουμε! Πρώτο κομμάτι του Χριστού, δεύτερο της Παναγιάς και τρίτο του σχολείου…

Η κ Άννα μοιράζει τα κομμάτια….Για να δούμε σε ποιον θα πέσει το φλουρί;;

Ο τυχερός του φλουριού, όλος περηφάνια μας δείχνει το φλουρί και το δώρο του!

Σου ευχόμαστε να είσαι πάντα τυχερός στη ζωή σου!

Και του χρόνο! Να είμαστε όλοι καλά.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων που για άλλη μια φορά μας βοηθάει στην οργάνωση. Ξεχωριστά ευχαριστούμε  την κ. Μαριλένα Πιερτζοβάννι που έφτιαξε και μας πρόσφερε την βασιλόπιτα, και τη κ. Παπανάγνου που αγόρασε το βιβλίο του νικητή.

Πρώτες δράσεις με τα bee bot

Τα ρομποτάκια μας θα ενσωματωθούν στις δραστηριότητες του νηπιαγωγείου μας, ενισχύοντας τα κίνητρα συμμετοχής των παιδιών στις δραστηριότητες.

Δείτε τις πρώτες δράσεις μας…

Μάθαμε τους αριθμούς που συνθέτουν το νέο έτος μας.

Ζητήσαμε από τα παιδιά να προγραμματίζουν το bee bot να προχωράει από αριθμό σε αριθμό, δίνοντάς του τις κατάλληλες οδηγίες. Αρχικά μόνο μια εντολή και σταδιακά όλο και πιο σύνθετα.

 

Μιλώντας για την εναλλαγή των εποχών….ζητήσαμε από τo bee bot να τις βρει με τη σωστή σειρά τους.

Ποια διαδρομή θα τοπρογραμματίσουμε να ακολουθήσει; Προσοχή! Το δεξιά για μένα…είναι αριστερά όταν είμαι απέναντι του ! Αριστη άσκηση προσανατολισμού με πολύ διασκεδαστικό τρόπο….

Έναρξη ρομποτικής μέσω bee bot

Με χαρά και ενθουσιασμό υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας σήμερα, τα προγραμματιζόμενα επιδαπέδια ρομποτάκια bee bot! Τα ρομποτάκια είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και εισάγουν τα παιδιά στις βασικές έννοιες της γλώσσας προγραμματισμού μέσω παιχνιδιού.

Τα ρομποτάκια ενθουσίασαν τα παιδιά από την πρώτη γνωριμία μαζί τους!

Πρώτα πρώτα να μάθουμε πώς λειτουργούν! Και πώς προγραμματίζονται να κινούνται…Το βήμα τους είναι 15 εκ. και μπορούν να λάβουν μέχρι 40 συνεχόμενες εντολές.

Μόνο να μπορούσατε να δείτε τον ενθουσιασμό στα μάτια τους!

Όλα τα ματάκια πάνω στις μελισσούλες! Ποια θα φτάσει πρώτη; Στη μια δώσαμε εντολή «10 βήματα μπροστα» ενώ στην άλλη «15 βήματα μπροστά».

Ας αρχίσουμε ένας ένας να μαθαίνουμε να την προγραμματίζουμε…

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που συμμερίστηκε το όνειρό μας για ένα ψηφιακό σχολείο και αγόρασε τα δύο bee bot . Ξεχωριστά ευχαριστούμε τον κ. Καραγεώργη που επιμελήθηκε την παραγγελία τους.

Οι Χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας…

Οι φετινές μας κατασκευές…

                                           Τα ημερολόγια μας.

                                                 Οι κάρτες μας.

 

Οι τσάντες… για να τα βάλουμε όλα μέσα να μην μας χαλάσουν!

Και του χρόνου ! Να είμαστε όλοι καλά!!

Κάλαντα με το Δημοτικό

Εφτασε η μέρα να πάμε στο Δημοτικό!

‘Οχι….δεν μεγαλώσαμε ακόμα τόσο!

Μόνο επίσκεψη πήγαμε….Να τους πούμε τα κάλαντα και να τους ευχηθούμε Καλές Γιορτές.

Μεγάλος ο  ενθουσιασμός μας από το πρωί !!! Και πώς να περιμένουμε να έρθει η ώρα 10:30 να γυρίσει το Δημοτικό από τον εκκλησιασμό…

Και να μαστε….! Φορέσαμε τα σκουφάκια μας….πήραμε τα τριγωνάκια μας και γρήγορα γρήγορα γιατί σήμερα έχει κρύο πολύ…

Φτάσαμε!!! Μεγάλος ο χώρος…Ποια άραγε είναι η τάξη της Α τάξης;;;

 

Ευτυχώς μας είδε ο κ. Σπύρος…. Πάμε γρήγορα…

Η κ. Μάρθα μας υποδέχεται….και εκεί μας περιμένουν όλοι…Να τα πούμε;;;

Τα πρωτάκια μας κοιτούν όλο χαμόγελα… στο πίσω μέρος της τάξης…

Η κ. Μάρθα και οκ. Σπύρος μας γνωρίζουν με την τάξη τους…Πολλά γράμματα και αριθμούς βλέπουμε …αλλά και πολλές ζωγραφιές!

Φεύγοντας μια έκπληξη περίμενε τα παιδιά! Τα πρωτάκια είχαν ετοιμάσει ζωγραφιές να μας χαρίσουν…

Όλο χαρά , με τα δώρα στα χέρια μας….χαιρετάμε το Δημοτικό! Θα σας ξανάρθουμε!!

Αλλά η μέρα σήμερα ήταν γεμάτη εκπλήξεις….Μόλις φτάσαμε στην τάξη μας, κάποιοι μας ακολούθησαν και χτύπησαν το κουδούνι μας!!!

Αυτό και αν είναι έκπληξη! Τα παιδιά της τρίτης μαζί με τον κ. Κωνσταντίνο ήρθαν να μας πουν κάλαντα από την Ικαρία! Πώς μεγαλώσατε έτσι;; Πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που είσασταν νήπια;

Το επόμενο τμήμα με τον κ. Κώστα μας είπαν κάλαντα από την Κρήτη και από την Πελοπόννησο. Υπέροχη χορωδία με συνοδεία από την κιθάρα του κ. Κώστα.

Ευχαριστούμε όλους τους δασκάλους για την υποδοχή και την συνεργασία!