ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΑΛΤΑΔΩΡΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

     Το Βαλταδώρειο Γυμνάσιο στις 19/11/2014 διοργάνωσε σε συνεργασία με τον ΟΑΠΝ Κοζάνης εκδήλωση στη μνήμη του εκπαιδευτικού Νικόλα Κ. Παπαδόπουλου. Στο σχολείο αυτό ο συνάδελφος επί περίπου τριάντα χρόνια υπηρέτησε με συνέπεια τις αρχές του αθλητισμού από τη θέση του γυμναστή-εκπαιδευτικού. Παρέστησαν και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, η πρόεδρος του ΟΑΠΝ Φανή Φτάκα-Τσικριτζή και η διευθύντρια του Βαλταδωρείου Γυμνασίου Μαρία Τσουκανέλη.

       Στους μαθητές του Γυμνασίου μίλησαν οι διεθνείς παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Τάκης Λουκανίδης, Νίκος Χρηστίδης, Κούλης Αποστολίδης, Βασίλης Δανιήλ, και ο Νίκος Μάλλιαρης. Παρευρέθηκαν επίσης ο προπονητής της Εθνικής Κύπρου Πάμπος Χριστοδούλου και ο πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα Αθηνών Κώστας Παπαγεωργίου.

        Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης στην αίθουσα του Κοβεντάρειου, ενώ ήταν κυρίαρχα τα μηνύματα από τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές για ανάγκη εξυγίανσης του αθλητικού χώρου και προσπάθειας της νεολαίας για καλύτερο αθλητικό αύριο. Με αφορμή τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις των μαθητών του Σχολείου, έγινε συζήτηση για το φίλαθλο πνεύμα, την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και την αντιμετώπιση της βίας και του ρατσισμού στα γήπεδα. Στη συνέχεια, οι ομιλητές συνοδευόμενοι από την Γυμνασιάρχη επισκέφθηκαν το ιστορικό Βαλταδώρειο Γυμνάσιο, όπου δίδαξε για πολλά χρόνια ο Νίκος Παπαδόπουλος.

     Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης (Βαλταδώρειο), πρότεινε την ονομασία του κλειστού γυμναστηρίου του Βαλταδωρείου, σε Γυμναστήριο «ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ». Εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων Ν. Παπαδόπουλου, ο Πασχάλης Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τη διευθύντρια και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση και δεσμεύθηκε να επιβραβεύεται κάθε χρόνο ένας μαθητής ή μαθήτρια του Γυμνασίου, που θα διακρίνεται για το ήθος και τις επιδόσεις στα μαθήματα και τον Αθλητισμό.

    Ειδικότερα, προσφέρθηκε να καθιερώσει ως ετήσια υποτροφία για ένα μαθητή του Βαλταδωρείου μια δωρεάν προπονητική περίοδο σε αθλητικό χώρο (camp) του εξωτερικού. Η φετινή υποτροφία αφορά στην ισπανική ομάδα Μπαρτελόνα, με την ευχή να λειτουργήσει ως κίνητρο μαθησιακό και εκπαιδευτικό, αλλά και ως ευκαιρία για ανάδειξη ποδοσφαιρικών ταλέντων.

 

                                                     Μαρία Τσουκανέλη,                                   

                                             δ/ντρια Βαλταδωρείου Γυμνασίου Κοζάνης

                                                        

Κατηγορίες: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *