Παρουσίαση 2ης υποδράσης του Σχεδίου Δράσης για το πρόγραμμα «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της  2ης υποδράσης του σχεδίου δράσης μας! Αφορά, διάφορες εικαστικές παρεμβάσεις– χρωματισμούς σε εξωτερικούς τοίχους και στο προαύλιο του σχολείου μας. Παράλληλα,  ξεκίνησε και η υλοποίησή της.

 

IMG 20220318 114413128 1IMG 20220318 120136170 1

 

3

Παρουσίαση 1ης υποδράσης του Σχεδίου Δράσης για το πρόγραμμα «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ»

Με επιτυχία και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση της  1ης υποδράσης του σχεδίου δράσης μας! Αφορά την αντικατάσταση των προβολέων προαύλιου χώρου με προβολείς LED νέας τεχνολογίας.

InkedIMG 20220128 102316937 HDR LIInkedIMG 20220128 101935810 HDR LIIMG 20220128 101216600

3

Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.

1

Το ΕΠΑΛ Μακρυνείας συμμετέχει, για τη σχολική χρονιά 2021-22, στο πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» με το σχέδιο δράσης «ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ» και περιλαμβάνει 4 υποδράσεις.

2

Το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» εφαρμόστηκε πιλοτικά τη σχολική χρονιά 2017-18 σε εννέα (9) Επαγγελματικά Λύκεια, αξιοποιώντας εμπειρίες και πρακτικές που ήδη εφάρμοζε η εκπαιδευτική κοινότητα σε σχολικές μονάδες. Από το σχολικό έτος 2018-19 το πρόγραμμα επεκτάθηκε και στα 406 ΕΠΑΛ της χώρας. Δικαιούχος της Πράξης με αντικείμενο την υλοποίηση των Σχεδίων Δράσης ορίζεται το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΚΔΕΜΤ) – «Νόησις».

Τα «Σχέδια Δράσης» έχουν ως σκοπό την ανάπτυξη της προσωπικότητας, της κοινωνικότητας, των δεξιοτήτων και των κλίσεων κάθε μαθητή. Μέσω των Σχεδίων, προάγεται η συνεργασία μεταξύ των καθηγητών και μαθητών και ενισχύονται οι δράσεις εξωστρέφειας του σχολείου, οι οποίες παράλληλα προσφέρουν στους μαθητές ευκαιρίες για να βιώσουν επιτυχίες και να αναπτύξουν την αυτοεκτίμηση τους. Οι μαθητές λοιπόν, με τη στήριξη των καθηγητών υλοποιούν ένα σχέδιο δράσης (projects), το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει μία ή περισσότερες υποδράσεις. Συγκεκριμένα, οι υποδράσεις δύναται να εμπίπτουν, είτε στην ίδια θεματική περιοχή, είτε κάθε υποδράση να αφορά διαφορετική θεματική ενότητα. Κατά τη διάρκεια του έργου επιλέγουν σχεδιάζουν, ερευνούν, δημιουργούν, πειραματίζονται και επιλύουν προβλήματα.

Βασικοί στόχοι είναι η ενίσχυση του σχολείου ως κοινότητα, η επαύξηση του κύρους του, η περαιτέρω σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία, η ανασκευή προκαταλήψεων της κοινής γνώμης και η βελτίωση της ελκυστικότητας του ΕΠΑΛ, μέσα από τη θεσμική υποστήριξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας, και της κοινωνικής ευθύνης. Τα Σχέδια Δράσης είναι projects τύπου STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) αλλά ενδέχεται να αφορούν και κοινωνικά θέματα, δράσεις ψυχαγωγίας και πολιτισμού στο πλαίσιο των οποίων δύναται να δημιουργηθεί αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό.

3

«Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση   της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης…».

Τηλεκπαίδευση μέσω eclass

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν με το κλείσιμο των σχολείων, το ΕΠΑΛ Μακρυνείας έχει προχωρήσει σε εφαρμογή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω eclass.

Οι μαθητές μας, μπορούν να επισκέπτονται από το σπίτι τους τον παρακάτω σύνδεσμο όπου θα βρίσκουν εργασίες και ασκήσεις για όλα τα μαθήματά τους.

https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=1271