Αρχική » Βιωματικό σχολείο » Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΟΡΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Kατηγορίες

Πρόσφατα άρθρα

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΟΡΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Πριν 2 χρόνια, το σχολείο μας πήρε μέρος στην παγκόσμια εβδομάδα δράσης που οργανώνει η Action Aid. Σκοπός της δράσης είναι να ευαισθητοποιηθούν κυβερνήσεις αλλά και ο απλός κόσμος, έτσι ώστε, ΟΛΑ τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο.
Η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση έγινε και πάνω από 41,000 μαθητές από 800 σχολεία πήραν μέρος! Η φετινή θεματική, ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΟΡΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Κατά τις μέρες που αφιερώσαμε χρόνο για τη δράση αυτή, η μουσικός Αγγελική Ξανθάκη και η καθηγήτρια καλλιτεχνικών Βάσω Σταθοπούλου, μιλήσαμε στα παιδιά και εξηγήσαμε τους λόγους, γιατί ΚΑΘΕ παιδί πρέπει να βρίσκεται στο σχολείο, ανεξάρτητα από τα κινητικά του προβλήματα ή άλλα προβλήματα που πιθανότατα το κρατούν σπίτι. Προκειμένου οι μαθητές να καταλάβουν αυτά τα παιδιά, να νιώσουν πώς είναι να έχεις κινητκά προβλήματα ή προβλήματα όρασης και ακοής, κάναμε τα εξής:

Τα παιδιά προσπάθησαν να ντυθούν, χρησιμοποιώντας μόνο ένα χέρι.

Προσπάθησαν να μιλήσουν χωρίς να βγάζουν ήχους και αντίστοιχα τα υπόλοιπα παιδιά, προσπάθησαν να τα καταλάβουν.

Προσπάθησαν να κινηθούν μέσα στο χώρο της τάξης αλλά και εκτός, με δεμένα τα μάτια. Επίσης προσπάθησαν να αναγνωρίσουν αντικείμενα, άτομα, να προσανατολιστούν, να γράψουν στον πίνακα και στο τετράδιό τους.

Τέλος, ζωγράφισαν την αφίσα της action aid με τη φετινή θεματική και πρόσθεσαν στην αφίσα αυτά που θα έπρεπε να υπάρχουν σε ένα σχολείο, προκειμένου όλα τα παιδιά με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα ακοής και όρασης να υπάρχουν.

Τμήματα που συμμετείχαν: Α1, Α2, Α4

IMG_5915 IMG_5921IMG_5917  IMG_5925

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς