Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα την ανακύκλωση.

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα την ανακύκλωση.

Με αφορμή τον καθημερινό όγκο των σκουπιδιών τα οποία συλλέγονται   στο σχολείο μας, στα σπίτια μας αλλά και στην πόλη μας, αποφασίσαμε αυτή τη σχολική χρονιά να ασχοληθούμε με την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση ορισμένων υλικών, μιας και παγκόσμια το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι σημαντικό για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η  πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στις 20/11/2014  με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών που θα ασχοληθούν. Επιχειρήσαμε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον τους  προβάλλοντας κάποιες διαφάνειες  που είχαμε δημιουργήσει για τα απορρίμματα και την ανακύκλωση  των υλικών που συλλέγουμε,  αλλά και για τη σπουδαιότητα αυτής της διαδικασίας. Επίσης προβάλαμε ένα βίντεο με το σκουπιδότοπο της Καραθώνας και ένα βίντεο που μας έδειξε πώς ένας αδιάφορος πολίτης πείστηκε για τη μεγάλη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης.

Μετά αποφασίσαμε να τοποθετηθεί  μια ανακοίνωση σε κάθε σχολική αίθουσα με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για  την ανακύκλωση.

Στη συνέχεια ενημερώσαμε τους μαθητές για τις δραστηριότητες με τις οποίες σκεφτόμαστε να ασχοληθούμε , ζητήσαμε και από αυτούς τις δικές τους προτάσεις και στην επόμενη συνάντησή μας, που θα γίνει σύντομα,  θα αποφασίσουν σε ποια ομάδα δράσης θα ενταχθούν .

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Βράσκου Ιφιγένεια (ΠΕ34)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Αγγέλαινα Σοφία (ΠΕ19)

Καλογερά Αγγελική (ΠΕ04.05)

Παπαγεωργίου Μαρίνα- Αικατερίνη (ΠΕ02)

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση