ΚΑΤΑ … ΤΕΙΧΗ vol.3

Τρίτη μας χρονιά φέτος και τρίτο τεύχος του «Κατά …Τείχη» που τελικά καθόλου κατά τύχη δεν έγινε! Πολλά άλλαξαν στα τρία αυτά χρόνια κι άλλα πάλι έμειναν ίδια.

Άλλαξε η σύνθεση της ομάδας που γράφει την εφημερίδα μας καθώς προστέθηκαν νέα μέλη που ετοιμάζονται να πάρουν τη θέση των παλιών. Οι μικροί δημοσιογράφοι που ξεκίνησαν το εγχείρημα τώρα βρίσκονται στο Λύκειο, ενώ κάποιοι άλλοι θα μας αποχαιρετήσουν με τη σειρά τους του χρόνου. Άλλαξε η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας (κι η δικιά μας) και αυτό μας απασχολεί. Στερηθήκαμε ήδη συμμαθητές μας που έφυγαν μαζί με τους γονείς τους σε αναζήτηση καλύτερης τύχης. Πέρυσι οραματιζόμασταν ένα σχολείο που να το αγαπάμε, να μας αρέσει, να το χαιρόμαστε. Δεν ξέρουμε κάτω από τις νέες οικονομικές συνθήκες αν ο Σεπτέμβριος θα μας το χαρίσει κι αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει πολύ. Τέλειωσαν προγράμματα του σχολείου μας, όπως το πρόγραμμα Comenius «Ασφαλές και υγιές σχολείο» και τη θέση του πήραν άλλα που μας έβγαλαν έξω από τον χώρο του και μας έστρεψαν στη μελέτη και τη γνωριμία του περιβάλλοντος.

Δεν άλλαξε όμως η ανάγκη μας για φιλία, επικοινωνία, αγάπη, γέλιο! Συνεχίζουμε να είμαστε το ίδιο περίεργοι για ό,τι συμβαίνει και αλλάζει γύρω μας, στο internet, στις νέες τεχνολογίες, στη μόδα, στον κόσμο. Δεν ξέρουμε –και ας μας κριτικάρουν γι αυτό– πώς είναι οι εφημερίδες για μεγάλους. Ξέρουμε όμως ότι θέλουμε να εκφραστούμε μέσα από το θέατρο, το γράψιμο στίχων και παραμυθιών, τη ζωγραφική.

Είμαστε έφηβοι κι αυτό το χαιρόμαστε και ελπίζουμε να το χαρείτε κι εσείς που θα μας συναντήσετε στις επόμενες σελίδες!

Η συντακτική ομάδα

Διαβάστε το το νέο τεύχος online (κλικ στην εικόνα)


Αφήστε μια απάντηση