Ευχαριστήρια Επιστολή για χορηγία της Mytilineos και WRO Hellas στο Ισμήνιο – 1ο Γυμνάσιο Θήβας

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ ΙΣΜΗΝΙΟ
Ο Διευθυντής του Ισμήνιου – 1ου Γυμνασίου Θήβας κ. Βόγγελης Μιχαήλ ευχαριστεί θερμά την εταιρεία MYTILINEOS καθώς και τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas για την ευγενική χορηγία κιτ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας GIGO Light and Solar Energy και GIGO Wind Power.
Το εκπαιδευτικό πακέτο θα αξιοποιηθεί από την κοινότητα του σχολείου στο πλαίσιο της διδασκαλίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ ΙΣΜΗΝΙΟ WRO HELLAS
Δημοσιεύθηκε στη Διευθυντής | Σχολιάστε

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής στο 1ο Γυμνάσιο Θήβας

Ενθαρρύνονται όλοι οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής μας να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής που θα λάβει χώρα το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ  μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και γονείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Ισμήνιο – 1ο Γυμνάσιο Θήβας για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη 3 Μαρτίου.

Ο Διευθυντής 
Βόγγελης Μιχαήλ 
Φυσικός  M.Ed.
Δημοσιεύθηκε στη Διευθυντής | Σχολιάστε

Ευχαριστήρια Επιστολή για δωρεά βιβλίων στο Ισμήνιο – 1ο Γυμνάσιο Θήβας

Ο Διευθυντής του Ισμήνιου – 1ου Γυμνασίου Θήβας κ. Βόγγελης Μιχαήλ ευχαριστεί θερμά τον Αρχιερατικό Επίτροπο και Εφημέριο του Ιερού Ναού της Μεγάλης Παναγίας – Αγίου Δημητρίου Θήβας Πρω­το­πρεσβύτερο π. Γεώργιο Τουλουμάκο για την ευγενική προσφορά του, να δωρίσει μια πλούσια συλλογή βιβλίων στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας προς όφελος των μαθητών μας.

Η προσφορά αυτή μας τιμάει ιδιαίτερα και συμβάλλει στην προσπάθεια εμπλουτισμού της Βιβλιοθήκης μας.

Ο Διευθυντής
Βόγγελης Μιχαήλ
Φυσικός M.Ed

Δημοσιεύθηκε στη Διευθυντής | Σχολιάστε

Αγιασμός

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα  13/09/2021 και ώρα 9:45 π.μ.

Η χρήση της μάσκας είναι Υποχρεωτική.

Ο Διευθυντής 
Βόγγελης Μιχαήλ 
Φυσικός  M.Ed.

 

Δημοσιεύθηκε στη Διευθυντής | Σχολιάστε

Αποστολή στοιχείων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Παρακαλούμε να στείλετε άμεσα στο email του σχολείου μας, mail@1gym-thivas.voi.sch.gr

μήνυμα όπου θα αναφέρονται :

  1. Ονομ/μο γονέων,
  2. Ονομ/μο μαθητή-τριας,
  3. Τάξη Φοίτησης,
  4. email Γονέων,
  5. Κινητό τηλέφωνο Γονέων

Τα στοιχεία θα καταχωρηθούν στο πληροφοριακό σύστημα myschool, για την διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε όσους γονείς γνωρίζετε, με όποιον τρόπο μπορείτε.

Ο Διευθυντής

Βόγγελης Μιχαήλ

Δημοσιεύθηκε στη Διευθυντής | Σχολιάστε

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου το 1ο Γυμνάσιο Θήβας , συμμετείχε ενεργά στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή της πόλης μας που κορυφώθηκε με το άναμμα του δένδρου. Η χορωδία του σχολείου μας τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα  από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας με πολύ μεγάλη επιτυχία λίγο πρίν το άναμμα του  δέντρου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή μουσικής του σχολείου μας Φουντουζή Σταμάτιου. Χρόνια Πολλά και του χρόνου !

 

Δημοσιεύθηκε στη Διευθυντής | Σχολιάστε

Το 1o Γυμνάσιο Θήβας στο Εθνικό Θέατρο

 

Το σχολείο μας με την συμμετοχή μαθητών , καθηγητών και γονέων παρακολούθησε στο Εθνικό Θέατρο την παράσταση << Χριστουγεννιάτικη  ιστορία >>  του Τσάρλς Ντίκενς. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης ,οι μαθητές επισκέφθηκαν και την στολισμένη πλατεία Συντάγματος και περπάτησαν τους κεντρικούς στολισμένους δρόμους της πρωτεύουσας.

Δημοσιεύθηκε στη Διευθυντής | Σχολιάστε

Εκπαιδευτική Εκδρομή στο CERN της Ελβετίας

 

Τριάντα πέντε (35) μαθητές του Ισμήνιου – 1ου Γυμνασίου Θήβας με συνοδούς καθηγητές το Διευθυντή του σχολείου κ. Βόγγελη Μιχαήλ,την κ.Ασήμου Κων/να και την κ.Καρατζίκη Ζαφειρία επισκέφτηκαν την Ελβετία και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Φυσικής Υψηλών Ενεργειών CERN (Organisation européenne pour la recherche nucléaire).

Το ταξίδι ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου με την άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο της Ζυρίχης και μια μικρή ξενάγηση στην μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, για να ακολουθήσει επίσκεψη στους Καταρράκτες του Ρήνου και στην Λουκέρνη.

Το πρωί της Τετάρτης 3 Απριλίου οι μαθητές επισκέφθηκαν το CERN όπου και ξεναγήθηκαν στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του από τον Φυσικό και Υπ.Διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μιου Αθηνών κ.Βόγγελη Λίνο. Ενημερώθηκαν για το CERN, το ιστορικό της δημιουργίας του αλλά και την έρευνα και τα πειράματα που πραγματοποιούνται σήμερα στο μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο Φυσικής Υψηλών Ενεργειών στον κόσμο καθώς και για τα επιτεύγματα αυτής της έρευνας.

Ακολούθησε περίπατος και ξενάγηση στην πόλη της Γενεύης και ειδικότερα στην παλαιά πόλη,όπου βρίσκεται και το σπίτι όπου έζησε ο Ι. Καποδίστριας,ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος και ο εμπνευστής του συστήματος των καντονιών, με το οποίο μέχρι σήμερα διοικείται η Ελβετία.Στην συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το ξακουστό για τα νερά του Εβιάν καθώς και το περίφημο Yvoire.

To πρόγραμμα της τρίτης ημέρας περιλάμβανε ξενάγηση στην Βέρνη, την πρωτεύουσα της Ελβετίας, όπου βρίσκεται και το σπίτι που έζησε ο μεγάλος Φυσικός, πατέρας της θεωρίας της Σχετικότητας  A. Einstein. Στην συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στη λίμνη της Γενεύης ,επίσκεψη στην Λωζάνη, έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην οποία βρίσκεται το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων, επίσκεψη στο μαγευτικό Μοντρέ και η ημέρα έκλεισε με βραδυνή περιήγηση στην “Βενετία της Γαλλίας“, το μεσαιωνικό  Annecy με την υπέροχή του λίμνη και τα γραφικά δρομάκια της παλαιάς πόλης.

Η 4η και τελευταία ημέρα του εκπαιδευτικού ταξιδιού ξεκίνησε με πρωινή επίσκεψη στο Annecy, βόλτα στα εντυπωσιακά κανάλια του και στο ιστορικό μνημείο Palais de l’Ile  το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης. Στην συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στην Γενεύη στο Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), στο Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού καθώς και στο κέντρο της Γενεύης και το ψηλότερο σιντριβάνι, το γνωστό πίδακα. Ο επίλογος αυτού του γεμάτου γνώσεις, εξαιρετικές εντυπώσεις και μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες εκπαιδευτικού προγράμματος γράφτηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης για το ταξίδι της επιστροφής.

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Διευθυντής | Σχολιάστε