Τηλεδιάσκεψη με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωση, μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Πιο αναλυτικά, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Σφακιανάκης και εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υπηρεσίας, ενημέρωσαν τους μαθητές σχετικά με:

  • Την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • Το σκοπό διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων.
  • Τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης.
  • Για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
  • Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε σε πραγματικό χρόνο, με ομιλητές και ακροατές σε απόσταση, επιτρέποντας τη συζήτηση, ερωτήσεις και απαντήσεις  Σκοπός ήταν να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν οι μαθητές για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Επισκεφτείτε την σελίδα Cyberkid του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του πολίτη με πολλές πληροφορίες για γονείς και παιδιά αλλά και τον ενημερωτικό κόμβο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

IMG_20141009_113401

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση