Εκπαιδευτικές Επισκέψεις 2014-15

Εκπαιδευτική εκδρομή:  Greek Padel Academy, Βούλα –  8/5/2015

Μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ακαδημίας Padel στη Βούλα και γνωρίστηκαν με το νέο άθλημα.

20150508_092933 20150508_104752

 

 

 

 

 

 

 

 

 

————————————————————————————————————————————————-

Εκπαιδευτική εκδρομή: Μουσείο Ηρακλειδών  –  4/5/2015

Στις 4 Μαΐου 2015 οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Μουσείο Ηρακλειδών, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Η αμφισημία στην Τέχνη και η Γεωμετρική Αλήθεια».

Οι μαθητές έπαιξαν με εκθέματα, τα οποία δημιουργούν οφθαλμαπάτες, αντιλαμβανόμενοι στην πράξη το σημαντικό ρόλο της θέσης του σημείου όρασης. Παρατήρησαν επιλεγμένους ζωγραφικούς πίνακες, οι οποίοι εμπεριέχουν αμφισημίες και οφθαλμαπάτες και συζήτησαν τις παρατηρήσεις τους. Ανακάλυψαν το ρόλο της αμφισημίας στα έργα τοθ V. Vasarely, στην προσπάθεια παρακίνησης των θεατών να αποκτήσουν ενεργή συμμετοχή απέναντι στα έργα της op-art. Κατανόησαν τον ουσιαστικό ρόλο της λογικής των μαθηματικών ως νοητικό εργαλείο για την άρση των αντιφάσεων που δημιουργούν οι αμφίσημες εικόνες. Ανακάλυψαν τα παιχνίδια των διαστάσεων μέσα από αδύνατα σχήματα των μαθηματικών, όπως το τρίγωνο του Penrose, και της τέχνης του M.C. Escher.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Σ. Παναγής και Χ. Ντόγας

Bilder 037 Bilder 047

————————————————————————————————————————————————-

Εκπαιδευτική εκδρομή:  Αθλητικός Πολυχώρος Anima Sport Club  –  4/5/2015

Την Δευτέρα 4 Μαΐου οι μαθητές της Α΄ και της Β΄Τάξης επισκέφτηκαν τον αθλητικό πολυχώρο του Anima Sport Club στην Ανάβυσσο, όπου έπαιξαν βόλεϋ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο και τένις μέσα σε ένα υπέροχο καταπράσινο περιβάλλον!

IMG_20150504_111523

IMG_20150504_105740

 

————————————————————————————————————————————————-

 Διδακτική Επίσκεψη στο θέατρο «Ακαδημία Πλάτωνος» – 28/4/2015

Στις 28-4-2015, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, τα τμήματα Α1 και Α2 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο θέατρο «Ακαδημία Πλάτωνος» στην Αθήνα, συμμετέχοντας στο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια βόλτα στην αρχαία Ελλάδα». Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους, όπου μαθήτευσε και ρητόρευσε ο σπουδαίος φιλόσοφος Πλάτων, πήραν μέρος στο κυνήγι του θησαυρού με έπαθλο μια μικρογραφία αρχαίου αγγείου και υπό τις οδηγίες των εκπαιδευτών αναπαρέστησαν αθλήματα όπως πάλη και άλμα εις μήκος χωρίς φόρα, όπου ο νικητής στέφθηκε με κότινο ελιάς από τις ιέρειες. Έπειτα έπαιξαν, ζωγράφισαν εικόνες από την αρχαιότητα και έλαβαν μέρος σε χοροθέατρο ενός αποσπάσματος από την «Ελένη» του Ευριπίδη.

Υπεύθυνη διδακτικής επίσκεψης: Βλάχου Μαρίνα

akadhmia platonos3 akadhmia platonos2

————————————————————————————————————————————————-

Ημερήσια εκδρομή:  Μυκήνες- Ναύπλιο –  27/4/2015

Στις 27 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η μονοήμερη εκδρομή της Β΄και της Γ’ τάξης του σχολείου:

  • στις Μυκήνες, όπου έγινε ξενάγηση των μαθητών στους αρχαιολογικούς χώρους και
  • στην όμορφη ιστορική πόλη του Ναυπλίου

20150427_125208 20150427_153757

————————————————————————————————————————————————-

 Διδακτική Επίσκεψη στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  City Lab στον Άλιμο – 23/4/2015

Στις 23/4/15 οι μαθητές των τμημάτων Γ2 και Γ3 επισκέφτηκαν το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  City Lab, με σκοπό να δουν στην πράξη πώς αυτά που μαθαίνουν στις επιστήμες της Φυσικής και των Μαθηματικών συνδυάζονται με την Επιστήμη της Πληροφορική. Έδωσαν υπόσταση και «ζωή» σε ένα ρομπότ, που οι ίδιοι κατασκεύασαν χρησιμοποιώντας ως δομικά υλικά γρανάζια, ρόδες, σένσορες και καθοδηγώντας το μέσω προγραμματισμού στον υπολογιστή. Υπεύθυνη: Γαρδίκη Ιωάννα.

————————————————————————————————————————————————-

Διδακτική Επίσκεψη στο Κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης – 27/03/2015

Οι μαθητές της Α΄ Τάξης που συμμετέχουν στο Τμήμα Βιωματικής Δράσης  “ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ”, επισκέφτηκαν το Κοινωνικό φαρμακείο του δήμου μας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δραστηριότητές του και να παραδώσουν τα φάρμακα που που είχαν περισυλλέξει με την βοήθεια όλων των μαθητών του σχολείου μας. Υπεύθυνη δράσης η κ. Μποκώρου.

koin-iatreio2

————————————————————————————————————————————————-

Διδακτική Επίσκεψη στο Εκπαιδευτικό ίδρυμα «ΑΤΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, Πλάκα – 18/3/2015

Συμμετείχαν οι μαθητές που παρακολουθούν την βιωματική δράση της Α΄Τάξης: «Λέω ναι στη ζωή όχι στο τσιγάρο». Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρακολούθηση προγράμματος προληπτικής παρέμβασης για το κάπνισμα. Υπεύθυνη δράσης η κ.Κωστομοίρη.

S S

————————————————————————————————————————————————-

 Διδακτική Επίσκεψη στο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού – 9/3/2015

Στις 9 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας διδακτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού. Οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτική ξενάγηση στο μουσείο. Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ.Λαμπροπούλου.

museum-mikrasiatiko

————————————————————————————————————————————————-

 Σχολικός Περίπατος στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (skatepark) – 4/3/2015

ekdromi2 ekdromi1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

————————————————————————————————————————————————-

Διδακτική Επίσκεψη: Χαροκόπειο-Μαρίνα Φλοίσβου / Ταινία Πρόμαχος – 25/2/2015

  •  Οι μαθητές του Α2 και το τμήμα Βιωματικής Δράσης της Β΄Τάξης με υπεύθυνη την Κ. Κωστομοίρη επισκέφτηκαν το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με σκοπό την παρακολούθηση παρουσίασης σχετικά με την σημασία της σωστής διατροφής και της άσκησης και στη συνέχεια τη Μαρίνα Φλοίσβου.
  • Οι υπόλοιποι μαθητές μετέβησαν στον κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ, στον Πειραιά, για την προβολή της ταινίας «Πρόμαχος» με θέμα το ελληνικό αίτημα για επιστροφή των Ελγινείων μαρμάρων.

0102

 

 

 

 

 

 

 

 

 

————————————————————————————————————————————————-

 Διδακτική Επίσκεψη: Κοινωνική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας – 05/2/2015

Συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΑΟΡΑΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» – Κοινωνική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας από άστεγους της «ΣΧΕΔΙΑΣ» που ξενάγησαν τους μαθητές του τμήματος Γ2 σε κοινωνικές δομές της πόλης. Υπεύθυνη διδακτικής επίσκεψης: κ.Μποκώρου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

——————————————————————————————————————————————————

Διδακτική Επίσκεψη: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – 8/12/2014

 Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας το τμήμα Α4 της Α΄ Γυμνασίου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Κυκλαδικός Πολιτισμός». Υπεύθυνη διδακτικής επίσκεψης: κ.Λαμπροπούλου.

muskykl

——————————————————————————————————————————————————

Διδακτική Επίσκεψη: Ινστιτούτο Γκαίτε – 4/12/2014

Οι μαθητές του τμήματος Γ3 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Ινστιτούτο Γκαίτε, όπου παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μία έκθεση.Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Γερμανία σε μία βαλίτσα» αναφέρεται σε διαδραστική έκθεση, η οποία περιλαμβάνει δύο μεγάλες βαλίτσες και καλεί τους μαθητές να ανακαλύψουν τη Γερμανία και τη γερμανική γλώσσα με ένα διαφορετικό τρόπο. Το θέμα της πρώτης βαλίτσας είναι «Η Γερμανία και οι Γερμανοί» και της δεύτερης «Η γερμανική γλώσσα».

Η φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Πόλεμος και Ειρήνη στα Βαλκάνια» παρουσιάζει τα έργα πέντε φωτογράφων, οι οποίοι κατέγραψαν τον πόλεμο και την καθημερινότητά του στα Βαλκάνια την περίοδο 1914-1918 αποτυπώνοντας τον αντίκτυπο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στους πολίτες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

—————————————————————————————————————————————————–Σχολικός περίπατος  στο αθλητικό κέντρο «STAR FOOTBALL CLUB» –  3/12/2014

IMG_20141203_095707IMG_20141203_095500

—————————————————————————————————————————————————–

Σχολικός περίπατος: Ακρόπολη – Βυζαντινό Μουσείο – Θέατρο Διονύσου – 21/10/2014

Η Α΄ Τάξη παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα-ξενάγηση στο χώρο της Ακρόπολης, η Β΄ Τάξη ξεναγήθηκε στο Βυζαντινό Μουσείο και τέλος η Γ΄ Τάξη επισκέφτηκε το Θέατρο του Διονύσου και παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το αρχαίο θέατρο.

DSC_0271 DSC_0279 IMG_20141021_104726 IMG_20141021_105429 SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

————————————————————————————————————————————————-

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση