ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και φίλοι του σχολείου μας,

Εγώ και οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας, σας καλωσορίζουμε στο Ιστολόγιο του σχολείου μας.

Στο 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας φοιτούν παιδιά από το: 1ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο Δημοτικό Σχολείο και Δημοτικό Σχολείο Πύργου του Δήμου Ορεστιάδας. Σήμερα στο σχολείο μας φοιτούν 272 μαθητές και μαθήτριες. Το σχολείο στεγάζεται σε ένα εμβληματικό πέτρινο κτίριο αρκετά καλά εξοπλισμένο, που διαθέτει εργαστήριο φυσικών επιστημών, αίθουσα διδασκαλίας ξένων γλωσσών, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα τεχνολογίας, και κλειστό γυμναστήριο.

Αγαπητοί μαθητές, σας διαβεβαιώνω ότι τα αισθήματα αγάπης του Διευθυντή και όλων των καθηγητών του σχολείου μας, θα σας βοηθήσουν να μορφωθείτε, να γίνετε άνθρωποι, χρήσιμοι στον εαυτό σας και στην κοινωνία, πολίτες οι οποίοι θα συμβάλουν στην προκοπή της πατρίδας μας.

Οι στόχοι της νέας σχολικής χρονιάς, οι οποίοι θα γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας από εσάς και τους καθηγητές σας, θα υλοποιηθούν με διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις με στόχο τη σύνδεση σχολείου και κοινωνίας.

Τελειώνοντας, επαναλαμβάνω ότι σκοπός του σχολείου είναι να σας βοηθήσει να μορφωθείτε και να γίνετε δημοκρατικοί και ενεργοί πολίτες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μάθετε να σέβεστε τους νόμους και τους κανονισμούς του σχολείου καθώς και τα δικαιώματα των άλλων και τα δικά σας.

Τονίζω ότι η μόνη σίγουρη συνταγή για την επιτυχία είναι η συστηματική δουλειά, η αλληλοβοήθεια και στήριξη. Σας διαβεβαιώνω ότι όλοι οι καθηγητές είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν σ’ αυτό και ως εκ τούτου όλοι σας θα πρέπει να είστε έτοιμοι να μορφωθείτε για το δικό σας καλό και συμφέρον, για την πρόοδο της κοινωνίας και του τόπου μας.

Ως νέος διευθυντής έχω στόχους. Αυτοί σε γενικές γραμμές είναι:

  • Για τους συναδέλφους: σεβασμός της προσωπικότητας, αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων, συμπαράσταση σε κάθε πρωτοβουλία, ενεργοποίηση ιδεών και απόψεων, θα είμαι συντονιστής και αρωγός στο δύσκολο έργο τους. Λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερη ουσία.
  • Για τους μαθητές: αυστηρός, δίκαιος και λογικός. Δημιουργία κανόνων στο σχολείο (δικαιώματα και υποχρεώσεις). Η υγιεινή και η ασφάλεια των μαθητών σε απόλυτη προτεραιότητα.
  • Για τους γονείς: στενή συνεργασία, συνδιοργάνωση εκδηλώσεων για σοβαρά θέματα, όπως πειθαρχία και ποινές, μαθησιακά προβλήματα, ψυχαγωγία.

Βασική υποχρέωσή μου είναι ο αρμονικός συντονισμός της σχολικής ζωής. Καθαρές αίθουσες, υγιεινή διαβίωση των μαθητών, προσπάθεια για βελτίωση του διδακτικού προσωπικού, η παρακολούθηση των σύγχρονων παιδαγωγικών ιδεών, η εφαρμογή των σύγχρονων διδακτικών μεθόδων, η δημιουργία του κατάλληλου εκπαιδευτικού κλίματος στα σχολεία και ο διακριτικός έλεγχος προς κάθε κατεύθυνση.

Το σχολείο θα είναι ανοικτό στην κοινωνία και στα προβλήματά της.

Στενή συνεργασία με τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους.

Ο ουσιαστικός και δημοκρατικός διάλογος θα κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα.

Στόχος πάντα μια καλύτερη Παιδεία.

Τέλος, εύχομαι σε όλους καλή αρχή, καλή δύναμη, καλή επιτυχία και κουράγιο στην αντιμετώπιση όλων των αντιξοοτήτων και δυσκολιών που τυχόν θα συναντήσετε.

Ο Διευθυντής

Στεργάτος Γεώργιος

MSc Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *