Άρθρα: Γενικά

Φεβ 18
11

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του 1ου Γυμνασίου Συκεών,

τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 σας καλούμε για την επίδοση των ελέγχων των παιδιών σαν κατά τις ώρες 13-30′-15:00′.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση, καταργείται η διάκριση απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες. Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση, όταν ο μαθητής/η μαθήτρια δεν έχει υπερβεί τις εκατόν δεκατέσσερις (114) απουσίες συνολικά.

Η Δ/ντρια

Κορνηλία Ζαφειριάδου

Φεβ 18
11

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας λειτουργούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στα μαθήματα:

  • Αρχαία ελληνική γλώσσα
  • Μαθηματικά
  • Φυσική
  • Χημεία
  • Αγγλικά

Το πρόγραμμα παρακολουθούν οι μαθητές των Γυμνασίων των Συκεών και του Γυμνασίου Πεύκων. Για το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων και περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνείτε στο τηλ. 2310203027.

 

Φεβ 18
11
Την Πέμπτη 21/12/2017 στο πλαίσιο της Δράσης Αποδοχής Διαφορετικότητας, με πρόταση του γυμναστή του σχολείου μας, κ. Αθανάσιου Πούλου, οι μαθητές της Α’ τάξης έπαιξαν μπάσκετ κι άλλα παιχνίδια με νέους κ νέες από ΚΔΑΠ Νεάπολης.

 

 

ΠΡΑΞΗ 10

ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ 4ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ»

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Συκεών καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 6.00 μ.μ.

Ιαν 18
03
Κάτω από (Γενικά) από στις 03-01-2018

 

Μέσα σε ζεστό εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, για πολλοστή φορά, την Παρασκευή 22.12, το Χριστουγεννιάτικο bazaar του σχολείου μας, στο οποίο, οι μαθητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση, συγκέντρωσαν ένα αξιοσέβαστο χρηματικό ποσό «κερνώντας» σπιτικά παραδοσιακά γλυκίσματα και χειροποίητες δημιουργίες στα υπόλοιπα μέλη της σχολικής κοινότητας. Τα χρήματα και τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν, θα διατεθούν στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι.

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής.  Για 3η συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή Ρομποτικής που δίνει την ευκαιρία σε  μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να αναπτύξουν, με ένα μοναδικό τρόπο, πολύτιμες δεξιότητες για το μέλλον τους. Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ με δύο ομάδες (Robodesigners:Δανιηλίδου Αφροδίτη, Ζαφειροπούλου Σεβαστή, Μυστακίδης Στάθης και Πιτσιόρλας Ανδρέας και Robotistes: Βογιατζής Σταύρος, Λικολλάρι Άγγελος και Μιχάλογλου Χάρης) που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και κατέλαβαν στην κατηγορία Γυμνασίου, σε σύνολο 24 ομάδων, την 3η, και 16η θέση αντίστοιχα. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας, σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ αλλά και  στους διοργανωτές για την πολύ καλή διοργάνωση! Και του χρόνου!!!


24273183_10100938033163045_120710257_n

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου οι μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου παρακολούθησαν τη γενική πρόβα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στην (καθιερωμένη πια τα τελευταία χρόνια) επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής! Ευχαριστούμε την ΚΟΘ και τη μουσικό του σχολείου, κ. Κωνσταντίνα Πακλατζή για τη διοργάνωση μια πολύ όμορφης εμπειρίας..