Συλλογή στοιχείων γονέων και κηδεμόνων
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021, 16:10
Από: ΚΟΥΝΙΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Αγαπητοί γονείς,

Στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας «myschool» αποτυπώνονται με ευθύνη της σχολικής μονάδας τα στοιχεία κάθε μαθητή/μαθήτριας από την πρώτη ημέρα εγγραφής του έως και την ημέρα αποφοίτησής του/της. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μέσω αυτού του συστήματος το εκάστοτε σχολείο φοίτησης εκδίδει πιστοποιητικά φοίτησης, βεβαιώσεις εγγραφής/μετεγγραφής και αποτελέσματα επίδοσης τετραμήνου και εξεταστικής περιόδου ενώ επίσης τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για την εγγραφή στο ΓΕΛ ή το ΕΠΑΛ μετά την αποφοίτηση από το γυμνάσιο.

Μία επιπλέον σημαντική λειτουργία του «myschool» είναι η διαχείριση των απουσιών των μαθητών/μαθητριών και η αντίστοιχη ενημέρωση των κηδεμόνων τους μέσω μαζικής αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με τη διαδικασία αυτή ασχολείται ο υπεύθυνος καθηγητής/η υπεύθυνη καθηγήτρια κάθε τμήματος, ο οποίος/η οποία οφείλει να καταγράφει τις ημερήσιες δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες απουσίες του/της μαθητή/μαθήτριας, να επικοινωνεί με τον κηδεμόνα όταν παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός απουσιών ή όταν ο/η μαθητής/ μαθήτρια εκδηλώνει παράτυπη συμπεριφορά.

Επισημαίνουμε ότι το ανώτατο όριο των ετήσιων απουσιών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 114 και ότι είναι ευθύνη του κηδεμόνα να ενημερώνει τη διεύθυνση του σχολείου ή τον/την υπεύθυνο/η καθηγητή/καθηγήτρια όταν το παιδί του πρέπει να απουσιάσει μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα για λόγους υγείας ή έκτακτων οικογενειακών περιπτώσεων.

Για τη σωστή διαχείριση όλων των παραπάνω, παρακαλούμε όπως συμπληρωθεί με τη μέγιστη ακρίβεια η παρακάτω φόρμα των στοιχείων σας και αποσταλεί (πατώντας ΥΠΟΒΟΛΗ)  έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε μία καλή σχολική χρονιά και υγεία.

Φόρμα συλλογής στοιχείων



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση