Μαρ 15

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΛΥΓΟΥΡΙΟ Α ΤΑΞΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Β ΤΑΞΗ ΧΥΜΟΠΟΙΕΙΟ ΔΕΔΕ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Γ ΤΑΞΗ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΚΟΥΡΑ

Μαρ 05

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Μαρ 05

Μουσικο-Θεατρικό Εργαστήρι

Η Ομάδα των μαθητών και μαθητριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων «Μουσικο-θεατρικό εργαστήρι» πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής όπου είδε την έκθεση Van-Gogh  και στη συνέχεια παρακολούθησε την όπερα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στη Λυρική Σκηνή στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

 

 

 

Εμπειρίες αξέχαστες για μαθητές και μαθήτριες αλλά και για τις υπεύθυνες καθηγήτριες Γιούλα Αθανασάκου, Μαριλένα Δικταμπανίδου και Καίτη Μαρούτσου!

 

Μαρ 01

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟ2

Φεβ 26

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν προσφορά για μετακίνηση μαθητών στο Ναύπλιο σύμφωνα με όσα ορίζονται στην ακόλουθη πρόσκληση: 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΝΑΥΠΛΙΟ 2

Φεβ 09

Απόφαση ανάθεσης μετακίνησης στην Αθήνα

Φεβ 01

Πρόσκληση

Ιαν 15

Αποτελέσματα προσκλήσεων για Αθήνα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΑΒΤΑΞΗ

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ Γ ΤΑΞΗ

Ιαν 10

Θεατρική παράσταση: «Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο»

 

 

Οι μαθητές της Α΄και της Β΄τάξης του σχολείου μας θα μεταβούν την Τρίτη 23 Ιανουαρίου  στην Αθήνα, για να παρακολουθήσουν την παράσταση του Γιάννη Σαρακατσάνη  «Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο»που παρουσιάζεται στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Γκλόρια. Στην Εφημερίδα των Συντακτών  τη Δευτέρα  8 Ιανουαρίου δημοσιεύτηκε κριτική με τίτλο  «Τα παιδιά, οι μεγαλύτεροι εφευρέτες του μέλλοντος» που αφορούσε την παράσταση.Μπορείτε να τη διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο :

http://www.efsyn.gr/arthro/ta-paidia-oi-megalyteroi-efeyretes-toy-mellontos

Ιαν 09

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν προσφορές για μετακίνηση των μαθητών του σχολείου στην Αθήνα όπως περιγράφεται αναλυτικά στις ακόλουθες προσκλήσεις:

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΘΗΝΑ ΑΒ ΤΑΞΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΘΗΝΑ Γ ΤΑΞΗ

Δεκ 20

Δράσεις για τα Χριστούγεννα

Σήμερα, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, η χορωδία του σχολείου συνοδευόμενη από τις κυρίες Δικταμπανίδου και Μποζίνη επισκέφτηκε το γηροκομείο Άργους. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είπαν τα καλάντα και άλλα τραγούδια σε κάθε όροφο και σε διαφορετικά δωμάτια, συνομίλησαν με τους παππούδες και τις γιαγιάδες και αντάλλαξαν ευχές. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη για όλους! Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές!

Δεκ 19

Ευχές

Δεκ 13

Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι η ενισχυτική διδασκαλία για το σχολικό έτος 2017-2018 θα ξεκινήσει την Τετάρτη 13-12-2017 σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα της ενισχυτικής παρακολουθούν μαθητές από το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Γυμνάσιο Άργους.

Δευτέρα

Ώρα Μάθημα Μάθημα
14.30 – 15.05 Νεοελληνική Γλώσσα Α τάξη Μαθηματικά Β τάξη
15.10 – 15.45 Νεοελληνική Γλώσσα Α τάξη Μαθηματικά Β τάξη
15.50 – 16.25 Νεοελληνική Γλώσσα Α τάξη Μαθηματικά Β τάξη

 

Τετάρτη

Ώρα Μάθημα Μάθημα
14.00 – 14.35 Αρχαία Ελλ. Γλώσσα Α τάξη Μαθηματικά Α τάξη
14.40 – 15.15 Αρχαία Ελλ. Γλώσσα Α τάξη Μαθηματικά Α τάξη
15.20 – 15.55   Μαθηματικά Α τάξη

 

 

Δεκ 12

Στέρεες, χοϊκές στιγμές του αέναου χορού (πολιτιστικό πρόγραμμα)

Από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, κάθε μορφή του ελληνικού πολιτισμού, κάθε πρόταση τρόπου ζωής, ύπαρξης και συνύπαρξης, κάθε συμβολισμός της φιλοσοφίας και κυματισμός της ποίησης,κρυσταλλώνεται πάντοτε με ένα εικαστικό δημιούργημα. Θα λέγαμε δε ότι συνήθως πρόκειται για ένα έργο της Αρχιτεκτονικής, και μάλιστα της ναοδομίας.

Αρκεί να θυμηθούμε τον Παρθενώνα, τον περίπτερο αυτό ναό, που μορφοποίησε το πνευματικό φως που εξέπεμψε η Αθήνα του 5ου προ Χριστού αιώνα. Και ποιός μπορεί να ξεχάσει την Αγία Σοφία, του 6ου μετά Χριστόν αιώνα, της οποίας ο -μεταξύ ουρανού και γης- τρούλος, τι άλλο εκφράζει, παρά αυτήν ακριβώς την επικοινωνία Θεού και ανθρώπων, αυτήν ακριβώς τη συνάντηση του άυλου με το χοϊκό.

Περιδιαβάζοντας λοιπόν στα μονοπάτια αυτών των σκέψεων και αναζητώντας μέσα στην πόλη μας αρχιτεκτονικά ίχνη που διασώζουν ακέραιο το πνεύμα του Χριστού σταθήκαμε με σεβασμό μπροστά στις ιστορικές εκκλησιές της.Εκείνες που εικονίζουν μέσω της υλικής, συμπαγούς ύπαρξής τους, τη διαρκή αλληλοπεριχώρηση των τριών Προσώπων του Θεού, δημιουργώντας μας την αίσθηση πως αποτελούν στέρεες, χοϊκές στιγμές του αέναου χορού.

Ορθώνουν το ανάστημά τους χωρίς έπαρση. Απλώνονται με σεμνότητα στο χώρο. Οδηγούν από το ορατό στο αόρατο. Συμφιλιώνουν το τώρα με το πάντα. Κι αν κάποιο σούρουπο -καθώς ανύποπτος ρεμβάζεις- σου φανεί πως ο τρούλος χάνει σιγά-σιγά το βάρος του, η ύλη γίνεται λεπτοφυής και τελικά ίπταται δίνοντας μορφή στον αιώνιο κυκλικό χορό του σύμπαντος, ίσως να μην κάνεις λάθος!

Δεκ 12

Αποτελέσματα πρόσκλησης για μετακίνηση στα Λευκάκια

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΛΕΥΚΑΚΙΑ

Δεκ 06

Μνημόσυνο για τον ευεργέτη Σπυρίδωνα Μπουσουλόπουλο

Πρόσκληση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και Διδασκουσών του 1ου Γυμνασίου Άργους, σας προσκαλεί την Τρίτη,  12 Δεκεμβρίου 2017,

εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, στο ετήσιο μνημόσυνο που τελεί το σχολείο μας για να τιμήσει

τη μνήμη του ευεργέτη της πόλεως του Άργους

Σπυρίδωνα   Μπουσουλόπουλου.

Το μνημόσυνο θα τελεστεί στον Ι.Ν. Αγίου Πέτρου.

Δεκ 06

ΜΠΟΥΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Δωρητής και ευεργέτης του Άργους.

        Γεννήθηκε στο Άργος και καταγόταν από φτωχή οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν μπακάλης, αλλά είχε την ατυχία να χάσει τη μικρή του περιουσία, πριν ακόμη ο μικρός Σπύρος τελειώσει το δημοτικό σχολείο. Έτσι, σε ηλικία 11 χρονών, μπήκε υπηρέτης στο μαγαζί του Μακαντούλια, όπου εργάστηκε 25 ολόκληρα χρόνια. Σε αναζήτηση καλύτερης τύχης ξενιτεύτηκε στην Αμερική και έζησε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του στην Ατλάντα, όπου εργαζόταν σε εστιατόριο μιας μικρής παρόδου.

        Από μικρός είχε γνωρίσει τη φτώχεια και τη στέρηση και είχε μάθει να είναι φειδωλός. Μακριά από τις ανέσεις και τις απολαύσεις της ζωής, μάζευε με υπομονή τα χρήματά του. Είχε θέσει ως υψηλό στόχο της ζωής του να τα δωρίσει στην ιδιαίτερη του πατρίδα, για να κτιστεί σχολείο. Πεθαίνοντας άφησε 22.200 δολάρια, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο για την εποχή εκείνη, με την εντολή να ανεγερθεί Γυμνάσιο στο Άργος. Εκτελεστές της διαθήκης άφηνε τους ομογενείς στην Ατλάντα Κων/νο Ξυνό και Χαρ. Ρονιώτη, καθώς επίσης και τον εκεί Σύλλογο Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ», του οποίου ήταν μέλος και σύμβουλος. Το διδακτήριο ήταν έτοιμο και λειτούργησε το 1939, αφού ταλαιπωρήθηκε το κληροδότημα αρκετά χρόνια, λόγο της δυστοκίας που ανέκαθεν παρατηρείται δυστυχώς στην κοινωνία μας.

      Το Μπουσουλοπούλειο Γυμνάσιο θεωρείται πρωτοποριακό για την εποχή του, αφού είχε και κλειστό γυμναστήριο και κινηματογραφική αίθουσα. Η αίθουσα αυτή, ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε το 1985 από τον τότε Δήμαρχο Γ. Πειρούνη, παραμένει λειτουργική στην πόλη,  με ικανοποιητική χωρητικότητα και δυνατότητες.

        Πραγματοποιούνται σχολικές γιορτές και εκδηλώσεις, παραχωρείται για θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου και άλλων φορέων.   

        Ο Σπυρίδων Μπουσουλόπουλος, ο οποίος έμεινε άγαμος, κατόρθωσε με υπομονή να γίνει ευεργέτης του Άργους και να χαρίσει στο ταπεινό  όνομά του την αθανασία.

        Κάθε χρόνο, την ημέρα της ονομαστικής του εορτής (12 Δεκεμβρίου), το 1ο Γυμνάσιο τελεί μνημόσυνο προς τιμήν του.

πηγή: ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

« Αργειακόν Ημερολόγιον», Γεωργίου Λογοθέτη – Ανδρέα Χριστόπουλου, Τεύχος Ά, σελ. 67-68, Άργος 1930.

Δεκ 05

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν προσφορές, σύμφωνα με την προκήρυξη, έως Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 13.00 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΛΕΥΚΑΚΙΑ

Νοέ 29

Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων 2017-2018

Για το σχολικό έτος 2017-2018 θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα

προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων:

 

Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Με λάβα και με ρήγματα σμιλεύεται η γη μας, Υπεύθυνη Καλογερά Αγγελική

Ανακαλύπτοντας το άπειρο, Υπεύθυνη Μαρούση Βασιλική

Πολιτιστικών Θεμάτων

Πρωτοτυπία, το περιοδικό μας, Υπεύθυνη Μποζίνη Ευδοκίαtypos_11_2016

Στέρεες, χοϊκές στιγμές του αέναου χορού, Υπεύθυνη Λάμπρου Όλγα

Μουσικοθεατρικό εργαστήρι, Υπεύθυνη Δικταμπανίδου Μαρία Ελένη

Η πλεκτική ως δεξιότητα έκφρασης των μαθητών και μαθητριών στο αειφόρο σχολείο, Υπεύθυνη Μαρούτσου Αικατερίνη

Οκτ 30

Εορτή 28ης Οκτωβρίου

Βίντεο από τη γιορτή για την 28η Οκτωβρίου

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων