Αστρο..πάρτυ στα Λαγυνά

6 Απριλίου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Το Σχολείο μας, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης, το Γυμνάσιο Λαγυνών, τη Σχολική Επιτροπή Δήμου Λαγκαδά και την ΔΗΚΕΛ, οργανώνει αστρονομική βραδιά, την Παρασκευή 11/4/2014, στην αυλή του Γυμνασίου Λαγυνών, στις 9:00 το βράδυ, για την παρατήρηση του ουρανού. Θα πάμε στον Δία, τον Κρόνο, τον Άρη, σε άστρα και αστερισμούς και άλλους γαλαξίες.

Παρακαλούμε να συμβάλετε στην επιτυχία της εκδήλωσης ενημερώνοντας γνωστούς και φίλους και κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο.
Σχετική αφίσα θα βρείτε εδώ
Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την παραπομπή προς την αφίσα παντού.

Ευχαριστούμε

Ψυχολόγος και Κοινωνικός Λειτουργός στο Σχολείο!

27 Μαρτίου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αγαπητοί Γονείς,

Ένα παλιό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, η παρουσία ψυχολόγου στα Σχολεία, ικανοποιείται με την συγκρότηση και λειτουργία της «Επιτροπής Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης» (ΕΔΕΑΥ). Η Επιτροπή αποτελείται από τρεις καθηγητές, μια Κοινωνική Λειτουργό και μια Ψυχολόγο. Έργο της είναι να διερευνά και να αξιολογεί τα μαθησιακά προβλήματα που έχουν οι μαθητές αλλά και τα προβλήματα που επηρεάζουν την μαθησιακή διαδικασία. Η Επιτροπή θα είναι στη διάθεση των μαθητών και των Κηδεμόνων από την Τρίτη 1/4/2014 και κάθε Τρίτη κατά τις ώρες 11:00 – 13:00. Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να τηλεφωνήσουν για να κλείσουν συνάντηση με τα μέλη της επιτροπής στο τηλέφωνο του Σχολείου. Σχετική ενημερωτικό σημείωμα, που θα δοθεί στους μαθητές σήμερα Πέμπτη 27/3/2014, θα πάρετε όλοι οι Κηδεμόνες. Προς το παρόν, παρόμοιες επιτροπές συγκροτήθηκαν μόνο στα Σχολεία που έχουν τμήματα ένταξης αμεα. Το ενημερωτικό σημείωμα είναι αναρτημένο εδώ.

Επίδοση ελέγχων και ενημέρωση Κηδεμόνων

21 Μαρτίου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αγαπητοί Γονείς

Η επίδοση των ελέγχων με τη βαθμολογία του 2ου τριμήνου θα γίνει την Τετάρτη 26/3/2014 από τις 12:45 ως τις 14:00. Κατά το διάστημα αυτό όλοι οι καθηγητές θα βρίσκονται στο Σχολείο για να σας ενημερώσουν αναλυτικά για την συμπεριφορά και την επίδοση των μαθητών. Ο Διευθυντής και οι Υποδιευθύντριες θα σας ενημερώσουν για την γενικότερη εικόνα των μαθητών ως προς την διαγωγή. Οι υπεύθυνοι των τμημάτων θα σας ενημερώσουν για την φοίτηση αναλυτικά. Παρακαλούμε να τηρήσετε πιστά το ωράριο επίδοσης ελέγχων ώστε να μην διαταραχτεί η λειτουργία του Σχολείου.

Ηλεκτρονική ενημέρωση Κηδεμόνων

18 Μαρτίου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Όσοι θέλετε να ενημερώνεστε ηλεκτρονικά από το Σχολείο, για θέματα που κρίνουμε ότι πρέπει να σας ενημερώσουμε, σας παρακαλούμε να μας στείλετε ένα μήνυμα στο 1gymlag@gmail.com αναφέροντας το όνομά σας και το όνομα του παιδιού σας που φοιτά στο Σχολείο.

Ενημέρωση από το Σύλλογο Γονέων για το έργο του

16 Μαρτίου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αγαπητοί Γοινείς

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Σχολείου μας σας ενημερώνει για το έργο του με την ανακοίνωση αυτή:

Έναρξη μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας

7 Μαρτίου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αγαπητοί Γονείς και Μαθητές

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση, αρχίζουν επιτέλους, τη Δευτέρα 10/3/2014, τα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας. Το αρχικό πρόγραμμα είναι αναρτημένο εδώ. Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί μέχρι τις 17/3/2014 και επομένως πρέπει να το συμβουλεύεστε οπωσδήποτε καθημερινά. Οι μαθητές μπορούν να διαλέξουν όποιο μάθημα και τμήμα τους βολεύει. Οι ώρες των μαθημάτων φαίνονται στο πρόγραμμα. Είναι βέβαιο ότι η ενισχυτική διδασκαλία ενθαρρύνει τους μαθητές για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στα μαθήματα. Δυστυχώς, δεν προβλέπεται δωρεάν μεταφορά μαθητών στο Σχολείο.

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων

26 Φεβρουαρίου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αγαπητοί Γονείς,

Διαβάστε ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εδώ. Σημειώνουμε ότι η έναρξη λειτουργίας του 4ου Γυμνασίου Λαγυνών έχει αναβληθεί. Τα εγκαίνια όμως, θα γίνουν την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 στις 12:00, όπως διαβάζουμε σε ανανκοίνωση του Δήμου Λαγκαδά.

Ημέρα ενημέρωσης Κηδεμόνων

24 Φεβρουαρίου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αγαπητοί Γονείς,

Την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014, όλοι οι καθηγητές, που την ημέρα εκείνη δεν έχουν μάθημα σε άλλα σχολεία, θα βρίσκονται στο Σχολείο μας, από τις 08:30 μέχρι τις 13:30, για να συναντηθούν μαζί σας και να σας ενημερώσουν για τη διαγωγή, τη φοίτηση και την επίδοση των μαθητών. Ο Διευθυντής και οι Υποδιευθύντριες θα σας ενημερώσουν για την γενικότερη εικόνα των μαθητών ως προς την διαγωγή και την φοίτηση. Οι υπεύθυνοι των τμημάτων θα σας ενημερώσουν για την φοίτηση αναλυτικά. Παρακαλούμε να επωφεληθείτε από την ευκαιρία αυτή και να συναντήσετε τους καθηγητές για αλληλοενημέρωση. Η επικοινωνία καθηγητών και κηδεμόνων είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία των σκοπών του Σχολείου. Η παρουσία και ενημέρωση όλων σας είναι αναγκαίες λόγω της διάσπασης του Σχολείου που ενδέχεται να γίνει στις 4 Μαρτίου 2014.

Ενημερωτική συνάντηση για το Γυμνάσιο Λαγυνών

20 Φεβρουαρίου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αγαπητοί Γονείς

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Σχολείου μας, οργανώνει ενημερωτική συνάντηση των μελών του με τους ιθύνοντες του Δήμου Λαγκαδά, για το θέμα της λειτουργίας του Γυμνασίου Λαγυνών.  Η συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 23/2/2014, στις 12:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου και 2ου Γυμνασίων Λαγκαδά. Σήμερα Παρασκευή 21/2/2014, δόθηκαν προσκλήσεις στους μαθητές μας για να τις παραδώσουν σε σας. Παρακαλούμε να παραβρεθείτε όλοι, το θέμα είναι σημαντικό.

Εγκαίνια 4ου Γυμνασίου Λαγκαδά

12 Φεβρουαρίου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Τα εγκαίνια λειτουργίας του 4ου Γυμνασίου Λαγκαδά, που θα εδρεύει στα Λαγυνά, θα γίνουν την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014. Ως το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014, θα γίνει η μεταφορά του αναγκαίου υλικού από το Σχολείο μας, που πλέον θα πλεονάζει, στο κτήριο του 4ου Γυμνασίου, ώστε την Τρίτη να μπορούν να γίνουν μαθήματα.

Δεδομένου ότι το κτήριο των δύο Γυμνασίων Λαγκαδά, παρά τις πολλές επεκτάσεις του, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών μας, η λειτουργία του νέου Σχολείου είναι πλέον αδήριτη ανάγκη.

Η ίδρυση και λειτουργία του νέου Σχολείου είναι μια επιτυχία όλων μας και ιδιαίτερα της Δημοτικής Αρχής, αν σκεφτούμε την κατάσταση της χώρας και την έντονη τάση που υπάρχει για περικοπή των δαπανών για την Παιδεία.

Το Σχολείο μας θα συμπαρασταθεί στο έργο του 4ου Γυμνασίου Λαγκαδά. Καλούμε όλους να βοηθήσουν στην επιτυχία των σκοπών του Σχολείου. Ένα αίτημα εικοσαετίας επιτέλους βαίνει προς ικανοποίηση.