ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΤΟΥΣ 2024Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

Κατηγορίες: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ | Γράψτε σχόλιο

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β’ ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

Τον Απρίλιο του 2024, μαθητές/τριες της Β’ τάξης του ΓΕΛ Κρανιδίου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Βερολίνο στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος με θέμα “Η Όπερα ως Εξέλιξη της Αρχαίας Τραγωδίας” με συντονιστές καθηγητές τους: 1) κ. Λιώση Μαρία κλ. ΠΕ06 2) κ. Κρουμπούζο Θεόδωρο κλ. ΠΕ04.01 και 3) κ. Πάνου Ασπασία κλ.04.02. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκπαιδευτικής εκδρομής, οι μαθητές/τριες εξερεύνησαν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και παρακολούθησαν παράσταση Όπερας που τους βοήθησε να κατανοήσουν την εξέλιξη της Όπερας από την Αρχαία Ελληνική Τραγωδία έως τη σύγχρονη εποχή. Παράλληλα επισκέψεις σε σημαντικά πολιτιστικά κέντρα στο Βερολίνο έδωσαν στους/στις μαθητές/τριες την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους ενισχύοντας ταυτόχρονα την αγάπη τους για τον πολιτισμό και την Ιστορία.

Η ΟΠΕΡΑ ΩΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΕΙΣ | Γράψτε σχόλιο

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 31-05-2024

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑ 06.50
ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ 07.30
ΔΙΔΥΜΑ 06.45
ΚΟΙΛΑΔΑ 07.05
ΚΡΑΝΙΔΙ 07.50

Γνωρίζοντας την αγωνία των μαθητών/τριών μας σε αυτή την δύσκολη εξεταστική περίοδο, ευχόμαστε ολόψυχα υγεία, επιτυχία σε ότι επιθυμούν για το μέλλον τους . Η πρώτη νίκη θα είναι να παραμείνουν σε ηρεμία, χωρίς άγχος, Η δεύτερη νίκη θα είναι η επίτευξη των στόχων!

Σας ευχόμαστε επιτυχία!!

Κατηγορίες: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ | Γράψτε σχόλιο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ – ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

Για το σχολικό έτος 2023-2024, πραγματοποιήθηκαν δράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος με θέμα την ανακύκλωση. Οι μαθητές επισκέφτηκαν τον χώρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην Ερμιόνη και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του μηχανήματος ανακύκλωσης πραγματοποιώντας ανακύκλωση υλικών. Ομάδα μαθητών της Α Λυκείου επισκέφτηκε τον χώρο του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας και ξεναγήθηκε από τους υπεύθυνους του χώρου. Οι καθηγητές του σχολείου Τσέλλος Κυριάκος ΠΕ03 (Συντονιστής), Στογιάννου Ελένη ΠΕ05, Αλεξανδρή Ελευθερία ΠΕ02 συνδιοργάνωσαν και πραγματοποίησαν το πρόγραμμα “Ανακύκλωση. Τρόπος ζωής”.

image1 image3 image2
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΟΔΗΓΙΕΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ Τ.Ε.Φ.Α.Α. 2024Λήψη αρχείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2024Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Τ.Ε.Φ.Α.Α. ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΜΕΛΙΣΣΕΣ και ΜΕΛΙ

μέλισσες και μέλιΜαθητές/τριες της Α Λυκείου, υπό την καθοδήγηση της κ. Ζαχαρούλας Φασιλή, εκπόνησαν περιβαλλοντικό πρόγραμμα σχετικό με τις μέλισσες που -εκτός των άλλων περιελάμβανε πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση. Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους και όσες συμμετείχαν!

«Ο κόσμος της μέλισσας είναι υπέροχος και μοναδικός. Είναι γεμάτος ομορφιά, σοφία , αρμονία και ηθικά διδάγματα για τους ανθρώπους. Ένα «παράθυρο» σε αυτό τον αθέατο κόσμο ανοίγουν για τους ανθρώπους οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου που συμμετείχαν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Μέλισσες και Άνθρωποι: Μια σχέση ζωής» κατά το σχολικό έτος 2023-24. Τα πορίσματα των ερευνητικών τους εργασιών παρουσιάστηκαν σε πρωτότυπη εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, δίνοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον κόσμο των μελισσών στα υπόλοιπα μέλη της μαθητικής κοινότητας.»

Μέλισσες και μέλι

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΕΙΣ | Γράψτε σχόλιο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ – ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Πρόγραμμα Ενδοσχολικών Εξετάσεων

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 2024

aenΣύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού λήγει στις 25-04-2024 και αφορά τους/τις υποψηφίους/ιες που επιθυμούν να εισαχθούν στις ΑΕΝ με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων του ΥΠΑΙΘΑ.

Διευκρινίζεται ότι, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσουν τις διαδικασίες της προκήρυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανεξάρτητα αν είχαν ή όχι δηλώσει προτίμηση για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού με την Αίτηση – Δήλωση, την οποία είχαν καταθέσει στο Λύκειο τους.

Ηλεκτρονική καταχώρηση αίτησης Α.Ε.Ν. στη σελίδα: https://eisaen.hcg.gr/Λήψη αρχείου

Κατηγορίες: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ | Γράψτε σχόλιο