3η Εργασία – Κατανόηση του Ήχου

Μελετώντας το φυλλάδιο που σας δώσαμε απαντήστε στα παρακάτω ερωτήματα σε ένα έγγραφο Word, το οποίο και θα μας το στείλετε στην διεύθυνση 1lyk-aiglab@sch.gr.

Ερωτήματα

1) Πόσος αποθηκευτικός χώρος απαιτείται για την ψηφιακή καταγραφή ενός στερεοφωνικού ήχου (2 κανάλια) διάρκειας 3 λεπτών με ρυθμό δειγματοληψίας 22,05 Khz και ανάλυση 8 bit. Τεκμηριώστε την απάντησή σας.

2) Τι κατάληξη έχει συνήθως ένα αρχείο ψηφιοποιημένου ήχου;

3) Αν συμπιέσουμε το αρχείο ήχου του παραπάνω ερωτήματος σε MP3 κωδικοποίηση πόσο περίπου αποθηκευτικό χώρο χρειαζόμαστε; Έχουμε απώλεια στην ποιότητα του ήχου;

4) Τι κωδικοποίηση έχουν συνήθως τα ringtones των κινητών μας; Έχουν παραχθεί με την κλασσική διαδικασία της ψηφιοποίησης; Εάν όχι, τι περιέχει ένα αρχείο ringtone; Ένα ringtone που σε κωδικοποίηση wav θα δέσμευε 10 ΜΒ από την μνήμη του κινητού πόσο χώρο δεσμεύει τώρα;

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Κατηγορίες: Γενικά | Γράψτε σχόλιο

2η Εργασία

Θέλουμε να αγοράσουμε μια συσκευή αδιάλειπτης παροχής ισχύος (UPS) για τον Η/Υ του εργαστηρίου που κάθεστε, ώστε να τον προστατεύσουμε από τις πτώσεις/υπερβάσεις της τάσης, και επίσης αν κοπεί το ρεύμα να προλάβετε να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας.

Θέλουμε λοιπόν να μας βοηθήσετε να επιλέξουμε ένα UPS. Βασικά χρειάζεται να βρείτε πόση ισχύ (μετριέται σε VA, κάτι περίπου σαν Watt) καταναλώνει ο Η/Υ σας, ώστε να επιλέξετε ανάλογης ισχύος UPS.

ΒΗΜΑ 1ο

Την κατανάλωση λοιπόν του Η/Υ σας θα τη βρείτε ως εξής: Βρείτε τα hardware χαρακτηριστικά του Η/Υ σας και καταγράψτε τα στο φύλλο που σας έχουμε δώσει, το οποίο και θα παραδόσετε στο τέλος στους καθηγητές σας.

Βοηθητικά

Το όνομα του Η/Υ σας θα το βρείτε με (δεξί κλικ Υπολογιστής μου – Ιδιότητες – Καρτέλα Όνομα).

Τα υπόλοιπα στοιχεία με  (δεξί κλικ Υπολογιστής μου – Ιδιότητες)  και τον διαχειριστή συσκευών ( δεξί κλικ Υπολογιστής μου -Διαχείριση)

ΒΗΜΑ 2ο

Μπείτε στη διεύθυνση  http://www.apcc.com/tools/ups_selector και επιλέξτε την κατηγορία “PC” δίνοντας έπειτα προσεκτικά τα χαρακτηριστικά του Η/Υ σας που έχετε καταγεγραμμένα στο φύλλο. Πατήστε το κουμπάκι στο τέλος της σελίδας για να σας δώσει τις προτεινόμενες UPS συσκευές. Στείλτε τες με email στο εργαστήριό μας (1lyk-aiglab@sch.gr) πατώντας απλά το κουμπάκι email στο τέλος της σελίδας των αποτελεσμάτων και συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία.

ΒΗΜΑ 3ο

Επειδή δεν έχουμε και πολύ χρήμα στο εργαστήριο μας ενδιαφέρει η πιο φθηνή συσκευή από αυτές που σας προτείνει το site, δηλ. αυτή με την μικρότερη αυτονομία και την πιο απλή τεχνολογία υλοποίησησης. Φυσικά έχει μια τιμή το site αλλά άντε να βρεις την επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία και να πας προφανώς στην Αθήνα να το παραλάβεις. Έτσι λοιπόν καλύτερα να το παραγγείλουμε μέσα από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Επειδή θέλουμε την καλύτερη τιμή, έ μην πάτε κατευθείαν ΠΛΑΙΣΙΟ ή E-SHOP, μπείτε στο http://www.skroutz.gr και δίνοντας τα πλήρη χαρακτηριστικά του UPS βρείτε το φθηνότερο ηλεκτρονικό κατάστημα και στείλτε μας με email (1lyk-aiglab@sch.gr) την πληροφορία που βρήκατε καθώς και πείτε μας στο μήνυμα πόση διαφορά τιμής παρατηρείται ανάμεσα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και στο ξένο site .

Σας ευχαριστούμε για τη βοήθεια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Κατηγορίες: Γενικά | Γράψτε σχόλιο

1η Εργασία

Στόχοι

1) Να μάθετε να καταβάζετε videos από video sharing υπηρεσίες.

2) Να στέλνετε videos με email.

Δραστηριότητες

1) Μεταβείτε σε μια online  video sharing υπηρεσία, π.χ. www.youtube.com, και βρείτε ένα μικρό video,  κατά προτίμηση κάτω του ενός λεπτού. (Πρόταση: Αναζητήστε στο youtube με λέξεις κλειδιά “αστεία βιντεάκια”)

2) Κατεβάστε το video χρησιμοποιώντας τo site http://keepvid.com. Πρέπει να αντιγράψτε το link του video από το youtube στο πλαίσιο κειμένου του keepvid.com.

3) Χρησιμοποιώντας αυτά που μάθαμε στο προηγούμενο μάθημα στείλτε το video που κατεβάσατε στο εργαστήριο πληροφορικής μας (1lyk-aiglab@sch.gr) με τη βοήθεια του προγ/τος Outlook Express.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Κατηγορίες: Γενικά | Γράψτε σχόλιο