Σχολ. Έτος 2017 – 2018

Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων 

still-life-851328_960_720

  • «Τα μνημεία της UNESCO διηγούνται την ιστορία τους»:: Πολιτιστικό πρόγραμμα (Κασκαντάμη Μ., Μεθοδίου Α.,Τζίτρου Ε.)
  • «Ταξίδι στο χτες και στο σήμερα της Ελλάδας»: Πολιτιστικό πρόγραμμα (Καλογερόπουλος Ν., Τζίτρου Ε., Βλαχονάσιου Α.)
  • «Αχ Ελλάδα σε αγαπώ» Πολιτιστικό πρόγραμμα (Μεθοδίου Α., Κασκαντάμη Μ., Καλογερόπουλος Ν.)
  • «Λογοτεχνικό Εργαστήρι: οι μαθητές διαβάζουν και γράφουν» Πολιτιστικό πρόγραμμα (Απέργη Χ.)
  • «ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Η ζωή μας στο σχολείο-Καλλιτεχνική δημιουργία των μαθητών» Πολιτιστικό πρόγραμμα (Αϊδωνά Κ., Μποκώρου Ε., Βλαχονάσιου Α.)
  • «Νερό-πλανήτης ώρα μηδέν» Περιβαλλοντικό πρόγραμμα (Τζίτρου Ε., Γαρδίκη Ι., Καλογερόπουλος Ν.)
  • Το σχολείο μας συμμετέχει, επίσης, σε αδελφοποίηση με το  Αlphington Grammar School, Κολέγιο στη Μελβούρνη της Αυστραλίας (Γαρδίκη Ι., Κασκαντάμη Μ., Μεθοδίου Α.)

Δείτε εδώ τις οδηγίες για τη συγγραφή των εργασιών που εκπονούνται από τους μαθητές, στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Προγραμμάτων: «Τα μνημεία της UNESCO διηγούνται την ιστορία τους» και «Ταξίδι στο χτες και στο σήμερα της Ελλάδας». 


Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του σχολείου μας με το Alphington Grammar School στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, πραγματοποιήθηκε 11 με 21 Μαρτίου επίσκεψη ομάδας μαθητών της Γ΄Τάξης στην Μελβούρνη. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Κασκαντάμη Μαρία, Γαρδίκη Ιωάννα και Μεθοδίου Αγγελική. Μαθητές και καθηγήτριες επέστρεψαν από το ταξίδι ενθουσιασμένοι τόσο από την πολύ όμορφη χώρα, όσο και από την εξαιρετικά φιλόξενη υποδοχή που τους επιφύλαξε το κολλέγιο Alphington αλλά και ολόκληρη η ελληνική ομογένεια.

Δείτε στο video που ακολουθεί λεπτομέρειες από το «ταξίδι ζωής» που είχαμε την τύχη να ζήσουμε!



  • «Τα μνημεία της UNESCO διηγούνται την ιστορία τους»:: Πολιτιστικό πρόγραμμα (Κασκαντάμη Μ., Μεθοδίου Α.,Τζίτρου Ε.)
  • «Ταξίδι στο χτες και στο σήμερα της Ελλάδας»: Πολιτιστικό πρόγραμμα (Καλογερόπουλος Ν., Τζίτρου Ε., Βλαχονάσιου Α.)

Τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή σε Θεσσαλονίκη – Βεργίνα – Καρδίτσα – Μετέωρα – Τρίκαλα πραγματοποίησαν από τις 27-30 Απριλίου μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στα συγκεκριμένα προγράμματα. Σκοπός του ταξιδιού ήταν να προσεγγίσουν βιωματικά τα θέματα που μελέτησαν στα προγράμματά τους, ξεκινώντας με επίσκεψη στο Μουσείο της Βεργίναςέναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, που ανήκει στα μνημεία της UNESCO.  Στη συνέχεια, οι μαθητές επισκέφθηκαν την πόλη της Θεσσαλονίκης και ξεναγήθηκαν σε μνημεία της UNESCO (Βυζαντινά τείχη, Ροτόντα, ναός Αγίου Δημητρίου, Ναός Αγίας Σοφίας…) αλλά και στο Λευκό Πύργο, σύμβολο της πόλης. Ακολούθησε επίσκεψη στην πόλη της Καλαμπάκας με τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων, όπου ξεναγήθηκαν σε Μονές των Μετεώρων (μνημεία της UNESCO). Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού ήταν τα Τρίκαλα, όπου οι μαθητές επισκέφθηκαν το περίφημο Κουρσούμ Τζαμί, μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO, το οθωμανικό χαμάμ και το Μουσείο Τσιτσάνη.



«Νερό-πλανήτης ώρα μηδέν» Περιβαλλοντικό πρόγραμμα (Τζίτρου Ε., Γαρδίκη Ι., Καλογερόπουλος Ν.)

Με την ευκαιρία της Ημέρας Εθελοντισμού “Let’s do it Greece” (Κυριακή 29 Απριλίου 2018), μαθητές που συμμετέχουν στην περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου, αλλά και άλλοι μαθητές της Β΄Τάξης, ανέλαβαν δράση! Καθάρισαν την αυλή και τον κήπο από τα αγριόχορτα, κλάδεψαν και φύτεψαν φυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση