«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ»

Στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας με θέμα «Ανακύκλωση – Τρόπος ζωής», οι μαθητές της Α’ τάξης του Ναυτικού ΕΠΑΛ Οινουσσών εργάστηκαν σε ομάδες, αλλά και ατομικά.

Πραγματοποίησαν έρευνα μέσα στο Διαδίκτυο σχετικά με το τι είναι η Ανακύκλωση, ποια είδη ανακυκλώνονται και ποια είναι τα οφέλη της Ανακύκλωσης για τον άνθρωπο και για το περιβάλλον.

Επίσης, συντάξανε Ερωτηματολόγια τα οποία μοιράσανε στους μαθητές του Σχολείου, αλλά και σε κατοίκους του νησιού.  Τα στοιχεία που συλλέξανε τα καταχωρήσανε και τα επεξεργαστήκανε σε Η/Υ.

Παράλληλα, συλλέξανε απορρίμματα από το χώρο του Σχολείου, αλλά και από άλλους κοινόχρηστους χώρους του νησιού (δρόμους, παραλίες, χωράφια) και τα υλικά που συγκέντρωσαν τα ξεχώρισαν σε ανακυκλώσιμα και μη.  Τα ανακυκλώσιμα υλικά τα προώθησαν στο Δήμο με σκοπό την αποστολή τους στη Χίο για περαιτέρω επεξεργασία.

Ακόμη, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην επιχείρηση «Ανακύκλωση Χίου» στη Χίο,  όπου ενημερώθηκαν και παρακολούθησαν τη διαδικασία ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου.  Επισκεφθηκαν επίσης και τη μονάδα Ανακύκλωσης του νάυλον, όπου παρακολούθησαν τη διαδικασία κατασκευής των νάυλον σακκουλών από ανακυκλώσιμη ύλη.

Επιπρόσθετα, μία ομάδα μαθητών δημιούργησε Αφίσσα με θέμα την Ανακύκλωση.

Τα αποτελέσματα των Ερωτηματολογίων, καθώς και σύνοψη των εργασιών τους, οι μαθητές τα περιέλαβαν στην τελική εργασία τους την οποία παρουσίασαν στην ειδική εκδήλωση που οργάνωσε το Σχολείο.

Για την παρουσίαση πατήστε παρακάτω.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!