ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Φεβ 20238

Σήμερα 8/2/23 τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης της Κας Λοϊζίδου ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν λόγω ασθενείας.

από κάτω από: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 7/2/23

Φεβ 20236Λήψη αρχείου

από κάτω από: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 7/2/23    

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΙΘ

Φεβ 20235Λήψη αρχείου

από κάτω από: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΙΘ    

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ

Φεβ 20235Λήψη αρχείου

από κάτω από: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ    

Κοπή Βασιλόπιτας 2023

Ιαν 202330

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σήμερα 30/01/2023 σε κάθε τμήμα του σχολείου μας και στο Σύλλογο Διδασκόντων πραγματοποιήθηκε κοπή της Βασιλόπιτας. Τόσο οι Βασιλόπιτες, όσο και τα δώρα που δόθηκαν στους μαθητές/τριες που βρήκαν  στο κομμάτι τους το φλουρί του τμήματος,  ήταν μία ευγενική πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  που έδωσε χαρά στα παιδιά γι αυτό,

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ελευσίνας.

από κάτω από: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κοπή Βασιλόπιτας 2023    

Erasmus+ KA122 “The Future We Choose»

Ιαν 202315

Το 1ο Γυμνάσιο Ελευσίνας-Αισχύλειο συνεχίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά την εξαιρετική συνεργασία του με το ολλανδικό σχολείο-εταίρο,  στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA122. Το θέμα του προγράμματος αφορά το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή και έχει τίτλο «The Future We Choose».

Ο σχεδιασμός του προγράμματος αποσκοπεί στην ανάδειξη της κλιματικής αλλαγής του πλανήτη καθώς και στη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και  καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στους μαθητές και μαθήτριες των δύο συνεργαζόμενων σχολείων. Η υλοποίησή του επιδιώκεται να επιτευχθεί μέσω της ψηφιακής συνεργασίας των παιδαγωγικών ομάδων των σχολείων καθώς και τη φυσικής ανταλλαγής Ελλήνων και Ολλανδών μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.

The Future We Choose

από κάτω από: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Erasmus+ KA122 “The Future We Choose»    

Δράση της ΠΠΕ, η οποία αφορά σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Ιαν 202311

Αγαπητοί/ές,

καλησπέρα σας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την παρακάτω δράση της ΠΠΕ, η οποία αφορά σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο παρέχει με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών και μετά από αξιολόγηση Πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Αναλυτικές πληροφορίες

https://2023eleusis.eu/events/mystirio-7-eleythero-panepistimio-eleysinas-in-situ-open-day/

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας IN SITU: Open Day

Ημερομηνία πρώτης συνάντησης: 16.01.2023, Ώρα 18:00—20:00

(ομιλία απο Ευθυμίου Μαρία, καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Νίκος Χριστοδουλάκης, Καθηγητής ΕΚΠΑ, Αλεξάνδρου N. Διομήδους )

Τοποθεσία ΕΚΕΔΑ
Χαριλάου 28, Ελευσίνα, 19200

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών θεσπίζει από το νέο έτος το Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας IN SITU.

Eγγραφές:

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στο πλαίσιο της Ανοιχτής εκδήλωσης ενημέρωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου 2023, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας, στις 18.00.

Περισσότερες πληροφορίες:

free.uni.insitu@2023eleusis.eu

Ένα σημαντικό έργο παρακαταθήκης, ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα γύρω από τις κρίσιμες θεματικές «Περιβάλλον – Υγεία» και «Πολιτισμός – Πολιτιστική Πολιτική», που απευθύνεται κυρίως στους κατοίκους της Ελευσίνας και της γύρω περιοχής, με διδασκαλίες που θα πραγματοποιούνται επί του πεδίου, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους της πόλης.

Στόχος του φορέα είναι να καλλιεργήσει την ελεύθερη σκέψη και να παρέχει επιστημονική γνώση υψηλού επιπέδου σε κάθε ενδιαφερόμενο/η ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας και μορφωτικού επιπέδου μέσα από μια ξεχωριστή μαθησιακή εμπειρία. Εκτενής ενημέρωση για τη λειτουργία του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σε ανοικτή εκδήλωση OPEN DAY, στις 16 Ιανουαρίου 2023, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας.

Το Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας – IN SITU θα λειτουργήσει το 2023, με δυο κύκλους σπουδών. Στη Συντονιστική Επιτροπή του ΕΠΕ συμμετέχουν μέλη του Πανεπιστημίου Πατρών, του ΕΚΠΑ και του ΠΑΔΑ, η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής, ο Δήμος Ελευσίνας και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας. Ακαδημαϊκός υπεύθυνος είναι ο κος Απόστολος Βανταράκης, Καθηγητής Υγιεινής του τμήματος Ιατρικής, του Παν/μιου Πατρών. Στις εκπαιδευτικές ενότητες συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές/ερευνήτριες από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικούς φορείς, στελέχη θεσμικών φορέων και ομάδων κοινωνικής ευαισθητοποίησης, καθώς και μέλη της πολιτιστικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του θριάσιου πεδίου.

Οι κατευθύνσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας IN SITU καθορίζουν τα κριτήρια επιλογής των εκπαιδευόμενων. Μετά από ορισμένα κοινά εισαγωγικά μαθήματα, οι δυο κύκλοι μαθημάτων «Πολιτισμός – Πολιτιστική Πολιτική» και «Περιβάλλον – Υγεία» θα διεξάγονται ανεξάρτητα ως αυτοτελείς εκπαιδευτικές μονάδες, και θα συναντιούνται σε κοινές εκπαιδευτικές δράσεις. Τα μαθήματα θα διεξάγονται σε δυο τρίμηνες ενότητες, την Ανοιξη και το Φθινόπωρο. Κάθε κύκλος μαθημάτων θα αποτελείται από εβδομαδιαία 4ωρα μαθήματα στη διάρκεια των έξι μηνών εκπαίδευσης και θα υποστηρίζεται από ηλεκτρονική διαδραστική πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τη δομή του προγράμματος, πολλές εκπαιδευτικές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στην ύπαιθρο, στους τόπους αναφοράς των μαθησιακών ενοτήτων, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια μοναδική βιωματική εμπειρία. Η IN SITU εκπαιδευτική διαδικασία προαπαιτεί διαδραστικότητα μεταξύ του Τόπου, των εκπαιδευτών/συντονιστών και των εκπαιδευόμενων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κοινοποιούν την εμπειρία, τα ακούσματα, τις δεξιότητες και την αγάπη για τον τόπο τους σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, πολλαπλασιάζοντας το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα. Στο πρόγραμμα θα περιληφθούν πρωτότυπες, ερευνητικές εργασίες οι οποίες θα διεξαχθούν σε συνεργασία εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων. Τα αποτελέσματα των ερευνών θα παραδοθούν στην πόλη, τους κατοίκους και τις δημοτικές Αρχές ως σημαντική πολιτιστική παρακαταθήκη, που θα παράξει σημαντικές προτάσεις για τη βελτίωση του δομημένου και του φυσικού περιβάλλοντος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν τα «Ανοικτά Εκπαιδευτικά Συμβούλια», μια καινοτόμος εκπαιδευτική διαδικασία, που θα δώσει σε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους την ευκαιρία να παρουσιάσουν, να συζητήσουν και να υπερασπιστούν τις προτάσεις τους με τους κατοίκους, τους οικονομικούς παράγοντες και τις αρχές της πόλης της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής.

Με εκτίμηση,

Μαρία Παπακωνσταντίνου/ Maria Papakonstantinou

Διευθύντρια Ενεργοποίησης & Συμμετοχής Μαθητικής Κοινότητας/

Director of Student Community Activation and Participation

Τ +30 210 5562001, εσωτ.302, 2144082396, 6981737175

από κάτω από: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δράση της ΠΠΕ, η οποία αφορά σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα    

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΟΓΩ ΕΠΟΧΙΚΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Ιαν 202311Λήψη αρχείου

από κάτω από: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΟΓΩ ΕΠΟΧΙΚΗΣ ΓΡΙΠΗΣ    

Κοινωνική δράση

Δεκ 202230

Με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντισμού και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, το σχολείο μας προμηθεύτηκε γραφική ύλη από  το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά οι σκοποί και οι δράσεις του οργανισμού. Τα όμορφα στυλό με την ευχή «Smile every day» μοιράστηκαν σε όλους τους  μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας ως χριστουγεννιάτικο αναμνηστικό δώρο που θα θυμίζει σε όλους μας αυτή την όμορφη δράση.

hamogelo1      hamogelo2

από κάτω από: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κοινωνική δράση    

Προσφορά δώρων από την «2023 ΕΛΕΥΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα» σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας

Δεκ 202230
Η Διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί,  οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους της  2023 Ελευσίς  Πολιτιστική Πρωτεύουσα για τα όμορφα δώρα που μας πρόσφεραν, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Powerbanks
από κάτω από: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσφορά δώρων από την «2023 ΕΛΕΥΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα» σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας    
« Παλιότερα άρθρα


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων