Σάββατο, 21 Οκτώβριος 2017

Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο πλαίσιο της Πράξης «Ενισχυτική Διδασκαλία στη Β/θμια Εκπαίδευση, σχολικό έτος 2017-2018»

Καλούνται  οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας να συμπληρώσουν τις  αιτήσεις-δηλώσεις των μαθημάτων και να τις υποβάλουν  μέχρι 26/10/2017, στη Δ/ντρια της Σχολικής Μονάδας.

Στο ΦΕΚ Β΄ 3638/16.10.2017  δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθμ. 167152/Δ2/6.10.2017 Υ.Α. με θέμα «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την ενισχυτική διδασκαλία για το σχολικό έτος 2017-2018».  Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 2017-2018 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα:

 1. Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
 2. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
 3.  Μαθηματικά
 4. Φυσική
 5. Χημεία
 6. Αγγλικά

Η Ενισχυτική Διδασκαλία αποτελεί δομή Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης, εντός του ευρύτερου εκπαιδευτικού και κοινωνικού πεδίου της πολιτείας, για την οποία αποκλειστικά αρμόδιο, είναι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μέσω της Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.. Στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας συμμετέχουν μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους παραπάνω τομείς γνώσης, με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές/τριες που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα παραπάνω μαθήματα.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Τρίτη, 17 Οκτώβριος 2017

Άσκηση σεισμού στο 1ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Την Παρασκευή  13 Οκτωβρίου 2017  (Διεθνή Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών)  έγινε στο σχολείο μας η πρώτη από τις τρεις προβλεπόμενες ασκήσεις ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού.

Η άσκηση έγινε με πλήρη κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε.  Κοζάνης. Έτσι στο πλάι μας βρέθηκαν εκπρόσωποι των παρακάτω Υπηρεσιών:

IMG_6597

 1. Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης:
  η Διευθύντρια                                                     Βόντσα Βασιλική
  και οι Υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας       Κουρούς Ιωάννης και  Τσέπουρας Αλέξιος
 2. Από τη Δημοτική Αστυνομία ο Τμηματάρχης κ. Πατιός Κωνσταντίνος
 3. Από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης η κ. Χατζηγεωργίου Ελένη
 4. Από την Αστυνομία ο κ. Παπαΐδης Ελευθέριος
 5. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ο κ. Μαυροματίδης Κωνσταντίνος
 6. Από το ΕΚΑΒ (166) η κ. Γκριτζέλη Γεωργία
 7. Από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Κοζάνης ο κ. Σκετόπουλος Κωνσταντίνος
 8. Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Στην αρχή δόθηκε το σήμα ότι γίνεται σεισμός  και οι μαθητές προφυλάχτηκαν μπαίνοντας  κάτω από τα θρανία.

IMG_6600

Στη συνέχεια εγκατέλειψαν το κτήριο με ψυχραιμία

και κατέβηκαν στο χώρο πρώτης καταφυγής,  στην αυλή του σχολείου όπου  οι καθηγητές πήραν παρουσίες.

 

 

Από εκεί μετακινήθηκαν στο χώρο δεύτερης καταφυγής στην Κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

IMG_6608IMG_6610

Σ’ αυτό το χώρο θα μπορούν να βρουν τα παιδιά τους οι γονείς σε περίπτωση πραγματικού σεισμού και όχι στο χώρο του σχολείου, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για να αποφευχθεί πιθανό  μποτιλιάρισμα στους δρόμους γύρω από το σχολείο

IMG_6615 IMG_6614IMG_6612

Εκπαιδευτικοί και μαθητές ανταποκρίθηκαν άριστα σύμφωνα με το σχέδιο και η εκκένωση του κτιρίου έγινε σε ελάχιστο χρόνο.

Ακολούθησε αποτίμηση της άσκησης με προτάσεις βελτίωσης  από τους φορείς

IMG_6629 IMG_6627 IMG_6626

 

Η πραγματοποίηση της άσκησης  την ημέρα αυτή, ήταν πρόταση του Ο.Α.Σ.Π. προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.)  ο οποίος είναι ο υπεύθυνος φορέας για τη χάραξη της αντισεισμικής πολιτικής της χώρας, στοχεύει μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στο γενικό πληθυσμό αλλά και σε συγκεκριμένες ομάδες στόχους με τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους

Εκπαιδευτικό υλικό του Ο.Α.Σ.Π. μπορείτε να  αναζητήσετε στο δικτυακό τόπο του Ο.Α.Σ.Π. www.oasp.gr, και στους παρακάτω συνδέσμους:

– Αφίσα «Προετοιμάσου από Τώρα για τον Σεισμό»: http://www.oasp.gr/sites/default/files/afisa.pdf

– Φυλλάδιο «Προετοιμάσου από Τώρα για τον Σεισμό»: http://www.oasp.gr/sites/default/files/OASP_tetraptixo_low_0.pdf

– Έντυπο «Σεισμός – Οδηγίες για τη Μετασεισμική Περίοδο»:  http://www.oasp.gr/userfiles/OASP-Metaseismiki_24-2-14%20(1).pdf. Στο τεύχος αυτό υπάρχουν οδηγίες προς εκπαιδευτικούς και γονείς που θα βοηθήσουν στην άμβλυνση των ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων παιδιών που έχουν βιώσει σεισμό

– Έντυπο «Οδηγίες Προστασίας για Άτομα με Κινητική Αναπηρία»: http://www.oasp.gr/sites/default/files/AMEA%20Atoma-Diktio.pdf

– Έντυπο «Οδηγίες Προστασίας για υποστήριξη της αυτενέργειας ατόμων με μαθησιακές και επικοινωνιακές δυσκολίες»: http://www.oasp.gr/sites/default/files/OASP-Easy%20to%20read_Greek.pdf

– CD-ROM “Τι είναι ο σεισμός και πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε» και βιντεάκια: http://www.oasp.gr/node/218

– Έντυπο «Σεισμός και Εργασιακοί Χώροι»: http://www.oasp.gr/userfiles/Odigos%20gia%20Erg-Xor.pdf.

Παρασκευή, 8 Σεπτέμβριος 2017

Αγιασμός και έναρξη σχολικού έτους 2017-2018.

IMG_4849Ο Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2017-2018 στο 1ο Γυμνάσιο Κοζάνης θα γίνει την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:00 πμ.  στην αυλή του σχολείου.

Αμέσως μετά θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.

Τρίτη, 16 Μάιος 2017

Ευχαριστήριο του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης προς τον Όμιλο Εταιρειών ΟΤΕ για την δωρεά εξοπλισμού γραφείου

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του 1ου  Γυμνασίου Κοζάνης  ευχαριστούν θερμά τον Όμιλο Εταιρειών ΟΤΕ  για τη δωρεά   εξοπλισμού γραφείου (3 γωνιακών γραφείων, τεσσάρων βιβλιοθηκών και 2 μεγάλων γραφείων) και την κυρία Παπαδημητρίου Ευαγγελία για την πολύτιμη συμβολή της. Ο παραπάνω εξοπλισμός τοποθετήθηκε  στο γραφείο της Υποδιεύθυνσης / Γραμματείας του σχολείου μας ανανεώνοντας, ομορφαίνοντας και αξιοποιώντας εργονομικά το χώρο αλλά και  στο εργαστήριο Φυσικών επιστημών, με  τα δύο μεγάλα γραφεία να χρησιμοποιούνται πλέον από τους μαθητές μας ως πάγκοι εργασίας .

 

 

Με εκτίμηση

Η   Διευθύντρια

Τσιάλτα Θεοδώρα

Τρίτη, 16 Μάιος 2017

Ευχαριστήρια Επιστολή στον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WROHellas στο πλαίσιο της χορηγίας του κιτ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής LEGO Mindstorms EV3

Η Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης,  ευχαριστεί θερμά τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WROHellas για τη χορηγία του  κιτ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής LEGO Mindstorms EV3

images 45544_mod_gyroboy_01_left_4to3ratio-67080b5d15baa22f251f1f46992c4746

 

και την οργανωτική υπεύθυνο Δυτικής Μακεδονίας κ. Ατματζίδου Λιτσα για την πολύτιμη βοήθειά της.  Με μεγάλη χαρά παραλάβαμε το κιτ στις 21/12/2016 και  αποδεχθήκαμε την χορηγία με την υποχρέωση  να  πάρουμε  μέρος στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για Γυμνάσια.

Η   Διευθύντρια

Τσιάλτα Θεοδώρα

Τρίτη, 7 Φεβρουάριος 2017

Επίδοση Ελέγχων Προόδου Α` Τετραμήνου 2016-2017

images-1Η επίδοση των ελέγχων προόδου του  Α΄ τετραμήνου του σχολικού έτους 2016-17 θα γίνει την

 ΤΕΤΑΡΤΗ  8-2-2017  και ώρα  6:00 μ.μ.

Από το Γραφείο

Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2016

Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο πλαίσιο της Πράξης «Ενισχυτική Διδασκαλία στη Β/θμια Εκπαίδευση, σχολικό έτος 2016-2017»

Καλούνται  οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας να συμπληρώσουν τις  αιτήσεις-δηλώσεις των μαθημάτων και να τις υποβάλουν  μέχρι 3/11/2016, στη Δ/ντρια της Σχολικής Μονάδας.

Στο ΦΕΚ Β΄ 3406/21.10.2016  δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθμ. 169770/Δ2/12.10.2016 Υ.Α. με θέμα «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την ενισχυτική διδασκαλία για το σχολικό έτος 2016-2017».  Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 2016-2017 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα:

 1. Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
 2. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
 3.  Μαθηματικά
 4. Φυσική
 5. Χημεία
 6. Αγγλικά

Η Ενισχυτική Διδασκαλία αποτελεί δομή Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης, εντός του ευρύτερου εκπαιδευτικού και κοινωνικού πεδίου της πολιτείας, για την οποία αποκλειστικά αρμόδιο, είναι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μέσω της Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.. Στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας συμμετέχουν μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους παραπάνω τομείς γνώσης, με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές/τριες που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα παραπάνω μαθήματα.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Σάββατο, 17 Σεπτέμβριος 2016

Βράβευση μαθητών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Κοζάνης (σχολικό έτος 2015-2016)

Το Παράρτημα Κοζάνης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, όπως κάθε χρόνο, θα βραβεύσει και φέτος όλα τα παιδιά του Ν. Κοζάνης, που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους, κατά το σχολικό έτος 2015-2016:

 •  στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Μαθηματικών της Ε.Μ.Ε. «ΘΑΛΗΣ», «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» και «Παιχνίδι και Μαθηματικά»,
 • καθώς και στους τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς Μαθηματικών «ΥΠΑΤΙΑ» και «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ», που συνδιοργανώθηκαν με το Παράρτημα ΕΜΕ νομού Ημαθίας και απευθύνονται σε μαθητές Α΄ Γυμνασίου.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης στις 11.30 το πρωί.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ κ. Ευσταθίου Κυριάκος ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: Μηχανισμός Αντικυθήρων (1ος Η/Υ στην παγκόσμια ιστορία).

Οι μαθητές του σχολείου μας που διακρίθηκαν  είναι:

Επιτυχόντες του 76ου Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ»

ΤΑΞΗ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
1 Β’  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
2 Γ’  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΑ ΙΩΑΝΝΑ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Επιτυχόντες του 8ου  Μαθηματικού Διαγωνισμού «ΥΠΑΤΙΑ»

  ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
1 ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
2 ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
3 ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
4 ΣΑΛΤΑ-ΠΟΥΠΝΑΡΑ ΜΥΡΤΩ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Επιτυχόντες του 8ου  Μαθηματικού Διαγωνισμού «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ»

  ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
1 ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
2 ΣΑΛΤΑ-ΠΟΥΠΝΑΡΑ ΜΥΡΤΩ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ 10ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

«ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ»

 

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΜΗΜΑ
1 ΑΒΡΑΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 1ο  Κοζάνης  «Γ. Κονταρής» ΣΤ
2 1.       ΕΓΡΕΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

2.       ΚΑΡΑΚΛΑΝΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

3.       ΚΑΡΔΟΓΙΑΝΝΗ ΖΩΗ

4.       ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

5.       ΛΙΤΣΑ ΜΑΡΙΑ

6.       ΜΑΛΙΟΓΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«ΧΑΡΙΣΙΟΣ ΜΟΥΚΑΣ» ΣΤ1
3 ΤΣΟΥΡΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ «ΧΑΡΙΣΙΟΣ ΜΟΥΚΑΣ» ΣΤ2
4 ΛΙΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 5ο ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤ2
5 ΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 10ο ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤ2
6 ΚΗΠΟΥΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΕΑΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ ΣΤ

 

Παρασκευή, 9 Σεπτέμβριος 2016

Έναρξη σχολικού έτους 2016-2017 (Αγιασμός και διανομή βιβλίων)

agiasmos

Ο Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2016-2017 στο 1ο Γυμνάσιο Κοζάνης θα γίνει την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στις 9:00 πμ.  στην αυλή του σχολείου.

Αμέσως μετά θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.

Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2016

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Πρόγραμμα γραπτών παραπεμπτικών και επαναληπτικών εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2016

ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης προσκαλεί τους μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου μας,  σε  γιορτή αποφοίτησης  στο χώρο  του σχολείου,  την Τετάρτη 22/6/2016  , ώρα 13:00 μ.μ.

Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2016

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ, ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ

Το 1ο Γυμνάσιο Κοζάνης ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών ότι η έκδοση αποτελεσμάτων φοίτησης του σχολικού έτους 2015-2016 , ώρα 13:00 μ.μ. και η  επίδοση των ελέγχων θα γίνει από την Πέμπτη  23/6 έως 30/6/2016.

Οι εγγραφές για το νέο σχολικό έτος 2016-2017 θα γίνονται από Τετάρτη 22/6/2016 ως 30/6/2016 , ώρα 9:00π.μ.-13:00μ.μ.

Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2016

Ευχαριστήριο

Την Κυριακή 5/6/2016 συναντήθηκαν στο Βαλταδώρειο  Γυμνάσιο οι αποφοιτήσαντες μαθητές  Σχ. Έτους 1975-76 και με μεγάλη χαρά προσέφεραν για τις ανάγκες του Γυμνασίου 4 κιβώτια φωτοτυπικό χαρτί Α3.

Η Δ/νση και ο Σύλλογος  Διδασκόντων, τους ευχαριστεί πάρα πολύ και τους εύχεται μετά από 10 χρόνια και πάλι να συναντηθούν όλοι μαζί γεροί και δυνατοί στο χώρο του Γυμνασίου μας.

Σημ. Οι αποφοιτήσαντες και πάλι πριν 10 χρόνια είχαν προσφέρει στο Γυμνάσιο μας ένα αρμόνιο για τις μουσικές εκδηλώσεις του σχολείου μαςIMG_2691

Τρίτη, 10 Μάιος 2016

ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

Την Τετάρτη  11/5/2016 (τελευταία μέρα μαθημάτων) αφού δοθεί το πρόγραμμα των εξετάσεων :

 • Θα δοθεί ακόμη μια παράσταση Καραγκιόζη μετά από απαίτηση πολλών θεατών.
 • Θα πραγματοποιηθεί έκθεση μουσικών οργάνων.
 •  θα παρουσιαστούν  στο 1ο Εργαστήριο Πληροφορικής τα παιχνίδια που έφτιαξαν οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου στο μάθημα της Πληροφορικής  στο Scratch. (Δείτε περισσότερα..)
 • θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Τεχνολογίας  στο χώρο του 2ου Εργαστηρίου Πληροφορικής του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης.

 

Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2016

Ευχαριστήριο

Ευχαριστούμε πολύ τους συναδέλφους:
κ. Θεοδωρίδου Α. νοσηλεύτρια,
κ. Κωτίδη Δ. γεωπόνο,
κ. Χαραλαμπίδη Β. οικονομολόγο,
και κ. Χασιώτη Β. πληροφορικής
για τις παρουσιάσεις που πραγματοποίησαν στο σχολείο μας σε θέματα που αφορούν τα επαγγέλματά τους, στο πλαίσιο του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Ευχαριστούμε επίσης τη Διευθύντρια του σχολείου όπως επίσης και το Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης.

Η Διευθύντρια

Τσιάλτα Θεοδώρα
Φυσικής Αγωγής

Τρίτη, 15 Μάρτιος 2016

Επίδοση Ελέγχων Προόδου Β` Τριμήνου 2015-2016

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

οι έλεγχοι επίδοσης για το Β` τρίμηνο του σχολικού έτους 2015-16 θα δοθούν την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016  και ώρα  14:10 μ.μ.

Τρίτη, 15 Μάρτιος 2016

Εκδήλωση με θέμα «Παροιμίες και Τρόφιμα» στο Βαλταδώρειο

«Παροιμίες και Τρόφιμα» ήταν το θέμα της εργασίας που παρουσίασαν μαθητές/τριες όλων των τμημάτων της Α΄τάξης του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης (Βαλταδώρειου) την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 (Τσικνοπέμπτη). Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ιωάννα –Αλεξάνδρα Ουζουνίδου, είχε ως στόχο να αναδείξει τη υψηλή διατροφική αξία 8 διαφορετικών τροφών (πορτοκάλι, καρύδι, σύκο, μήλο, αβγό, μέλι, κεράσι) αλλά και τη σημασία τους μέσα από τον παροιμιακό λόγο στον ελληνικό παραδοσιακό πολιτισμό.


Πορτοκάλι


Καρύδι


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Τρίτη, 15 Μάρτιος 2016

Ποιήματα της μαθήτριας Καλλινίκης Αρναούτη-Κουκούλα

Είσαι

Είσαι σαν φεγγάρι
σε ουρανό χωρίς άστρα,
είσαι σαν λιμάνι
στο πέλαγος που χάθηκα.
Είσαι σαν πέταλο
που έπεσε από λουλούδι,
αμέσως όμως ξέφυγες
πέταξες σαν αγγελούδι.
Είσαι σαν κύμα φουρτουνιασμένο
που σκάει πάνω στην άμμο,
δροσίζεται το χώμα μου
μα ακόμα θέλει κι άλλο.
Εγώ είμαι σαν έρημος
σε γη χωρίς ουσίες.
Εγώ είμαι η άσφαλτος,
που κάλυψε τις ουλές
των ψυχών τις αμαρτίες.

Καλλινίκη Αρναούτη-Κουκούλα

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Τρίτη, 1 Μάρτιος 2016

Ευχαριστήριο σημείωμα της περσινής νικήτριας της υποτροφίας Στεφανίας Τσιτσέλη

Ήταν μια τεράστια τιμή για μένα, μιας και αυτή η υποτροφία ήταν στη μνήμη ενός σημαντικού ανθρώπου, του Νίκου Παπαδόπουλου!

Είμαι ευγνώμων γι’ αυτή την συμβολή στην προσπάθειά μου και δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω το σχολείο γι’  αυτό!

Εύχομαι αυτή η υποτροφία να συνεχιστεί ώστε να βοηθηθούν και άλλοι αθλητές!

Στεφανία Τσιτσέλη

Τρίτη, 1 Μάρτιος 2016

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την αθλητική υποτροφία «Νίκος Παπαδόπουλος»

Για 2η συνεχόμενη χρονιά ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ» προσφέρει σε  έναν  αθλητή, μαθητή του Βαλταδωρείου, την αθλητική υποτροφία «Νίκος Παπαδόπουλος» προς τιμήν του (εκλειπόντα) καθηγητή του Βαλταδωρείου Γυμνασίου.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ:

σε Pdf για να κάνετε λήψη και εκτύπωση: Αίτηση για υποτροφία.pdf

σε doc για να κάνετε λήψη και να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την αίτηση: Αίτηση για υποτροφία.docx

Αφίσα υποτροφίας 2015-2016

 

Δευτέρα, 8 Φεβρουάριος 2016

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΒΑΛΤΑΔΩΡΕΙΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 στον χώρο του σχολείου η χριστουγεννιάτικη γιορτή του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης. Μαθητές απ’ όλες τις τάξεις με την καθοδήγηση των καθηγητριών κ. Σκουμπουτή και κ. Γάτα απήγγειλαν ποιήματα, αφηγήθηκαν θρύλους και παραμύθια, χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα έθιμα απ’ όλες τις γωνιές της πατρίδας μας αλλά και απ’ όλο τον κόσμο.

Κάλαντα και εορταστικές μελωδίες, που προετοιμάστηκαν μεθοδικά από την κ. Γκιλιοπούλου, ακούστηκαν από τη χορωδία και την ορχήστρα του σχολείου ,

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Τρίτη, 2 Φεβρουάριος 2016

Όμιλος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 1ου Γυμνασίου Κοζάνης

τελική αφίσα 1ης συναντησης

Περισσότερα

Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2016

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΘΑΛΗΣ»

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον  πανελλήνιο διαγωνισμό “ΘΑΛΗΣ”  της ΕΜΕ  που αφορά μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου .
Οι διακριθέντες μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης είναι:

Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ.

Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ:  ΠΑΠΑΝΔΡΕΑ ΙΩΑΝΝΑ.

Η επόμενη φάση του διαγωνισμού («ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ») στην οποία αυτοί οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν θα γίνει το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016.

Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2016

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΥΠΑΤΙΑ»

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό “ΥΠΑΤΙΑ” που αφορά μαθητές της Α’ Γυμνασίου και διεξάγεται ταυτόχρονα με τον πανελλήνιο διαγωνισμό “ΘΑΛΗΣ” της ΕΜΕ για τις υπόλοιπες τάξεις του Γυμνασίου.

Οι διακριθέντες μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης είναι:

 • Δασκαλόπουλος Αριστείδης
 • Παπαϊωάννου Ειρήνη
 • Παπαϊωάννου Νικόλαος
 • Σάλτα-Πουπνάρα Μυρτώ

Η επόμενη φάση του διαγωνισμού («ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ») στην οποία αυτοί οι μαθητές μπορούν να συμμτέχουν θα γίνει το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016.

Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2016

Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο πλαίσιο της Πράξης «Ενισχυτική Διδασκαλία στη Β/θμια Εκπαίδευση»

Καλούνται  οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας να συμπληρώσουν τις  αιτήσεις-δηλώσεις των μαθημάτων και να τις υποβάλουν στη Δ/ντρια της Σχολικής Μονάδας.

Α)Σύμφωνα με την υπ ́ αριθμ. 201980/Δ2/10-12-2015 υπουργική απόφαση με θέμα «Οργάνωση και Λειτουργία ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ για το σχολικό έτος 2015-2016» προβλέπεται:
1. Με τον όρο «Ενισχυτική Διδασκαλία (E.Δ.) Γυμνασίου» νοείται η παρακολούθηση από το/τη μαθητή/τρια του Γυμνασίου αυτοτελούς υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας στα μαθήματα:
• Γλωσσική διδασκαλία (Αρχαία, Νέα)
• Μαθηματικά
• Φυσική
• Χημεία
Η Ενισχυτική Διδασκαλία αποτελεί δομή Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης, εντός του ευρύτερου εκπαιδευτικού και κοινωνικού πεδίου της πολιτείας, για την οποία αποκλειστικά αρμόδιο, είναι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μέσω της Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
2. Στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας συμμετέχουν μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους παραπάνω τομείς γνώσης, με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές/τριες που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα παραπάνω μαθήματα.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Παρασκευή, 11 Δεκέμβριος 2015

Σχολή Γονέων

Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως λειτουργεί για δεύτερη χρονιά η σχολή γονέων με μεγάλη συμμετοχή στο σχολείο μας. Υπεύθυνος εισηγητής είναι φέτος ο κ. Νίκος Τσακμάκης, κοινωνικός λειτουργός.
Με εκτίμηση,
η πρόεδρος Γονέων κ Κηδεμόνων Ελευθεριάδου Πέρρυ

Παρασκευή, 11 Δεκέμβριος 2015

Χριστουγεννιάτικο bazaar

Σε μια εποχή που όλοι οι άνθρωποι γύρω μας παραπαίουν «ζαλισμένοι» κάτω από τις σαρωτικές αλλαγές που υφίστανται σαν άνθρωποι, σαν λαός, ο καθένας από εμάς ξεχωριστά καλείται να επαναπροσδιοριστεί προς τον εαυτό του, προς την κοινωνία και να στραφεί σε στάσεις και αξίες που προάγουν την ανθρώπινη ζωή και τοποθετούν μακριά από περιττές υλιστικές απολαύσεις αλλά οπωσδήποτε πολύ κοντά στο συνάνθρωπο. Με αυτές τις σκέψεις και θέλοντας να περάσουμε στα παιδιά μας και στους κατοίκους της μικρής μας πόλης τα πολύτιμα μηνύματα της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, σας προσκαλούμε λοιπόν όλους στο Χριστουγεννιάτικο bazaar του Συλλόγου Γονέων κ Φίλων με αυτισμό που θα φιλοξενηθεί στο χώρο του σχολείου μας στις 22 κ 23 Δεκεμβρίου ώρες 9πμ-5μμ.

Με εκτίμηση,
η πρόεδρος Γονέων κ Κηδεμόνων Ελευθεριάδου Πέρρυ.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων

Eπέμβαση ανώνυμου καλλιτέχνη στην Ελσινόρη της Δανίας αφιερωμένη στους πνιγμένους πρόσφυγες.

Eπέμβαση ανώνυμου καλλιτέχνη στην Ελσινόρη της Δανίας αφιερωμένη στους πνιγμένους πρόσφυγες.

Ένα έντονο φαινόμενο το οποίο παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην χώρα μας, είναι το μεγάλο κύμα προσφύγων το οποίο προέρχεται από χώρες της Μέσης Ανατολής, κυρίως από τη Συρία, οι οποίες βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Οι Άνθρωποι αυτοί ,θύματα άλλων που αποφασίζουν για την ζωή τους, ταλανίζονται περνώντας από –κυριολεκτικά- χίλια μύρια κύματα ώστε να φτάσουν στη χώρα μας διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή, διεκδικώντας το βασικότερο των δικαιωμάτων τους –τη ζωή, την ελευθερία.Η Ευρώπη ,φημισμένη για την οργάνωσή και την ανάπτυξη της, καλείται να φιλοξενήσει και να προσφέρει εργασία στους Ανθρώπους αυτούς οι οποίοι πασχίζουν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους –γεγονός που κατά το 21ο αιώνα ,το αιώνα της ευημερίας, θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί. Οι Έλληνες, ως κάτοικοι της Ελλάδος μιας χώρας που λειτουργεί ως πέρασμα των μεταναστών προς τις βορειότερες και πιο αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, καλούνται να αποδείξουν τον λόγο για τον οποίο η Ελλάδα εξακολουθεί ,παρά την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της, να παραμένει θαυμαστή από πολλούς, για την ανθρωπιά, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΩΡΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΩΡΑΣ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
8:15 – 9:00
9:05-9:50 10΄
10:00-10:45 10΄
10:55-11:40 10΄
11:50-12:35
12:40-13:25
13:30-14:10  

 

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

ΩΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

    ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ
1 Τσιάλτα Θ.
2 Παπανώτα Δ.
3 Μαρίνος Δ.  
4 Καραγιάννης Σ.    
5 Τσουκανέλη Μ.  
6 Μαλούδη Μ.  
7 Μπουντιούκου Αικ.  
8 Γάτα Ευαγγ.  
9 Πιτένη Αν.  
10 Χιωτέρη Αικ.  
11 Κουντουρά Ελ.  
12 Ζήκου Ελ.  
13 Παντσίδης Χ.  
14 Μυλωνάς Γ.    
15 Νάκας Αντ.  
16 Γκόγκα Ελ.  
17 Βαρδάκας Ν.    
18 Καραγκούνης Ι.  
19 Κυρατσού Αικ.  
20 Σκουμπουτή Ν.  
21 Μανώλα Β.    
22 Δημητράκη Χ.  
23 Ντιός Κ.  
24 Σιδερόπουλος Δ.      
25 Κεχαγιάς Χ.  
26 Λαβαντσιώτης Π.    
27 Ουζουνίδου Αλ.    
28 Γκιλιοπούλου Χ.  
29 Χατζηγεωργιάδης Γ. 2η , 4η    
30 Σμυρλή Ι.  
31 Τσιώνας Β.    

 

Επόμενη σελίδα: »

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων