Κανονισμός εκδρομών

Νοέ 201421

Η μαθητική εκδρομή είναι μια εκδήλωση του σχολείου που γίνεται με μόνο στόχο τη μόρφωση και τη ψυχαγωγία των παιδιών. Η ευθύνη όμως σε κάθε περίπτωση είναι τεράστια και οι κίνδυνοι πολλοί. Ακριβώς για να ελαχιστοποιηθούν αυτοί απαιτείται συνεργασία σχολείου και οικογένειας, τουλάχιστον όσον αφορά την τήρηση των κανόνων.

Έτσι,

•    Εφόσον ο μαθητής ή η μαθήτρια συμμετέχει με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του συνεπάγεται ότι ο κηδεμόνας αναλαμβάνει και την ευθύνη σε περίπτωση που το παιδί του παρακούει τις εντολές του σχολείου δηλαδή του αρχηγού της εκδρομής και των συνοδών εκπαιδευτικών και εκθέσει σε κίνδυνο τον εαυτό του αλλά και τους συμμαθητές του.

•    Εάν λοιπόν το παιδί φέρει το σχολείο σε δύσκολη θέση με τη συμπεριφορά του ειδοποιείται ο κηδεμόνας, ο οποίος υποχρεούται να παραλάβει το παιδί του κατόπιν συνεννόησης με τον αρχηγό της εκδρομής.

•    Εάν δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εκδρομμής, τότε το σχολείο με απόφαση των συνοδών δικαιούται να διακόψει την εκδρομή.

•    Ο μαθητής ή η μαθήτρια συμμετέχει στην εκδρομή με τη μαθητική ιδιότητα. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά τιμωρείται με την επιστροφή στο σχολείο και με όλο το φάσμα των ποινών που προβλέπονται από τη νομοθεσία, διότι μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο όλη την ομάδα.

Δεν επιτρέπεται λοιπόν:

1.    το αλκοόλ και το κάπνισμα

2.    η πρόσκληση στα δωμάτια ατόμων έξω από την ομάδα της εκδρομής

3.    η μετακίνηση μαθητών σε άλλα δωμάτια μετά από τη βραδινή κατάκλιση

4.    η έξοδος στις βεράντες των δωματίων

5.    η συναναστροφή με άτομα έξω από την ομάδα (εκτός αν αποδεδειγμένα είναι συγγενικά πρόσωπα και μόνο με την άδεια των συνοδών)

6.    ανάρμοστη συμπεριφορά σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους (μέσα στη Βουλή, μέσα στο θέατρο, στο ιστορικό μουσείο, στο μουσείο Αβέρωφ κ.λ.π)

7.    η χρήση κασκόλ ομάδων

8.    να φωνάζουν πάσης φύσεως συνθήματα και φυσικά η ρατσιστική συμπεριφορά

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι:

α) ότι τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι προσωπικά χρεωμένα και οποιαδήποτε ζημιά θα βαρύνει τα παιδιά που έχουν χρεωθεί τα δωμάτια

β) τα παιδιά είναι υπεύθυνα για τη φύλαξη των χρημάτων τους και των προσωπικών τους αντικειμένων

γ) οι ζώνες ασφαλείας είναι υποχρεωτικές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

δ) Τέλος οι γονείς οφείλουν να ενημερώσουν τους συνοδούς για τυχόν προβλήματα υγείας ή αλλεργιών των παιδιών τους και να εφοδιάσουν τα παιδιά τους με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί κάποιο δυσάρεστο μέτρο και ευχόμαστε ‘’καλό ταξίδι”.

Η διευθύντρια και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί

από κάτω από: Λειτουργία Σχολείου| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κανονισμός εκδρομών    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

esafety label

Μουσική

Μουσική

Ιστορικό

Kατηγορίες

shinystat



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων