Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του σχολείου μας!

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό τόπο του πρώτου (1ου) Νηπιαγωγείου της δημοτικής ενότητας Νέας Ερυθραίας. Σκοπός της ιστοσελίδας μας είναι να διευκολύνει την επικοινωνία και την πρόσβαση των μαθητών μας, των γονέων και κηδεμόνων καθώς και κάθε ενδιαφερόμενου στη λειτουργία και στις δραστηριότητες της σχολικής μας μονάδας.

Στη μέχρι τώρα διαδρομή του, το 1ο νηπιαγωγείο Νέας Ερυθραίας έχει καταφέρει να είναι ένα αναπόσπαστο τμήμα της εκπαιδευτικής αλλά και της κοινωνικής ζωής του τόπου που το φιλοξενεί απολαμβάνοντας κάθε χρόνο την εμπιστοσύνη δεκάδων οικογενειών που το επιλέγουν για την πρώτη επαφή των παιδιών τους με την προσχολική εκπαίδευση.

Το νηπιαγωγείο μας είναι ένα σύγχρονο Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που συνιστά μία σημαντική επένδυση στη γνώση των μαθητών του φιλοδοξώντας να τους προσδώσει τα καλύτερα δυνατά εφόδια πριν από τη φοίτησή τους στο δημοτικό σχολείο. Ταυτόχρονα υπηρετεί το δημόσιo εκπαιδευτικό σύστημα με όρους ποιότητας, καινοτομίας, αξιοπιστίας μέσα από τη συνεχή προσπάθεια όλου του έμψυχου δυναμικού του.

Το κτίριο του νηπιαγωγείου είναι σύγχρονο προσφέροντας τη δυνατότητα χρήσης της νέας τεχνολογίας στους διδάσκοντες και στους μαθητές τους. Γειτνιάζει με τον πρώτο παιδικό σταθμό και το πρώτο δημοτικό σχολείο της Νέας Ερυθραίας. Η εγγύτητα με το δημοτικό σχολείο εκτός από τα προφανή πρακτικά πλεονεκτήματα που έχει για τους γονείς των παιδιών που έχουν μαθητές στο νηπιαγωγείο-παιδικό σταθμό και ταυτόχρονα και στο δημοτικό, έχει και σημαντικά οφέλη ως προς τη συνεργασία του διδακτικού προσωπικού των δύο σχολείων και την εξοικείωση των μαθητών μας με την επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης.

Το σχολικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου είναι εναρμονισμένο με τις οδηγίες του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγκεκριμένα τη φιλοσοφία του Νέου Προγράμματος Σπουδών που σκοπό έχει την ένταξη ενός καινοτόμου σχεδιασμού στην οργάνωση και εμπέδωση της μαθησιακής διαδικασίας για την ανάδειξη της προσωπικότητας και δεξιοτήτων του κάθε παιδιού ξεχωριστά στις μαθησιακές περιοχές που καλύπτονται στο πρόγραμμα σπουδών. Προσπάθεια όλων μας είναι η προσχολική εκπαίδευση των παιδιών να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την ανάπτυξη των παιδιών σε πολλαπλά επίπεδα και να διαμορφώσει την προσωπικότητά τους και τη στάση τους ως προς την έννοια της μάθησης, κάτι που θα τα συνοδεύει για όλη τους τη ζωή.

Για όλους αυτούς τους λόγους το σχολείο εφαρμόζει διαφορετικές διδακτικές προσεγγίσεις και σ” αυτό το πλαίσιο δίνει βαρύτητα σε ενδο- και εξωσχολικές δραστηριότητες όπως θεατρικές παραστάσεις, επισκέψεις σε χώρους μουσείων, οργάνωση μουσικοκινητικών παραστάσεων κ.λ.π.

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε το δικτυακό τόπο του 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Ερυθραίας και ελπίζουμε ότι οι σελίδες του θα σας προσφέρουν πρόσβαση σε πληροφορίες για το σχολείο μας και θα διευκολύνουν την επικοινωνία σας μαζί μας.

Πίνακας γενεθλίων

Την Παρασκευή είχαμε το πρώτο παιδί για τη φετινή σχολική χρονιά που γιόρταζε τα γενέθλιά του.

Αρχισαν λοιπόν οι ερωτήσεις…. «Κυρία , εγώ πότε έχω γενέθλια;»

Ποιο μήνα έχει άραγε ο καθένας μας γενέθλια;; Ας βρούμε λοιπόν την ημερομηνία από το μητρώο εγγραφών και ας φτιάξουμε ένα πίνακα για να θυμόμαστε πότε γιορτάζει ο καθένας από την ομάδα.

IMG_0121

 

Ο καθένας έβαζε το όνομα του στο κεράκι και το τοποθετούσε στην τούρτα του  μήνα που ήταν τα γενέθλιά του.

Κάθε μήνας και γλυκό…

Μαθηματικά….για νήπια.

Πρωινή ρουτίνα πλέον για την ομάδα το μέτρημα των παιδιών μέσα από το παρουσιολόγιο…Τέθηκε λοιπόν ο προβληματισμός….Πόσα είναι τα αγόρια και πόσα τα κορίτσια στην ομάδα;;

Ευκαιρία για μαθηματικά!

Πώς να μετρηθούμε παίζοντας; Αρχικά φτιάξαμε βραχιόλια…διαφορετικό χρώμα για τα αγόρια από τα κορίτσια και γίναμε ομάδες. Αφού μετρήσαμε τα μέλη κάθε ομάδας…κάθε μέλος εβγαζε το βραχιόλι του και το κρεμάγε στον τοίχο. Για να το κάνουμε πιο όμορφο…φτιάξαμε ένα σχολικό. Τα αγόρια έφτιαξαν μια αλυσίδα στη μια ρόδα…και τα κορίτσια στην άλλη…

IMG_0122Για να δούμε …ποια αλυσίδα είναι μεγαλύτερη;;

Μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες ήρθαν σε επαφή με μαθηματικές έννοιες ομαδοποίησης, καταμέτρησης και σύγκρισης μεγεθών.

 

Πρώτες μέρες…

Πρώτες μέρες στο σχολείο και η ομαλή προσαρμογή των παιδιών ήταν πρωταρχικό μας μέλημα..Για να την κάνουμε λιγάκι πιο εύκολη….σκεφτήκαμε να έχουν τα παιδιά μαζί τους κάτι από το σπίτι τους. Και τι καλύτερο από την ευχή της μαμάς και του μπαμπά! Γι αυτό σας στείλαμε σπίτι ένα χάρτινο κλειδί…..που με αυτό θα ξεκλειδώσουν την πόρτα της επιτυχίας στο καινούργιο τους σχολείο. Τα παιδιά ξεκλείδωσαν με τη δύναμη της φαντασίας τη κλειδαριά…και τα κλειδιά στόλισαν πολύ όμορφα τις πόρτες των τάξεων….

IMG_0112

Καλωσόρισμα….

Με πολλή χαρά υποδεχτήκαμε τα καινούργια παιδιά μας στο σχολείο…

Αφού δόθηκαν οι πρώτες οδηγίες λειτουργίας στους γονείς, τα παιδιά περίμενε ένα δώρο  έκπληξη….

20170911_083019

«Μια μαγική σακούλα που μέσα κρύβει όλη την αγάπη που θα σου δώσουμε αυτή τη χρονιά.

Θα βρεις μέσα ένα μολύβι για να γράψεις στο μυαλό σου όλα όσα θα ζήσουμε φέτος.

Μια γόμα για να θυμάσαι ότι τα περισσότερα λάθη μπορούμε να τα διορθώσουμε.

Ένα μπαλόνι για να φυσάς μέσα το θυμό σου όταν θυμώνεις και να ηρεμείς.

Καραμέλες για να είναι τόσο γλυκιά η χρονιά μας φέτος όσο και αυτές.

Κι ένα αυτοκόλλητο, έτσι…… Επειδή τα μικρά πράγματα στη ζωή μας δίνουν χαρά.

Κι εμείς φέτος θα χαρούμε με πολλά μικρά και ασήμαντα πράγματα.

Κράτα τη σακούλα για να θυμάσαι αυτή τη μέρα!»

                                                                                                                       Με αγάπη

Οι δασκάλες σου

Τους ευχόμαστε καλή αρχή  και καλή πρόοδο…

Αγιασμός

 

logopisosxolio

Σας ενημερώνουμε πως και φέτος ο αγιασμός του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του 1ου Δημοτικού σχολείου τη ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  και ώρα 9:οοπμ.

Μετά θα ακολουθήσει σύντομη ενημέρωση των γονέων στο νηπιαγωγείο μας και θα δοθούν οι πρώτες βασικές οδηγίες λειτουργίας του σχολείου.

Ευχόμαστε στους μικρούς μας μαθητές

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ….

Οριστικοποίηση εγγραφών έτους 2017-18

Αγαπητοί μας γονείς,

σας ενημερώνουμε πως όλες οι αιτήσεις εγγραφών για το επόμενο σχολικό έτος 2017-18, έγιναν δεκτές.

Σας περιμένουμε τον Σεπτέμβρη!

Καλό Καλοκαίρι και Καλή Πρόοδο στα παιδιά σας.

Επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής.

 

Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», στο πλαίσιο της προσπάθειας να φέρει σε επαφή τους μαθητές με το υλικό και τις υπηρεσίες της, προσφέρει εκπαιδευτικές επισκέψεις στους χώρους της σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, με εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα σε κάθε σχολική τάξη.

Η αλφαβήτα της μουσικής
Για μαθητές νηπιαγωγείου και Α” δημοτικού

  Τι παράξενη γλώσσα είναι αυτή της μουσικής!
Πόσα σημάδια έχει!
Και με πόσα όργανα παίζεται!

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με βασικές έννοιες της μουσικής μέσω παιχνιδιών, ακροάσεων και προβολών.
Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μια διαφορετική βιβλιοθήκη, όπου θα ανακαλύψουν τις υπέροχες μουσικές που κρύβονται μέσα στην φαινομενικά απόλυτη ησυχία.