Συμμετοχή σε Πρόγραμμα Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων

Τo 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΑΣ συμμετείχε στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Σωματείου  Επιχειρηματικότητας νέων στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ.Τζίτρου. Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα.

Τα προγράμματα βασίζονται κυρίως στη βιωματική μάθηση και η αποτελεσματικότητα τους είναι δοκιμασμένη σε παγκόσμιο επίπεδο.Όλα τα προγράμματα είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και υλοποιούνται εντός ή εκτός του σχολικού προγράμματος.

Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε φέτος είναι: « Η Οικονομία και Εγώ» και αφορούσε τους μαθητές της 1ης Γυμνασίου. Το πρόγραμμα αυτό βοηθά τους μαθητές να αξιολογήσουν τις προσωπικές τους ικανότητες και ενδιαφέροντα, να διερευνήσουν επιλογές για τη σταδιοδρομία τους και να αποκτήσουν ικανότητες χρήσιμες για την μετέπειτα εύρεση εργασίας. Μαθαίνουν την έννοια του προϋπολογισμού, την οικογενειακή και ατομική διαχείριση των χρημάτων και αποκτούν βασικές χρηματοοικονομικές γνώσεις.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στους μαθητές από τον σύμβουλο/εθελοντή Παναγόπουλο Γεώργιο οικονομολόγο και τραπεζικό στέλεχος. Ο σύμβουλος/εθελοντής επισκέπτεται την τάξη και σε συνεργασία πάντα με τον εκπαιδευτικό, κατευθύνει τις συζητήσεις, μοιράζεται τις γνώσεις και τις εμπειρίες του με τους μαθητές και λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του σχολικού περιβάλλοντος & της αγοράς εργασίας.

jr2-Achievement

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση