καλώς oρίσατε στο ιστολόγιο μας

Το 1ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών αποτελείται απο 2 ολοήμερα τμήματα .

Υπηρετούν 4 Νηπιαγωγοί και ο αριθμός των παιδιών είναι συνήθως 44 .

To ωράριο λειτουργίας των τμημάτων είναι

8.00 π.μ. έως 16.00 μ.μ.

Το Νηπιαγωγείο μας συστεγάζεται με τα 9ο και

14ο Νηπιαγωγεία.

Η διεύθυνση μας είναι Φιλλιπουπόλεως  3

Γιαννιτσά Ν. Πέλλας.

ΣΙΤΑΡΙ—-ΑΛΕΥΡΙ—-ΨΩΜΙ

<<ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΠΡΙΝ  

           ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΘΑ ΖΥΜΩΣΕΙ>>

Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ

……………ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ………ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ…..

…..ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ….ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΤΕΡΙ ΜΑΣ…..

ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΑΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ….

Λαϊκό παραμύθι
deco_leftΤο πιο γλυκό ψωμί deco_right
Το παραμύθι που ακολουθεί είναι κεφαλονίτικη παραλλαγή μιας παλαιάς λαϊκής αφήγησης. Ανήκει στον ευρύ τύπο των διηγηματικών ή κοσμικών παραμυθιών, τα οποία αναφέρονται στις περιπέτειες των ανθρώπων χωρίς να χρησιμοποιούν υπερφυσικά στοιχεία. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο παραμύθι κατατάσσεται στην κατηγορία των διδακτικών παραμυθιών που, όπως παρατηρεί ο Δ. Λουκάτος, «έχουν πάντα μέσα τους μια διάθεση για διδασκαλία».
Κάποτε ήταν ένας πλούσιος βασιλιάς, πολύ πλούσιος, που ό,τι επιθυμούσε η καρδιά του το ’χε. Όλα τα είχε, και τον έλεγαν ευτυχισμένο, ώσπου έπαθε μια παράξενη ανορεξιά και δεν είχε όρεξη να βάλει τίποτα στο στόμα του. Σιγά σιγά αδυνάτιζε, κι άρχισε να γίνεται γκρινιάρης και παράξενος. Πολλοί γιατροί επήγαιναν και τον έβλεπαν, μα τα γιατρικά τους τίποτα δεν μπορούσαν να του κάμουν. Η ανορεξιά του βασιλιά όλο και κρατούσε, κι εκείνος έρεβε μέρα με την ημέρα. Τίποτα δε λιμπιζόταν να φάει· ούτε «του πουλιού το γάλα», που λέει ο λόγος.

Oπού κάποια μέρα, έτυχε να περνάει από το παλάτι του ένας ασπρομάλλης γέροντας φτωχός, που ήτανε όμως σοφός κι ήξερε από γιατρικά. Του είπανε λοιπόν για το βασιλιά, κι ανέβηκε να τον δει. «Μήπως κουράζεσαι, βασιλιά μου;», τον ρώτησε. «Τι λες, γιατρέ μου», του λέει ο βασιλιάς. «Όλη μέρα ξαπλωμένος απάνου στο θρόνο μου, ούτε το μικρό μου δαχτυλάκι δεν κουνώ». «Μήπως έχεις έγνοιες και σκοτούρες για το λαό σου;» «Όχι, κάθε άλλο. Εγώ ζω ξέγνοιαστος, και καρφάκι δε μου καίεται για κανέναν!» «Μήπως επιθύμησες ποτέ σου κάτι και δεν μπόρεσες να το ’χεις;» «Oύτε κι αυτό! Βασιλιάς είμαι, κι ό,τι γυρέψω, το βλέπω μπροστά μου!…».

Σκέφτηκε, σκέφτηκε λίγο ο γέροντας, ύστερα γυρίζει και λέει του βασιλιά: «Άκουσε, βασιλιά μου: Καθώς βλέπω, δεν έχεις τίποτα σοβαρό. Εκείνο που φταίει και δεν έχεις όρεξη να τρως, είναι το ψωμί που σου δίνουν στο παλάτι! Να διατάξεις να σου φέρουν να φας το πιο γλυκό ψωμί του κόσμου. Αν μπορέσεις να το ’χεις αυτό, τότε θα γιατρευτείς!».

Από την ίδια μέρα ο βασιλιάς έδωσε διαταγή στους φουρναραίους του παλατιού να ζυμώσουν και να του ψήσουν «το πιο γλυκό ψωμί του κόσμου!». Έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά οι ψωμάδες σ’ όλο το βασίλειο, ποιος θα κάμει στο βασιλιά το πιο γλυκό ψωμί! Ζύμωσαν με ζάχαρη κι ανθόγαλα κάθε λογής ψωμιά και του τα ’φερναν στο παλάτι να τα δοκιμάσει. Μα κανένα απ’ όλα εκείνα τα ψωμιά δεν άνοιγε την όρεξη στο βασιλιά. Oύτε κι ήθελε να τα φάει. Το ’να του μύριζε, τ’ άλλο του βρομούσε. Ώσπου μια μέρα, έξω φρενών ο βασιλιάς, έστειλε ανθρώπους του να πάνε να βρούνε το γέροντα και να τον ξαναφέρουνε μπροστά του. Έτσι λοιπόν κι έγινε.

«Θα σε κρεμάσω, που με ξεγέλασες!», του φώναξε ο βασιλιάς μόλις τον είδε. «Γιατί, βασιλιά μου;», τον ρώτησε ο γέροντας. «Γιατί το γλυκό ψωμί, που είπες να μου φτιάξουνε να φάω, δε μου έκαμε τίποτα!» «Μπα;», έκαμε ο γέροντας. «Φαίνεται πως το ψωμί που σου ζύμωσαν, δεν ήταν τόσο γλυκό όσο έπρεπε!» O βασιλιάς ήταν πάλι έτοιμος ν’ αγριέψει, μα είδε το γέρο που κάτι συλλογιζότανε, και περίμενε.

«Άκουσε, βασιλιά μου», του λέει ο γέροντας ύστερ’ από λίγο. «Αν θέλεις να δοκιμάσεις στ’ αληθινά το ψωμί που θα σε γιατρέψει, πρέπει να ’ρθεις μαζί μου για τρεις μέρες μονάχα και να κάνεις ό,τι σου λέω. Αν δε γίνεις καλά, είσαι ελεύτερος να μου πάρεις το κεφάλι!»

Κι ο βασιλιάς, παιδί μου, θέλοντας και μη, δέχτηκε να πάει μαζί με τον παράξενο γέροντα, εκεί που του ’λεγε. Φόρεσε κι αυτός φτωχικά ρούχα, ποδέθηκε παλιοπάπουτσα, πήρε κι ένα μπαστούνι στα χέρια του κι έφυγε κρυφά από το παλάτι, μακριά, κι επήγανε στον κάμπο, εκεί που καθόταν ο γέροντας, σε μια καλύβα, μέσα σ’ ένα χωράφι σπαρμένο.

Ξημερώνοντας, έδωκε ο γέροντας στο βασιλιά ένα δρεπάνι και του λέει: «Έλα να θερίσουμε!». Έπιασε ο βασιλιάς και θέριζε μες στο λιοπύρι ολάκερη μέρα. Έκαμε καμιά σαρανταριά δεμάτια στάχυα. Ήρθε το βράδυ, πέσανε ξεροί να κοιμηθούνε. Oύτε φαΐ όλη μέρα, ούτε τίποτα. Έμενε, βλέπεις, κι ο γέροντας νηστικός.

Την άλλη μέρα, πρωί πρωί, ξύπνησε ο γέροντας το βασιλιά και του λέει: «Σήκω τώρα, να πάρουμε όλ’ αυτά τα δεμάτια, να τα πάμε στ’ αλώνι να τ’ αλωνίσουμε!». Κουβάλησε στην πλάτη του ο βασιλιάς περσότερ’ από τα μισά, κι ύστερα όλη μέρα, γκαπ γκουπ, τα κοπάνιζε με το δάρτη, ώσπου κάμανε το στάρι σωρό, τ’ ανεμίσανε και το βάλανε στο σακί. Κι όλη μέρα την περάσανε πάλε έτσι, νηστικοί κι οι δυο τους, μόνο λίγο νερό ήπιανε από τη στέρνα, που ήτανε κοντά στην καλύβα. Πέσανε πάλι κουρασμένοι το βράδυ και κοιμηθήκανε.

Την τρίτη μέρα, το χάραμα, ο γέροντας σήκωσε το βασιλιά: «Ξύπνα», του λέει, «τώρα να πάμε το στάρι μας στο μύλο να τ’ αλέσουμε! Πάρ’ το εσύ στην πλάτη σου, γιατί εγώ δεν μπορώ, και πάμε εκεί στην κορφή του βουνού, που ’ναι ο μύλος». Τι να κάμει ο βασιλιάς, αφού έτσι ήτανε η συφωνία, φορτώνεται το σακί στην πλάτη, και κουρασμένος κι ελεεινός το κουβάλησε στην κορφή. Τώρα αρχίνησε και να πεινάει, μα δεν έλεγε ακόμα τίποτα.

Αλέσανε το στάρι τους, και για να μην τα πολυλογούμε, γυρίσανε κατά το μεσημέρι στην καλύβα, πάλι ο βασιλιάς φορτωμένος τ’ αλεύρι. «Έλα τώρα να ζυμώσουμε», του λέει ο γέρος. Ξεχώρισε ως δέκα λίτρες αλεύρι, το ’ριξε στη σκάφη κι έβαλε το βασιλιά να ζυμώνει. Ύστερα τον έστειλε στο λόγγο να κόψει ξύλα, κι αργά κατά το βράδυ βάλανε κι εκάψανε το φούρνο, για να ψήσουνε 3-4 καρβέλια. O βασιλιάς τώρα πεινούσε κι επερίμενε πότε να ψηθούν τα ψωμιά, για να φάει! Μα πιο πολύ τα λιμπιζόταν, όταν άρχισε να βγαίνει από το φούρνο η μυρωδιά τους. «Πεινάω πολύ», λέει του γέρου. «Περίμενε και θα φας!», του απάντησε κείνος.

Σε λίγο βγήκανε τα καρβέλια, αχνιστά και ροδοψημένα. Σαν πεινασμένος λύκος τότε ο βασιλιάς άρπαξε το καρβέλι, το έκοψε με τα χέρια του κι άρχισε να τρώει. Μα με την πρώτη μπουκιά που κατάπιε, το πρόσωπό του έγινε κόκκινο από χαρά και φώναξε: «Μάλιστα! Αυτό είναι το πιο γλυκό ψωμί του κόσμου! Κι όμως ούτε μια κουταλιά ζάχαρη δεν έριξα στο ζυμάρι του!». Τότε ο γέροντας χαμογέλασε και του είπε: «Βασιλιά μου, πρέπει να ξέρεις πως η ζάχαρη του ψωμιού σου ήταν ο ιδρώτας που έχυσες για να το φτιάξεις. Τώρα είσ’ ελεύτερος να ξαναπάς στο παλάτι σου. Κοίτα μονάχα να δουλεύεις αποδώ κι εμπρός, και θα δεις πως η όρεξη δε θα σου λείψει».

O βασιλιάς ακολούθησε την ορμήνεια του γέροντα, κι όταν γύρισε στο παλάτι του, δούλευε κάθε μέρα για το λαό του, εκατέβαινε και στον κήπο του γι’ άλλες δουλειές, κι από τότε γιατρεύτηκε από την ανορεξιά κι έτρωε καλά, που μακάρι να τρώαμε κι εμείς έτσι!

Νεοελληνικά λαογραφικά κείμενα, επιμέλεια Δ. Λουκάτος, Βασική Βιβλιοθήκη, Ζαχαρόπουλο

 

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

16 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Διαροφής

Προτάσεις για υγιεινά διατροφικά πρωινά & μεσημεριανά γεύματα από τη διατροφολόγο κ. Χρύσα Σαρρή

 

Ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα ενός γονιού είναι η διατροφή του παιδιού του καθώς δυστυχώς ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτών καταναλώνει καθημερινά τις απαραίτητες ποσότητες σε μακροθρεπρικά και μικροθρεπτικά συστατικά .Ας δούμε λοιπόν έξυπνες και εύκολες λύσεις ώστε από το πρωί το παιδί να καταναλώνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά  χωρίς πλέον το φαγητό να αποτελεί μια βαρετή και ανθυγιεινή συνήθεια.

Επιλογές πρωινών γευμάτων:

 • Aράβικη πίτα ολικής αλέσεως με κασέρι-ντομάτα-μαρούλι –καλαμπόκι
 • 1 κομ. σπιτική πίτα ή 1 κομ. κέικ ή 1 κομ. μηλόπιτα
 • Τοστ κρέπα σοκολάτα μπανάνα(μέσα σε ελαφρώς φρυγανισμένες φέτες του τοστ βάζουμε σπιτική πραλίνα φουντουκιού ,φέτες μπανάνας και 1 κ.σ τριμμένους ξηρούς καρπούς)
 • Μπισκότα (χωρίς ζάχαρη) γεμιστά με μέλι και ταχίνι ή με σπιτική πραλίνα φουντουκιού
 • Τοστ μπανάνας με 2 κομ. σοκολάτα υγείας(σε 2 φέτες του τοστ κόβουμε φέτες μπανάνας και βάζουμε 2 σοκολατάκια υγείας μέσα, τα ψήνουμε στη τοστιέρα και το αποτέλεσμα θυμίζει κρουασάν με μους μπανάνα-σοκολάτα)
 • 1 σακουλάκι με 6 κ.σ δημητριακά-αποξηραμένα φρούτα-ξηροί καρποί
 • Μπάρες δημητριακών με βρώμη-μέλι και κομ. σοκολάτας
 • Τοστ αλά cheese cake(σε 2 ελαφρώς φρυγανισμένες φέτες του τοστ βάζουμε τυρί κρέμα Philadelphia ,μαρμελάδα φράουλα και προσθέτουμε 1 κ. σ τριμμένους ξηρούς καρπούς)
 • Ομελέτα με λαχανικά (ντομάτα, τριμένη πιπεριά)
 • Γάλα ή γιαούρτι με φρούτα της επιλογής σας, μέλι και καρύδια

 

 

Επιλογές μεσημεριανών γευμάτων

 • Κοτόπουλο με πλιγούρι και σαλάτα
 • Μπουκίτσες χοιρινού με αράβικη πίτα με σος γιαούρτι-μουστάρδα και λαχανικά
 • Ψάρι ή κροκέτες ψαριού με ρύζι και σαλάτα
 • Όσπρια με ελιές και 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως
 • Λαδερά λαχανικά με τριμμένο τυρί φέτα και 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως
 • Μακαρόνια ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτα-τριμμένα λαχανικά και τυρί
 • Κους κους με φρέσκα λαχανικά και γιαούρτι

 

 

1ο Νηπ/γείο Γιαννιτσών «Δήμητρα Μίγγα – Κασάπη» – Τμήμα Α΄

 

Σχ. Έτος: 2016-17

 

ΕΞΩ …ΣΤΗ ΦΥΣΗ…ΔΑΣΗ…ΛΙΜΝΕΣ…ΠΟΤΑΜΙΑ…ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ…ΓΙΟΡΤΕΣ

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ  ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

…ΟΛΟΙ ΓΙΝΑΜΕ ΜΙΚΡΟΙ… ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΙΒΑΛΛΟΝ….

….ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ…ΜΙΑ ΨΥΧΗ….

..ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ….ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ….

ΝΑΟΥΣΑ 026 ΝΑΟΥΣΑ 001 ΝΑΟΥΣΑ 003

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ…Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ…

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ?

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ …ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ

ΝΑΟΥΣΑ 052ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ κ.ΒΟΥΤΟ…..

ΠΩ ΠΩ ΠΩ  ΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ….ΤΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ…

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ κ.ΑΝΝΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ…

ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝΤΑ ΝΗΠΙΑΚΙΑ ΜΑΣ..

ΚΑΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΧΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΗΡΘΑΝ ΟΛΟΙ….ΜΑΜΑΔΕΣ ..ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ…ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ…ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ…ΘΕΙΕΣ….

ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ…ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ  ΠΕΡΙΦΑΝΕΙΑ….

γιορτη 006 γιορτη 003 γιορτη 004….ΝΑΥΤΑΚΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ….

 

 

ΚΑΛΟΟΟΟΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΙΙΙΙΙΙ

ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ (Α ΤΜΗΜΑ)

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ    Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗΣ

…..ΠΩ ΠΩ ΖΩΑ….. ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΤΡΩΝΕ…ΠΩΣ ΜΑΣΑΝΕ….. ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ….

…ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ….ΤΑ ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ …ΤΑ ΑΡΜΕΓΟΥΝ….

….ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΟΠΡΙΕΣ….

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑ ΒΑΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ..

παραλιμνη 037

ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑπαραλιμνη 001

Η ΑΦΙΣΑ ΔΩΡΟ ΜΑΣπαραλιμνη 012

ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣπαραλιμνη 018

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ…..(Α Τμήμα)

ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ  ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΙ….

……ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΝΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ…

…..ΚΑΤΑΣΤΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ …..

….ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ…

…ΠΡΩΤΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ…

….ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ  ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ….

….ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ……

……ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΠΟ ΞΕΝΑΓΟ…..

…..ΜΑΘΑΜΕ- ΘΑΥΜΑΣΑΜΕ- ΛΙΓΟ ΤΡΟΜΑΞΑΜΕ- ΛΙΓΟ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ….

ΑΛΛΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΜΕ- ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ- ΠΑΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΓΕΜΑΤΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

…ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ….

,παρκο δεινοσαυρων 015 ,παρκο δεινοσαυρων 023 ,παρκο δεινοσαυρων 024 ,παρκο δεινοσαυρων 040

ΗΡΘΕ ΠΑΛΙ Η ΠΑΣΧΑΛΙΑ…..Α Τμήμα

ΗΡΘΕ ΠΑΛΙ Η ΠΑΣΧΑΛΙΑ……ΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΝΙ……

….ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ….

…..ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ….

….ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ…ΚΟΥΝΕΛΑΚΙΑ…..ΚΟΤΟΥΛΕΣ….ΑΥΓΑ….ΑΥΓΟΘΗΚΕΣ…..

…ΙΣΤΟΡΙΕΣ…ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ….ΕΘΙΜΑ…. ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ……

……..ΕΥΧΕΣ ΟΛΟΨΥΧΕΣ  ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥΣ…..

…………ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ….ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ…..

      …  ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕ ΧΑΡΑ

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑΣΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ

 ΣΑΝ ΤΟ ΚΡΙΝΟ

ΚΙ ΑΝΟΙΓΩ ΤΗΣ ΛΑΧΤΑΡΑΣ ΤΑ ΦΤΕΡΑ

ΨΗΛΑ ΜΕΣ  ΣΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΑ ΦΩΤΕΡΑ

ΓΑΛΑΖΙΟ ΕΝΑ ΑΣΤΡΟΦΩΣ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΓΙΝΩ

            ΑΝΑΣΤΑΣΗ

…………………………………………………………………..

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟ ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ Ν΄ΑΓΑΠΟΥΝ

ΟΣΟΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΚΙ ΑΣ ΠΟΥΝ

<<ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ>>

Σ.ΣΠΕΡΑΝΤΖΑΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ 001 ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ 006 ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ 007ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ 008 ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ 027ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ 009 ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ 010 ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ 021ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ 040

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Α τμήμα

ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΓΙΟΡΤΑΣΑΜΕ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

………ΟΜΩΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ…….

……ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΔΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΙΑ ΑΦΙΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ….

βιβλιοθηκη 018….ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ  …ΠΩ ΠΩ ΒΙΒΛΙΑ…..

……ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ……ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ……ΠΑΙΞΑΜΕ….ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΜΕ…..

ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ  ΓΕΜΑΤΟΙ   ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ … ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

…ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ….

βιβλιοθηκη 013βιβλιοθηκη 021βιβλιοθηκη 032

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ…..ΓΙΟΡΤΙΝΑ….ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ Α Τμήμα

Η ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΠΕΡΑΣΕ..

ΗΡΘΕ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΣ  ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΠΕΛΛΑ..

ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ..ΚΛΟΟΥΝ…ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ…ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ…ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΡΟ..

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΠΥΤΖΑΜΑ ΠΑΡΤΥ ΜΑΣ…ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΠΥΤΖΑΜΕΣ….

ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ…ΜΕ ΓΡΑΦΗ ..ΑΡΙΘΜΟΥΣ…ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ..ΠΟΗΜΑΤΑ..

ΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ ΗΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ….

ΠΥΤΖΑΜΑ ΠΑΡΤΥ 021 25μαρτιου 003 25μαρτιου 009ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ..