Ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Γυμνασίου Καπανδριτίου.
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015, 19:12
Από: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ | Κάτω από: Επισκέψεις,Περιβάλλον

 

1η δράση της ομάδας μας.

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, η ομάδα μας πήρε μέρος στο φεστιβάλ ΄΄Δες το αλλιώς΄΄ που διοργάνωσε η WWF στον πολυχώρο ΄΄Βρυσάκι΄΄στο Μοναστηράκι. Αφού συγκεντρωθήκαμε στο σταθμό του ΟΣΕ Αφιδνών,πήγαμε με το τρένο και στη συνέχεια με το μετρό στο Μοναστηράκι. Οι υπεύθυνοι του WWF μας υποδέχτηκαν με προθυμία και μας εξήγησαν πολλά για τα προγράμματα και τις δράσεις του WWF.

Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε ομάδες και δουλέψαμε σε διάφορα εργαστήρια. Και τι δεν κάναμε! Φτιάξαμε πορτοφολάκια από χρησιμοποιημένες συσκευασίες τετραπάκ, αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν πάει χαμένο! Στη συνέχεια παίξαμε ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού-bookcrossing, κρατώντας χάρτη της περιοχής και ψάχνοντας διάφορα μνημεία αλλά και χώρους σημαντικούς αυτής της ιστορικής γειτονιάς της Αθήνας. Όταν καταφέραμε να λύσουμε όλους τους γρίφους, διαλέξαμε το έπαθλο μας που ήταν ένα βιβλίο!Αφού το διαβάσουμε,θα μπορούμε κι εμείς να το αφήσουμε κάπου ώστε κάποιος άλλος να το βρει και να το διαβάσει.

Είχαμε ακόμη τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε προβολές με θέμα την επαναχρησιμοποίηση των αντικειμένων και την ανακύκλωση.

Τέλος,μια έκπληξη μας περίμενε νωρίς το απόγευμα: πήραμε μέρος σε μια συναυλία κρουστών με αυτοσχέδια μουσικά όργανα, φτιαγμένα από χρησιμοποιημένα αντικε

ίμενα καθημερινής χρήσης(σακούλες, πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, μεταλλικά καπάκια κλπ). Τη συναυλία συντόνιζε ο γνωστός μουσικός κ. Τουλιάτος με την ομάδα του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή μας στο φεστιβάλ είχε και κοινωνικό χαρακτήρα αφού πήραμε μέρος στη συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για άστεγους συμπολίτες μας,επειδή πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των κοινωνικών προβλημάτων.

΄΄Εμένα με νοιάζει!’’

CIMG2825

CIMG2661

CIMG2637

 

 



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση