Κανονισμός Λειτουργίας Σχολ.έτους 2016-17

αγαπητοί γονείς,
σας παραθέτουμε τις παρακάτω πληροφορίες, που θα σας φανούν χρήσιμες, κατά την πρώτη επαφή σας με το Νηπιαγωγείο.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
Ώρα προσέλευσης των νηπίων : 8.20-8.30πμ
Ώρα αποχώρησης παιδιών του υποχρεωτικού προγράμματος (πρώην κλασικού) στις 13.00
Ώρα αποχώρησης παιδιών του προαιρετικού προγράμματος (πρώην ολοημέρου) στις 16.00
Κατά την αποχώρηση, τα παιδιά παραδίδονται μόνο σε αυτούς, που ορίζετε στην υπεύθυνη δήλωσή σας. Για όποια αλλαγή, παρακαλείστε να ενημερώσετε τις εκπαιδευτικούς.
Για κανένα λόγο, δεν παραδίδονται τα νήπια, σε ανήλικα αδερφάκια τους.

Φροντίζετε να ενημερώνεστε, τακτικά,  από τον πίνακα ανακοινώσεων της σχολικής μονάδας.

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Όταν το παιδί υποφέρει από εμπύρετο νόσημα, επιβάλλεται να παραμένει στο σπίτι, να ακολουθούνται οι οδηγίες του θεράποντος γιατρού και να ενημερώνεται ο εκπαιδευτικός της τάξης του μαθητή. Σε περίπτωση μεταδοτικής ασθένειας (παιδικές κλπ),  το παιδί επανέρχεται στο σχολικό χώρο με προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.
Οι παραπάνω προφυλάξεις είναι απαραίτητες για το ίδιο το παιδί, αλλά και για τους συμμαθητές του, γιατί θα αποφεύγεται η μετάδοση του ιού και η ανακύκλωση των ιώσεων.

Ψείρες
Παρακαλείστε να κάνετε εβδομαδιαίο σχολαστικό έλεγχο για ψείρες και σε περίπτωση κρούσματος να προβαίνετε στην ανάλογη θεραπεία. Επίσης, ενημερώνετε την εκπαιδευτικό, ώστε να γίνει έλεγχος σε όλα τα παιδιά.
Κατά διαστήματα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε απωθητικό σπρέυ, για προληπτικούς λόγους.

Ατομικό Δελτίο Υγείας
Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, που έχετε προσκομίσει με τα δικαιολογητικά εγγραφής του νηπίου, έχει διετή διάρκεια και καλύπτει όλο το διάστημα φοίτησης του μαθητή στο νηπιαγωγείο. Ωστόσο είναι απαραίτητο να ενημερώνεται ο γιατρός αν υπάρχει κάποια σοβαρή μεταβολή στην υγεία του παιδιού (αλλεργίες κλπ) και να παραδίδεται το νέο Ατομικό Δελτίο Υγείας, επικαιροποιημένο, στο σχολείο, για ενημέρωση των εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τα νήπια χρειάζονται μια ευρύχωρη τσάντα με :
1 πετσέτα (για το δεκατιανό και μεσημεριανό τους, αν παραμένουν μετά τις 13.00)
1 πλαστικό μπουκάλι νερό. Αποφύγετε τα παγουρίνο(μετάδοση ιών)
1 πακέτο υγρά χαρτομάντηλα
1 πακέτο στεγνά χαρτομάντηλα.
1 αλλαξιά ρούχων, (τα οποία μπορούν να παραμείνουν στο ντουλαπάκι του μαθητή)

Δεκατιανό:      Για να μυήσουμε τα παιδιά στους κανόνες της υγιεινής διατροφής προτιμάται να περιλαμβάνει : φρούτα, γιαουρτάκια, τοστ, σάντουιτς, κέικ σπιτικά, πίτες,  κουλουράκια.
Αποφεύγονται: γαριδάκια, πατατάκια, καραμέλες, τσίχλες, σοκολάτες, κρουασάν, γκοφρέτες, γλειφιτζούρια, αναψυκτικά.

Γεύμα :      Το γεύμα για τους μαθητές που παραμένουν στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα προετοιμάζεται από το σπίτι, μπαίνει σε μεταλλικό σκεύος, για να μπορεί να ζεσταθεί σε συμβατικό φούρνο και κατά την προσέλευση του μαθητή, τοποθετείται στο ψυγείο του σχολείου.
Γράφετε το όνομα του μαθητή με ανεξίτηλο μαρκαδόρο, στο σκεύος και στο καπάκι του.

ΕΝΔΥΣΗ
Τα παιδιά προσέρχονται στο σχολείο με άνετα και καθαρά ρούχα
Τα παπούτσια των παιδιών πρέπει να συγκρατούν καλά το πόδι, για να είναι ασφαλή, κυρίως,  κατά την ώρα του παιχνιδιού στην αυλή(όχι σαγιονάρες-όχι μπαλαρίνες). Παρακαλούμε τα παπούτσια να κλείνουν με βέλκρο (όχι με κορδόνια) και να εκπαιδευτούν τα παιδιά, ώστε να είναι σε θέση να τα φορούν μόνα τους. Στη διάρκεια της χρονιάς, μπορείτε να αρχίσετε να τα εκπαιδεύετε και στο δέσιμο των κορδονιών, καθώς αυτή η δεξιότητα θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, για τη βελτίωση της λεπτής κινητικότητας του νηπίου.

Στον εσωτερικό χώρο του σχολείου τα νήπια κυκλοφορούν με παντοφλάκια, για λόγους υγιεινής. Είναι καλό να προτιμήσετε αυτά, που συγκρατούν όλο το πόδι και έχουν πλαστικό πάτο. Στο πλάι ή στο κάτω μέρος τους , πρέπει να καταγράψετε, με μόνιμο μαρκαδόρο, το όνομα του νηπίου, γιατί τα ίδια παντοφλάκια μπορεί να έχει κι άλλο παιδί.

Αυτοεξυπηρέτηση
Το παιδί πρέπει να είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετείται πλήρως στην τουαλέτα, να πλένει τα χέρια του, να ντύνεται και να ξεντύνεται, να τρώει, να βάζει και να βγάζει τα παπούτσια του.
Κατά την προσέλευση στο χώρο του σχολείου το παιδί τακτοποιεί το ίδιο τα προσωπικά του αντικείμενα, ώστε να ενισχύεται η αυτοπεποίθησή του και να βελτιώνεται η ικανότητά του, να αυτοεξυπηρετείται.

Γενέθλια :    Κάθε παιδάκι, μπορεί να φέρει ατομικά κεράσματα στους συμμαθητές του, την ημέρα που γιορτάζει.

Θα είμαστε στη διάθεσή σας, για όποιο πρόβλημα ή όποια διευκρίνιση χρειαστείτε.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας ευχόμαστε, ολόψυχα,

                  Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!                                     

                       Ο Σύλλογος Διδασκόντων

                του 1ου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου

 

Σχολιάστε