greece1

Επισκέπτες:

Το σχολείο

Το σχολείο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ERT-eas-pinakas

ERT-eas-pinakas

Σαν σήμερα

  1. 19/01/1953: Οι Ελληνίδες ψηφίζουν για πρώτη φορά στις εκλογές της Θεσσαλονίκης.

sch-Μετρητής

Μετρητής επισκεπτών

Σχολή Γονέων

19 Ιανουαρίου 2017 από

sg3

Κατηγορία Γονείς | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σχολή Γονέων

16 Ιανουαρίου 2017 από

Αποκαλυπτικό πείραμα της Unicef

Δείτε πώς αλλάζει η στάση των ανθρώπων απέναντι σε ένα παιδί ανάλογα με τα ρούχα του

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο

Ανακοίνωση

13 Ιανουαρίου 2017 από

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΒΟΛΛΕΥ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

12 Ιανουαρίου 2017 από

thalis

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Α ν α κ ο ί ν ω σ η

10 Ιανουαρίου 2017 από

Επειδή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και δεν  έγιναν μαθήματα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, από Δευτέρα 9/1ου έως Τετάρτη 11/1ου,  η προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη την Πέμπτη 12-01-2017,  στο Λουτράκι Κορινθίας, των μαθητών/τριών όλων τάξεων για παρακολούθηση θεατρικής παράστασης, δε θα πραγματοποιηθεί.

            Οι  μαθητές/τριες να προσέλθουν στο σχολείο κανονικά για μάθημα,  με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας Πέμπτης.

 

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Α ν α κ ο ί ν ω σ η

Η διακοπή μαθημάτων, λόγων έκτακτων συνθηκών

10 Ιανουαρίου 2017 από

Μετά από τηλεφωνική ενημέρωση από το Δήμο

 και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017  δε θα γίνουν μαθήματα λόγω κακοκαιρίας.

  1. Η διακοπή μαθημάτων, λόγων έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου.

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η διακοπή μαθημάτων, λόγων έκτακτων συνθηκών

ενημέρωση…..

9 Ιανουαρίου 2017 από

ΦΕΚ 87/2010  τ. Α΄ ** NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3852 — «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης» 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄ — «ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΜΕΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ»

Άρθρο 94 — «Πρόσθετες αρμοδιότητες δήμων»

  1. Στο άρθρο 75 παρ. Ι του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, υπό τον τομέα στ΄ («Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού»), προστίθενται οι ακόλουθες αρμοδιότητες:

…….

  1. Η έγκριση οποιασδήποτε μίσθωσης ιδιωτικού αυτοκινήτου δημόσιας χρήσης για μεταφορά προσώπων και υλικών προς κάλυψη σχολικών αναγκών.
  2. Ο καθορισμός κοινωφελούς χρήσης των σχολείων σε περίπτωση παύσης της λειτουργίας τους.
  3. Η κατανομή πιστώσεων στις Σχολικές Επιτροπές για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων.
  4. H επιβολή κυρώσεων, κατά τις ισχύουσες διατάξεις, στους γονείς και κηδεμόνες που δεν εγγράφουν τα παιδιά τους στο σχολείο και αμελούν για την τακτική φοίτησή τους.
  5. Η διακοπή μαθημάτων, λόγων έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου.

Κατηγορία Γονείς, Εκπαιδευτικοί | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ενημέρωση…..

Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου

8 Ιανουαρίου 2017 από

f1

 

Σας ενημερώνουμε πως τη Δευτέρα 09/01/2017 & την Τρίτη 10/01/2017 όλα τα σχολεία του Δήμου Άργους Μυκηνών (Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια & Λύκεια), θα παραμείνουν κλειστά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (υψηλού παγετού τις πρωινές ώρες), ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί.

Ο μηχανισμός του Δήμου με όλες του τις δυνάμεις προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτούς τους δρόμους και ιδιαίτερα στις αγροτοκτηνοτροφικές ορεινές περιοχές, όπου πρέπει οι κτηνοτρόφοι να επισκέπτονται τις κτηνοτροφικές τους μονάδες. Ο εκχιονισμός σε όλο το Δήμο Άργους Μυκηνών διενεργήθηκε με επιτυχία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρόλα αυτά οι μετακινήσεις πρέπει να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή και με αντιολισθητικές αλυσίδες στις ορεινές περιοχές.

Οι θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Άργους Μυκηνών στο ΚΑΠΗ του Άργους και στο ΚΑΠΗ της Νέας Κίου, φιλοξένησαν χθες αρκετά άτομα και σήμερα συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά με διπλάσιο αριθμό φιλοξενουμένων.

Ο Δήμαρχος ευχαριστεί όλους όσους είναι στην πρώτη γραμμή  αντιμετώπισης έκτατων καιρικών και κοινωνικών συνθηκών του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου

Οδηγίες

3 Ιανουαρίου 2017 από

Οδηγίες για την αξιολόγηση των ξένων γλωσσών στο Γυμνάσιο

κατά τη διάρκεια των τετραμήνων για το σχολικό έτος 2016-2017

 

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οδηγίες

23 Δεκεμβρίου 2016 από

Από τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του σχολείου μας.

PR-XR

WP_20161223_001 WP_20161223_002WP_20161223_005

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο

22 Δεκεμβρίου 2016 από

Καλά  Χριστούγεννα!

Ευτυχισμένο, δημιουργικό  και με υγεία,

το  Νέο Έτος 20172017_stp

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο

Ενισχυτική στο 1ο Γυμνάσιο Αργους

17 Δεκεμβρίου 2016 από

Υποβολή αιτήσεων υποψηφίων διδασκόντων στην ενισχυτική διδασκαλία

  • Δικαιολογητικά κλπ
  •  Κλικ     ΕΔΩ    και   ΕΔΩ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενισχυτική στο 1ο Γυμνάσιο Αργους

Διαδικασία μεταθέσεων εκπαιδευτικών

15 Δεκεμβρίου 2016 από

ΘΕΜΑ:  Επικαιροποίηση στοιχείων φακέλου εκπαιδευτικών

ΣΧΕΤ.: Το με αρ. πρωτ. 213318/Ε1/13-12-2016 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

 Σας ενημερώνουμε ότι, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία α) μεταθέσεων εκπαιδευτικών από περιοχή σε περιοχή β) βελτίωσης θέσης εκπαιδευτικών και γ) οριστικής τοποθέτησης εκπαιδευτικών, απαιτείται επικαιροποίηση του προσωπικού φακέλου των εκπ/κών.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί που προτίθενται να υποβάλουν σχετική αίτηση παρακαλούνται να προβούν σε επικαιροποίηση του προσωπικού τους φακέλου από 14-12-2016 έως 20-1-2017 και αν διαπιστώσουν ότι απαιτούνται αλλαγές των στοιχείων τους, μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr.), όπως αναφέρεται στο με αρ. πρωτ. 213318/Ε1/13-12-2016 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ., που σας αποστέλλουμε για διευκόλυνσή σας εκ νέου.

Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προθεσμία επικαιροποίησης.

Παρακαλούμε να λάβουν γνώση ενυπόγραφα όλοι οι υπηρετούντες εκπαιδευτικοί της Σχολικής σας Μονάδας συμπεριλαμβανομένων και αυτών που απουσιάζουν για οποιαδήποτε αιτία με μέριμνα της Διεύθυνσης του Σχολείου.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΓΑΛΗΝΟΣ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαδικασία μεταθέσεων εκπαιδευτικών

15 Δεκεμβρίου 2016 από

345

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο

Μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

13 Δεκεμβρίου 2016 από

Σας πληροφορούμε ότι για το σχολικό έτος 2016-17 οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης θα υποβληθούν ηλεκτρονικά.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί, που προτίθενται να υποβάλουν σχετική αίτηση, να προβούν σε επικαιροποίηση του προσωπικού τους φακέλου από 14-12-2016 έως 20-1-2017, μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr).

Η σύνδεση στο σύστημα γίνεται με το όνομα χρήστη (user name) και τον κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί για την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ). Αναλυτικές οδηγίες αναφέρονται στην αρχική σελίδα της ηλεκτρονικής εφαρμογής. Στην παρούσα φάση δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στους μόνιμους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα στοιχεία του ηλεκτρονικού Μητρώου τους. Συγκεκριμένα μπορούν να βλέπουν τα βασικά τους στοιχεία καθώς και τις υπηρετήσεις τους με την προκύπτουσα μοριοδότηση.

Εάν διαπιστώνουν εσφαλμένες ή μη επικαιροποιημένες εγγραφές, δύνανται να αιτούνται αλλαγές, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα μέσω του συστήματος (αναφέρονται σχετικές οδηγίες στο εγχειρίδιο της εφαρμογής), προς τη Διεύθυνση της οργανικής τους θέσης, η οποία τηρεί τον προσωπικό τους φάκελο, αποστέλλοντας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τα σχετικά δικαιολογητικά.

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επεξεργάζονται το αίτημα ή τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, προβαίνουν στις αναγκαίες αλλαγές στον ηλεκτρονικό τους φάκελο στο e-datacenter και καταχωρίζουν κάθε πληροφορία στο πεδίο «Παρατηρήσεις», ώστε να λάβει γνώση ο εκπαιδευτικός. Στην περίπτωση που οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αδυνατούν να ανταποκριθούν σε κάποιο αίτημα εκπαιδευτικού, τότε και μόνο τότε, δύνανται, αφού καταχωρίσουν στο πεδίο «Παρατηρήσεις» τις δικές τους απόψεις, να το προωθήσουν στην Κεντρική Υπηρεσία. Με νέα εγκύκλιο θα καθοριστεί το χρονικό διάστημα ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων μετάθεσης.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Κατηγορία Εκπαιδευτικοί | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

Μπουσουλόπουλος  Σπυρίδων (1862 – 1927)

11 Δεκεμβρίου 2016 από

Δωρητής και ευεργέτης του Άργους.

        Γεννήθηκε στο Άργος και καταγόταν από φτωχή οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν μπακάλης, αλλά είχε την ατυχία να χάσει τη μικρή του περιουσία, πριν ακόμη ο μικρός Σπύρος τελειώσει το δημοτικό σχολείο. Έτσι, σε ηλικία 11 χρονών, μπήκε υπηρέτης στο μαγαζί του Μακαντούλια, όπου εργάστηκε 25 ολόκληρα χρόνια. Σε αναζήτηση καλύτερης τύχης ξενιτεύτηκε στην Αμερική και έζησε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του στην Ατλάντα, όπου εργαζόταν σε εστιατόριο μιας μικρής παρόδου.

        Από μικρός είχε γνωρίσει τη φτώχεια και τη στέρηση και είχε μάθει να είναι φειδωλός. Μακριά από τις ανέσεις και τις απολαύσεις της ζωής, μάζευε με υπομονή τα χρήματά του. Είχε θέσει ως υψηλό στόχο της ζωής του να τα δωρίσει στην ιδιαίτερη του πατρίδα, για να κτιστεί σχολείο. Πεθαίνοντας άφησε 22.200 δολάρια, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο για την εποχή εκείνη, με την εντολή να ανεγερθεί Γυμνάσιο στο Άργος. Εκτελεστές της διαθήκης άφηνε τους ομογενείς στην Ατλάντα Κων/νο Ξυνό και Χαρ. Ρονιώτη, καθώς επίσης και τον εκεί Σύλλογο Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ», του οποίου ήταν μέλος και σύμβουλος. Το διδακτήριο ήταν έτοιμο και λειτούργησε το 1939, αφού ταλαιπωρήθηκε το κληροδότημα αρκετά χρόνια, λόγο της δυστοκίας που ανέκαθεν παρατηρείται δυστυχώς στην κοινωνία μας.

      Το Μπουσουλοπούλειο Γυμνάσιο θεωρείται πρωτοποριακό για την εποχή του, αφού είχε και κλειστό γυμναστήριο και κινηματογραφική αίθουσα. Η αίθουσα αυτή, ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε το 1985 από τον τότε Δήμαρχο Γ. Πειρούνη, παραμένει λειτουργική στην πόλη,  με ικανοποιητική χωρητικότητα και δυνατότητες.

        Πραγματοποιούνται σχολικές γιορτές και εκδηλώσεις, παραχωρείται για θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου και άλλων φορέων.   

        Ο Σπυρίδων Μπουσουλόπουλος, ο οποίος έμεινε άγαμος, κατόρθωσε με υπομονή να γίνει ευεργέτης του Άργους και να χαρίσει στο ταπεινό  όνομά του την αθανασία.

        Κάθε χρόνο, την ημέρα της ονομαστικής του εορτής (12 Δεκεμβρίου), το 1ο Γυμνάσιο τελεί μνημόσυνο προς τιμήν του.

πηγή: ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

« Αργειακόν Ημερολόγιον», Γεωργίου Λογοθέτη – Ανδρέα Χριστόπουλου, Τεύχος Ά, σελ. 67-68, Άργος 1930.


ATT00001

 

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μπουσουλόπουλος  Σπυρίδων (1862 – 1927)

Η Εφημερίδα του σχολείου

9 Δεκεμβρίου 2016 από

typos_11_2016

 

Σελίδες      1   2   3    4    5    6    7    8

 

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Εφημερίδα του σχολείου

Ενημέρωση

8 Δεκεμβρίου 2016 από

ΘΕΜΑ: Ενδεικτικά κριτήρια αξιολόγησης για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας Γυμνασίου, σύμφωνα με το νέο ΠΔ 126/2016 (ΦΕΚ Α΄ 211/11-11-2016) «Περί σχολικού και διδακτικού έτους και της αξιολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου».

Σας ενημερώνουμε ότι οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων (ΠΕ02) και οι φιλόλογοι που υπηρετούν σε Γυμνάσια μπορούν από την «αρχική σελίδα» της ιστοσελίδας του ΙΕΠ (http://www.iep.edu.gr/index.php/el/) να έχουν πρόσβαση σε ενδεικτικά κριτήρια αξιολόγησης για τα Νέα Ελληνικά (Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία) Γυμνασίου, σύμφωνα με το ΠΔ 126/2016 (ΦΕΚ Α΄ 211/11-11-2016) «Περί σχολικού και διδακτικού έτους και της αξιολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου».

Κατηγορία Εκπαιδευτικοί | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημέρωση

Μαθαίνω να μην καπνίζω.

7 Δεκεμβρίου 2016 από

Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα

Ομάδα Ιατρών με επικεφαλής το πανεπιστημιακό Ιατρό κ. Παναγιώτη Μπεχράκη πνευμονολόγο, ενημέρωσαν τους μαθητές του σχολείου μας, για μία εκστρατεία κατά του καπνίσματος.

Διενεμήθησαν βιβλία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σκοπός,  ο περιορισμός του καπνίσματος στο σπίτι, στο σχολείο, σε χώρους συνάθροισης,  παντού!

Οι ομιλητές τόνισαν τη σπουδαιότητα της σοβαρής και εμπεριστατωμένης ενημέρωσης από μικρή ηλικία των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος, καθώς και της πρόληψης της χρήσης και της κατάχρησης των ουσιών. Το μεγαλύτερο ποσοστό των καπνιστών παράγεται στην ευαίσθητη σχολική ηλικία και αυτό διότι τα παιδιά αποτελούν εύκολους στόχους του καπνεμπορίου και συνήθως ξεκινούν να καπνίζουν χωρίς συνειδητή βούληση.

WP_20161207_001

 

marina-1a-1020x400

7ο

b-gymn

 

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μαθαίνω να μην καπνίζω.

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

1 Δεκεμβρίου 2016 από

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ  

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

« Παλιότερα άρθρα