Ιούν 18
20

Από τη Δευτέρα 18/6 και μέχρι την Παρασκευή 29/6 οι κηδεμόνες των μαθητών μπορούν να παίρνουν τους ελέγχους ετήσιας επίδοσης και να πραγματοποιούν την εγγραφή για το σχολικό έτος 2018-2019 στις ώρες 8:00-14:00.

 

Δείτε τον απολογισμό των δράσεων του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής με θέμα « Ενημερώνομαι, Ανακυκλώνω, Σκέφτομαι τον συνάνθρωπο» στο βιντεάκι εδώ!

https://video.sch.gr/asset/detail/WWLmbDf6fVVcbP9Enmnp07vK/

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, στις 29 Μαΐου 2018,  μια εκπαιδευτική δράση στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του Ευρωπαϊκού προγράμματος Eduweb, ενός προγράμματος που στοχεύει στην καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ενηλίκων όσον αφορά στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου, με στόχο οι ίδιοι οι μαθητές να λειτουργήσουν ως εκπαιδευτές των ενηλίκων μελών των οικογενειών τους. Η δράση υλοποιήθηκε από 2 μαθητές της Β’ και 2 μαθητές της Γ Γυμνασίου και σ’ αυτήν συμμετείχαν 6 ενήλικες οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από τους μαθητές στη χρήση του λογισμικού Skype.

Η ικανοποίηση των εκπαιδευόμενων καταγράφηκε στο τέλος της δράσης με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τους μαθητές, τις γνώσεις, την προθυμία και την ευγένειά τους. Εξίσου ικανοποιημένοι και χαρούμενοι από τη συμμετοχή τους στη δράση έφυγαν και οι μαθητές. Ήταν πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις δίπλα δίπλα μαθητές και ηλικιωμένους να επικοινωνούν και να συνεργάζονται. Ήταν «ένα άλλο σχολείο», όπως χαρακτηριστικά σχολίασε η Διευθύντρια του σχολείου μας.

Συγχαρητήρια και στους ενήλικες και στους μαθητές που συμμετείχαν στη δράση που ελπίζουμε να έχει συνέχεια και του χρόνου!

 

Χρήσιμα αρχεία:

  1. Συνομιλία στο Skype 
  2. Δημιουργία Λογαριασμού στο Skype_2
Μαρ 18
29
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των προβλημάτων υδροδότησης το 1ο Γυμνάσιο Συκεών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή, 30 Μαρτίου.
.

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση-ενημέρωση, στο πλαίσιο της Θεματικής εβδομάδας, σχετικά με την «Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των εφήβων», από τον ψυχολόγο κ. Αθανάσιο Κανάκη, Αστυνόμο Β’ Υγειονομικού. Οι μαθητές μας να ενημερώθηκαν μέσα από διαλογική συζήτηση και γλαφυρά παραδείγματα για τους κινδύνους που, παρά την αδιαμφισβήτητη χρησιμότητά του, κρύβει το Διαδίκτυο.

1η και 2η θέση του 1ου Γυμνασίου Συκεών στον προκριματικό Περιφερειακό Διαγωνισμό Κεντρικής Μακεδονίας, του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 διεξήχθη στο Κολλέγιο Ανατόλια ο προκριματικός Περιφερειακός Διαγωνισμός Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas. Οι δύο ομάδες του 1ου Γυμνασίου Συκεών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό: “Robotistes” (Ζαφειροπούλου Σεβαστή, Βογιατζής Σταύρος , Λικολλάρι Άγγελος) και “Robodesigners” (Δανιηλίδου Αφροδίτη, Μυστακίδης Ευστάθιος και Πιτσιόρλας Ανδρέας) κατέλαβαν στην Κατηγορία Γυμνασίου την 1η και 2η θέση αντίστοιχα. Συγχαρητήρια στους μαθητές και των 2 ομάδων που δούλεψαν με κέφι, έμαθαν πολλά και αντιπροσώπευσαν επάξια το σχολείο μας! Και του χρόνου!

Φεβ 18
11

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του 1ου Γυμνασίου Συκεών,

τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 σας καλούμε για την επίδοση των ελέγχων των παιδιών σαν κατά τις ώρες 13-30′-15:00′.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση, καταργείται η διάκριση απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες. Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση, όταν ο μαθητής/η μαθήτρια δεν έχει υπερβεί τις εκατόν δεκατέσσερις (114) απουσίες συνολικά.

Η Δ/ντρια

Κορνηλία Ζαφειριάδου

Φεβ 18
11

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας λειτουργούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στα μαθήματα:

  • Αρχαία ελληνική γλώσσα
  • Μαθηματικά
  • Φυσική
  • Χημεία
  • Αγγλικά

Το πρόγραμμα παρακολουθούν οι μαθητές των Γυμνασίων των Συκεών και του Γυμνασίου Πεύκων. Για το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων και περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνείτε στο τηλ. 2310203027.

 

Φεβ 18
11
Την Πέμπτη 21/12/2017 στο πλαίσιο της Δράσης Αποδοχής Διαφορετικότητας, με πρόταση του γυμναστή του σχολείου μας, κ. Αθανάσιου Πούλου, οι μαθητές της Α’ τάξης έπαιξαν μπάσκετ κι άλλα παιχνίδια με νέους κ νέες από ΚΔΑΠ Νεάπολης.

 

 

ΠΡΑΞΗ 10

ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ 4ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ»

Διαβάστε όλο το άρθρο »