ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΣΑΣΙΟΥ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ “Δρόμος Υγείας”

Το σχολείο μας συμμετείχε στον Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου,”Δρόμος Υγείας”, που διοργάνωσε η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στους Κήπους Αλιάρτου. Συγχαίρουμε τους μαθητές που συμμετείχαν καθώς και τους : Νικολάου Οδυσσέα – 2η θέση, Ζυγογιάννη Μαρία- 7η θέση,   Σχίζα Παρασκευά 8η – θέση,  Γκέλη Φωτεινή – 9η θέση, Βάθη Βασίλειο – 10η θέση,  Δημοπούλου Όλγα – 11η θέση, Δελή Σοφία – 14η θέση και Μπακόπουλο Δημήτριο – 16η θέση. Ευχαριστούμε θερμά  για την προετοιμασία των μαθητών – αθλητών τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, Κο Γιαννούσιο Βασίλειο. Πάντα επιτυχίες!!

F4 1

F5F1 1

Κατηγορίες: Διευθυντής | Γράψτε σχόλιο

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Ι» σχ. έτος 2023-24

Το Παράρτημα της Βοιωτίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας καλεί για ακόμα μια φορά τους μαθητές/τριες των τάξεων Β΄και  Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ καθώς  και  Α΄,Β΄,Γ΄ Λυκείου που φοιτούν σε Γυμνάσια και Γενικά/Επαγγελματικά Λύκεια του νομού Βοιωτίας να συμμετάσχουν στον γραπτό 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» που θα διενεργηθεί το Σάββατο 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, (Σχετική Απόφαση (Φ15/ 118273 /Δ2/ 20-10-2023 του Υ.ΠΑΙ.Θ.A.) Καλούμε επίσης μαθητές της Α τάξης Γυμνασίου να πάρουν μέρος στον τοπικό μαθηματικό διαγωνισμό «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Ι» που θα διεξαχθεί στην ίδια μέρα και ώρα στα ίδια εξεταστικά κέντρα.
Φέτος επανερχόμαστε στην κανονικότητα και οι διαγωνισμοί θα γίνουν σε εξεταστικά κέντρα που ορίστηκαν σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας ως εξής:
• 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς
• 1ο Γενικό Λύκειο Θήβας
• 1ο Γενικό Λύκειο Σχηματαρίου
Προσέλευση στα εξεταστικά κέντρα στις 8:30 π.μ. το αργότερο.
Έναρξη διαγωνισμού: 9:00 π.μ.
Διάρκεια τρεις (3) ώρες και θα απαρτίζεται από τέσσερα (4) θέματα πλήρους ανάπτυξης.
Οι μαθητές/τριες επιτρέπεται να έχουν μαζί τους μόνο κανόνα και διαβήτη για τα γεωμετρικά σχήματα.
Οι φορητοί υπολογιστές απαγορεύονται. Τα κινητά  τηλέφωνα πρέπει να είναι κλειστά.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2023
Κατηγορίες: Διευθυντής | Γράψτε σχόλιο

ΗΜΕΡΑ ΑΓΙΑΣΜΟΥ 11-09-2023

          Κ Α Λ Η    Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η   Χ Ρ Ο Ν Ι Α !!!!!!!!!!!!

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε. Οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Θήβας εύχονται στους μαθητές του σχολείου μας  Καλή Πρόοδο, υγεία και δημιουργικότητα.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2023 ΑΓΙΑΣΜΟΣ 23 ΑΓΙΑΣΜΟΣ1 ΑΓΙΑΣΜΟΣ2

Κατηγορίες: Διευθυντής | Γράψτε σχόλιο

Αγιασμός Σχ. έτους 2023 – 2024

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί μαθητές,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας, στις 9 : 30 π.μ.  Στη συνέχεια θα  διανεμηθούν τα βιβλία .

Καλή σχολική χρονιά!!!

 

Κατηγορίες: Διευθυντής | Γράψτε σχόλιο

Το Ισμήνιο – 1ο Γυμνάσιο Θήβας στο CERN της Ελβετίας και στο Μιλάνο της Ιταλίας

1679307246391blobΤο Ισμήνιο -1ο Γυμνάσιο Θήβας με 40 μαθητές μέλη του ομίλου Φυσικής και με συνοδούς καθηγητές το Διευθυντή του Σχολείου κ. Βόγγελη Μιχαήλ, την κ. Καρατζίκη Ζαφειρία και την κ. Πέννυ Καραγκιζοπούλου επισκέφτηκαν την Ελβετία και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Φυσικής Υψηλών Ενεργειών CERN (Organisation européenne pour la recherche nucléaire)

Το ταξίδι ξεκίνησε με την άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Γενεύης και ακολούθησε περιήγηση στη λίμνη της Γενεύης, ξενάγηση στο κέντρο της Λωζάνης, καθώς και στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην οποία βρίσκεται το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στην Βέρνη την πρωτεύουσα της Ελβετίας, όπου βρίσκεται και το σπίτι που έζησε ο μεγάλος Φυσικός, πατέρας της θεωρίας της Σχετικότητας A. Einstein. 

1679307338409blob

Το πρωί της δεύτερης ημέρας οι μαθητές επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Φυσικής CERN όπου και ξεναγήθηκαν στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του από τον Φυσικό και Διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μιου Αθηνών κ.Βόγγελη Λίνο. Ενημερώθηκαν για το CERN, το ιστορικό της δημιουργίας του αλλά και την έρευνα και τα πειράματα που πραγματοποιούνται σήμερα στο μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο Φυσικής Υψηλών Ενεργειών στον κόσμο απαντώντας στο Ερωτηματολόγιο που τους είχε μοιραστεί.

Στην συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στην Γενεύη στο Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), στο Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού καθώς και στο κέντρο της Γενεύης και το ψηλότερο σιντριβάνι, το γνωστό πίδακα. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην παλιά πόλη όπου βρίσκεται το σπίτι όπου έζησε ο Ι. Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος και ο εμπνευστής του συστήματος των καντονιών, με το οποίο μέχρι σήμερα διοικείται η Ελβετία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ημέρα έκλεισε με βραδυνή περιήγηση στην “Βενετία της Γαλλίας“, το μεσαιωνικό Annecy με την υπέροχή του λίμνη και τα γραφικά δρομάκια της παλαιάς πόλης.
1679476441155blob
Η τρίτη ημέρα ξεκίνησε με πρωινή βόλτα στο Annecy, στα εντυπωσιακά κανάλια του και στο ιστορικό μνημείο Palais de l’Ile σήμα κατατεθέν της πόλης. Στην συνέχεια διασχίζοντας τις μαγευτικές Άλπεις επόμενος σταθμός ήταν το Λουγκάνο το οποίο ανήκει στο ιταλόφωνο καντόνι της Ελβετίας. Ακολούθησε περιήγηση στο ξακουστό παγκοσμίως θέρετρο του Κόμο με την ομώνυμή του λίμνη και η ημέρα τελείωσε με βραδυνή βόλτα στο κέντρο του Μιλάνο στη διάσημη πλατεία Duomo.
1679476761081blob
Η τελευταία ημέρα άρχισε με πρωινή βόλτα στο Naviglio Grande και ακολούθως στο κέντρο του Μιλάνο με ξενάγηση στο Castelo Sforzesco, την Arco Della Pace, την ξακουστή Σκάλα του Μιλάνου και φυσικά την Galleria Vittorio Emanuele II και τον καθεδρικό ναό του Μιλάνο στην πλατεία Duomo.
1679476553281blob
Τα παιδιά επέστρεψαν στην Ελλάδα ενθουσιασμένα γεμάτα γνώσεις, όμορφα συναισθήματα και εμπειρίες για την υπόλοιπη ζωή τους, επισκεπτόμενα τα πιο όμορφα τουριστικά θέρετρα – πόλεις της Ευρώπης.
Ο Διευθυντής
Βόγγελης Μιχαήλ
Φυσικός M.Ed
1679307931696blob
1678897645639
Κατηγορίες: Διευθυντής | Γράψτε σχόλιο

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής στο Ισμήνιο – 1ο Γυμνάσιο Θήβας

Top 12 Branches of Physics to Know for All STEM Students

Οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής μας ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 για τους μαθητές Γυμνασίου και το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 για τους μαθητές Λυκείου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Ένωσης Ελλήνων ΦυσικώνΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ μέσω ειδικής πλατφόρμας. 

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και γονείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Ισμήνιο – 1ο Γυμνάσιο Θήβας για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου
Ο Διευθυντής 
Βόγγελης Μιχαήλ 
Φυσικός M.Ed.
Κατηγορίες: Διευθυντής | Γράψτε σχόλιο

Απόφαση Επιτροπής

Η Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών απέρριψε ομόφωνα (πράξη 6/23-12-22) την υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 583/23-12-22 ένσταση.

Κατηγορίες: Διευθυντής | Γράψτε σχόλιο

Αγιασμός

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα  12/09/2022 και ώρα 9:00 π.μ.

Ο Διευθυντής 
Βόγγελης Μιχαήλ 
Φυσικός  M.Ed.
Κατηγορίες: Διευθυντής | Γράψτε σχόλιο

Ευχαριστήρια Επιστολή για χορηγία της Mytilineos και WRO Hellas στο Ισμήνιο – 1ο Γυμνάσιο Θήβας

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ ΙΣΜΗΝΙΟ
Ο Διευθυντής του Ισμήνιου – 1ου Γυμνασίου Θήβας κ. Βόγγελης Μιχαήλ ευχαριστεί θερμά την εταιρεία MYTILINEOS καθώς και τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas για την ευγενική χορηγία κιτ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας GIGO Light and Solar Energy και GIGO Wind Power.
Το εκπαιδευτικό πακέτο θα αξιοποιηθεί από την κοινότητα του σχολείου στο πλαίσιο της διδασκαλίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ ΙΣΜΗΝΙΟ WRO HELLAS
Κατηγορίες: Διευθυντής | Γράψτε σχόλιο

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής στο 1ο Γυμνάσιο Θήβας

Ενθαρρύνονται όλοι οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής μας να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής που θα λάβει χώρα το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ  μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και γονείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Ισμήνιο – 1ο Γυμνάσιο Θήβας για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη 3 Μαρτίου.

Ο Διευθυντής 
Βόγγελης Μιχαήλ 
Φυσικός  M.Ed.
Κατηγορίες: Διευθυντής | Γράψτε σχόλιο