ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

kapakiΘα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι την τρέχουσα σχολική χρονιά θα υλοποιηθεί στο σχολείο μας πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής  με θέμα «Ενημερώνομαι, ανακυκλώνω, σκέφτομαι τον συνάνθρωπο».

Υλοποιώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύουμε στην ενημέρωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των παιδιών μας  σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ανακύκλωσης,  ανταποδοτικών ενεργειών, εθελοντισμού, καθώς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 35 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου ως πρεσβευτές και συντονιστές της δράσης. Ενεργά συμμετέχουν όλοι οι μαθητές του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί και φυσικά εσείς οι γονείς, ως εμψυχωτές και αρωγοί της δράσης που υλοποιείται στο σχολείο εδώ και τέσσερα συνεχή σχολικά έτη. Θα βρίσκεται σε εξέλιξη, στη  διάρκεια και της φετινής  σχολικής χρονιάς, αναπτύσσοντας δράσεις και χρησιμοποιώντας καθημερινή και συνεχή βιωματική μάθηση.

Η δική σας αμέριστη και ανεκτίμητη βοήθεια, είναι η ενεργή συμμετοχή στη δράση, με την συγκέντρωση στο σπίτι πλαστικών καπακιών και την αποστολή τους, στο σχολείο.

Για οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση ή διευκρίνηση σχετικά με το πρόγραμμα συζητήστε με τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος: Μαλλιαρού Παναγιώτα (Πληροφορικό) και Υδραίου Γεωργία (Γεωπόνο-Τεχνολόγο).

Τι θα θέλαμε να κάνετε:                                         

  • Να συγκεντρώνετε τα πλαστικά καπάκια στο σπίτι σας και να τα στέλνετε με τα παιδιά σας στο σχολείο,  στους ειδικούς κάδους που υπάρχουν απέναντι από τα ασανσέρ (Ισόγειο και Υπόγειο) και το εργαστήριο Πληροφορικής.
  • Να υποστηρίζετε την ιδέα και να τη γνωστοποιείτε σε κάθε άτομο που μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια.

 

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Τζιτζής

 

Κατεβάστε το ενημερωτικό σημείωμα σε μορφή αρχείου .doc

Αφήστε μια απάντηση