«Συμμετοχή μαθητών στις εκδηλώσεις της Αποκριάς 2015 – Sourd Games.»

           Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης διοργανώνει και φέτος τις λαογραφικές εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς που ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου και κορυφώνονται την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015.

            Η συμμετοχή των μαθητών των σχολείων στις εκδηλώσεις της  Αποκριάς τα τελευταία χρόνια  της χαρίζει μοναδική ζωντάνια και δίνει στους  μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την φυσιογνωμία της πόλης, τα έθιμα και τις παραδόσεις της και να γίνουν οι ίδιοι  συνεχιστές μιας ζωντανής παράδοσης.

            Ο ΟΑΠΝ θέλοντας να προσκαλέσει και φέτος τους μαθητές να συμμετάσχουν στην Αποκριά, ζητά με την παρούσα επιστολή να γίνετε αρωγός σ΄ αυτή την προσπάθεια ενημερώνοντάς τους για το αποκριάτικο παιχνίδι Sourd Games καθώς και για τη δυνατότητα συμμετοχής τους στις παρελάσεις.

Τα Sourd Games θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 από τις 11.00 το πρωί έως το μεσημέρι της ίδιας μέρας στους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης, όπου εκεί θα βρίσκονται οι Σταθμοί και οι εκπρόσωποι της διοργάνωσης. Στο παιχνίδι μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές ηλικίας 12-18 ετών (μαθητές ΣΤ’ Δημοτικού, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου).

            Για την επιτυχή έκβαση και του φετινού παιχνιδιού, σας παρακαλούμε:

Α) να ενημερώσετε τους μαθητές για τη δυνατότητα συμμετοχής τους στο παιχνίδι. Δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα 2/2 έως και Τετάρτη 18/2 στα γραφεία του Κ.Π.Ν.(Π. Χαρίση 23), υπεύθυνη κα Σιαλβέρα Βίκυ, πληροφορίες 24610-40575.(επισυνάπτεται κείμενο με οδηγίες εγγραφής)  

Β) να επιτρέψετε στους μαθητές  να σχολάσουν νωρίτερα  την Παρασκευή  20 Φεβρουαρίου 2015 έτσι ώστε να μπορούν να βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας(εξέδρα εκδήλωσης) στις 11.00 π.μ. και

Γ) να ενημερώσετε τα σχολεία της περιοχής για την απόφασή σας.

           Επιπλέον, παρακαλούμε να ενημερώσετε τους μαθητές που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος μασκαρεμένοι στην παρέλαση της Μικρής ή της Μεγάλης Αποκριάς να το δηλώσουν στα γραφεία του Ο.Α.Π.Ν.(Π. Μελά & Αυλιώτη Γωνία) τηλ. 24610-21285. Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής σχολικών ομάδων – τάξεων ως πεζοπόρα τμήματα με συγκεκριμένη θεματολογία.

            Τέλος, είμαστε στη διάθεσή σας εφ’ όσον έχετε να μας καταθέσετε καινοτόμες ιδέες και δράσεις σχετικά με τη συμμετοχή μαθητών και σχολείων στη Κοζανίτικη Αποκριά.

            Γνωρίζοντας  την ευαισθησία σας για παρόμοιες εκδηλώσεις και ελπίζοντας ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την κατανόησή σας στη σημαντική προσπάθεια που όλοι  καταβάλλουμε για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης.

 

Για τον ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΑΝΗ ΦΤΑΚΑ – ΤΣΙΚΡΙΤΖΗ

 

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *