Σχολ. Έτος 2016 – 2017

Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων 

pixabay.com

εικόνα: pixabay.com

«VOULA-MELBOURNE: Building Bridges across Continents Electronic School Twinning»: Πολιτιστικό πρόγραμμα (Γαρδίκη Ι., Μεθοδίου Α., Κασκαντάμη Μ.)

«Εμείς οι Έλληνες»:  Πολιτιστικό πρόγραμμα (Κασκαντάμη Μ., Μεθοδίου Α.)

«Γνωρίζω την Ιστορία και τον Πολιτισμό μέσα από τα μνημεία της UNESCO» Πολιτιστικό πρόγραμμα (Καλογερόπουλος Ν., Τζίτρου Ε, Λάλα Μ.)

«Νοιάζομαι ανακυκλώνω» : Περιβαλλοντικό πρόγραμμα (Τζίτρου Ε., Γαρδίκη Ι., Καλογερόπουλος Ν.)

—————————

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα «International Scholl Awards», το οποίο υλοποιείται από το British Council σε συνεργασία με το ΥΠ.Π.Ε.Θ,  έχοντας ήδη λάβει την Πλήρη Πιστοποίηση! Συντονίστρια του προγράμματος: Μεθοδίου Α.

Επίσης, το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε» που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δράσεις κάθε προγράμματος, καθώς εκπονούνται σταδιακά κατά την διάρκεια του σχολικού έτους.

Τέλος,  το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» (http://mycyprus.gr/), το οποίο υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Κασκαντάμη Μαρία

Δείτε παρακάτω λεπτομέρειες για τα προγράμματα και τις αντίστοιχες δράσεις αναλυτικά.


 Δείτε εδώ τις οδηγίες για τη συγγραφή των εργασιών που εκπονούνται από τους μαθητές, στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Προγραμμάτων.

***

Ακολουθούν αναλυτικά οι δράσεις κάθε προγράμματος, καθώς εκπονούνται σταδιακά κατά την διάρκεια του σχολικού έτους.



«VOULA-MELBOURNE: Building Bridges across Continents Electronic School Twinning»

Δείτε αναλυτκά τις δράσεις στο blog του προγράμματος: https://blogs.sch.gr/voulamelbourne


«Εμείς οι Έλληνες»

«Γνωρίζω την Ιστορία και τον Πολιτισμό μέσα από τα μνημεία της UNESCO»

Οι μαθητές που παρακολούθησαν τα δύο αυτά προγράμματα συμμετείχαν στην επιλογή του καλύτερου ευρωπαϊκού προορισμού για το 2017: ψηφίζοντας  Αθήνα! Πρόκειται για την ψηφοφορία που διοργανώνει 8η συνεχή χρονιά η ευρωπαϊκή οργάνωση European Best Destinatios που εδρεύει στις Βρυξέλλες, και αναπτύχθηκε με στόχο την προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού στην Ευρώπη.

http://www.europeanbestdestinations.com/best-of-europe/european-best-destinations-2017

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Κύπρο, 6-9 Απριλίου, πραγματοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στα δύο Πολιτιστικά Προγράμματα. Σκοπός του ταξιδιού να προσεγγίσουν βιωματικά τα θέματα που μελέτησαν στα προγράμματά τους κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Έτσι, επισκέφθηκαν το νησί της Κύπρου, ένα νησί στο οποίο μιλιέται η ελληνική γλώσσα από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα, παρά τους πολυάριθμους λαούς που το κατέκτησαν. Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στα μνημεία του νησιού που συγκαταλέγονται στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO (Νεολιθικό χωριό Χοιροκοιτίας, Έπαυλη Διονύσου στη Πάφο, Βυζαντινές και Μεταβυζαντινές εκκλησίες…), καθώς και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους και τόπους ιστορικής μνήμης του νησιού.

Συνοδοί καθηγητές: Κασκαντάμη Μαρία, Καλογερόπουλος Νικόλαος, Τζίτρου Ευαγγελία, Μεθοδίου Αγγελική

cyprus-gif


«Νοιάζομαι ανακυκλώνω» : Περιβαλλοντικό πρόγραμμα (Τζίτρου Ε., Γαρδίκη Ι., Καλογερόπουλος Ν.)

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού «Let’s do it Greece» (27-31 Μαρτίου), μαθητές που συμμετέχουν στην περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου αλλά και άλλοι μαθητές της Β΄Τάξης ανέλαβαν δράση! Καθάρισαν τον κήπο από τα αγριόχορτα, έριξαν λίπασμα, φύτεψαν φυτά και καθάρισαν την παρακείμενη Πλατεία Μπακογιάννη.

Υπεύθυνη δράσης:  κ.Τζίτρου Ε.

20170330_084811 IMG_20170330_125257 (2)

Την Πέμπτη 18 Μαΐου οι μαθητές που συμμετέχουν στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα επισκέφτηκαν το Πάρκο Αγίου Γεωργίου στο Φλοίσβο, Το Πάρκο έχει διακριθεί για τον γενικότερο βιοκλιματικό σχεδιασμό του αλλά και ειδκότερα για την  καινοτόμα διαχείριση του νερού στο Βοτανικό Κήπο που περιλαμβάνει.

parko-1

—————————


Πρόγραμμα “Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε”

Με τη σημαία του Αειφόρου Σχολείου βραβεύτηκε το σχολείο μας το Σάββατο 6 Μαΐου κατά την τελετή βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα “ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ”. Στόχος του Προγράμματος, το οποίο υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος  και Πολιτισμού, είναι ένα σχολείο που λειτουργεί ως Κοινότητα και όλοι νοιάζονται για όλους. Περισσότερες πληροφορίες  για το Πρόγραμμα εδώ .

aeiforo_IMG_20170512_114504 (2) vraveio (2)


 Πρόγραμμα «International Scholl Awards»

To International School Award είναι μια διεθνής πιστοποίηση που αναγνωρίζει και πιστοποιεί την ενσωμάτωση διεθνών στοιχείων στο πρόγραμμα σπουδών του σχολείου.

Η πιστοποίηση χορηγείται από το British Council και στο σχολείο μας δόθηκε η «Πλήρης Πιστοποίηση»!

Η τελετή απονομής του International School Award, στο σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/12/16. Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί.


Πρόγραμμα «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες»

 Το πρόγραμμα ( http://mycyprus.gr/ ) υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.Βασική επιδίωξή του είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητές του. Οι μαθητές του τμήματος Γ2 μελέτησαν την ιστορία του νησιού και δημιούργησαν εικαστικά έργα καθώς και σχετική ταινία μυθοπλασίας, σε σκηνοθεσία του μαθητή Μανόλη Πίτερη.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Κασκαντάμη Μαρία1.ΓΥΜΝ.ΒΟΥΛΑΣ_ΖΩΓΡΑΦΙΑ_ΝΤΕΛΙΟΥ.ΝΤΕΣΗ

1.ΓΥΜΝ.ΒΟΥΛΑΣ_ΖΩΓΡΑΦΙΑ_ΝΤΟΛΕΤΤΕ.ΜΑΡΙΑ-ΛΟΥΙΖΑ

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση