Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2023-24

2 υπευθυνες δηλώσεις παλιο

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού,
(ΓΕ.Λ.1/ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑΛ.) για το σχολικό έτος 2023-24 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ).
Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

 1.  Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα πραγματοποιηθεί με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis).
 2. Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια. Για να γίνει αυτό, και, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας, θα πρέπει:
  α. ο γονέας/κηδεμόνας που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση (Κηδεμόνας E-eggrafes) να συμπληρώσει τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση και
  β. ο έτερος κηδεμόνας να συμπληρώσει την Υπεύθυνη Δήλωση που τον αφορά και να τις αποστείλουν/καταθέσουν στο σχολείο. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη
  συμπλήρωση των στοιχείων της Υπεύθυνης Δήλωσης από τον/τη γονέα/κηδεμόνα που
  θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής,
  καθώς θα πρέπει να συμπληρώσει ακριβώς τα στοιχεία του/της όπως εμφανίζονται
  στο taxisnet.
 3.  Η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο/η
  μαθητής/τρια, είναι αυτή η οποία θα συμπληρώσετε στις υπεύθυνες δηλώσεις (θα
  πρέπει να ταυτίζεται και στις δύο Υ.Δ.). Αν η διεύθυνση είναι διαφορετική από αυτή που έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα
  myschool, δηλαδή δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να
  επικοινωνήσετε έγκαιρα με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και
  να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν, προκειμένου να
  πραγματοποιηθεί η αλλαγή.
 4.  Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή, θα σας χρειαστούν εκτός των κωδικών ΓΓΠΣ (taxis):
  α) Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας, η οποία είναι αυτή που έχει
  ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool.
  Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική
  μονάδα που θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες.
  β) Ο Αριθμός Μητρώου μαθητή/τριας, ο οποίος αναγράφεται σε έγγραφα από το σχολείο, όπως η βαθμολογία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο τέτοιο έγγραφο στη διάθεσή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο για να σας δώσουν τον αριθμό.
  Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή e-εγγραφές δεν διατηρεί αρχείο αιτήσεων προηγούμενων ετών.
  Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όλα τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί διαγράφονται.
  Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής, θα ενημερωθείτε με νεότερη εγκύκλιο. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να απευθύνεστε στις
  σχολικές μονάδες για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
  Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εγγραφές των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2023-24.
  Από τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών
  Π.Ε. και Δ.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ

2. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ

Υπεύθυνη Δήλωση του Α γονέα (Κηδεμόνας για e-eggrafes)  20230426 ΥΔ_e-εγγραφές_Α

Υπεύθυνη Δήλωση του  Β γονέα    20230426 ΥΔ_e-εγγραφές_Β

Δημιουργία υπεύθυνης δήλωσης μέσω Gov.gr

GOV ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ 24/4/2023

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΗΜΕΡΑ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Καλό Πάσχα!

Καλό πασχα1

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης για την Παγκόσμια ημέρα ποίησης

21 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ(ΝΕΟ)Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ενισχυτική Διδασκαλία 2022-2023

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες!

 

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 4818/13-09-2022 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 109161/Δ2/08- 09-2022 Υ.Α. με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2022-2023».

Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 2022-2023 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Σας αποστέλλουμε και την υπεύθυνη δήλωση, όπου μπορείτε να δηλώσετε  έως και την Πέμπτη το μεσημέρι (2μ.μ.) και να αποστείλετε ηλεκτρονικά στο mail του σχολείου μας (mail@1gym-kozan.koz.sch.gr) με την υπογραφή σας το μάθημα ή τα μαθήματα που επιθυμεί το παιδί σας και μαθητής ή μαθήτριά μας να παρακολουθεί μετά το πέρας των μαθημάτων σε σχολική μονάδα που θ΄ αποφασιστεί από τη Β/θμια Εκπαίδευση Κοζάνης.

Με εκτίμηση

Από τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης

Υπεύθυνη Δήλωση (κατεβάστε την από εδώ)

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Α ΤΑΞΗ

 

Α ΤΑΞΗ

 

Α ΚΥΚΛΟΣ   

  8.15-11.15

Β ΚΥΚΛΟΣ

11.15-1.15

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

2/9/22

 

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛ ΓΛΩΣΣΑ&

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛ. ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ

5/9/22

ΓΛ. ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ&

Ν.Ε. ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

 

ΤΡΙΤΗ

6/9/22

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

 

Β ΤΑΞΗ

 

Β ΤΑΞΗ

 

Α ΚΥΚΛΟΣ Β ΚΥΚΛΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

2/9/22

8.15-11.15

 

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛ. ΓΛΩΣΣΑ &

ΑΡΧ. ΕΛΛ. ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

 

11.15-1.15

 

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ

5/9/22

8.15-10-15

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

 

10.15-12.15

 

ΑΓΓΛΙΚΑ

12.15- 2.15

 

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΤΡΙΤΗ

6/9/22

8.15-10.15΄

 

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

10.15- 12.15

 

ΦΥΣΙΚΗ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2021-2022 (Α,Β,Γ) ΤΑΞΗΣΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Επιστολή προς τους γονείς για e-εγγραφές

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

 Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑΛ.) για το σχολικό έτος 2022-23 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ).

Προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

 • Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές γίνεται με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας e-εγγραφές» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια. Για να γίνει αυτό, και, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας, θα πρέπει: α. ο γονέας/κηδεμόνας που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση (κηδεμόνας e-εγγραφές) να συμπληρώσει τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση (πεδίο 3α) και β. ο έτερος κηδεμόνας να συμπληρώσει τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση (πεδίο 3β), και να τις αποστείλουν/καταθέσουν στο σχολείο. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη συμπλήρωση των στοιχείων από τον/τη γονέα/κηδεμόνα που θα συμπληρώσει το πεδίο 3α στην Υπεύθυνη Δήλωση, καθώς θα πρέπει στο συγκεκριμένο πεδίο να συμπληρώσει ακριβώς τα στοιχεία του/της όπως εμφανίζονται στο taxisnet.
 • Η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο/η μαθητής/τρια, είναι αυτή η οποία θα συμπληρώσετε στις υπεύθυνες δηλώσεις (θα πρέπει να ταυτίζεται και στις δύο δηλώσεις). Αν η διεύθυνση είναι διαφορετική από αυτή που έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool, δηλαδή δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε έγκαιρα με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή.
 • Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας είναι αυτή η οποία έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα m Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα που θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες.
 • Ο Αριθμός Μητρώου μαθητή/τριας αναγράφεται σε έγγραφα από το σχολείο, όπως η βαθμολογία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο τέτοιο έγγραφο στη διάθεσή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο για να σας δώσουν τον αριθμό.
 • Η κατανομή των μαθητών/τριών της Α΄ τάξης σε  Δημόσια Γενικά Λύκεια γίνεται σύμφωνα με τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατά συνέπεια, για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τη χωροταξική κατανομή μπορείτε να καλείτε στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή e-εγγραφές δεν διατηρεί αρχείο αιτήσεων προηγούμενων ετών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όλα τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί διαγράφονται.

Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής, θα ενημερωθείτε με νεότερη εγκύκλιο. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να απευθύνεστε στις σχολικές μονάδες για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εγγραφές των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2022-23.

Από τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών  Π.Ε. και Δ.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Κατεβάστε από εδώ την υπεύθυνη δήλωση: ΥΠ. ΔΗΛΩΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΑ Ε-ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

Συγχαρητήριο του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης προς τις μαθήτριές του για την επιτυχία τους στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης συγχαίρει τις μαθήτριές του Κοκκίνου Ευαγγελία & Παπαδημητρίου Ελισάβετ-Ευθυμία για την επιτυχία τους στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας  Δυτικής Μακεδονίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου, οι οποίες κατέλαβαν την πρώτη (1η) και όγδοη (8η) θέση αντίστοιχα .Τις εύχεται , επίσης, καλή πρόοδο και πολλές επιτυχίες στο μέλλον.

https://kozan.gr/archives/398507

 

https://kozan.gr/archives/398837?fbclid=IwAR1g1daB9KOf0IoLTGI5-rolrEeg-kHYQPadzJhy714L3PSJFQu8_abQoLw

Δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΕΥΧΕΣ | Σχολιάστε