«Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» – «Τοπική Ιστορία»

Στα πλαίσια του μαθήματος «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» και «Τοπική Ιστορία»  Γ’ Γυμνασίου, από τον Οκτώβριο έως και το Φεβρουάριο, υλοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

1)      Διδακτική επίσκεψη στη Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης : Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στη μόνιμη αλλά και στις δύο περιοδικές εκθέσεις με τα εξής θέματα: α) «Επί Χάρτου: Δυτικομακεδόνες και Κοζανίτες στη Δυτική Ευρώπη – Ουγγαρία» και β) «Από τη Μελούνα στην Κοζάνη, 1912».

2)      Παρακολούθηση σε κινηματογραφική αίθουσα του ιστορικού ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού «Σμύρνη. Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900 -1922».

3)      Συμμετοχή στον «ΙΑ’ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου – Ελευθέριος Βενιζέλος» με θέμα: «1912 -1913: 100 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα».

4)      Παρακολούθηση του προγράμματος «Τοπικής Ιστορίας» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης με τα εξής θέματα: «Η Κοζάνη από το χθες στο σήμερα» (εισηγήτρια η κ. Μαρία Βατάλη) και «Οι οικισμοί της Κοζάνης κατά την πρώιμη περίοδό της» (εισηγητής ο κ. Κωνσταντίνος Παυλός).

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Χιώτερη Αικ., Κυριάκου Ελ., Κουντουρά Ελ.

Κατηγορίες: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *