Πρώτο…το 1ο Λύκειο Καλλιθέας

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του τοπικού διαγωνισμού εργαστηριακών δεξιοτήτων στα μαθήματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας του 1ου ΕΚΦΕ (Νέας Σμύρνης) της Δ.Ε. Δ΄ Αθήνας. Οι ομάδες των μαθητών που προκρίθηκαν θα συμμετάσχουν στην 12η «Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2014».

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η προώθηση της ένταξης του πειράματος στη μελέτη των φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η εξοικείωση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή.

Ο διαγωνισμός έγινε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 στο εργαστήριο του ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης. Το σχολείο μας συμμετείχε με τους μαθητές της Β΄ τάξης Πλιάτσικα Ηρώ, Σκοβολά Κωνσταντίνα και Τσέτση Γιώργο  και συνοδό την καθηγήτρια κ. Βισβίκη.

Το 1ο  ΓΕ.Λ. Καλλιθέας ήρθε πρώτο στη σειρά κατάταξης (με 272/300 μόρια) και θα εκπροσωπήσει την περιοχή ευθύνης του ΕΚΦΕ Νέας Σμύρνης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου 2014 στο ΕΚΦΕ Ν. Φιλαδέλφειας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους καθηγητές του σχολείου κ. Βίκυ Βισβίκη (χημικό)  και  κ. Δημήτρη Καραγιάννη (φυσικό) που αφιέρωσαν τον πολύτιμο εξωδιδακτικό τους χρόνο και προετοίμασαν τους μαθητές για τον διαγωνισμό. 

DSC00269

DSC00270

Αφήστε μια απάντηση