Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Λαγκαδά

2 Ιουλίου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Ένα όνειρο της μικρής εκπαιδευτικής μας κοινότητας, όνειρο που στήριξε και ο Δήμος Λαγκαδά, γίνεται πραγματικότητα, με την ίδρυση και έναρξη λειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λαγκαδά (ΣΔΕ). Με την ΑΔΑ:6ΨΗ99-ΦΞΕ απόφασή του, το Υπουργείο Παιδείας, καλεί τους ενδιαφερόμενους Εκπαιδευτικούς να υποβάλουν αίτηση για την ανάληψη της θέσης του Διευθυντή του Σχολείου αυτού. Τα ΣΔΕ δίνουν, μετά από διετή φοίτηση, απολυτήριο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου. Δικαίωμα φοίτησης έχουν όσοι πολίτες είναι πάνω από 18 ετών και δεν έχουν απολυτήριο Γυμνασίου. Η διδασκαλία είναι πολύ διαφορετική από την γνωστή. Όσοι είστε στην κατηγορία αυτή, αδράξτε την ευκαιρία. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Αλλαγή φρουράς στο Σχολείο μας

1 Ιουλίου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Χθες, 30/6/2014, απολύθηκε από την υπηρεσία, λόγω συμπλήρωσης των χρονικών ορίων ηλικίας και υπηρεσίας (37 + 61), ο Διευθυντής του Σχολείου. Καθήκοντα Διευθυντή ασκεί από σήμερα, προσωρινά, μέχρι την τοποθέτηση Διευθυντή από την Υπηρεσία, η Υποδιευθύντρια του Σχολείου και Αναπληρώτρια Διευθύντρια κ. Ταλέλλη Μαγδαληνή.

Αποχωρώντας, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους τους παράγοντες με τους οποίους συνεργάστηκα: τους Εκπαιδευτικούς, τους Γονείς, το Σύλλογο Γονέων, την ηγεσία και τους υπαλλήλους του Δήμου Λαγκαδά, την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, τους Σχολικούς Συμβούλους, τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, τις Καθαρίστριες και ιδιαίτερα τους μαθητές, επειδή οι δικές τους επιτυχίες θα είναι το μέτρο της δικής μου επιτυχίας.

Αποτελέσματα, Απολυτήρια, Έλεγχοι

18 Ιουνίου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αγαπητοί Γονείς,

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων Ιουνίου 2014 θα αναρτηθούν στην είσοδο του Σχολείου (Λουτρών 57), ως την Τρίτη 24/6/2014 το μεσημέρι. Από την ημέρα αυτή αρχίζει η ΤΡΙΗΜΕΡΗ προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων αναβαθμολόγησης των γραπτών από τους ενδιαφερόμενους κηδεμόνες.

Τα απολυτήρια των μαθητών θα παραδοθούν στα Λύκεια της πόλης μας την Πέμπτη 26/6. Οι κηδεμόνες θα πρέπει να πάτε στα ΑΜΕΣΩΣ εκεί για εγγραφές και οδηγίες.

Οι ετήσιοι έλεγχοι προόδου θα δίνονται στους μαθητές από την Τετάρτη 25/6 και μετά. Θα πρέπει να φορντίσετε ώστε ΟΛΟΙ οι μαθητές να πάρουν τον έλεγχό τους, ιδίως οι ανεξεταστέοι, διότι περιέχουν σημαντικές πληροφορίες.

Κατά το διάστημα αυτό θα γίνονται και οι εγγραφές των μαθητών, όπως βλέπετε σε γειτονική ανακοίνωση.

Οι ανεξεταστέοι μαθητές, θα εξεταστούν προφορικά και γραπτά, στα μαθήματα που υστέρησαν, από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου 2014. Σχετικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί έγκαιρα στην είσοδο του Σχολείου και στο Διαδίκτυο.

Εγγραφές μαθητών για το επόμενο σχολικό έτος

16 Ιουνίου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αγαπητοί Γονείς,

Οι εγγραφές των μαθητών του Σχολείου μας για το επόμενο σχολικό έτος 2014-15,  θα γίνονται από την Τρίτη 24/6/2014 μέχρι την Παρασκευή 27/6/2014, καθημερινά, από τις 08:30 μέχρι τις 13:30. Θα πρέπει να έλθετε στο Σχολείο για να υπογράψετε την καρτέλα του μαθητή. Με την υπογραφή αυτή αναλαμβάνετε την κηδεμονία του μαθητή. Θα σας ζητήσουμε στοιχεία επικοινωνίας και θα σας δώσουμε πληροφορίες για την λειτουργία του Σχολείου και τις υποχρεώσεις σας, που μπορείτε να δείτε εδώ. Την εγγραφή μπορεί να κάνει ΜΟΝΟ όποιος έχει την κηδεμονία του μαθητή.

Εγγραφή πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε οι κηδεμόνες των μαθητών με οποιεσδήποτε ειδικές ανάγκες αλλά και των μαθητών που θα αλλάξουν Γυμνάσιο.

Οι γονείς των μαθητών της (νέας) πρώτης τάξης θα πρέπει να φροντίσετε να συμπληρωθεί και να προσκομίσετε στο Σχολείο, μέχρι τον Σεπτέμβριο 2014, το «Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή». Η σχετική εγκύκλιος είναι εδώ. Το έντυπο θα το παραλάβετε από το Σχολείο ή θα το βρείτε εδώ. Μαζί, θα πάρετε ένα έντυπο «Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης» που θα μείνει στο Ιατρείο εξέτασης.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθόρισε την ετήσια συνδρομή του στα 15€.

Οι μαθητές από τα Λαγυνά εγγράφονται κανονικά στο Σχολείο μας. Δεν έχουμε άλλη επίσημη ενημέρωση.

Παρακολουθείτε συχνά το ιστολόγιο του Σχολείου μας για ενημέρωση. Στείλτε μας το μέιλ σας (και το όνομα του παιδιού σας) στο 1gymlagATgmailDOTcom για να σας ενημερώνουμε ηλεκτρονικά, όταν χρειάζεται.

Πρόγραμμα εξετάσεων 2014

20 Μαΐου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Το πρόγραμμα εξετάσεων Μαΐου – Ιουνίου 2014 είναι αναρτημένο εδώ. Οδηγίες για τις εξετάσεις θα βρείτε εδώ. Η εξεταστέα ύλη φαίνεται εδώ.

Εκπληκτική θεατρική παράσταση

13 Μαΐου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Η θεατρική μας ομάδα παρουσίασε τη φετεινή της δημιουργία, δηλαδή το θεατρικό έργο «ο άλλος πλούτος» της συναδέλφου Μαρίας Παστουρματζή, στα πλαίσια του φεστιβάλ παιδείας 2014 του Δήμου Λαγκαδά, στο Μπίλλειο Πολιτιστικό κέντρο, την Δευτέρα 12/5, στις 19:00, με εκπληκτική επιτυχία. Η επιτυχία δείχνει φανερά τις τεράστιες δυνατότητες που έχουν τα παιδιά, αν  έχουν άξιους και ικανούς οδηγούς. Συγχαρητήρια σε όλους. Ευχαριστούμε το Δήμο Λαγκαδά, τον Υπεύθυνο του Φεστιβάλ και τον χορηγό της βιντεοσκόπησης της παράστασης. Αφίσα και φωτογραφίες από την παράσταση θα δείτε εδώ.

Ημέρα ενημέρωσης κηδεμόνων

12 Μαΐου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αγαπητοί Γονείς,

Την Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014, όλοι οι καθηγητές, που την ημέρα εκείνη δεν έχουν μάθημα σε άλλα σχολεία, θα βρίσκονται στο Σχολείο μας, από τις 08:30 μέχρι τις 13:30, για να συναντηθούν μαζί σας και να σας ενημερώσουν για τη διαγωγή, τη φοίτηση και την επίδοση των μαθητών. Ο Διευθυντής και οι Υποδιευθύντριες θα σας ενημερώσουν για την γενικότερη εικόνα των μαθητών ως προς την διαγωγή και την φοίτηση. Οι υπεύθυνοι των τμημάτων θα σας ενημερώσουν αναλυτικά για τη φοίτηση. Παρακαλούμε να επωφεληθείτε από την ευκαιρία αυτή και να συναντήσετε τους καθηγητές για αλληλοενημέρωση. Η επικοινωνία καθηγητών και κηδεμόνων είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία των σκοπών του Σχολείου.

Αστρο..πάρτυ στα Λαγυνά

6 Απριλίου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Το Σχολείο μας, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης, το Γυμνάσιο Λαγυνών, τη Σχολική Επιτροπή Δήμου Λαγκαδά και την ΔΗΚΕΛ, οργανώνει αστρονομική βραδιά, την Παρασκευή 11/4/2014, στην αυλή του Γυμνασίου Λαγυνών, στις 9:00 το βράδυ, για την παρατήρηση του ουρανού. Θα πάμε στον Δία, τον Κρόνο, τον Άρη, σε άστρα και αστερισμούς και άλλους γαλαξίες.

Παρακαλούμε να συμβάλετε στην επιτυχία της εκδήλωσης ενημερώνοντας γνωστούς και φίλους και κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο.
Σχετική αφίσα θα βρείτε εδώ
Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την παραπομπή προς την αφίσα παντού.

Ευχαριστούμε

Ψυχολόγος και Κοινωνικός Λειτουργός στο Σχολείο!

27 Μαρτίου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αγαπητοί Γονείς,

Ένα παλιό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, η παρουσία ψυχολόγου στα Σχολεία, ικανοποιείται με την συγκρότηση και λειτουργία της «Επιτροπής Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης» (ΕΔΕΑΥ). Η Επιτροπή αποτελείται από τρεις καθηγητές, μια Κοινωνική Λειτουργό και μια Ψυχολόγο. Έργο της είναι να διερευνά και να αξιολογεί τα μαθησιακά προβλήματα που έχουν οι μαθητές αλλά και τα προβλήματα που επηρεάζουν την μαθησιακή διαδικασία. Η Επιτροπή θα είναι στη διάθεση των μαθητών και των Κηδεμόνων από την Τρίτη 1/4/2014 και κάθε Τρίτη κατά τις ώρες 11:00 – 13:00. Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να τηλεφωνήσουν για να κλείσουν συνάντηση με τα μέλη της επιτροπής στο τηλέφωνο του Σχολείου. Σχετική ενημερωτικό σημείωμα, που θα δοθεί στους μαθητές σήμερα Πέμπτη 27/3/2014, θα πάρετε όλοι οι Κηδεμόνες. Προς το παρόν, παρόμοιες επιτροπές συγκροτήθηκαν μόνο στα Σχολεία που έχουν τμήματα ένταξης αμεα. Το ενημερωτικό σημείωμα είναι αναρτημένο εδώ.

Επίδοση ελέγχων και ενημέρωση Κηδεμόνων

21 Μαρτίου 2014 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αγαπητοί Γονείς

Η επίδοση των ελέγχων με τη βαθμολογία του 2ου τριμήνου θα γίνει την Τετάρτη 26/3/2014 από τις 12:45 ως τις 14:00. Κατά το διάστημα αυτό όλοι οι καθηγητές θα βρίσκονται στο Σχολείο για να σας ενημερώσουν αναλυτικά για την συμπεριφορά και την επίδοση των μαθητών. Ο Διευθυντής και οι Υποδιευθύντριες θα σας ενημερώσουν για την γενικότερη εικόνα των μαθητών ως προς την διαγωγή. Οι υπεύθυνοι των τμημάτων θα σας ενημερώσουν για την φοίτηση αναλυτικά. Παρακαλούμε να τηρήσετε πιστά το ωράριο επίδοσης ελέγχων ώστε να μην διαταραχτεί η λειτουργία του Σχολείου.