Πρόγραμμα Αδελφοποίησης με το Γυμνάσιο Δροσιάς Λάρνακας, 18-22 Απριλίου 2018

αδελφ

Εντυπώσεις μαθητών 

Από την πρώτη μου χρονιά στο γυμνάσιο , το σχολείο μου βρίσκονταν σε πρόγραμμα αδελφοποίησης με το Γυμνάσιο Δροσιάς Λάρνακας. Εγώ όμως στο πρόγραμμα άρχισα να συμμετέχω από την δεύτερη χρονιά φιλοξενώντας τον αδερφό μου από την Κύπρο , Γιώργο. Η εμπειρία αυτή ήταν απίθανη , όμως πολύ πιο ενδιαφέρουσα βρήκα την φετινή μας επίσκεψη στην Κύπρο και την φιλοξενία που μας έδειξαν οι φίλοι μας στην Λάρνακα.
Η υποδοχή μας στον χώρο του σχολείου ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά αφού ξανά συναντούσαμε τους φίλους μας μετά από πολύ καιρό!
Στη συνέχεια το πρόγραμμα της εκδρομής αν και λιγάκι κουραστικό άρεσε στα περισσότερα παιδιά αφού τα βραδινά ήταν ελεύθερα και αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε βόλτες και να δούμε και αυτή την πλευρά της Κύπρου. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ,μία από τις πόλεις που επισκεφτήκαμε , η Πάφος που ήταν γραφική και είχε έναν υπέροχο αρχαιολογικό χώρο.  Για εμένα προσωπικά όμως οι ωραιότερες αναμνήσεις οφείλονται όχι μόνο στο ενδιαφέρον πρόγραμμα, ή στα ελεύθερα βράδια, αλλά και στο γεγονός πώς γίναμε μέλη μιας νέας,διαφορετικής παρέας που όλοι ήταν απίστευτα φιλόξενοι και πρόθυμοι να γίνουν φίλοι σου.
Αυτό όμως που δε θα ξεχάσω ποτέ από την επίσκεψη μου στην Κύπρο είναι η μέρα του αποχαιρετισμού!
Η ημέρα αυτή έχει μείνει στη μνήμη μου ως μια από τις συγκινητικές στιγμές · παιδιά έκλαιγαν γνωρίζοντας πώς έπρεπε να αποχαιρετίσουν τους φίλους τους όμως ανάμεσα σε όλους μας υπήρχε η ελπίδα πως κάποτε θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί…

Αγία Νάπα

 

Αρχαιολογικός χώρος Κουρίου

 

Γυμνάσιο Δροσιάς, Λάρνακα

 

Μουσείο θάλασσας, Αγία Νάπα