Επιτυχόντες του σχολείου μας στις πανελλαδικές του 2013

1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΣΠΕΡΙΝΟ | Αύγουστος 31, 2013 | Διακρίσεις-Πανελλαδικές  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιτυχόντες του σχολείου μας στις πανελλαδικές του 2013

Παρακάτω αναρτώνται με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των επιτυχόντων του σχολείου μας του 1ου ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013. Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας τους ευχαριστεί για την προσπάθεια τους και τους εύχεται καλή επιτυχία για τη συνέχεια.

α/α Επώνυμο Όνομα Σχολή Επιτυχίας

1

ΑΔΟΡΓΙΑΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)

2

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

3

ΑΛΕΞΑΤΟΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ)

4

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (AEN)

5

ΚΑΨΟΚΟΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)

6

ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΑΡΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)

7

ΛΕΒΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΑΘΗΝΑ)

8

ΜΕΛΑ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ (ΠΑΤΡΑ)

9

ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)

10

ΜΟΥΔΑΤΣΟΥ ΣΟΦΙΑ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)

11

ΜΠΑΡΖΑΛΗΣ ΣΕΡΓΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)

12

ΜΠΟΥΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΧΑΛΚΙΔΑ)

13

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΑΘΗΝΑ)

14

ΡΩΜΑΝΟΣ ΘΩΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ)

ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΣΠΕΡΙΝΟ | Ιούλιος 25, 2013 | Διακρίσεις  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

www.pev.gr (25.7.2013)

Νέα σημαντική επιτυχία στην 24η Παγκόσμια Ολυμπιάδας Βιολογίας στη Βέρνη, aφού και οι τέσσερις μαθητές της Ελληνικής αποστολής βραβεύτηκαν. Ο Στέργιος Τσίτος του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας και η Θεοφανώ Ζούμπου του ΓΕΛ Καρέα κατέκτησαν χάλκινο μετάλλιο ενώ η Ειρήνη Κωνσταντινίδου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και η Δέσποινα Μπενέτου του 9ου ΓΕΛ Πειραιά απέσπασαν έπαινο. Οι μαθητές μας  διαγωνίστηκαν μαζί με διακόσιους πενήντα μαθητές/τριες από 62 χώρες.

Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν και οι συνοδοί Παναγιώτης Στασινάκης, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του 4ου ΓΕΛ Ζωγράφου και ο Παναγιώτης Παφίλης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

O διαγωνισμός διεξάγεται από την ΙΒΟ (International Biology Olympiad) και πραγματοποιείται εδώ και 24 χρόνια κάθε Ιούλιο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα, μέσω της ΠΈΒ, συμμετέχει από το 2005 και είναι η τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια που πετυχαίνει διάκριση.

Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών του Λυκείου οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ), που διοργανώνει η ΠΈΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ.

Η διάκριση που πέτυχαν οι μαθητές μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν να ανταγωνιστούν μαθητές που αποκτούν πολύ περισσότερες γνώσεις Βιολογίας από τα σχολεία της πατρίδας τους και προετοιμάζονται για την Ολυμπιάδα μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Βιολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, που επιχείρησε να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις της παρεχόμενης Βιολογικής παιδείας στο Ελληνικό σχολείο, αφού η Βιολογία και στις τρεις τάξεις του Λυκείου διδάσκεται από μία ώρα εβδομαδιαίως, παρά την γενική παραδοχή ότι η Βιολογία είναι η επιστήμη του 21ου αιώνα.

Πιστεύοντας ότι η εκπαίδευση και η έρευνα είναι οι ασφαλέστερες «επενδύσεις» ενός λαού, ιδίως σε περιόδους κρίσεων, ευελπιστούμε ότι η πολιτεία εν όψη του σχεδίου για το νέο Λύκειο, θα συμβάλει στην αναβάθμιση της διδασκαλίας της Βιολογίας στο Λύκειο.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων

– συγχαίρει θερμά τους επιτυχόντες μαθητές και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην αρχόμενη επιστημονική τους ζωή,

– ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, Πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές που εργάστηκαν εθελοντικά συμβάλλοντας στην επιτυχία των μαθητών.

 

Θα είμαστε στο αεροδρόμιο την Κυριακή 21 Ιουλίου στις 16.35 μμ για να τους υποδεχτούμε και να τους συγχαρούμε.

Η τρίχρονη Σελένα στην κορυφή της Mensa με πολύ υψηλό IQ

1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΣΠΕΡΙΝΟ | Ιούλιος 19, 2013 | Επικαιρότητα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η τρίχρονη Σελένα στην κορυφή της Mensa με πολύ υψηλό IQ

www.in.gr (19.7.2013)

Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Η τρίχρονη Σελένα Τζάνικ από το Τενεσί είναι έξυπνη. Τόσο έξυπνη που έγινε μέλος της Mensa με πολύ υψηλό IQ.

Οι γονείς της κατάλαβαν ότι η Σελένα διαφέρει από τα άλλα παιδιά από τη στιγμή που γεννήθηκε. Όπως λέει ο πατέρας της «εννέα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ήρθε στο κόσμο, κοίταξε γύρω της και σταμάτησε να κλαίει. Αυτό ήταν. Δεν είχα ξαναδεί νεογέννητο να το κάνει αυτό».

«Σε όλη τη διαδρομή από το μαιευτήριο στο σπίτι είχε ανοίξει διάπλατα τα μάτια της και παρατηρούσε τα πάντα γύρω της, προσπαθώντας να καταλάβει τον κόσμο» είπε η μητέρα της.

Όσο η Σελένα μεγάλωνε, οι γονείς της παρατήρησαν ότι είχε αυξημένες δεξιότητες. Μπορούσε να διαβάζει και να μετρά και έτσι αποφάσισαν να της κάνουν το τέστ IQ που έδειξε ότι η Σελένα έχει IQ  135.

www.in.gr (18.7.2013)

Αστέρες νετρονίου «λούζουν» με χρυσό το Σύμπαν
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Τα τελευταία χρόνια στην επιστημονική κοινότητα εμφανίσθηκαν θιασώτες της άποψης ότι ο χρυσός καιάλλα πολύτιμα μέταλλα όπως η πλατίνα δεν αποτελούν προϊόν γεωλογικών διεργασιών της Γης αλλά έφθασαν εδώ από το Διάστημα.

Πρόσφατες θεωρίες κάνουν λόγο για έλευση του χρυσού και της πλατίνας με μετεωρίτες ή άλλα διαστημικά σώματα (αστεροειδείς, κομήτες) που έπεσαν στον πλανήτη μας και διέσπειραν αυτά τα μέταλλα στο εσωτερικό του. Πώς όμως βρέθηκε στους αστεροειδείς και τους μετεωρίτες ο χρυσός;

Μια ιδέα που κερδίζει συνεχώς έδαφος είναι ότι η πηγή του χρυσού στο Σύμπαν είναι οι αστέρες νετρονίου και ειδικότερα οι συγκρούσεις που συμβαίνουν ανάμεσά τους. Μια νέα μελέτη έρχεται να στηρίξει αυτή τη θεωρία.

Τα άστρα νετρονίου

Τα άστρα νετρονίου ή πάλσαρ είναι σώματα υψηλής πυκνότητας, σχηματίζονται από άστρα τα οποία έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους και καταρρέουν. Ολα τα πάλσαρ εκπέμπουν δέσμες ακτινοβολίας από τους πόλους τους και καθώς περιστρέφονται γίνονται ορατά από τη Γη ως περιοδικές, σύντομες λάμψεις ραδιοκυμάτων. Ορισμένοι μάλιστα τα περιγράφουν ως «κοσμικούς ραδιοφάρους».

Οι χρυσές συγκρούσεις

Πριν από δύο χρόνια επιστήμονες του Ινστιτούτου Αστροφυσικής Max Planck στη Γερμανία πραγματοποίησαν προσομοιώσεις οι οποίες έδειξαν ότι οι συγκρούσεις αστέρων νετρονίων παράγουν χρυσό. Τώρα ερευνητές του Κέντρου Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian προχώρησαν ένα βήμα περισσότερο όχι μόνο επιβεβαιώνοντας ότι οι συγκρούσεις των πάλσαρ παράγουν χρυσό αλλά υπολογίζοντας και την ποσότητά του.

«Εκτιμούμε ότι η σύγκρουση αστέρων νετρονίων παράγει και εκτοξεύει στο Διάστημα ποσότητα χρυσού που αντιστοιχεί στη μάζα δέκα σωμάτων σαν τη Σελήνη» αναφέρει ο Εντο Μπέργκερ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που έχει υποβάλει τη μελέτη της για δημοσίευση στην επιθεώρηση Astrophysical Journal Letters.

www.in.gr (18.7.2013)

Ένα νέο είδος δεινοσαύρου ανακάλυψαν επιστήμονες στις ΗΠΑ
Ψηφιακή απεικόνιση του Nasatoceratops   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Τον Nasatoceratops, ένα νέο είδος δεινοσαύρου, ανακάλυψαν επιστήμονες στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι η ιδιομορφία του κρανίου του, αφού διαθέτει μια μεγάλη μύτη και κέρατα πάνω από τα μάτια του.

Σύμφωνα με τον Σκοτ Σάμσον, μέλος της ομάδας παλαιοντολόγων που ανακάλυψαν το μέχρι πρότινος άγνωστο ερπετό, ο Nasatoceratops ανήκει σε μια γνωστή οικογένεια δεινοσαύρων, οι οποίοι εικάζεται ότι έζησαν 76 εκατομμύρια χρόνια πριν στη βορειοδυτική Αμερική.

Η ανατομία του κεφαλιού αυτού του νέου είδους έχει μια χαρακτηριστική ιδιαιτερότητα: Μία τεράστια μύτη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου του, ενώ δύο μεγάλα κέρατα βρίσκονται ακριβώς πάνω από τα μάτια του.

Ο Σάμσον δήλωσε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης στο πρακτορείο Reuters, ότι «αυτό το ζώο είναι πολύ περίεργο. Ανεβάζει τη σημασία των κεράτων σε εντελώς καινούριο επίπεδο».

Οι επιστήμονες εικάζουν ότι τα κέρατα πιθανώς σχετίζονται με την προσέλκυση συντρόφων, τον εκφοβισμό ή την πάλη με εισβολείς, είτε τη διατήρηση της θερμοκρασίας του εγκεφάλου σε χαμηλά επίπεδα.

Το τεράστιο ψυχρόαιμο πλάσμα διέθετε ένα στόμα που έμοιαζε με ράμφος, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν εκατοντάδες δόντια και το χρησιμοποιούσε για να κόβει φυτά προκειμένου να τραφεί.

«Πολλοί πιστεύουν πως ό,τι ήταν να βρούμε μέχρι τώρα το έχουμε βρει. Η αλήθεια είναι πως μόλις ξεκινήσαμε να σκαλίζουμε την επιφάνεια. Είναι πολλά πράγματα ακόμα που έχουμε να μάθουμε ώστε να κατανοήσουμε τον κόσμο των δεινοσαύρων» είπε ο Σάμσον.

συνεχίστε την αναζήτηση »